Maçın ilk yarısının özetini izledimde sadece abartısız 7-8 olabilirmiş :)
Güzel başladı herşey Rıdvan'ında dediği gibi haftaya Trabzondan 1 puan çok güzel olur.
Printable View
Maçın ilk yarısının özetini izledimde sadece abartısız 7-8 olabilirmiş :)
Güzel başladı herşey Rıdvan'ında dediği gibi haftaya Trabzondan 1 puan çok güzel olur.
2.Yarı izledim iyi takım görüntüsü verdik 3 4 geldiler bunlarıda Aykut hoca görmüştür idmanlarda çalışılacaktır..
Hep söyledim, Fenerbahçe kadrosuyla zaten ligi götürür önemli olan takımdaki kaybetme korkusunu oyunculara aşılamak, önemli olan oyuncularımıza tek sonuç galibiyet olduğunu öğretmek ilerisi için güzel şeyler olucak..
Dikkatimi çeken Emre ve Semih arasındaki kaptanlıkdı güzel şeyler bunlar Emre futboluylada karakteriylede çok tuttuğum topçu inşALLAH sene boyunca bu temponun üstüne çıkarız iyi şeyler olur..
Tabii havanın verdiği fiziksel yorgunlukda oldu skorun verdiği hadi bitsede duşa girsem düşünceleri olmuştur..
ama yinede ne olursa olsun 2 3 defa etkili geldiler her zaman önemli olan senin o an oynadığın maçtır o maçdan 3 puanı çebine koyup maç bittikden sonra diğer maça düşünmeye geçmek daha mantıklı.. :)
Aynen öyle tabii önemli olan her maçdan takım olarak iyisinide kötüsünüde takımca izleyip tartışmak böyle bir ortam oluşturulacaktır yeni transferlerle birlikde herşey daha iyi olacaktır umarım(z)..
İnşallah öyle olur. Niang'ın Semih ile formayı kapma yarışı çok güzel olacaktır. Tabiiki Semih'e adaletli davranılırsa. :)
Niang varsa Niang oynar. Dünyadaki futbolcuları A, B, C, D, E, ... gibi sınıflamaya kalkarsak, Niang B sınıf bir futbolcu ve takımda kesinlikle oynar, oynayacak da. Semih-Niang'ı oynatır umarım Aykut Kocaman. Hem adaletli hem güzel bir seçim olur. Tek forvet sevdasından vazgeçilse bence daha iyi sonuçlar alırız.
Issiar Dia da transfer edildiyse, kulübe için edilmedi. O da oynayacaktır mutlaka, yoksa Aykut Kocaman kendisiyle çelişir. Kafasında nasıl planlar var bilmiyorum, en iyi kendi bilir, transferleri yapan o, belli planları olan o. Yakında göreceğiz. Çok merak ediyorum kafasındakini.
Her gelen direk 11'de oynayacak diye bir kural yok, Dia sağ kanat için alındıysa, şu anda Mehmet Dia'dan daha iyi görüntüsü var, Dia yeni transfer diye oynayacaksa kendisiyle çelişir Aykut Kocaman. Üstelik Dia daha genç, zaman zaman yedek oturması da sorun çıkarmaz. Mesela PAOK maçında Stoch cezalı, sağda Mehmet solda Dia oynayabilir, Dia o maçta çok iyi performans gösterirse, Trabzon maçında kimi oynatacağına karar vermek için Aykut Kocaman sıkıntıya düşsün, ne güzel.:)
PAOK maçında da Niang ilk 11'de başlamaz, Semih eğer gol atarsa o maçta da, Trabzon maçında da oynar. Niang buraya elbette oynamaya geldi ve oynayacak da, bu takımın 1. forveti de olacak. Ama Semih formdaysa, daha dün gelen Niang, onu kesip ilk 11 başlarsa hoş olmaz, takımda dengeleri iyi sağlamak gerekir. Maç sıkıntılı geçer, Niang girer, 2 gol atar, sonraki maç yeri garanti olur, sonra da zaten formayı kaptırmaz.
Ofansif oyuncuların fazlalığı bu nedenle fayda sağlayacak, o nedenle zaman zaman Alex'in zaman zaman Dia'nın ya da diğer oyuncuların yedek kaldığını görebiliriz, bu dengeyi iyi sağlarsa Aykut Kocaman, rekabet başarıyı da getirir.
Niang gibi bir adamın varsa yedek oturtamazsın. O zaman da adama sorarlar; forvetim yok diye yeri göğü inlettin, gidip çok kalitesini de aldın, o zaman niye yedek oturtuyorsun?
Niang PAOK maçında onbir başlamalı, eğer Semih'e ayrıcalık yapmak isterse Kocaman, ikinci forvet olarak oynatabilir. Niang gibi hazır ve tecrübeli bir adamın oynamaması için hiçbir neden yok. Ha Niang gelir, hazır değildir, sakattır vs., onlar başka ama şu anki Niang hazır, PAOK maçı için de biçilmiş kaftan, deplasman maçında rakibi bozacak ve gol yollarında etkili olacak bir oyuncuyken onu yedek bekletmek doğru olmaz diye düşünüyorum.
Semih ile Emre arasındaki kaptanlık pazubandı konusundaki diyalog ilginçti. Orda ne geçti aralarında bilmiyorum ama Alex'in verdiği bandı Semih takmayarak yönetime bir mesaj yolladı sanırım. Ya Emre'nin kaptanlığına tepkiydi, ya Niang'ın transferine tepkiydi, bilemiyorum.
biliyoruz ki semih ceza sahası içinde gerçekten etkili bir oyuncu. ceza sahası dışında da top tutabilen bir oyuncu, o kadar. ancak niang çok daha fazlası.
semih hakkındaki üzüldüğüm tek şey seneye beleşe gidecek olması. şu beleşe gitme meselesine bir çözüm bulamadık.
Çift forvet oynatırsın, ne şiş yanar ne kebap. Çift forveti ne Daum, Aragones, ne Zico, hiçbiri oynatamadı, cesaret edemediler. Zico ve Aragones denedi ama baskılar üzerine aynı formata döndü. Kocaman umarım farklı bir şey yapar ve böylesine radikal bir çözüm bulur.
alternatif olarak aykut hoca alex'siz üçlü orta saha düşünüyor. bugün yani dün onu denedi bir ara. baroni
mehmet (özer) ve emre.
orta sahada selçuk kazması oynamasın da kim oynarsa oynasın. razıyım. baroni'ye binlerce kez razıyım. ancak geçen senenin ilk yarısındaki baroni geri dönse iyi olur. geçen senenin ikinci yarısındaki kaldığı yerden devam ediyor. çok ruhsuz. bize appiah gibi bir adam lazım aslında.
Yerli futbolculardan Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Emre Belözoğlu, Mehmet Topuz, bana göre bunların yeri garanti. Yabancılardan Lugano, Andre Santos, Stoch, Niang garanti.
Volkan
G.Gönül-Lugano-***-Andre Santos
M.Topuz-***-Emre-Stoch
***-Niang
Şimdi böyle bir tablo çıkıyor.
Esas sorun da bundan sonra başlıyor. Kontenjana göre 2 yabancı daha yıldızlı yerlere konulabilir. Yani 3 yıldızlı mevkiden biri yerli olacak. Yerli hakkımı stoperde kullanacağım dersen en uygun isim İlhan Eker. Orta sahada kullanacağım dersen Selçuk, Özer akla geliyor. Forvette kullanacağım dersen Semih.
2 yabancı olarak da kim kullanılacak? Defans için Bilica, orta saha için Dia, forvet arkası için Alex var. Üçünden biri kesik yiyecek, ama hangisi?
Zor seçim gerçekten. Kaptan Alex mi, büyük umutlarla yeni transfer edilen Dia mı, Lugano ile uyumlu olan ve sorunlu bölge diye tabir edilen Bilica mı?
Aykut Kocaman Dia'yı transfer ettirdiğine göre kullanacak, Bilica'yı beğendiğini söylüyor, Alex ile de sorun yaşadı ama tepkilerden dolayı kesemeyebilir. Gerçekten çok zor bir seçim.
mehmet topuz'dan çok sağ tarafta dia'nın yeri garanti. alex'in yeri her zaman garanti. alex alex'tir.
bu durumda:
niang
stoch-alex-dia
emre-baroni
andre-ilhan-lugano-gökhan
volkan
özer ve mehmet topuz da joker oyuncular. kadroda kim sakatlanırsa görev onlarda.
ilhan benim için hala kocaman bir soru işareti. lugano'nun yanında bir izlemek lazım.
alex yorulunca daha önce belirttiğim sistemi yavaş yavaş oturtmak için alex oyundan alınacak. baroni, emre, mehmet ya da özer üçlü baklava orta sahası olacak.
desene gene selçuk'a kaldık :D. korktuğum başıma geldi. ilhan'ı monte etmeye çalışmama rağmen 7 yabancı olmuş. hiç dikkat etmedim.
Beklemediğim kadar fiyasko bir Antalya vardı bugun. Fenerbahçe maçı hakederek ve eze eze kazandı, tebrikler Fenerbahçe...
Fenerbahçe 4-4-2 oynayabilicek kadroya sahip değil. Ortasahanın göbeğindeki adamlardan birisi Emre olurda diğeri Alex olursa Defansif açıdan fiyasko olur. Eğer Emre-Baroni olursa, ofansif anlamda yükün tamamı Emre'ye binmiş olur. Emre çok yıpranır. İdeal diziliş 4-4-1-1 olmalı kesinlikle.
Dünkü Mehmet Topuz'a hayran kaldım yalnız mükemmeldi.
Ah bi de seyirci olsaydı. :)
Fenerbahçe'nin uzun süre sonra rahat bir maç kazandığını görmek ne güzel. :)
Çubuklu forma arkasında ki yazılan beyaz yazı çok kötü duruyor.
Dün Mehmet cidden çok iyiydi ama hala eksikleri var saha görüşü çok iyi değil mehmet'in yada Fenerbahçe formasıyla panikliyo bu yönde çalışmalarını sıklaştırırsa ve orta sahaya Emre'nin yanına monte edilirse bizim Sweinsteiger'ımız olabilir
Maça çok iyi başladık , nitekim bunun sonucunu 28.dk da skoru 4-0 yaparak aldık.Mehmet - Gökhan sağ kanadı müthiş kullandı.Çok iyi anlaştılar birlikte ileriye çıkıp birlikte döndüler.Alex diyecek bir söz yok.Yine gösterdi kalitesini gerek attığı gol gerekse attırdığı golle.Emre alıştığımız performansını koydu çok çalıştı yine.Stoch kendinden beklediğimiz performansı çok ortaya koyamasa da defansa yardımı olsun gelip geriden top alıp çabalaması olsun sahada iyi gözüktü.Lugano-Bilica birlikte oynayınca defansta sorun olmuyor.Lugano sayesinde Bilica da çok iyi gözüktü.
Güzel futbolla 3 puanı almamız ilk hafta açısından güzel bir başlangıç oldu
Tebrikler Fenerbahçem..
Niyang sanırım sağdaki tam türk modeli olmuş, kemeri göstermiş telefonuda yana takmış ooh..
Niang nasil B sinfii futbolcu ben onu anlamiyorum adam avrupanin en iyi 10 forvetinden birisi niang 1. sinif topcu son 5 sezon marsilyada harikalar yaratmis bir oyuncu yönetimin dedigi gibi fransa liginin en cok konusulan oyuncusu bu kesinlikle dogru fransa ligini biraz takip edenler bilir... hatta yanilmiyorsam arsenal teklif yapmis gecen sene marsilya vermemis...
dün macta antalya bekledigimden cok kötüydü takim zorlanmadan kazandi tebrik etmek lazim 25 dakikada isi bitirdiler.. fakat bu mac kesinlikle ölcü olarak alinamaz cok kötü direncsiz bir takima karsi oynadik 90 dakikada kalemize en fazla 4-5 kere gelebildiler... dün ridvan dilmeni izledim cok dogru tespitlerde bulundu young boys macinda ilk 11 de 8 oyuncu farkliydi as oyuncular degillerdi eksik olan 8 oyuncu gelince takim asil oyununu oynamaya basladi bir sakatlik felan olmassa paoka karsi galibiyet bekliyorum.. dün mehmeti cok begendim bu gidisle dia'ya formayi kaptirmayacak gibi görünüyor.
Bu maçta F.Bahçe'ye çok sinir oldum.
Bizim Türk takımlarının klasik hastalığıdır zaten. Dakika 30 sen 4-0 yapmışsın geri kalan 60 dakikada 1 gol bile atamıyormusun ? Atabilirsin istersen ama zorlamıyorsun. Neden ki ? At kardeşim atabildiğin kadar 10-15 tane at ne olacak.
Antalya da toparlandı ikinci ayrıca o sıcakta fazla sıkmak istememeleri normal
dün rıdvan dilmen de söyledi eskiden o dedi
ilk yarı 5 0 olmuş teknik direktör cocuklar 0 0 gibi oynucaksınız derdi dedi güldü güldürdü anlatırkende :)
gerçektende öyle 4 0 dan sonra rölanti cok normal
kaldiki devreden sonra başladı o yavaşlık ilk yarı sonuna kadar 6 7 olabilirdi pozisyona girildi kaçtı
İlk yarı 4 attı,soyunma odasındada aykut zorlamayın oyunu rolantiye alın paok maçı var demiştir normal yani