tabi kesin öyledir objektif tarık hatta senin adın :D biz daha iyi takım oynu oynuyoruz siz bireysel başarılarla bi yerlere geliyosunuzQuote:
Originally Posted by Jesus_FB
Printable View
tabi kesin öyledir objektif tarık hatta senin adın :D biz daha iyi takım oynu oynuyoruz siz bireysel başarılarla bi yerlere geliyosunuzQuote:
Originally Posted by Jesus_FB
Kalite farkı varda ondan
Hangi kaliteden bahsediyoruz acaba? O kadar kalite farkı varsa neden aynı puandayız, üstelik iki lig maçında da yenilmemize rağmen? Kendinizi kandırmayın arkadaşlar, Fenerbahçe ne daha kaliteli oyunculara sahip ne de daha iyi oynuyor. Oyuncu kaliteleri hemen hemen aynı ve Galatasaray daha iyi oynuyor, bunu kabul etmek lazım. "O zaman neden iki maçta da yenildiniz?" diyeceksiniz ama demeyin boşuna çünkü bu oyunun kuralı bu, 90 dakika tek kale oynayıp gol atamazsın ama tek atakta gol yer ve yenilirsin. Çok iyi bileceğiniz iki örnek Fenerbahçe'nin M.United maçı ve ilk yarıdaki Galatasaray maçıdır.
hangi kailten bahsediyoruz açıklayım sana Hurmet kardeşimiz ne dedi biz takım oyununda iyiyiz sizde ise daha çok bireysel oyun gözönünde
bu ne demektir? demekki bizdeki oyuncular sizdekilere göre daha teknik daha zeki oyuncular kaliteden kastım buydu benim
herkesin futbol anlayışı görüşü farklı olabilir kimse kendini de kandırmıyor o sana göre öyle bana göre böyle
valla kalite olarak fenerin oyuncuları daha iyi bence bunu inkar etmemeliyiz. Yani bi anelka bi alex bunlar iyi oyuncular ama bizim takımdaki anlaşma onlarda yok bence buda olayı bu kadar dengeye getiren sebeptir
Katılmıyorum ben buna. Anelka'nın Ümit Karan'dan farkı ne ya da Alex'in Hasan Şaş'tan daha kaliteli bir oyuncu olduğunu kim iddia edebilir? Oyun stili olarak farkı kabul ederim ama kimse bana Galatasaray'daki herhangi bir oyuncu karşısında Fenerbahçe'deki bir oyuncunun daha kaliteli olduğunu ispatlayamaz. Söyleyeceğiniz her isme karşılık bir isim söyleyebilirim.
Ayrıca Jesus_FB "daha zeki" teriminin bir aşağılama olduğunu farkında mısın acaba çok merak ettim.
valla alex bence Türkiyedeki bir çok topçudan iyi anelka ve ümitin oyun yerleri farklı anelka bir fc gibi oynuyor ümit ise bitirici. Anelkanın çalım tekniği ümitte yok ve bence bu yaptığın karşılaştırmalar yanlış. Bir galatasaraylı olsamda bence fenerin daha kaliteli bir takım olduğunu kabul etmeliyiz. Appiah ile Saidou bir mi? bu arada zeki demesi benim anladığım kadarıyla futbol zekası yani o anda ne yapması gerektiğine karar verme çabukluğuQuote:
Originally Posted by Gravity
oyun zekası diye bir şey vardır futbolda sen bilmiyorsun galiba bunu hemen aşağılama olarak algılıyorsunQuote:
Ayrıca Jesus_FB "daha zeki" teriminin bir aşağılama olduğunu farkında mısın acaba çok merak ettim.
O zaman "oyun zekası" olarak kullanacaksın arkadaşım. Ben yazdıklarım yanlış anlaşılmasın diye kırk takla atıyorsam sen de atacaksın. Moderatör olman seni ayrıcalıklı yapmaz bu konuda.
Diğer yandan hurmet, "stil farkı" diye yazdığımı gözden kaçırmış olmalısın. Senin bahsettiğin şeyler stil farkı, kalite farkı değil.
ben hiç bir zaman bunu ayrıcalık olarak görmedim görmemde.Quote:
O zaman "oyun zekası" olarak kullanacaksın arkadaşım. Ben yazdıklarım yanlış anlaşılmasın diye kırk takla atıyorsam sen de atacaksın. Moderatör olman seni ayrıcalıklı yapmaz bu konuda.
konuyu nereye getirdiğinin farkındamısın sen?
kalite farkını şöyle açıklayayım. saidou ve appiah mesela bu adamları kıyaslayamzsın kalite açısından alex-iliç adamların topçuları kaliteli.Quote:
ayrıca jesus_fbnin dediğini bi sen yanlış anladın ama neyse
GS liler objektif olmamakla sucladiginiz FB liler sizin hakkinizda ayni seyi dusunuyor bunu bilin. Bence GS bu sene sampiyonlugu haketedecek oyunu oynamadi.
bu laf bana galiba... şöyle cvp veriyim bu sene bir çok spor yazarı ve yorumcusu Galatasarayın Fenerbahçeden daha iyi oynadığını söyledi. Bunu bazı Fenerbahçeli yazarlarda kabul etti ve söyledi. Bunu sadece kabul etmeyen Fenerbahçe taraftarıdır. Benim söylediğim buydu ve bu tezim onaylanmış oldu .Quote:
Originally Posted by e_mali
Spor yazarlarini pek kaale almiyorum.(Bazıları dışında).
O yuzden dogru bir kıyaslama olduğunu dusunmuyorum.
Tabiki siz GS daha iyi onadı diyecksiniz. Ama ben ısrarla GSnin oynadığı oyunun ahım şahım olduğunu dusunmuyorum.
Evet farkındayım, hem de çok farkındayım. Megalomaniden kurtulmanızı istiyorum artık tüm Fenerbahçe taraftarları olarak çünkü sıkıntı vermeye başladınız. Hiçbir Fenerbahçeli oyuncu Galatasarayda oynayan herhangi bir futbolcudan üstün değil. Bunu söylediğimde de gidip oyun zekasından filan bahsetmeye kalkıyorsunuz. Tamam o zaman, Ilic benim gördüğüm oyun zekası en iyi oyunculardan birisidir, adamın attığı pasları Ronaldinho bile atamaz (benim kanaatimce gelmiş geçmiş en iyi futbolcudur Ronaldinho, ne Pele ne de Maradona Onun yanına bile yaklaşamaz bana göre) ama diğer yandan Alex bile (bile'nin altını çizerim özellikle çünkü daha önce Ronaldinho'dan bahsettim) Ilic'ten daha teknik. Biri bir yönden daha iyi diğeri başka bir yönden, bu da stil (oyun şekli) farkını ortaya çıkartır ama kalite farkını değil.
Diğer yandan ilk başta ben yanlış anlamış olabilirim, kabul ederim ama bu yazılanlara dikkat edilmemesi için bir özür yaratmaz. Kullanılan terimlere, kelimelere dikkat edilmesi gerekir, yoksa bunun gibi gergin durumlar ortaya çıkar. Ben anlık hararetim için özür dilerim.
Peki Fenerbahçe oynadı mı?Quote:
abi spor yazarlarının bende çoğunu kaale almam ama dinlediğim ve görüşlerini beğendiğim kişiler bunu söyledi. Bu normal bir düşüncedir bende fenerin düzgün futbol oynamadığını düşünüyorum. Bu bence normal :DQuote:
Alexin eğer artmadıysa 23 asisti var
senin görüşündür saygı duyarım dicem ama ronaldinho ve iliç biraz abartmamışmısınQuote:
Fenerin bu kadrosuna ragmen cok kotu futbol oynadigini (bazi maclar haric) burcok FB li kabul ediyor. Biz cok iyi futbol oynamadik belki ama lig boyunca sampiyonlugu daha cok hakettik diye dusunuyorum.
Ama GS cok iyi bir mucadele verdi bunu kabul ediyorum. Cok zor sartlara ragmen futbolcular ellerinden geleni yapti. Ama bu cok iyi futbol oynadiklarini gostermez.
fenerin bu kadroyla bu kadar kötü oynaması bizim bu yokluk içinde bu kadar iyi oynayıp sınırları zorlamamız bir nevi bize şampiyonluğu hakettirdi. Ve bence bizde bir çok maçta çok iyi top oynadıkQuote:
Ben anlatamıyorum galiba. Bu konu başlığına başka bir şey yazmayacağım bu nedenle.
uzun zmndır konuya bakmassak bööle olur tabe! :) bu kdr uzar gider konu.. bende bi kaç yorum yapayım..
arkadaşlarımın bazıları biz sizi 2 defa yendik dolaysıyla şampiyonluğu biz hakediyoruz falan gibi bişey yazmışlar. bana göre yersiz bi cümle.. çünkü madem bizi 2 maçta da yendiniz bu kafadan 6 puan önde olmanız gerekmekte demektir. o mantığa çıkar. oysaki puanlar eşit. bu bir! :)
gelelim ikiye.. oyuncu kıyaslanmasında gsli kardeşlerimi kınıyorum. ewt bizim oyuncularımız iyi oyuncular yürekli oyuncuları bu doorudur. fakat fbli oyuncular özellikle api, alex ve anelka kalitesini belli etmiş oyunculardır. zaten alex haricinde diğer ikisi milli takımlarında oynamaktadır ve alex'in oynamama nedeni de brezilya vatandaşı olmasından kaynaklanmaktadır. başka ülke vatandaşı olsa siz zannediyomusunuz ki milli takım kadrosuna alınmayacak ? yapmayın allahaşkına! o yüzden bence oyuncu arkadaşlarımızı konuşurken kıyaslama yapmaya gerek yok diye düşünüyorum. mesela mevkisi aynı olan iki adam brezilyadan : alex ve ronaldinho! yani kimse burda alex diyemez akıl war mantık war... alex'in ndn kadroya alınmadığını düzgün açıkladım umarım.
gelelim üçe... galatasarayın bu zor şartlar altında şuanda bulunduğu durum zaten bi başarıdır. amaburaya kadar gelmişken ndn en iyisi olmasın. tüm senenin semeresini alacaksınız sonuçta ve bu sizden oyuncu para vs. her türlü bakımdan kat kt üstün olan bi ekip olan fenerbahçe'ye karşı!!
bilirsiniz ki ben hasta gsliyimdir. ama yiğidin hakkını da yiğide vereceksiniz. oldum olası bu fb-gs kavgalarından nefret etmişimdir. çünkü kusura bakmayın söleyecem sidik yarışı dediğimiz bi laf wardır halk arasında aynı öyle sürer gider :D hiç bitmez bu kavga.. :D
ama bu hayatta onlar olmadan çekilmez gerçekten.. neyse.. tüm arkadaşlara kolay gelsin yorumlarda.. sınırları aşmadan düzgün yorumlar yapmaya dikkat edersek daa iyi olur arkadaşlar.. umarım haftaya HAKEDEN kazanır.. (yani GS) :D
hepinize iyi akşamlar..
çağrı zorkol
kırk saattir aynı şeyleri söylüyorum sonunda biri daha katıldı oh be :D:DQuote:
Originally Posted by Çağrı Zorkol
hala bu maçta şike oldunu iddia edenler var yaff ne komik adamlar:D :D
:D:D:D(aa)(aa)(aa)Quote:
Originally Posted by Çağrı Zorkol