Aynen katılıyorum, 1 günde olsa dinlenik olan Bandırmaspor olacak.
Ve Sakaryaspor'a karşı daha iyi adamları var.
Printable View
Artık Pazar gününü beklemeye başladık.
Daha önce oynadığımız Konya Şeker ve dün akşam oynadığımız Bugsaş'ında kadroları bizden üstündü.Ama onları elemeyi başardık.Tüm takım inanmış durumda.Artık önümüzde tek 90 dakika kaldı.İnşallah alnımızın akıyla kurtulacağız şuradan.
Artık son bir maç kaldı önümüzde şanssızlıklarımızı üzerimizden atıp 90 dakika da işi bitirip mutlu sona ulaşmak istiyoruz...Allah'ın izniyle kurtulacağız şu ligden...
Tarihe tanıklık ederken!
18.Mayıs,Kimilerine göre sadece Saatli Maarif Takvimi’nden kopartılacak bir yaprak…
Veya 92 sene önce bir ulusun kaderini değiştirecek mücadelenin başladığı tarihin arefesi…
BANDIRMA Vapuru Karadeniz’in hırçın dalgalarına direnmeye ve en özel,en önemli yolcusunu tarihi yazmaya götürmekte…
Dile kolay 92 sene önce…
Bu gün Bandırma’lı olan,kendisini Bandırma’lı hisseden herkes için ise bambaşka bir öneme sahip…Bu kentin futbol takımına gönül verip takip eden herkes ilk kez ulusal bir kanalda takımını 90 dakika boyunca evlerinde,kahvehanelerde,otel odalarında televizyonlarda,belkide binlerce kilometre uzakta internet başında,Cumhuriyet Meydanı’nda dev ekranda canlı olarak seyretti….
Maçı anlatan spiker her Bandırma dediğinde bu şehre bir kez daha bağlandı…
Eşe dosta telefon açıp” saat 19:00′da TRT 3′ü aç,Bandırmaspor’un maçı yayınlanacak” diye haber verdi….
Sosyal paylaşım sitelerinde,video paylaşım sitelerinde dünya varoldukça arşivlenebilecek bir olay cerayan etti…
Gerçekten çok enterasandı; işten geliyorsun,televizyounu açıyorsun ve bordo-beyaz formaları ile futbolcularımız sahada…
Tribünleri gösteriyor kanal ve Bandırma’dan tanıdığın simalar karşında…
Bunu benzer bir paralelde Banvit’in basketbol takımı sayesinde yaşamaya alışık olan Bandırma’lılar bu sefer Ergin’den Mustafa’ya,Orhan’dan Ali Serin’e,Muharrem Ozan’dan Galip’e,Rıza’dan Halil’e tüm oyuncularımızı izlemekle kalmayıp maç sonunda sakat olduğu için forma giyemeyen Jilet Ekrem’in oyuna sonradan giren Emrah Ekmekçi ve Serkan İşyapan’la birlikte sevinmelerini,Feyzullah’ın tribünleri coşturmasını canlı canlı izlediler.
Maç sonu flash interview’da günün yıldızı Enver’i canlı yayında dinlediler…
Bunu bize yaşatan herkese başkan Mehmet Kılkışlı’dan başlayarak tek tek teşekkür etmek kendini bu şehre ait hisseden herkesin boynunun borcu olsa gerek.
Bir teşekkürde bu takım bugün buralara gelip play off finaline çıkarak Bank Asya 1.lig için final oynayabiliyorsa bize bunu 3.ligden beri hedef olarak koyan eski hocamız İsmail Ertekin’e gitsin…
Amerika’lıların ünlü bir sözü geliyor akıllara : herkesin hayatı boyunca meşhur olacağı bir 5 dakikası vardır…
Ama bu takım sayesinde Bandırma,Bandırmaspor en az 150 dakika boyunca canlı yayındaydı…İ
şte olayın paha biçilemeyecek olan kısmıda bu olsa gerek…
Uzun sözün kısası FİNAL oynayacağız…
Hatta fikstürün azizliği belki ve önce biz yarı final oynadık,alnımızın akıyla finale çıktık ve 2 takımın bizim karşımıza çıkabilmek için kıran kırana yapacakları maçın sonucunda hangisinin rakibimiz olacağı izlemek gibide bir lüksümüz var…
Ama tek lüksümüzde bu maalesef…
Formasında reklamı olmayan,resmi kayıtlara göre senelerce işletilip takıma devredilen ve üretim tarihini kimsenin bilmediği belediye otobüsü kadrosundan emekli 0302 bir otobüsten başka envanterinde kayıtlı bir ulaşım aracı olmayan pırıl pırıl genç çocuklar çıkıp rakibine küfür etmeden,kasti tekme atmadan,oyunu çirkinleştirmeden 90 dakikalık maçı sadece kendi karakterlerini Serhat Hocamızın verdiği taktikle birleştirip emeklerinden çalmayıp formalarının ve bu formanın üzerindeki armamızın hakkını vererek 1-0 geriden gelmek pahasınada olsa finale çıkıyorlar…
Pazar günü tüm ülke Sivas-Fenerbahçe & Karabük-Trabzonspor maçlarına kilitlenecek,ama tüm Bandırma’yı TRT 3′ün karşısında bulabileceksiniz…
İşte biz buna ne diyoruz biliyormusunuz: sürüden ayrı olmak…Bandırma budur…
Yaftalanamaz,itaat etmez,isyanını adam gibi koyar…
Kendini vilayet sananlar,yatırımları vs kendi oluklarına akıtıp hala adam edemedikleri illerinde bizi “siz kasabalısınız” diye kendilerince aşağılarken Bandırma taraftarı İpsala’lı Ali Serin’i,Söke’li Mustafa Şen’i,İzmir’li Enver Işık’ı,Orhan Ovacık’lıyı Merzifon’lu Galip Güzel’i,Maraş’lı Fatih Koyugölge’yi,Samsun’lu Ozan’ı ve hepsini ama hepsini ”Bandırma’nın çocuğu …” diye bağrına basar…
Beypazarı’da yerlerde tekmelenen oyuncusu keseri sapı döndürür intikamını alır…
Kimseye eyvallahı olmaz,alayına gider…Beypazarı tribününde üzerinde on-KOLİ-k ibaresi basılı entarileri ile çemkirenler kendi vilayetlerinin sportif anlamda temsil edilmesini Bandırmaspor’u,Beko Basketbol Ligi play off grubunda Banvit’i ve buna ilave olarak seneye Genç Banvitliler’i TV’den izleyerek gidermek durumunda kalırlar…Bu güruhun sinamaya meraklı olanları sağdan soldan duydukları bir filme (Nefes) giderler ve oradaki asker kısa künye okurken isim soyisimden sonra BANDIRMA der…
Gene akıllanmazlar…
Olsun…
BANDIRMA’lı olmak böyle bir şey işte,yaşayan bilir…
Yaşayamayan sadece izler…
Ama gıptayla izler,öykünür için için,belli etmek istemesede….
Maçın teknik detaylarını vs İlkhaber’de değerli üstadlar,ağabeyler ve aynı gruba mensup olmaktan büyük mutluluk duyduğum 39 senelik arkadaşım Ünsal Yamaner yazacaktır…
Ancak ben bana yoğun bakımda yatarken ve son nefesini vermeden sadece 4 gün önce “oğlum Bandırmaspor ne oldu?” diye soran rahmetli babamın mezarına gittiğimde “bu takım iyi oldu” diyebileceğim ya bunun mutluluğu bana yeter…
Final maçının sonucuda önemli değil…
Bu takım gerçekten iyi olmakla kalmadı bir çoğuna kapak oldu…
Final maçının sonucu ne olursa olsun…
Teşekkürler Bandırmaspor…
Bize bunları yaşatan herkese,başkanından top toplayıcı çocuğa kadar teşekkürler…
Ve final maçı : Kendiniz olun yeter….
Yenilseniz bile…Sizi alkışlayacak kimse olmasa bile…
Hatta haykıracak nefesiniz kalmasa bile…
Sizi seviyoruz…
Ama sizden önce sizin adamlığınızı sevdik.
Munir Güler
Çok iyi yazmış gerçekten.
Bandırmaspor Taraftarlar Derneği: "Pazar günü Sakaryaspor ile Antalya'da oynayacağımız final maçına 5 bin taraftarımız gidecek.''
Bizimkiler ise otobüs ayarlamakta sıkıntı çekiyorlar.Zaten kale arkaları açılmayacakmış.Gerçi Bandırma'nında 5 bin kişi gideceğine inanmıyorum ama bakalım neler olacak?
Çok az taraftarlar gidiyor ah ah zamanında 15 bin gitmiştik biz taa Giresun'dan Bursa'ya.
Bu maçta bana kalırsa favori Bandırma. Kadro olarak olsun her türlü Sakarya'dan daha iyiler. Ancak Sakaryaspor tecrübesiyle bu maçı alabilir de.
Bandırma - Adana Demir maçı aslında herşeyi gösterdi. Maç ya kafa kafaya gider yada Bandırma kopartır alır.
Gönlüm Sakaryaspor, mantığım Bandırmaspor diyor.
Büyük final geldi kimisinin Süper Lig şampiyonluğu umrunda kimisinin bu maç...İnşAllah kazanacağız ve şu ligden kurtulacağız...Takımımıza sonuna kadar inanıyoruz savaşıp bu maçı da alacağız inşAllah...
Sakaryaspor Çıkar inaşallah.
Maç kaçta ve TV veriyormu ? Yarı finali trt vermişti sanırım.
TRT veya türevleri verir maçı.
TRT 3 verir sanırım...
TRT 3 verecek. Saat 19:00'da sanırım.
Bu maçı bu saate koymanın mantığı nedir acaba ?
20:00'da Süper Ligin şampiyonu belli olacağı maç başlayacak bu maçı saat 19:00'a koyarsan tabi kimse izlemez,izleyemez.
Ben bu maçı da izlemek istiyorum ancak ilk yarısını zar zor izleyebileceğiz.
Bu maçı saat 16:00'a koysan ne olurdu ey Federasyon :)
Abi Antalya müthiş sıcak.19.00 bile erken sayılır..
Sakarya'da büyük kaos yaşandı dün gece..Gece stadda toplanan taraftarların büyük çoğu gidememiş.Otobüs bulunamamış.Gerçekten çok yazık oldu kalanlara.
Her iki takımada 4'er bin bilet ayırılmış galiba..
Bu arada bir Antalyasporlu taraftar çıkan arbede sonucu Sakaryaspor taraftarını bıcaklamış.
"Spor Toto 2'nci Lig'den Bank Asya 1'nci Lig'e çıkacak 3'üncü takımın belirleneceği final maçını izlemek için Antalya'ya gelen Sakaryaspor taraftarlarından Fatih Yıkıcı, Medical Park Antalyaspor taraftarları ile çıkan arbedede bıçakla yaralandı.
Sakaryaspor ile Bandırmaspor arasında bugün saat 19. 00'da Mardan Stadyumu'nda oynanacak final karşılaşması öncesi kente gelen 20 otobüs dolusu Sakaryaspor taraftarı, Kepez üstünde polis tarafından karşılandı. Daha sonra kent merkezindeki Kazım Özalp Caddesi üzerinde formalarıyla gezen bir grup Sakaryaspor taraftarı ile Medical Park Antalyaspor taraftarları arasında sözlü atışma yaşandı. Küfür ettikleri iddia edilen Sakaryaspor taraftarlarıyla kırmızı beyazlı takımın taraftarları arasında kavga çıktı. Bu sırada bir ayakkabı mağazasına saklanan Sakaryaspor taraftarı Fatih Yıkıcı, sağ baldırından bıçakla yaralandı. Yıkıcı için ambulans çağırıldı. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı taraftarı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Burada tedaviye alınan Fatih Yıkıcı'nın hayati tehlikesinin olmadığı açıklandı. - Antalya (Doğan Haber Ajansı)"
BANDIRMASPOR 11: Ergin, Rıza, Galip, Mustafa Şen, Ali Serin, Halil, Koray, Emre Horoslu, Enver, Orhan, Ozan
SAKARYASPOR 11: Harun, Berat, Gökhan Kök, Zafer, Mesut, Yunus, Görkem, İlkay, Levent, Muharrem, Şaban
Bandırmada ataktaki orhan çok sağlam,demirspor maçında hakettiler galibiyeti.
19:00'damı maç ?
Levent reyiz oynuyor çok iyi oldu...
Bandırma'nın ilk maçını izlemedim fakat Sakarya'nınkini izledim ve Sakaryaspor'u pek beğenmedim. Dağınık bir görüntü sergilediler ve 120 dakika oynadılar. Gönlüm Sakarya mantığım Bandırma diyor. İyi olan kazansın. Ayrıca Sakarya'da çok etkili serbest vuruş kullanan bir oyuncu var. Şimdi adı aklıma gelmiyor. Sakaryaspor'un o oyuncu ile serbest vuruşlarda tehlikeli olacağını düşünüyorum.
Bandırmaspor Bank Asya 1. Lig'e yükselirse ligdeki 5. ilçe takımı olacak.
Penaltı Sakarya kullanacak.
Gol; 7' Levent p (Sakaryaspor 1 - Bandırmaspor 0)
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL LEVENTTTTTTTTTT ADAMSIN ADAAAAAAAAAM 1-0 öndeyiz...
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL MESUUUUUUUUUUUUUT 2-0 öndeyiz...
GOOOLLL: 10' Mesut (Sakaryaspor 2 - Bandırmaspor 0)
Pozisyon penaltı değildi..İlkayın düşmesi bile çok komikti. Hakem resmen yedi..Bülnet Yıldırım dikkat etmesi lazım.
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL MESUUUUUUUUUT ADAMSIN YA 3-0 oldu dk 35...