Quote:
Spor Toto Süper Lig'de yeni sezonun ilk maçında Sanica Boru Elazığspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, ''Tahminim 1,5-2 ay sonra bu takım iyi işleyen bir takım olacak'' dedi.
Kocaman, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, Şampiyonlar Ligi play-off turunda oynayacakları Spartak Moskova maçı öncesinde yaptıkları karşılaşma için şartların iyi olmadığını, kuru zeminin kendileri dışındaki etkenlerden biri olduğunu söyledi.
Geçen sezon şampiyonluğu yarım puanla kaybettiklerini, dolayısıyla ligde her maçtan alınacak puanların büyük önem taşıdığını kaydeden Kocaman, bu nedenle sezonun ilk maçında kazanmak istediklerini, ancak bunu başaramadıklarını ifade etti.
Kocaman, rakiplerinin yeni bir takım olmasına rağmen onları zorlayamadıklarını belirterek, şöyle konuştu:
''Rakibimiz ikinci yarıda bulduğu tek gol pozisyonunu değerlendirdi ve geriye düştük. Buna rağmen oyunu öbür tarafa yıkıp, ilk yarıda yapamadıklarımızı ortaya koyduk. 1-1 olduktan ve rakip 10 kişi kaldıktan sonra 3 puana yaklaştık, ama başaramadık. 2 puan kayıpla Moskova'ya doğru yola çıkacağız.''
Orta alanda Mehmet Topal, Selçuk Şahin ve Cristian ile bütün sezonun geçip geçmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Kocaman, şunları kaydetti:
''Galatasaray maçından sonra da benzer sorular vardı. Ben burada bulunduğum sürece bulunan oyunculara güvendim, sıkıntılar olacaktır. Bunları aşacağımıza inanıyorum. Geleceği bilebilmek mümkün değil, ama tahmin yapabiliyoruz. Tahminim 1,5-2 ay sonra bu takım iyi işleyen bir takım olacak. Yobo hariç 6 oyuncu transfer ettik. Salih genç bir oyuncu, önünde uzun zaman var. Diğer 5 oyuncudan 3'ü oyunu geriden başlatarak oyunu kurmaya çalışan isimler.''
Kocaman, takımının iyi işleyen bir hale geleceğine inandığını ancak ''sabır'' konusunda bir sıkıntı olduğunu belirterek, ''Ben var olan kadromuzun kalitesine kefilim. Form olarak daha da üste çıkacağımıza inanıyorum'' dedi.
Spartak Moskova maçına yüksek konsantrasyonla hazırlandıklarını kaydeden Kocaman, ''Elemek veya eleyememek, başka yüksek konsantrasyonla elemek için elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.
Kocaman, maçların bayramda oynanmasına ilişkini bir soruya da ''Bence sakınca yok. Futbolun amacı da insanları eğlendirmek diye düşünüyorum'' cevabını verdi.
1.5 - 2 ay diye süre verilmesi neden ? Fenerbahçe yeni kurulmuş, yeni bir taktik düzen deneyen bir takım değil. Aynı şablon, nispeten aynı oyuncular. Ayrıca orta saha için transfer istiyor mu, istemiyor mu ben emin değilim.