Fenerbahçe Teknik Direktörü Ümit Boğa Basın Mensupları İle Söyleşi Yaptı !
Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği söyleşide ilk sorular şüphesiz transfer dönemindeki yapılan transferler ve planlanan sistemdi. Yoğun sorular üzerine Ümit Boğa aklındaki sistemi geniş kapsamlı anlatarak bir örnekle açıkladı. İşte Ümit Boğa'nın sözlerinden satırbaşları:
Herkes kadromuzun güç kaybettiğini söylüyor. Fakat ben buna katılmıyorum. 2 sezondan beri yaptığımız transferle Şampiyonlar Ligi'nde büyük hedefler koyduk. Fakat bunu başaramadık. Gruptan çıkmakla yetindik. Bu kadro da bu sene gruptan çıkacaktır hatta daha ileriye gidebilir. Açıkçası şu anki halimizi Arsenal'e benzetiyorum. Bizim Arsenal'den farkımız yerel kupaları kazanıyor olmamız. :) Arsene Wenger'in bir röportajını okuduğumda bir anda fikirlerim değişti. Röportajda söylediği şunlardı: "Ben geldiğimde yalnızca 80 çalışanımız vardı. Maçlarımızı Highbury'de oynuyorduk, çalışma sahamız bile yoktu. Şimdi yaklaşık 500 çalışanımız var, harika bir antrenman tesisimiz ve stadyumumuz var. Hem de artık dünya klasında bir kulübüz. Oynamaya çalıştığımız futbol, daha doğrusu futbol anlayışımız kulübün mirası olacaktır. Bu, kupa kazanmaktan daha önemlidir" İşte benim de yapmaya çalıştığım şey bu...