semihin davranisi kadar cuneyt cakiri da kutlamak lazim orda, daha onceki rustu vukuatini biliyoruz. ust duzey bir hakem bu cuneyt cakir gercekten de. dunya kupasinda da onemli maclari yonetmeye aday bence.
Printable View
semihin davranisi kadar cuneyt cakiri da kutlamak lazim orda, daha onceki rustu vukuatini biliyoruz. ust duzey bir hakem bu cuneyt cakir gercekten de. dunya kupasinda da onemli maclari yonetmeye aday bence.
Oyunu beğenmeyenler var ama ben beğendim şahsen. Beşiktaş'ın üstüne üstüne gitseydik 2 tane atıp giderlerdi. Göze hoş gelen bir oyun yoktu belki ama doğru ve iyi oynadık bana kalırsa. Ama devre arasında da yazdığım gibi ileri uçla orta saha arasında dağlar kadar fark olunca hücumda istediğimiz şeyleri yapamadık ilk yarım saat dolayısıyla attığımız top geri döndü Beşiktaş tehlike yaratır gibi oldu. Oyunu daraltmaya başladıktan sonra kontrolü de aldık elimize ve hemen ardından penaltı geldi zaten. İkinci yarı da Chelsea maçını düşünerek 1-0'ın üstüne yattık, minimum pozisyon vererek boş bulursak atalım mantığıyla oynadık. Başarılı da olduk bu konuda. Muslera'nın devre başındaki kritik kurtarışı da büyük sıkıntıyı önledi bizim adımıza.
Söylemeden de geçmemek gerek Semih büyük adam gerçekten. Böyle bir maçta bu hareketi yapmak öyle her babayiğidin harcı değil.
Galatasaray sanırım 7 maçtır evinde gol yemedi(emin değilim telden yazıyorum) Bu maçta da defansif olarak başarılıydı. Mancini'nin istediği 3 puandı ve aldı. Chelsea maçı Galatasaray'ın futbolunun yorumlanması için asıl bakılacak maç olduğunu düşünüyorum. Selçuk hakkındaki olumlu düşüncelerimde değişmek üzere. Kötü oynadı bu maç ve uzun süredir kötü oynuyor.
Selçuk İnan yine rezalet bir top oynadı. Ben tahammül edemiyorum, Mancini nasıl tahammül ediyor onu da anlayamıyorum.
Burak Yılmaz'da bir an önce istatistikleri ile satılmalı para kazanılmalı. Gelen para ile çok sağlam bir yabancı forvet alınmalı. Gekas'a bile razıyım usta. Gekas bizim takımda oynasa gol kralı olur ya. Topu alıyor taca vuruyor sonra da biz bi kere vurunca auuuv triplerine giriyor. Tamamen zarar.
Bence Beşiktaş gayet iyi oynadı maç boyu. Tek sorun Muslera'yı geçememeleri ve Olcay'ın etkisiz oyunuydu. Necip'te ayrıca tam bir kasap olmuş. Mümkünse oynamasın.
Cenk'in pozisyonunda çok endişelendim. Böyle sakatlıklarda oyuncular riske edilmemeli bence.
Dany gayet iyi top oynadı. Bence tek bir hata yaptı. O da penaltı. Bu adamı sağ bekte kullansa birileri çok etkili topçu aslında. Hem ayağı baya iyi, hem hızlı. Tam bir sağ bek aslında. Milli takımda da sağ bek oynuyor zaten.
Semih'in yaptığı hareket çok güzeldi. Helal olsun gerçekten.
Maç tam ortadaydı 2 takımda birbirini durdurmaya yönelik oynadı. Maçın hakkı beraberlikti demek istemiyorum çünkü o penaltı olmasa çok farklı şeyler olabilirdi. Cüneyt Çakır da resmen maçı idare etti vermediği kartların sayısı çok fazla, başka hakem olsa bence 2 takım da 11 kişi tamamlayamazdı. Ben beraberlik olur diye düşünüyordum ama Dany herşeyi bozdu.
Semih'e de helal olsun.
Kaşına pansuman yapılan Cenk, sağlık görevlilerine devam edeceği yönünde işarette bulundu. Kalan dakikaları sakat sakat tamamlayan tecrübeli eldivenin maçın ardından soyunma odasında fenalık geçirdiği hastahaneye kaldırıldığı öğrenildi.
Geçiçi hafıza kaybı yaşayan ve ambulansla hastanaheye kaldırılan Cenk'in Fulya Acıbadem hastahanesine götürüleceği öğrenildi.
Maç ortadaydı , Beşiktaş biraz daha iyiydi. Galatasaray adına çok önemli 3 puan olsa da Chelsea maçı öncesinde olumlu sinyaller vermedi. Umarım o maçta böyle oynamaz Galatasaray
Mağlubiyeti zerre kadar hak etmedik; ama futbolun adaleti yok.
Bugün sahada mücadele eden Dany haricindeki tüm Kartal yüreklere teşekkürler. Semih Kaya'ya da helal olsun, adamın dibi gerçekten!
Taraftara helal olsun gururumuzlar. Son 3 sezondur Türkiye'nin en centilmen stadı kesinlikle!
Akıllar ister istemez Chelsea maçındaydı.Penaltı'dan gollü bulamasaydık 2. yarı bu şekilde geçmezdi.Topla oynayan Beşiktaş gibi gözükse de Almeida'nın pozisyonu dışında tehlikeleri yok.En azından bugün amaçlanılan oyunu doğru oynadık 3 puanı aldık.
Hakem Veli'yi atmamak için direndi Mancini'nin değişiklikleri çok yerindeydi gerçekten büyük hoca.Chelsea maçında da ilk yarıda atıp bu şekilde kontrol sağlayabiliriz ancak pas hatalarını azaltmamız lazım Eboue ve Chedjou'da oynayacaklardır bu sefer daha derli toplu bir Galatasaray olur gibi geliyor bana.Ayrıca Semih gerçekten de adamlık dersi verdi.
Veli için konuşan arkadaşlar 90 dakika içinde melo kart görmüyorsa ilk konuşulacak konu odur.
Maçın hakkı beraberlikti canlı bomba Danny sağolsun yaptı yapacağını.Çok zevksiz bir maçtı daha zevkli derbi bekliyordum.Tebrikler Gs.Yalnız Gs bu futbolunu Chelsea karşısında sergilerse çok farklı bir maç olur.
Finito cokare resultante importante.
Tebrikler Galatasarayım !
Edit:
Bu arada Semih'in pozisyonunu şimdi gördüm,helal olsun Semih'e Süper Kupa maçında yorum yapmıştım onun hakkında,şimdi tekrar aynı yorumu yapıyorum ;
Quote:
Semih'e parantez açmayı unuttum,Allah'a şükürler olsun ki bugün çok önemli bir rahatsızlık yaşamadı,çünkü kafasına bir dirsek,bir tekme ve bir top darbesi yedi,yine de sahada kaldı Aslan.Eğer kaptan olmayı hak ediyorsa,Semih hak ediyordur,zamanı geldiğinde o pazubandını Semih'in kollarında görürüz inşallah.
Çok şükür ki Galatasaraylı,çok şükür ki Galatasaray'da oynuyor.
kaleci cenk, mr ve beyin tomografisi için hastaneye kaldırıldı. cenk maçta oynadığını hatırlamadığını açıkladı.
Cenk'in durumu iyi. Su anda hafiza kaybi yok.Konusuyor ,sohbet ediyor.Sadece mac esnasini hatirlamadigini belirtiyor.Tedbir amacli tutuluyor
Semih Kaya: "Derbi maçı da olsa, penaltı da olsaydı gidip söylerdim. Herkesin önünde, kameralar önünde oynuyoruz."
bu 3-5-2 mi artık ne oynuyosak işlemiyo bu oyuncularla sneijder solda burak yılmaz sagda olmuyo bugün pozisyona girmeden maçı aldık nerdeyse, bütün galatasaraylılara sorun hangisi oynanan futboldan memnun kaldı
galatasarayın galibiyeti hak ettiğini düşünmüyorum.beşiktaş beklediğimden iyiydi
Macta konusulacak en son sey hakem hala cikmisiniz sunun kirmizisi bunun kirmizisi diyosunuz. Son yillarin en temiz derbisiydi, Semihin yaptigi hareketten sonra mac zaten cok dostluk havasinda gecti.
Tebrikler iki takima da.
Ceyhun iyi yırtmış, ikinci sarıdan. Geniş özetten hakemin gördüğüm tek hatası o pozisyon.
Galatasaray'ın şansı bana göre Olcay ve Gökhan'ın dökülmesi oldu. 1-2 olumlu hareket yapabilseler Beşiktaş rahatça skor yapabilecekti.
Tebrikler aslanlar ve kartallar. 2 centilmen takıma yakışır bir maç oldu.Berabere bitebileceği gibi Beşiktaş da kazanabilirdi.Ortada maç oldu.Net fırsat yakalayan olmadı.Beşiktaş ilk yarım saat daha diri gibi görünse de kalan zaman diliminde genelde bizim kontrolümüzde geçti maç. Açıkçası ben Beşiktaşın da kesinlikle zirveden kopmamasını istiyorum. İnşallah gelecek haftadan itibaren sıkı takibe birlikte devam edilir...
Galatasaray ın aklının başka yerlerde olmasını kullanamadık. Almeida şu karşı karşı atamadıkları ile hakikaten delirtmeye devam ediyor bizi. Dany için söylenecek bir şey yok. Zaten adamın yapısında bu var. Kasten bir hareket yaptığını düşünmek dahi istemiyorum zaten. Takımımı kutlarım. Çok iyi mücadele ettik. Maçı mağlup bitirmeyi hak etmedik ama bizim kaderimizde var bu.
İşte ben de Beşiktaş'ın oyun olarak üstün olmasının bahsettiğim oyuncuların etkisiz oluşundan kaynaklandığını anlatmak istedim :D
Şaka bir yana benim rakipte en çekindiğim oyuncu Olcay'dı açıkçası (Oğuzhan'ın durumundan dolayı). Tekniksel yetenekleri değildi çekindiğim. Sürekli arayan bir oyuncu normalde. Yani savunmayı ısırıyor sürekli. İçe kateden hareketli oyuncuları tutmak zordur. Beşiktaş'ın sezon başından bu yana girdiği pozisyonların en az %50'sinin içinde vardır Olcay tahminimce.
Gökhan teknik açıdan daha yetenekli ama onu tutmak nispeten daha kolay. Çünkü hep aynı bölgeleri kullanıyor. İkili sıkıştırmayla ve koşu yolunu kapatarak pasifize edebilirsin. Gökhan'dan çekinmemin nedeni fizik olarak Alex Telles'e üstünlük sağlayacak olmasıydı. Telles'in fiziği zayıf, Gökhan daha güçlü.
Bir başka endişem Ceyhun'un oynamasıydı ki normalde oynamasını istediğim bir oyuncu ama bu maça uygun değildi (maç öncesi yazmıştım nedenlerini). Rakipte hareketli oyuncular çoktu. Nitekim rakibin çabukluğundan dolayı 2 tane sarı kartlık pozisyonu var, hakem birinde gösterdi ikinciyi atladı. Mancini de hemen uyanıp oyundan aldı kendisini.
Özetlersek, sadece bugün oynanan futbolu baz alırsak özellikle Olcay'ın gününde olması maçın kaderini değiştirebilirdi. Bu açıdan sana katılıyorum.
Bi de Almeida'nın o fiziğe göre hızı ve hızlanması çok iyi yahu. Bitiriciliği bir gıdım daha yüksek olsaydı çok çok farklı yerlere gelebilirdi aslında.
Özeti izledim, dikkatimi çeken olumlu şeyler Melo'nun penaltı öncesi akıl dolu pası ve Veysel'in orada bulunması oldu. Ayrıca Telles hücumda oldukça aktifmiş bu da çok iyi. Olumsuz nokta ise savunma, arkaya çok adam kaçırmışız. Neyse ki Muslera var.
Kazanmak şarttı, kazandık, çok iyi oldu. Arena'da Mancini ile iyi bir seri yakaladık sırf bu performans bile 2.lik için yetecek gibi.
Birazda bizim oyun anlayışım ve Galatasaray ın oyun anlayışı oyuncuların böyle oynamasına sebep oldu. Yoksa gününde olma ile felan alakası yok. Dany penaltıyı yaptırdı ama her teke tek ve Burağın arkaya sarkışlarında yetişerek Burağı etkisizleştirdi. Orta sahada ki Pres Wesley ve Selçuğun etkisini azalttı. Hele Selçuk sahada var mıydı belli değildi. Drogba zaten kafasında bitirmiş Galatasarayı. Onu konuşmaya gerek yok.
Bence Gökhan gayet etkiliydi. Keza Almeida da çok iyi oynadı. Fakat Olcay ve Motta berbattı. Galatasaray'da ise Drogba denilen adam maçın son 20 dakikası resmen bütün Galatasaray camiası, taraftarı, hocası ve bütün insanlıkla resmen dalga geçti diye düşünüyorum. Bu kadar leş oynanamaz, saçma sapan hareketler yapıp durdu. Ayrıca Burak Yılmaz'a kızmayın. Forvetimiz Burak Yılmaz. Sağ açığımız Burak değil, İzet olur, Bruma olur, Ontivero olur, Emre Çolak olur, Eboue olur.. Burak olmaz. Ama Drogba bitmiş. Chelsea maçındaki misyonunu tamamlayıp gitmesini istiyorum artık. Rezalet oynadı. Sneijder en azından biraz çabalıyor gibi gözükmeye çalışıyor. En azından iyi niyetli oynuyor. 3 kişinin içine girip çalım atmaya çalışmıyor. Neyse bakalım göreceğiz Chelsea maçlarında.
Bu arada Cenk'in durumu da iyiymiş.Tedbir amaçlı tutuluyormuş.Sadece maç esnasını hatırlamadığını belirtmiş.Bir an önce iyileşir umarım.
Ya şu adam nasıl Türkiye'de futbol oynuyor hala?
https://vine.co/v/MmhjQr9avLJ
Koyduk mu tezahüratı meşru da bu mu değil ? Her şeye bir kulp takmak zorunda değilsiniz. Galibiyeti kutluyor adam, isterse amuda kalkar dili dışarda sahayı turlar. Rakip takımla ya da şahıslarla alakası olmayan tamamen galibiyet ile alakalı bir hareket. Nasıl ki sen ya da ben ya da biz ya da onlar ya da birileri halı saha da bile maç kazandığımızda ya da gol attığımızda tribüne oley çeken futbolcu gibi el kol yapıyorsak -2-3 saniye bile olsa- aynı mantık. Şahısa ya da karşı takıma bir hareket değil yani. İdrakı zor olmamalı.
Her zaman olduğu gibi yine maçı izlemediğim için maç hakkında yorum yapamayacağım :D
Sadece 2 şey söyleyebilirim. Birisi "Helal olsun Semih"
Diğeri ise Cenk konusu. Cenk'in hemen arkasındayım. Adam hafızasını kaybetti ama ona rağmen nasıl oynattılar anlayamıyorum. Nasıl bir anlayış bu. Adam 30 saniyede bir arkasındaki sağlık görevlilerine dönüp "Bişey hatırlamıyorum" "Nerdeyim ben" deyip durdu. Sağlık görevlileri de oyuna konsantre ol, oyunu takip et şeklinde yönlendirdiler sürekli. Yahu adamın kafası gitmiş, neye uğradığını hatırlamıyor nasıl oynatırsınız hala. Yemişim futbolunu 3 puanını. Çıkarın adamı hastaneye gönderin. Orda oyun devam etse suratına sert bir top gelse neler olacağını hiç birimiz bilemeyiz.
Yeri degil ama..
http://i.hizliresim.com/KdlL8Z.jpg
Hee ayrıca Melo'nun yaptıgı umrumda degil Fb maçında yapmadıgı sürece sadece bu forma olayına uyuz oluyorum her seferinde dile getiriliyor o bakımdan paylastım.
Bana göre Dany çok iyi bir maç çıkardı. Hızıyla özellikle Burak'ın etkili olmasını engellediği gibi 1-2 net gol pozisyonunu keserek farkın açılmasını engelledi. Tabi güzel şeyler az görünür hata ise göze batar. Penaltı pozisyonunda aşırı kontrolsüz girişi oynadığı iyi futbolu gölgede bıraktı.
Fenerbahçe 2-3 deplasman maçından daha sağlam puanlar çıkarabilirse şampiyon olur. Çünkü takımı Aykut Kocamanvari yöneten ve yönlendiren Mancini özellikle deplasmanlarda takılmaya devam eder. Beşiktaş'ın ise tutarlılığı yok. Tabi bu sene şampiyonluktan daha önemli bir şey varsa bu da Ligde 2. olmak olacak. Bu sene Galatasaray veya Beşiktaş 2. olursa gram üzülmez.
Herhalde Mancini'nin aklında '' skoru koruyup top çevirmeye çalışalım, nasıl olsa 1-0 yeniyoruz Chelsea maçına oyuncular yorgun çıkmasın '' düşüncesi vardı. Çünkü geldiğinden bu yana ilk kez skoru korumaya yönelik hamleler yaptığını gördüm bu maçta. Eğer gerçekten bunu düşündüyse akıllıca fakat diğer maçlarda da böyle oynarsak özellikle deplasmanlardan alınacak puanlar hayal olur.
@attirson
Ben Melo'nun yerinde olsa daha beterini yapardım o hareketten sonra ki o maçta Meireles'in ne yaptığını çok iyi biliyoruz.O yüzden bu adamın hala Türkiye'de falan ne işi var deyip ahlak bekçiliğine gerek yok kimin ne olduğu çok iyi biliniyor bu ülkede.