Kaan Kanak Ankaragücü o zor döneme girdiğinde orta saha olarak kullanılmıştı. Ordan kalmış sanırım :icon_smile:
Printable View
Ben fiziksel özellikler dışında ligdeki bütün oyuncuların abartıldığını düşünüyorum. Ama sonra ukrayna ve özellikle israil ligindeki oyuncuların profiline baktıktan sonra olsun artık bu kadar diyorum.
Öncelikle Burak Yılmaz ve Sow'un bitiricilik kısmını yapan her kimse bir daha incelemesi gerekiyor kanımca.
Herşeyi geçtim, Diego'yu kim izlemişte o puanları yazmış allah aşkına ? Yahu oyun sarsın diye şişirilmiş resmen. Yani ligdeki tüm oyunculara yine eyvallah derim ama Diego'ya diyebilmem için CM 02/03'den beri süre gelen menejerlik oyunu bilgimi çöpe atmam gerekiyor. Üstüne izlediğim Süperlig maçlarını da unutmam gerekiyor.
Bir tek ben mi abartıyorum bu meseleyi onuda bilmiyorum ya neyse..
diegoyu sanırım bızım gozlemcıler degılde ıspanya lıgını gozlemleyen arkadaslar puanlandırmıstır.database genelde bızım lıgın bıkac macını ya gozlemlemeden yada gozlemledıkten sonra verılıyor.bu bıkac performanslık puanlar yerıne bır oncekı sezonkı puanlamalar gecerlı oluyor.mesela krasıc ılk geldıgınde puanları gıbı :).
http://i.hizliresim.com/EE9bMv.jpg
cengi abi canerin dirtness biraz yüksek değil mi ? dikkat ettimde adam sezonda 4 kırmızı (3 ü direk) 15 sarı görmüş
taktikle alakalı diyecem taktiğimi sana pm atmıştım.aynı mevkide oynayan hasan ali 20 maçta 5 sarı gördü, ters kanatta oynayan gg sadece 2 sarı
bu arada caneri ofansif back hücum oynatıyorum
Edit: Yalnız komutlar sol taraftaymış çaktırmayın :D
gerçi belirtmedimde ben de ayakta savun kullanıyorum oyuncuya ayrı direktif vermedim çünkü oyunculara ekstra yaratıcılık vermedim.baktımda bendede 3 foul ortalamasıyla oynamış
en son gördüğü kırmızı hatta şu ekilde oldu:
oyuncu canerden topu kaptı caner yere düştü sonra kalktı adamın baldırına çift daldı :D
perpetua
database hiç gerçekçi değil. futbolcu değerlerini o kadar kötü ki GS de hamitin değeri sezon sonunda 74,000 euro. sizce mantıklımı. Burak 45 gol atmış değeri 5 milyon euro futbolcuları kimse izlemiyormu. musleranın değeri 4,5 milyon. bunların acil olarak güncel değerlere gelmesi gerekiyor. Türkiye ligini çok zayıf yapmışsınız.
Dirtiness biraz düştü ama Aggression hâlâ yüksek. Tackling + Positioning düşük oyuncu önde yakalanınca, hele hele Aggression yüksek ise gidip sonuna kadar koşup kovalacağından birebirde geçilmemek, arkayı bomboş bırakmamak için faul yapıyor. Bir kaç test yapmak lazım hep mi öyle?
http://i.hizliresim.com/q2OMbq.jpg
buda başka bir kariyerimden yine taktik aynı ayakta savun pres yap dengeli (kontra oynuyorum yani kaymaması lazım taktiğe göre eksikte yakalanmıyorum)
burda 1 tanede direk kırmızıdan atılmış
ilkinde ortasahada adama giderken dirsek vurdu diye
(2. kırmızı çift sarıdan) ilki durup dururke arkası dönük adama kayıyor sarı kart alıyor 2. sarı kartı hakem eyyamı
bu arada yukarda biraz fazla abartmışım 4 kırmızının 3 ü çift sarıdan ama bu sarılara baktım teker teker gereksiz kaymaları var
görüdüğü sarılara da bakıyorum pozisyon yok orta sahada takım yerleşmiş adama gidip çelme takıyor
Deger, oyuncunun normal sartlarda satilacagi para anlamina gelmiyor. Oyuncuyu yollamak istersiniz, transfer listesine koyarsiniz, o zaman oyuncunun satilabilecegi degeri gosterir.
Ornegin Messi'nin oyunda degeri 79 milyon Euro. Bugun birisi 79 milyon Euro ile gelse, acaba Barcelona onu satar mi? Muhtemelen Bale'e odenen 99 milyon Euro rakamini baz alarak bu istege cevap verir. Veya Neymar'in degeri ise 45 milyon Euro.
Almaya calistiginda kuluplerin isteyecekleri bedel daha yuksek olacaktir.
Beta bu sene biraz gec ciktigi icin kartlari tam test etme sansi bulamadik. Onun dengesini bir turlu yakalayacagiz.
Ancak yapay zeka Fenerbahce'yi oynattiginda Caner'de cok ciddi bir sorun gormuyorum. Benim simdiye kadar yaptigim testlerde:
38 mac, 8 sari, 2 kirmizi
37 mac, 7 sari, 0 kirmizi
39 mac, 12 sari, 2 kirmizi
25 mac, 8 sari
35 mac, 10 sari, 2 kirmizi
23 mac, 4 sari, 1 kirmizi
Toplam: 197 mac, 63 kart (kirmizilar 2 tane sari olarak sayildi)
3.12 macta bir sari kart gormus yani Caner.
Son 2 sezon + bu sezon Caner:
102 mac, 36 kart (34 sari, 1 kirmizi)
Gercekte 2.86 macta bir sari kart gormus Caner.
son 3 sezon + bu sezon Caner:
140 mac, 44 kart (40 sari, 2 kirmizi)
Yani 3.18 macta bir sari kart.
Sarilarin sayisini sabit tutup, kirmizilari azatmamiz lazim sanki. Belki de cift sarilari azaltmak icin Caner'i daha az sinirlenen bir oyuncu yapmamiz gerekebilir.
Sende Caner'in fazla kart gormesi, onu kullanis seklinden kaynaklaniyor olmasi muhtemel.
Caner'in durumu doğru yansıtılmış bence. Normalde başka takımda olsa her maç kart görecek potansiyelde.
Bende 4 sarı görmüş hiç kırmızı görmemiş ilk sezon. Oyun anlayışı çok etkili demekki. Aykut kocaman tarzı bi futbol oynatıyorum çünkü :D
Mehmet Topal'ın oyunda milli takım kadrosuna girememesi hakkında bir şeyler yapılmayacak mı?Aynı sorun geçen senede vardı.
Bazı oyuncuların geçmişine bakınca bazı takımların eski isimlerinin yazdığını, yanında da parantez içinde yeni isminin yazıldığını görüyoruz. Özellikle İtalya takımlarında sıkça var bu durum benim gördüğüm. Bunun kriteri nedir acaba? Örneğin bizim ülkemizde Ankaraspor > Osmanlıspor durumu var. Uğur Boral'ın geçmişine bakınca 2003-2004 sezonunda Osmanlıspor'da kiralık olarak oynadığı şeklinde görülüyor. Ama Osmanlıspor'un o sezonki adı farklıydı. Logosunda ise kuruluş yılı olarak 2014 yazıyor (oyunda Ankaraspor'un kuruluş yılı olan 1978 işlenmiş). Benzer durum İBB>Başakşehir için de geçerli. Onların da logosunda kuruluş yılı olarak 2014 yazıyor ama oyunda İBB'nin kuruluş yılı olan 1990 işlenmiş. Efe İnanç'ın geçmişine bakınca 2004-2005 sezonundan 2013-2014 sezonuna kadar Başakşehir'de oynamış olarak gözüküyor. Bunu bir sorun olarak gördüğümden değil de, neden bizde böyle olduğunu, belli kriterlere dayanan bir uygulama mı olduğunu merak ettiğimden soruyorum. Örneğin ben oyunda İtalya Lega Pro C Grubu'nda mücadele eden Juve Stabia takımını yönetiyorum. Bu takımdaki Fabio Caserta'nın geçmişinde 1998-1999 sezonunda Pergocrema takımı var. Hemen yanında parantez içinde ise "şimdi Pergolettese" yazıyor. Pergolettese takımının kuruluş tarihi de oyunda 2012 olarak girilmiş. Wikipedia'dan baktım az önce, takımın tam isminde 1932 geçiyor ve kuruluş yılı olarak "1932, 2012 (refounded)" yazıyor. Bu kulübün durumu bizim kulüplerle tam olarak örtüşmüyor gerçi. O yüzden soruyorum bu durumu.
Daha önce yanılmıyorsam Fenerbahçe'de 12 numarayı herhangi bir oyuncuya veremiyorduk diye hatırlıyorum (malum taraftara verilen numara) ama şuan 12 numara aktif durumda.
O da ayni kefede. Bunlari bir EDT dosyasi ile iletiyoruz. Dosyalarin bazilari notepad dosyasinin formati Unicode oldugu icin cikan beta'da oyunda taninmadi. Besiktas'in, Bursa'nin stat sorunlari da ayni nedenle yansimadi. Ama oyun ciktiginda hepsi duzelmis olacak.
benim oyuncularla ilgili bir eleştrim yok felipe melo dayanıklığı düşük olmuş sadece söyleyebileceğim fenerbahçe yine profil olarak galatasaraydan üstün. TEK ELEŞTİRİM TEKNİK DİREKTÖRLER GERÇEKTE OYNATTIĞI SİSTEMLE OYNATMIYOR ÖRNEĞİN SLAVEN BİLİC 4-1-4-1 OYNATIYOR HALİLHODZİC 4-5-1 TEKNİK DİREKTÖRLERİ DÜZELTMENİZİ RİCA EDİYORUM TAKTİK ANLAYIŞI OLSUN TAKTİKLERDEKİ BAŞARILARI OLSUN
birde ayhan akman galatasarayın u21 yada u19 menajeri oyunda boşta gözüküyor
Ayhan Akman, Bulent Korkmaz'in yaninda su anda.
http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=219&antID=26243
Melo'nun dayanikliliginin dusuk olmasi saniyorum bir cok kisinin artik normal karsiladigi bir durum. Melo 2 yil onceki gibi cok kosan bir oyuncu degil.
Sistem derken saniyorum dizilisten bahsediyorsun.
Bilic icin 4141 demek oldukca zor. Orta sahada Veli-Atiba ikilisi degismeli olarak ileriye cikan oyuncular ama savunmada tandem oynuyorlar.
Halilhodzic de iki tane defansif oncelikli orta saha ile oynuyor. Kanat oyuncularini daha ileriye cikartiyor. 4213 demek bence daha dogru olur.
Herneyse, teknik direktorlerin oyunda 4 tane dizilisi var ve mactaki duruma gore bunlar degisebiliyor tabii.
Bilal Başacıklıoğlu'nun mental özelliklerinden birkaçında oyundan oyuna değişiklik oluyor bu durumu Hollanda araştırmacısına iletebilirseniz sevinirim Ömer abi ayrıca yine ligimizde ki genç oyuncuların bazılarında farklı oyun açtığımda mevkileri ve özelliklerinin değiştiğini görüyorum .
ben oyuna bilicin 4-2-3-1 oynattığını hiç görmedim profili paylaşaym burda favori taktiği bile (düzelttim) 4-4-1-1 gözüküyor
sayın perpatua slaven bilicin herkes kanatları 4-2-3-1 olarak yani dediğiniz gibi kanatları ofansif kullandığını hepimiz biliyoruz favori taktiği bile 4-4-1-1 gözüküyor bu olay bir tek banamı yanlış geliyor bilemedim düzeltilmesi gerekmiyor mu?
Bir oyuncu MR veya ML mevkilerinde oynarsa hucum yapmayacagi anlamina gelmez. Bu oyuncularin ne kadar ofansif olacagi teknik direktorun oyun anlayisina gore belli olur, dizilisine degil.
Bir oyuncuyu AMR veya AML mevkilerinde oynarsa, geri gelip savunma yapmaz. Rakip top ile Besiktas'in ceza alani hizasinda oynarken bile onlar orta alan cizgisinde beklerler.
Bir takimin dizilisinin ne oldugunu cozmek istiyorsaniz, takimin sahaya savunmada nasil yayildigina bakmak gerekli.
Takim onde bastiginda bu 4231 olarak gorunur. Kanat oyunculari ileriye cikarak rakibin bekine baski yapar.
Rakip baskiyi kirmis ve yari sahaya yerlesmisse bu 4411 olarak gorunur. Kanat oyunculari, orta saha oyunculari ile ayni hizada 4'lu bir blok olusturur. Bekleri ile arasindaki mesafeyi kisa tutar.
Eger kanatlarin hucumda kalmasi beklenmisse, mutlaka merkezdeki orta saha oyuncusu geriye gelip orta sahayi ucleyerek savunma yapar. Yani dizilis 433 olur.
Oyunda 4231 olarak gorunen dizilis aslinda bir 424.
Bir tane sadece hucumu dusunen santrafor.
Iki tane sadece hucumu dusunen kanat oyuncusu.
Ve bir tane daha cok hucumu dusunen ofansif merkez orta saha.
Ve arkalarinda butun orta sahayi enlemesine ve boylamasina kontrol etmek zorunda olan 2 tane merkez orta saha oyuncusu.
Mutlaka Bilic zaman zaman boyle bir dizilis kullaniyor. Ozellikle skor aradigi, geriye dustugu maclarda. Ancak baslangic dizilisini 4411 olarak yazmak daha dogru olur..
peki öyleyse bilgi için teşekkürler :)
http://i.imgur.com/1wlN5Fr.png
http://i.imgur.com/4OGJ7Wb.png
Bu adamın profilinin böyle olduğunu sanmıyorum. Ama böyle çıkması için de fazla değer girilmiş sanırım. Yalnız profil çok iyi :D
@canerozaskin
Oyun rastgele değer atmış ama atarken de sağlam atmış.