Uefa saka yapıyor ya da ciddi ciddi gözlemci göndermediler bunlar maca.;)
Printable View
maçta teknik direktörlerin yerlerini değiştirin fener fark atardı...van Gaal farkı
Denız stoperde cok heyecan yapıyor
hele az nin 2.golünde deniz barış adaımn önünü şut için öyle bi açtıki bu kadar olur dedim içimden...
bence maçın en kötü anı 86. dk.da top az kalecisine gelmiş adam topu tutmuş ayağında bekliyo biri üzerime gelsinde vursam diye deivid le alex oralı değil kaleciye bakıyolar üstüne koşmuyolar tuncay orta sahadan kalecinin üstüne koştu eline alsın topu diye bu kadar olur bu iki isimle fenerin işi zor...
işte hep alex için söylenen çok iyi topçu maçın kaderini değiştirir gibi kelimeler aslında tümer için söylenmeli klas topçu burdan belli olur sadece şini yaptı feneri kurtardı umarım deplasmandaki maçta ilk 11 i garantilemiştir...
olcan çok iyiydi ama kilo almış sanki biraz incelmesi lazım ama bu takımda banko oynar bence...
bu kadroyla cikarsa hollandada fark yer bu takim.. adamlarda ruh yok bikere alex deivid mac boyunca yürüdüler.. tümer tuncay gibi hirsli adamlar lazim bize umit gibi daha sahada yurumesini bilmeyen oyunculari istemiyoruz
Bence o değil!Fenerbahçe'nin defans hataları..Azcık iyi defans olsa ne 2. gol ne de 3.gol olurdu ve boş kale gol olsa maçı kazanmamız içten bile değildi.Ama olmadı,sağlık olsun.Daha orası var ve bence orada bu kadar oynayamayacaklar,çünkü oyun yapılarının gereği kontra atak oynadıklarından,kendi evlerinde pekde işe yaramaz.Ayrıca orada Mehmet,Lugano,Önder,Kezman,Semih olacak.Umarım turu geçen taraf oluruz.
alex le deivid piknige gelmisler sanki:mad:
Denız yedek yada onliberoda yine oynar
Olcan'ın kilo alması doğal bir olay. Çünkü boyu çok kısa ve genetik olarak insan 20 ila 22 yaşları arasında kilo alır. Buda onun etkisi olması gerekir. Eğer Olcan'ın lig tecrübesi olsaydı bu maçta belki maçın kaderini değiştirebilirdi. F.Bahçe Alex'i gönderip yerine oyuncu alacağına Olcan'ı kullanması daha iyi olur.
Birde bu kadar kritik bir maçta bir oyuncu değişikli yapması biraz garipseniyor.
tumer metin'in ilk golu guzeldi.(Bu adamin olayi konsantrasyon,ancak keyfi gelince oynar.Tabi attiklari gollerde(Ozellikler ikinci gol) kalecinin etkisi tartisilmaz ama yine de fena degildi bu aksam)
Olcan'a hayran kaldim.
Fenerbahce'nin 1-2 dakika icerisinde iki gol yemesi tam bir rezaletti bence.
Iki kaleci de kotuydu...
Alkmaar kotu takim,tur sanslari esit iki takiminda...
Deivid'in bos kaleye atamadigi pozisyonda agzim acik kaldi,cok yazik...
Hakem biraz ilgincti ama fazla yorum yapmak istemiyorum hakem hakkinda.
Ilker Yasin her zaman ki gibi rezaletti,o kadar cok tarafli anlatiyor ki maci acikcasi midem bulandi.Ayrica mac anlatmaktan cok sacma sapan yorumlarini soyluyor mac boyunca.
yinede dikkat etmesi gerekirki galatasaraylı faruk atalay vardı hatırlayanlar vardır mutlaka tekniği mükemmel ortaları süper bir gençti sırf kilo aldığı için iş yapamadı şimdi 2.ligde sanırım...
oyuncu değişikliği yapıcak oyuncu yoktu kulübede eksikti fenerbahçe belki serkan girebilirdi...
İşin kötüsü Medyamız bize destek çıkacağına , moral vereceğine tam tersini yapıyor.
QTM işte ne olacak!
Valla deivid ve alex denen ikili değişmeli maçı tam izleyemedim gollere falan baktım. O volkan yerine beni koysalardı büyük ihtimalle bende 3 gol yerdim. Defans luganosuz bir hiç deividin direğe şutunu burdaki nerdeyse herkes atardı. Fener'e yazık oldu o taraftara yazık oldu fener böle giderse hollandada işi çok ama çok zor
Ben en azından mücadele bekliyordum. Tuncay'ın yaptığı mücadelenin yarısını yapsalardı bugün sonuç çok değişik olurdu. Gördük ki Az yenilmeyecek takım değil hele ki kalede o kaleci varken.
Bu maçta belki galip gelemedik ama Tümer'i Olcan'ı kazandık diye düşünüyorum. Tümer'e böyle bir maç lazımdı kendine gelmesi için, artık daha da iyi olup 11'de devamlı olması gerekir. Olcan da görev verildiğindeneler yapabileceğini gösterdi. Alex efendi de artık ıslıklanmaya başladı. Alex'e olan tepkiyi Aziz Yıldırım da gördü, artık anlaşma sağlanırken ipler FB'nin elinde, FB'nin önerdiği rakamı kabul etmiyorsa güle güle.
Deivid bir daha 11'de çıkarsa artık sahaya taraftar iner Zico'yu dövmeye herhalde. Hala Fenerbahçe ilk dönemin son zamanlarındaki gibi oynarsa bu turu geçebilir diye düşünüyorum. Sen mücadeleni yap-ki yapabildiğini bize gösterdiler- ama yine kazanama elen o kadar önemli değil. Elimden geleni yaptım ama buraya kadarmış dersin önüne bakarsın. Ama bu kadar rezil oyunla elenince insan üzülüyor ister istemez.
Bir de Tuncay'dan bahsetmek istiyorum. Ne kadar isterse versinler, onu bedelsiz göndermemeliyiz. Şu anda FB'nin Avrupa Kupalarında en çok gol atan oyuncusu. Hep eleştirdiğimiz, savruk yapısını geliştirmiş. Artık çalım da atabiliyor, mutlaka sözleşme yenilenmeli. Ondan başka her oyuncunun yerine birini bulursun ama Tuncay gibi birini asla bulamazsın...
beyler bence fenerbahçe hollandada turu geçecektir.
deniz barış bir kere ofsaytı bozdı %100lük pozisyon verdi...ardından gene aynısı yaptı bu sefer de gol oldu...deniz ön liberoda appiahla oynasaydı,serkan sağa ümitte stopere çekilseydifarklı olabilirdi...en azından alex yedek olurdu da 10 kişi oynamazdı fener.
15 Aralık itibariyle..
Quote:
Hollanda Ligi'nde 40 puanlı PSV'nin ardından 35 puanla ikinci sırada, ligin en fazla gol atan takımı.. 2 kez berabere kalmış, 2 kez de kaybetmiş, 11 galibiyeti var, puan kaybettiği takımlardan da sadece Den Haag sonuncu sırada, diğerleri ilk 5 içerisinde..
UEFA Kupası'nda bu sezon henüz maç kaybetmedi; 6 maçtan 4'ünü kazandı, 2'si berabere.. Ve daha demin kupanın son şampiyonu ve en büyük favorisi konumundaki Sevilla'yı deplasmanda yendi (Ki Sevilla kendi sahasında oynadığı son 26 resmi maçı kaybetmemiş, bunlardan sadece 3'ünü berabere bitirmişti ve son 17 maçtır kazanıyordu)..
Ahanda bunlar da Alkmar'ın sezon başından beri aldığı sonuçlar:
Lig:
NAC Breda: 8-1
Witesse (D): 3-1
NEC (D): 2-0
Twente: 2-2
Roda (D): 2-0
Den Haag: 2-2
Sparta (D): 2-0
PSV: 1-3
Willem (D): 4-0
Utrecht: 5-1
Waalwijk (D): 2-0
Heracles: 5-0
Feeyenord (D): 2-3
Heerenven (D): 3-1
Excelsior: 5-0
Kupa:
Bennekom (D): 10-0
Meersen: 10-1
UEFA:
Kayserispor: 3-2
Kayserispor: (D) 1-1
Braga: 3-0
Grashopers (D): 5-2
Liberec: 2-2
Sevilla (D): 2-1
Güncelleme..
Ligde 24 maçta 16 G, 5 B, 3 M ile ve 53 puanla 3. sırada; 57 puanlı PSV ve 54 puanlı Ajax'ın arkasında..
15 Ocak'dan sonra ligde 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.. Yenildiği takım 4. sıradaki takipçisi Twente.. Bu süreçte Deplasmanda lig ikincisi Ajax ile berabere kalıp, lider PSV'yi deplasmanda mağlub etti..
Ligin hala en çok gol atan takımı.. Ve en az gol yiyen ikinci takım durumunda..
Lig arasının bitiminden sonra oynadığı 4 lig maçını da kazandı..
Lig:
Ajax (D): 2-2
Groningen: 2-0
NEC: 0-0
Twente (D): 0-3
Roda: 2-2
Den Haag (D): 3-1
Sparta: 3-0
PSV (D): 3-2
Willem II: 2-0
Kupa
MVV: 5-0
UEFA:
Fenerbahçe (D): 3-3
fenere üzülerek geçmiş olsun diyorumaz nin bu kalecisine atmaları lazımda golleri işleri çok zora girdi haftaya şota şeytanı ve didluca oynayacakmış rakip takım çok hızlı paslar yapıyolar çok hızlı atağa kalkıyor kayseri maçında izlemiştim az yi o zaman bu kadar değillerdi şimdi dahada ilerletmişler van gaal farkı çok iyi teknik adam yani fenerin işi çoook zor:(
Fenerbahçe'nin UEFA Kupası 3. tur ilk maçında dün AZ Alkmaar ile 3-3 berabere kaldığı karşılaşma Hollanda basınında geniş yer aldı.
Hollanda basını, AZ Alkmaar'ın sakat, hasta ve cezalı futbolcularını fazlalığından dolayı 16 kişilik genç bir kadro ile İstanbul'a gittiğini hatırlatarak, bu genç takımın Şükrü Saraçoğlu cehenneminde Fenerbahçe karşısında, 3-1'lik skoru yakalamasına rağmen, büyük bir talihsizlikle maçtan beraberlikle ayrıldığı yorumunu yaptılar. Alınan bu gollü beraberliğin, AZ Alkmaar'ın tur için işini kolaylaştırdığına da değinen gazeteler, Louis Van Gaal'ın akılcı ve taktik üstünlüğü ile Fenerbahçe teknik direktörü Zico'ya zor anlar yaşattığı yorumunu da yaptılar.
AZ Alkmaar'ın almış olduğu beraberliği başarı olarak değerlendiren gazeteler, "Her şeye rağmen tur kolay değil. Fenerbahçe yinede çok dikkat edilmesi gereken bir takım" şeklinde yazarken, Louis van Gaal'ın İstanbul'a gitmeden önce Alkmaar'da yaptığı son basın toplantısında 'Türk Milli takımı için size bir teklif gelirse, kabul eder misiniz?' sorusuna verdiği cevap ta "Tabii ki seve seve Türk milli takımını çalıştırmak isterim. Türk milli takımı benim temel ilkelerime uyan ve çalıştırmak istediğim bir takımdır" sözlerine de sayfalarında yer verdiler. Hollandalı teknik adamın İstanbul'daki sevecen ve sempatik tavırlarının Türkiye'de yabancılık çekmeyeceğinin bir göstergesi olduğu ifadelerini de kullandılar.
Hollanda gazeteleri Fenerbahçe-Az Alkmaar beraberliğini şu başlıklarla okurlarına duyurdu:
De Telegraaf: "Alkmaar, İstanbul cehenneminde yakaladığı 3-1 lik galibiyeti elinden kaçırdı"
De Volkskrant: "AZ, mükemmel kompozisyonu tamamlayamadı"
Noordhollands Dagblad: "AZ, hem Fenerbahçe'yi hem de kendini delirtti"
Trouw: "AZ'in beraberliğini Van Gaal onaylamadı"
Algemeene Dagblad: "AZ, büyük bir şansı tepti"
NRC Dagblad: "Mükemmel AZ, Türk kulübü Fenerbahçe ile berabere kaldı"
Het Parool: "AZ'te kızgınlık ve hayal kırıklığı"
Maçın özetlerini izledim tekrar tekrar bizim penaltımız verilmemiş ve adamların ilk golü ofsayt.
işte taktik bu olmalıydı bu taktikte herkezden en üst düzeyde fayda sağlanırdı.neyse herkesin söylediği gibi elin koşmayan brezilyalısına 3.5 milyon euro vereceğimize türk olan olcan'ı oynatalım.ayrıca alex 1.5 sezondur böle hiçbir eleştiri yok medyada ama bizim genç oyuncumuz kerim 1-2 maç kötü oynayınca nası yere sermişlerdi çocuğu
Şu Alexten kurtulalım artık ya yeteeeeer.Son 20 dakika oyuna giren Olcanı görünce gerçekten de acıdım Alexe verilen deivide verilen paralara.Biz kendi değerlerimize sahip cıkalım,para için oynayan adamlardan kurtulalım inanın daha başarılı oluruz.
ilk maçta fenerde en iyi oynayan oyuncu tuncay dı tuncay olmasa beraberlik bile olmazdı fener in turu geçme şansı az
KANAL D 'yi bir kez daha alkışlıyorum.Böyle bir gecede binlerce dolarlık gösteriler yapılıyor stadda ve bir tanesi bile ekrana yansımıyor.NEDEN?
Kanal d efendi reklama girmeyi tercih ediyorda ondan..Bilmiyorlar ki maçı izleyen sayısız fener taraftarı o gösterileride maç kadar bekliyor.Hatırlatırım.Frankfurt maçının 3 dakikadan itibaren gösterildiğini..
Bu adamlar milli maçta reklamlardan sonra Fatih Terim'le uzun bir röportaj yapacağız deyip 20 dakika reklamı dayayıp dizi yayınlayan insanlar.
İlker Yasin ve türevleri yüzünden futboldan soğudum yemin ediyorum. Şu Şampiyonlar Ligi'yle UEFA'yı da NTV alsa da biz de rahat etsek...
birinde kayserisporun maçını da gösterecem deyim göstememişti uefa maçını çok gıcık oluyorum kanal d ye
Öncelikle maçı izlerken spor yorumcuları gibi kağıdı kalemi elime alıp maçtan notlar tuttum bunları paylaşayım sizlere...
İlk başta ilker yasini ve kanal d yi tebrik ediorum.bi maç bu kadar iğrenç ve kötü yönetilebilir.Tümerin bi pozisyonunda "evet top tümerde topla gidior tümer pası verdi tümer şut cekicek tümer yere düştü"yahu bu nedir ?böle bi anlatım şekli varmı top zaten tümerde adam pas verdikten sora nasil şut cekebilir?Kanal d ye gelince maçı mı izledik reklamlarımı anlayamadım.Futbol dediğin eğlence ve şovdur.İnsanlara heyecan yaşatmak için streslerini atmak için binlerce kişi o tv nin karşısına geçmiş ama stadttan en ufak bir görüntü bile verilmior.
İkincisi AZ nin kalecisi cok tecrübesiz olduğunu söledi.Evet bunun bizde farkındaydık.sahada gördük.ama o tecrübesiz kaleci bile volkandan daha cesaretliydiki futbolcularımıza çalım atacak kadar....ısrarla AZ Alkmaarın kalecisinin sadece 1.5 maç oynadığını sölüor.ama bizim volkandan bahsetmior hiç.Ya volkana ne demeli?schalkeler,milanlar,son dünya şampiyonu italyaya karşı forma giydi ama inanın bana AZ Alkmaarın kalecisi kadar cesaretli bile değildi.bölesine takımlara forma giydiği halde AZ Alkmaar kalecisi kadar amatör olabiliorsa volkanın 1.5 maç oynadığını düşünmek bile istemiorum.
Diolarki futbolcunun devamlı arkasında durmalısınız.Futbolcuları yuhalamamalısınız.Orda 30 bin kombineli insan var ve belki çok daha iyi yerlere para vermesi gerekirken bu 30 bin insan fener aşkı için maddi manevi yardımlarını esirgemior.Bu emeklerin karşılığı böylemi olmalı???Tuncay gibi oynayın sonuna kadar arkanızda duralım.Ama emek göstermeden biz size neden saygı gösterelim?ya bizim verdiğimiz paralar emekler ne olcak bu futbolcular bizi düşünüorlarmı ????
Maca giden arkadaslar anlattı cok güzel showlar olmus.Yazılar yazılmıs.Takımı motıve etmek için.Hem de mactan 5 dakıka önce.Sahaya cıkarlarken.Arkadas sordu gördünüz mü süperdi diye.Macı bile dogru düzgün izleyemedik dedim.Su mac yayınını yapmayı ne zaman becerecekler bilmiyorum.Yapamıyorlarsa almasınlar kardesim.Memlekette İlker Yasinden baska adam mı yok?
Barca sahaya cıkmadan 10 dakka once ispanyollar yayına baslıyor.Stadı atmosferi gösteriyor.Koca nou campda yapılan showları bizlere sunuyor.Bunlar da mac kadar önemli şeyler görsellik eğlence için.Yani aslında 90 dakikanın bir parçası o showlar da.
Arkadaslar ben attım mailimi kanaldye.Tepki için.bir daha mac falan yayınlamasınlar rezil ediyorlar güzelim maçları.Vermesinler bu kanala.Bu kacıncı macları kardesim yayınladıkları hepsi birbirinden rezalet.O macı Ntv verseydi daha buyuk zevk alacaktık emin olun.
Alex gözden düştü
Geldiği günden beri Fenerbahçeli taraftarların sevgilisi olan Brezilyalı futbolcu, Az Alkmaar maçında ilk kez yuhalandı.
Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, kulübün 100. yılında ikinci yarıda gösterdiği performansla taraftarın gözünden düştü.
Fenerbahçe'ye geldiği 2004 yılında transferi olay olan ve büyük sevgi gösterileriyle karşılanan Brezilyalı futbolcu, 2004-05 ve 2005-06 sezonlarındaki performansıyla taraftarın sevgilisi oldu.
2006-07 sezonunun ilk yarısında da performansıyla beğeni toplayan Alex, ligin ikinci yarısındaki performansı eleştirilirken, Fenerbahçeli taraftarlar çarşamba günü oynanan AZ Alkmaar maçında Brezilyalı futbolcuyu ilk kez yuhaladı.
ALEX'İN İSTATİSTİKLERİ
Fenerbahçe'de 2006-07 sezonunun ilk yarısında 24 resmi maçta 11 gol atıp, 17 asist yapan Alex, 2007 yılında Fenerbahçe'nin yaptığı 5 resmi maçta sadece 1 gol kaydederken, asist yapamadı.
Fenerbahçe'de 3. sezonunu geçiren Alex, 2004-05 sezonunda 44 resmi maçta 27 gol atıp, 22 asist yaptı.
Geçen sezon 43 resmi maçta görev yapan Brezilyalı futbolcu, 19 gol, 30 asistlik bir performans ortaya koydu.
Alex, bu sezon şu ana kadar 29 resmi maçta 12 gol atıp, 17 asist yaptı. Brezilyalı oyuncu, istatistikleri iyi olmasına rağmen, sarı-lacivertlilerin oynadığı önemli maçlarda etkili olamadığı gerekçesiyle eleştiriliyor.
AVRUPA'DA 23 MAÇTA 4 GOL ATTI
Alex, Fenerbahçe'de bugüne kadar Avrupa kupalarında 4 gol attı. Brezilyalı futbolcu, 3 sezonda Avrupa kupalarında 23 maçta görev yaparken, 4 gol atıp, 12 asist yaptı.
2004-05 sezonunda 8 Avrupa kupasında forma giyen Alex, 1 gol, 2 asist, 2005-06 sezonunda 4 Avrupa kupası maçında 3 gol, 2 asistlik performans sergiledi.
Brezilyalı futbolcu, bu sezon 11 Avrupa kupasında henüz gol atamazken, 8 asist yaptı.
"YERİ DOLDURULABİLİR"
Fenerbahçeli taraftarlar, sözleşmesi sezon sonunda sona erecek Alex'in yerinin doldurulabileceğini düşünüyor.
1907 Fenerbahçe Derneği'nin internet sitesinde devam eden ''Sizce Alex'in yokluğu takımımızı ne ölçüde etkiler'' konulu ankete şu ana kadar katılan 1150 kişiden 579'u ''Yeni bir transferle yeri doldurulur'' derken, 178 kişi de ''Mevcut kadro Alex'i aratmaz'' diye oy kullandı.
Ankette 393 kişi de ''Alex mutlaka takımda olmalıdır'' seçeneğini işaretledi.
ZİCO ALEX'E SAHİP ÇIKIYOR
Fenerbahçe'de taraftarlar Alex'i yuhalarken, teknik direktör Zico vatandaşına sahip çıktı.
Alex'in farklı karakterde bir futbolcu olduğunu vurgulayan Brezilyalı çalıştırıcı, hastalık veya sakatlık olmadığı sürece Alex'i dinlendirmeyeceğini açıkladı.
Bu arada, sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Alex ile henüz yeni sözleşme imzalanmazken, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Murat Özaydınlı, Brezilyalı futbolcu ile sözleşme imzalamalarının 15 dakikalarını alacağını açıklamıştı.
http://www.ntvspor.net/Images/10304.jpg
VOLKAN DA GÜVEN VERMİYOR
AZ Alkmaar maçında yediği 3 golden sonra taraftarların yuhaladığı Volkan da, Avrupa kupalarında bu sezon 4 maçta kalesinde 6 gol görerek taraftarlarına güven vermiyor.
Avrupa kupalarında bu sezon ilk kez forma giydiği Palermo maçında gol yemeyen Volkan, Celta Vigo maçında 1, Eintracht Frankfurt maçında 2 ve son olarak AZ Alkmaar maçında 3 gol yedi.
Rüştü'nün 15 Kasım 2006'da İtalya ile yapılan milli maçta sakatlanmasının ardından milli takımın ve Fenerbahçe'nin kalesini koruyan Volkan, İtalya maçında büyük hatasının ardından yediği golle eleştirilmişti.
Fenerbahçe'de de zaman zaman hatalı goller yiyen Volkan, AZ Alkmaar maçında da 3 gol yiyince taraftarların büyük tepkisini çekti.
Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Rüştü, bu sezon forma giydiği 7 Avrupa kupası maçında kalesinde 7 gol görmüştü.
Volkan, Turkcell Süper Lig'de bu sezon forma giydiği 13 maçta da 12 gol yedi.
NTVSpor
Fenerbahçe'nin kendi sahasında Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla yaptığı UEFA Kupası 3. tur ilk maçında, tribünde çıkan olayların UEFA temsilcisinin raporunda yer almadığı öğrenildi.
Maç sırasında tribünde yaşanan olayları ''Taraftarlar arasında nahoş olaylar'' olarak gören UEFA temsilcisinin, raporunda bu olaya yer vermediği bildirildi.
Fenerbahçe'nin karşılaşmada tribünde yaşanan olaylar yüzünden, temsilcinin raporunda yer vermemesi nedeniyle ceza alması beklenmiyor.
UEFA Kupası hedefleyen bi takımın defansında bu kadar zaaf olmaması lazım.Fener'de ciddi defans hataları yapıldı dün akşam.Tur umutları bayağı azaldı.Skora gelince 3-1 den iyi bi sonuç...
valla yazık oldu hemde çok yazık forvette kezman yada semih defanstada lugano ve önder olsa çok farklı olabilirdi sonuç adamları zor durumda yakaladık ama maalesef bizimde zaaflarımız vardı ah ah sakat ve cezalı adamlarımız olacaktıki böylemi olacaktı onlardada baya bir eksik var herhalde ikinci maçta oynar çoğu işimiz zor allah kolaylık versin:)
Fener AZ'ı geçerse dünyanın sonu gelmiş demektir yahu! Bu iğrenç takım oyunuyla avrupada ilerlemek mümkün mü? Fenerliler boşuna hayal kurmasın. Ben de isterim Türkiye'nin puanlarını artırsın ama çok zor yani. Ayrıca bu Volkan duracaksa milli maçta kalede vay halimize.
Newcastle deplasmanda 3-1 yendı fener tur atlarsa kesın rakıbı
Deplasmanda Aurelio Lugano ve Kezman oynarsa biz bu Alkmaar'dan turu aliriz.Adamlar Kezmandan cok cekiniyorlar. Defanslarini alt üst eder.