ekleyebiliriz ama hiç bişey önemli değil yapılmıcak türkçe oyunun içine görceksiniz arkadaşlar
Printable View
ekleyebiliriz ama hiç bişey önemli değil yapılmıcak türkçe oyunun içine görceksiniz arkadaşlar
Aslında valla bizim kendimize özgü bir dilimiz var ya kullanmasınlar banane.Ayrıca Age Of empireste 3 te Türkçe vardı.Tamam ,anlasıldı filan diyorlardı :D
benim bi önerim olacak;
bu oyuna Türkçe yama yapan arkadaşlar sonuçta bu işten büyük paralar kazanmıyolar,belkide hiç kazanmıyolar
acaba siga games ile bir irtibat kurup oyunun orijinalina yamayı bu arkadaşlar karşılıksız bir şekilde yapsa nasıl olur?
bu cok zor bıse yapmak bı haylı zor.böyle bişe yapmak çn kşler özel hayatlarından vazgecmelıler ama yama yaprken boş olunca yaparlar.hemde oyun yapımcıları bunu kabul etceklerını sanmıyorum
Adamlar Türkiye standartlarında fiyat sunsalar orjinal alsak türkcede olur ama adamların Türkiyedende Türk insanındanda haberi yok biz beleşciliğe alışmış bir milletiz doğrusunu söylemek gerekirse ben korsan kullanıyorum bir cok kişide korsan kullanıyor.9.0.1 yükledim tatile cıkamamak dısında bir sorunu yok oyunun 9.0.2 yükledim sorun cıkardı yeni ilacı cıkana kadar beklerim isterse ilac bir iki ay sonra cıksın sorun değil dersenizki bu güvenlik önlemleri dahada artacak oyunun ilacı filan olmayacak o zamanda 80 ytl veripte oyunu hiç oynamam zaten benim gibi düsünende cok kişi vardır herhalde.ama söyle türkiye standartında bir fiyata cekseler orjinal oyun almaya alışsak belki korsandan vazgecebiliriz.
sizlere katılıyorum ingilizce artık bilinmesi gereken 2.ana dil gibi bişi adamlar türkçe yapmamakda da hatalı ordaki fm ciler burdakilerin eline su dökemes
Oyundaki dillere bir bakalım
Languages: English, French, Spanish, Italian, Korean(korece!), Danish(Danimarka'ca), Portuguese, Swedish, Norwegian(norveç'ce), Dutch(hollanda'ca), Polish(polonya'ca!!), Czech(çek'ce)
polonyaca!! bile var.
Polonyada çokmu orjinal oyun kullanılıyor acaba?Polonya açlıktan nefesi kokan bir ülke tutupta orjinal oyunmu alacak.
Nefes kokusu buralara kadar gelen Polonya'nın kişi başına GSMH'si bizimkinden 1.000 dolar fazla, enflasyon oranı yüzde 7 - 8 düşük.
Bir yanlışlık olmasın bu işte.
Bu ülkelerdeki satış rakamlarını çok merak ediyorum.Acaba sizin aracılığınız ile bilgi alma şansımız varmıdır?
Bir polonyada kaç satmış, bir norveçte, korede, yada danimarkada kaç satmış acaba çok merak etmekteyim.
Bence tamamen siyasi.Konu burdan alınır taa Kıbrıs'a kadar uzar.Hangimizin Kıbrıs'ın sadece Yunan tarafını oyunda görünce içi sızlamıyor ? Ülkeler tanımıyor olabilir ama ordada o kadar Türk'ün yaşadığını inkar edemezler.O ülkelerin bile dilleri varken bizim dilimizin olmaması çok üzücü...Bence buradaki arkadaşlar 2-3 ay çalışmayla o kadar iyi dil yamaları hazırlayabiliyorlarsa onlarda 1 sene içinde çok çok daha iyisini hazırlarlar ve de bunun hiç zor birşey olduğunu düşünmüyorum.
satış rakamları konusunda herhangi bir bilgi sahibi olamıyoruz ama bu yıl bir kıpırdanma oldu gibi, özellikle digital download ve orijinal lisans paylaşımı sayesinde Türkiye'den oyun satın alanların sayında ciddi bir artış oldu. Oyunun bir çok digital ürün satan mağazalarda bulunabilir olmasıda ayrı bir güzellik.
ekibimiz Mart sonunda İngiltere'de SI'ı ziyaret edecek ve bununla alakalıda serzenişlerimizi dile getirmek istiyoruz
Bir kaç sene evvel Sega'nın internet sitesinden bir kısım satış verisine ulaşabiliyorduk. Ama hatırladığım kadarıyla sadece Uzakdoğu versiyonu için geçerliydi sitenin, öyle İsveç, Norveç, Danimarka falan yoktu.
Geçenlerde bir şey için lazım oldu satış rakamları tadında bir veri, baktım, bulamadım. Ömer Abi (perpetua)' ye sordum, galiba o da bulamadı.
Hasıl-ı kelam; yok yani, öyle bir veriye ulaşamıyoruz.
Ama yine de bir iki yorum yapmak gerekirse; korsan yazılım konusunda, İspanya, Rusya ayarında mimlenmiş bir ülkeyiz. Bu öyle "Valla biz orijinal oyun alırız" diyerek temizlenecek bir imaj değil. Bu işin bir boyutu.
Bir diğer boyut; AB ülkesi değiliz, Uzakdoğu ülkesi de değiliz ve oyun, atıyorum, bir Polonya sınır kapısından içeri girdiği fiyatın çok daha fazlasına giriyor Kapıkule'den.
Bu şartlar altında Türkiye yatırım için ideal bir pazar değildir, risksiz veya az riskli hiç değildir.
Biz bunu 3 senedir evirip çevirip söylüyoruz da, gönül ferman dinlemiyor tabii. Kim istemez, oyunda Türkçe olsun.
Avrupa'lılar bizi sevmiyorlar. Bu kadar basit.
Riskmiş, korsanmış, pahalıymış cartmış curtmuş bunlar hep içi boş şeyler. 70 milyon insanın yaşadığı, aynı şekilde milyonlarca insanın futbol tutkunu olduğu, futbol oyunlarına hastalıklı bir ülkede pazar oluşturmak risk öyle mi? Peh ki ne peh!.. Külahıma anlatsınlar!
600 yıl dünyanın hakimi olan bu millet, fazla değil 80 yıl önce, en kötü döneminde bütün Avrupa'yı yurttan def etti kazma kürekle. Kolay değil Türklere milyonlarca kez mağlup olmak tabi ki :)
Sonucunda ise;
Avrupa Birliğine alınmıyoruz, üstüne bir de çıkardıkları malzemeleri onların belirlediği sınırlandırmalara tabi tutularak almak zorunda bırakılıyoruz.
Almıyorum, almam da... Türkçe'sini çıkar almazsam namerdim. Bana hizmet etmeyene neden para kazandırayım ki? Benim dilimi önemsemeyeni ben neden önemseyeyim?
Bunun izahı bana göre budur. Biraz siyasi tarafından baktım ama benim için değişmeyecek düşünceler bunlardır. Gerisi hikaye.
UEFA'nın resmi sitesinde bile Türkçe yayın yapılmıyor, FM'e gelene kadar akşam olur.
SAYGILAR.
http://www.totalwar-turkiye.com
Önemli bir konu hakkında sizleri bilgilendirmemiz lazım. Yıllardır yayındayız diyoruz ama profesyonel anlamdaki yayın hayatımıza Medieval 2 çıkmadan hemen önce başlamıştık. Bu yüzden Medieval 2 ve Kingdoms ek paketleri için Türkçe çeviri çaşlışmalar büyük anlamda üyelerimizin yaptığı hatalar sonucunda iptal edilmişti. Bireysel olarak çeviren kişilerlede yönetim olarak sorun yaşadık ki bu sorunların kaynağı karşı taraf olunca iyice çıkmaz yola girilmişti. Fakat şimdi durum farklı. Site olarak üyelerimize tek borcumuz olan Türkçe çeviriyi Empire: Total War Türkçe ile ödemeyi düşünüyoruz. Fakat oyun üreticileri tarafından…
… Empire: Total War bildiğiniz üzere steam destekli olarak piyasaya sürülecek. Yıllardır steam kullanan biri olarak işimizin zor olduğunu sizlere söylemek istiyorum. Benim steam tecrübelerim ve daha eski steam kullanıcıların yaşadığı olaylara bakılacak olursa bir sorunumuz var. Steam destek olup, Valve oyunu olmayan tüm oyunlar için yapılan modifikasyonlar gelecek olan steam güncellemeleri ile siliniyor. Yani onca gün çalışıp yaptığımız çeviri çalışmaları bir saniye sonra yok olabilir. Şuan için dileğimiz SEGA’nın ve The Creative Assembly’nin Steam ile olan anlaşmalarında, Empire: Total War’ın Steam desteklemesinin yanısıra Steamworks’ün de tüm getirilerinden yararlanmasıdır. Eğer böyle olursa oyunun kendi güncellemeleri dışında yapılan değişiklikler yaptığımız çalışmalara zarar vermeyecek. Oyunun sitesinde yapılan açıklamaya göre Steamworks özelliklerinin oyuna getirileri yazılmış ama modifikasyon ve lisan değişimleri hakkında bir bilgi verilmemiş doğal olarak endişelenmemiz normal. Oyunun ne derece steamworks’ü destekleycek bunu bilmiyoruz. Bu durumu ancak demo çıktığında öğrenebiliriz. Kesinleşen bilgileri sizlere sunduğumuzda mod yapmamız için bir editörün bizlere sunulacağı söylenmişti. Umarız endişelerimiz boşa çıkar ve bizde sizlere olan son borcumuzu öderiz.
Son olarak son çeviri çalışmamız olan Medieval 2: Total War - Kingdoms Crusades Campaign Türkçe çeviri dosyalarının büyük bir bölümü bitti bunları size açık kaynak olarak önümüzdeki günlerde sunacağız. Dilediğiniz gibi yararlanıp bir yama bile yapabilirsiniz. Tabii ki Total War Türkiye sitesinden alınmıştır dediğiniz sürece
Yorumsuz diyorum başkada birşey demiyorum. Umarım bazı kişiler şu yazıyı okurda biraz örnek alır! sözüm meclisten dışarı...
Tr gamerdan alıntıdır.
Strateji sevenler tarafından merakla beklenen Empire: Total War'un piyasaya sürülmesine az bir süre kaldı. Ancak oyunun tanıtım videolarındaki bazı detaylar, Türk oyuncuların canını sıkacak düzeydeydi. Oyun Osmanlı döneminde geçmesine rağmen, devletin başkenti olan İstanbul'un ismi hala Constantinapolis olarak geçiyordu. Oyunun Türk fanatiklerinin birleştiği totalwar-turkiye.com sitesi ise bu tarihi yanlışa tepki gösterdi. Creative Assembly'deki görevlilerle görüşen site yetkilileri, bu olayı onur meselesi haline getirdi. Bu hata düzeltilmezse siteyi kapatmayı bile düşündüler. Sonuçta bu gergin dönem sonunda, yapımcı firma hatasını düzelti ve İstanbul olması gerektiği gibi oyuna eklendi...
Türk oyun severlerin bu tarz protesto, tepkilerle dünyayı kendini duyurması sevindirici. Umarız, uluslar arası platformlarda, bu tarz Halkla İlişkiler çalışmaları devam eder. Bu sevindirici haber bilgisizlikten ya da kasıtlı olarak yapılan bu tarz hataları, Türk oyun severlerin düzeltebileceğinin kanıtı oldu.
Tam olarak türkçe meselesiyle aynı şey değilsede orjinal satışları atmış olduğu halde önümüzdeki senede türkçe konulmaz ise bir yaptırım (protesto, boykot vb) uygulanması gerektiği kanısındayım.
Bu konuda görev turksportala düşüyor. Türkçe Fm konusunda ne kadar ısrarcılar onu bilmiyorum. Zaten oyun Türkçe olur bu işide TSİ ekibi yaparsa Türkçeleştirme çalışmasının oyunun çıkmasına yetişeceğinide sanmıyorum. Çünkü reklam almalarına rağmen çok yavaş ilerliyorlar.
Ayrıca dışardan TSİ nin görüntüsü şu:
Oyuna Türkçe eklenmesini istemiyorlar. Çünkü oyun için Türkçeleştirme çalışması yapıyorlar ve reklam alıyorlar. Eğer oyun türkçe çıkarsa maddi açıdan kayıba uğrayacaklar.
Dışarıdan insanların konuştukları bunlar haberiniz olsun.
ben senin söylediğin gibi düşünmüyorum.Bu insanlar senelerdir bu işle uğraşıyorlar reklam vs almaya başlayalı ya 1 yada 2 sene olmuştur.
Para için uğraşan insanlar olsalar bunca zaman para kazanmadığı halde çok emek isteyen bir iş için neden bu kadar uğraşsınlar?
Mustafa Abi (Vieri) İngiltere'de SIGames yetkilileri ile görüşmeye gidecek kadar ısrarcıyız bu Türkçe eklenme konusunda.
Türkçe yamadan kim ne para kazanmış bu dışardan öyle gelenler arkadaşların bir bilgisi var mı acaba? Türkçe eklenmesini elbette Turksportal'da istiyor. Oyunun Türkçe çıkması bu yamaya harcanan hatrı sayılır zamanın başka işlerde kullanılması demek. Ve son olarak eğer ucunda gerçekten inanılan gibi maddi çıkar olsa idi yama ücretsiz sunulazdı takdir edersiniz.
bu yıulkı yamda reklam olmuyacagını söyledi Mutsafa abi sanırım bı yazıda okumustum
Açıkçası ısrarcıyız, hatta bu sene oyunu Türkiye'ye getirip dağıtan ARAL ile irtibat halindeydik, onlarda bu konuda bizim kadar istekli. Fakat malesef olaylar istenildiği gibi yürümüyor. Türkçe eklenirse ortaya çıkan maliyetler Türkiye oyun pazarında hiçte azımsanmayacak ölçüde yüksek maliyet ve büyük risk taşımakta. Biz yinede sonuna kadar bununla uğraşacağız. Turksportal zamanında oyunda Türk ligi yokken Belçika ligleri üzerine yerleştirilmiş Türk ligi yaması üretiyordu. O zamanda reklam verenler vardı ve bu yamalar çok popülerdi, oyuna yeni ligler ekleneceği açıklandığı zaman yaptığımız büyük kampayalar sayesinde Türkiye birinci oldu ve oyunda yerini aldı. Eğer maksadımız bu işlerden nemalanmak olsaydı o dönemde modemle, internete her girişte 1 kontör maliyeti olmasına rağmen gün içerisinde IP'miz değişsin diye birden fazla bağlantı bile kurmaz, kampanyalar yürütmezdik.
Turksportal ekibinin Türkçeleştirme çalışmalarında yavaş olmasının sebebi, geçmiş yıl yamaları ile sizleri sorunlarla başbaşa bırakmamak. Her yıl dil dosyasında düzenlenen veya yeni eklenen cümle kalıpları mevcut. Bunları tespit etmek ve önceki çevirileri yeni döneme aktarmakta ayrı bir zaman kaybı. Ayrıca SI ekibinin kolayca yaptığı çeviri araçlarına sahip değiliz ve kendi yazılımlarımız sayesinde bunları çözüyoruz.
Reklam konusuna gelince, bu bizim arzımız veya beklentimiz değil, Turksportal'ın popülerliği ve yamanın kullanım oranının yüksek olmasından kaynaklı. Reklam alıyoruz ve maliyetlerimizi karşılıyoruz doğru. Bunları sunucu barındırma ve çevrimen maliyetlerinde harcıyoruz. Buradan gelen kazançlar bir yıla yayarsan birşey değil. Maddi olanaklarımızın el verdiği ölçüde siteyi ayakta tutmaya çabalıyoruz. Koca site bir hostingde çalışmıyor ki. O yüzden dışarıdan istedikleri kadar laf etsinler, bu tip reklamlar bu çalışmalara istihdam yaratmamıza imkan verip, destek oluyor.
Bu yıl ki yamaya gelecek olursak, geçen yılki çeviriler 09'a başarıyla aktarıldı. Çevirmenlerimiz ve yeni eklenen çevirmenlere dosyalar iletildi. Gillette, bize tekrar sponsor olmak istediğini belirtti ve bizde memnuniyetle karşıladık. Bu sene sizleri zorla film izletmek zorunda bırakmayacağız. Vista uyumlu bir turksportal masaüstü 2009 betası için çalışmalarımız sürmekte ve kısmet olursa en kısa sürede çıkartacağız.
Oyunda tr olursa bu seneki gibi her zaman orjinal alıcagım
Alican Turkcemiydi orj de ?
Arkadaşlar tamamda
Peki bu eklenmemesinde sorun tamamen bizlerde midir?
Yani hiç Üretici'nin bir tercihi yada başka birşeyi söz konusu değilmidir?
Avrupa ülkelerinde korsan oyunda sıralama yapsak acaba en yüksek bizmiyiz.
Ne Bileyim
1-Türkiye
2-xxxx
3-xxxx
Bu soruya kimse cevap veremedi.
Bu arada artık çeviri işleri daha kolay olacak gibi görünüyor..
bakınızz
Google Translate artık Türkçe
Artık farklı dillerdeki metinleri Türkçe'ye çevirmek çok daha kolay... Nasıl mı?
02 Şubat 2009 Pazartesi, 13:56
İnternet üzerinden yaptığınız aramalarda karşınıza çıkan web siteleri farklı dillerdeyse, sorun etmeye gerek yok. Ücretli yazılımları önereceğimizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Uzun süredir var olan ama Türkçe'yi seçenekler arasına eklemeyen Google Translate, bu hasrete son vermiş durumda.
Bu servis sayesinde 40 farklı dilde çeviri yaptırabiliyorsunuz. Geliştirilmesine devam eden servis için beklenen bir diğer özellik de şu anda 21 farklı dilde sunulan geniş sözlük servisinin Türkçe olarak da sunulması.
Sıgamesın yaptıgı gercekten cok kotu bı sey soz konusu.Her ne kadar korsanda satılsa bılmemnede olsa oyuna Turkce dıl secenegını koymalı.Veya en azından sunu yapabılırler.turkce dıl yamasını parayla alma gbı bır ımkan yapabılırler
Hiç değilse Yapımcılar oyunu çıkarmadan belli bir süre önceden dil dosyasını Turksportal'a verebilir. Önceden çevrilmeye başlanabilir bizde oyun çıkınca Turksportal sayesinde oyuna Türkçe ile başlayabiliriz. Mesela Total War öyle yapıyor. TWT forumlarında çeviriciler alıyor dil dosyasını ve önceden çeviriyorlar. Tabiki kelime sayısı çok fazla bizim oyunda ama en azından çok çok beklemeyiz.
zannedersem çeviri tamamlandı oyuna aktarılması bekleniliyor.seneye inşallah oyunda türkçe dili olur
Zannediyorsam çeviride sorun yok oyuna aktarılmasında sorunlar var.
Geçen çevirilerin sorumlusu ile msnde konuştum,
Türkiye'deki satışlar ne durumda bilgin var mı diye .. tüm satışların %0,1 inden az dedi..
adam satıs yapamdıgı yerin dilin neden oyuna koysun kı onlarda ahlklı aslında
sanırım bir kısır döngü var. türkçe olmadığı için almam diyen kullanıcı ve kullanıcı almadığı için türkçe yapmam diyen yapımcı.
Bence bunun çözümü firmada bitiyor,
Sen bi Türkçe yap, sonra orjinal satışlara 2 sene bak, biz elimizden geleni zaten yaparız bunun için..
Memnun kalmadıysan satışlardan Türkçe'yi oyundan çıkartırsın...
Sonuçta orjinale talep olmasını istiyorsan talebi artıracak ürünü piyasaya sunmalısın. Sonra talep yok satış yok diye ağlamanın bir anlamı yok. Müşteri memnuniyeti en başta gelir.
haklısnız ama burda oyunun fıyatıda bellı kımsenın orjınalı almaya nıyetı olmuyor bi orjınal oyuna 75 milyon vermem der adam bole askerı ucretı 500 milyon olan bır ulkede
bunada sonuna kadar katılıyorum, kolay değil bunada bir çözüm getirmeliler.. lisanslı download sistemi olabilir.