O ,oynamayan oyuncu demi
Printable View
O ,oynamayan oyuncu demi
Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz hafta Inter Milan ile Valencia takımları arasında oynanan maçın sonunda çıkan olaylar sebebiyle Valencia'lı futbolcu David Navarro UEFA tarafından 7 ay futboldan men cezası aldı. Öte yandan UEFA iki ekip Inter ve Valencia takımlarına 250 biner İsveç frankı (205 bin dolar) para cezası da verdi.
Burdisso ve takım arkadaşı Maicon 6 maç, Valencia'lı defans oyuncusu Carlos Marchena ise 4 maç ceza aldı. Öte yandan Inter'in Kolombiyalı futbolcusu Ivan Cordoba 3 maç, Julio Cruz ise iki maç ceza aldılar..
Ne olmuştu?
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte saha bir anda karışmış, Valencia'lı ve Inter'li oyuncular bir anda ringe fırlayan dövüşçüler gibi birbirlerine girmnişlerdi. Yedek oyuncuların da karıştığı kavga soyunma odalarına kadar taşınmıştı.
Olaylar Valencia'lı orta saha oyuncusu Carlos Marchena'nın Inter'li Nicolas Burdisso ile orta sahada kavgaya tutuşmasıyla başlarken, daha sonra kavgaya yedek kulübesinden Valencia'lı David Navarro da katılırken saha bir anda ringe dönüşmüştü. David Navarro yedek kulübesinden koşup Burdisso'ya yumruk atmış ve bu yumruk sonucunda Burdisso kanlar içinde yerde kalmış ve burnu kırılmıştı. Bundan sonra ortalık bir anda ringe dönerken Inter'li futbolcular Navarro'yu saha içinde kovalamaya başlamışlardı. Uzun bir kovalamanın ardından Navarro soyunma odasına kaçarken, saha içindeki tartışmalar yatışınca iki takım oyuncuları da soyunma odalarına gitmiş ancak tam o sırada tünelde Navarro'yu gören Toldo, Luis Figo ve Esteban Cambiasso Valencia soyunma odasına dalmıştı...
evet david navarro
7 ay çok fazla.
Bence 7 ay ceza cok adil.Ve haklilar.Adam kavgayi tamamen baslatan isimdi,geldi yedek kulübesinden yumrugunu atip kacti.Bunun sonucunda olaylar ceryan etti.Bence 7 ay ceza almasi gayet dogal.
Biraz ağır olmuş ...
İyi olmuş.Bir daha yapmaz...
maicon 4 maç,cordoba 3 maç,cruz 2 maç ceza aldı.
hani nerede toldo,materazzi,zlatan soyunma odasına dalanlar?
Materazzi'ye de verselermiş bir şeyler.. Mesela Zidane tarafından kafa atılma cezası falan, iyi giderdi..
materazzi zaten olayları başlatıyor,maçın son dakikalarında kendine has kışkırtmalarına başlıyor sonra iş büyüyor.
materazzi'ye men cezası olmaz,futbol aleminden silinmeli.
cok az buluyorum cezayi, su 1 yil olsaydi bari.
arkadaşlar ayrımcılık yapıyorlar İ(bizim okuldaki gibi :D)
Çok iyi olmuş ne varki sen gidip adama saldırıyorsun ne hakkın var o adamın burnunu kırmaya ona acı çektirmeye
Keşke 7 ay yerine 1 yıl men edilseydide görseydi haksız yere birisini çok kötü şekilde sakatlamak ne demek olduğunu
sana gelip satassalar sen ne yapardin :)
Valencia ile Inter arasında oynanan Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında çıkan olaylar nedeniyle verilen cezalar İtalya'da şaşkınlıkla karşılandı.
Inter Başkanı Massimo Moratti, cezalarla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Son derece üzgünüm. UEFA Disiplin Komitesi'nin kararı hükümden ziyade bir tokattır. Şimdi açıklamayı bekliyoruz" dedi. Moratti ayrıca, cezaları ağır bulduklarını, bu nedenle UEFA Tahkim Kurulu'na itiraz edeceklerini açıkladı.
14.03.2007
Kaynak : DHA
Soyunma odası basma olayı falanda var bence Inter boşuna uğraşıyor bu ceza haklı.
inter hic bir cezayi indiremez, olaylari izledik.
eger inter itiraz ederse cok büyük hata yapmis olur.Daha fazla ceza yer bence.
Eğer inter itiraz ederse kendien yakışanı yapmış olur.ceza iner ama daha fazla iyi konuşulur hakkında.
Boşuna uğraşmasınlar ya .. Herkes gördü herşeyi .
Konu Şampiyonlar Ligine açılmıştı ama çok fazla mesaj geldiğinden o konu ile birleştiriyorum.
bütün favori takımlar elendi chelsea dışında arsenal, barcelona, lyon bunların elenmemesi gerekirdi bundan sonra liverpool un şampiyonlar ligi ni almasını istiyorum
Bayern Munich 2 Schalke 04 0
Bayer Münih her zaman Almanya'nın en büyük kulübüdür yine göstermiş kendini.
Bayern hayata döndü: 2-0
Almanya Bundesliga'da haftanın en önemli karşılaşmasında Bayern Munich'le Schalke Allianz Arena'da karşı karşıya geldi. Bu sezon zirve yarışından uzak kalan Bayern Münich Schalke'yi 2-0 mağlup etti.
Sezonun ikinci yarısında Felix Magath'la yollarını ayırarak Ottmar Hıtzfeld'le yola devam etme kararı alan Bayern Münich karşılaşmaya hızlı başlayan taraf oldu. Almanya Bundesliga'da bu sezon ortaya koyduğu performansla eleştiri oklarının hedefi haline gelen Roy Makaay karşılaşmanın 3. dakikasında attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra tüm hatlarıyla beraberlik golü için Bayern Münich kalesine yüklenen Schalke'de Lincoln'un olmayışı oraganize atakların gelişmesini önledi ve ilk yarı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısına da iyi başlayan Bayern Münich 78. dakikada Salihamidzic'in golüyle farkı ikiye çıkardı ve rahatladı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Bayern Münich bu kritik karşılaşmadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.
Öte yandan EURO 2008 Grup elemeleri maçında Norveç karşısında attığı iki golle yıldızlaşan Hamit Altıntop, Bayern Münich karşısında yedek külübesinde otururken, Halil Altıntop kendisine ilk 11'de şans buldu. Oyunda kaldığı sürede oldukça etkisiz gözüken Halil Altıntop karşılaşmanın 73 .dakikasında yerini Gerald Asamoah'a bıraktı.
Almanya Bundesliga'da günün diğer sonuçları
Energie 0 - 0 Werder Bremen
Borussia 1 : 1 Eintracht Frankfurt
Mainz 1 - 3 Leverkusen
Nurnberg 2 - 1 Hertha Berlin
Stuttgart 3 - 1 Alemannia Aachen
31.03.2007
Kaynak : Sporx.com
Bundesliga´da toplu sonuclar:
Arminia Bielefeld: 1 - 0 :Borussia Dortmund
Bayern Munich: 2 - 0 :Schalke
Energie Cottbus:0 - 0 :Werder Bremen
Mainz: 1 - 3 :Bayer Leverkusen
Monchengladbach: 1 - 1 :Eintracht Frankfurt
Nurnberg: 2 - 1 :Hertha BSC
Stuttgart: 3 - 1 :Alemannia Aachen
Bochum: 2 - 0 :Hannover
Hamburger SV: 1 - 0 :Wolfsburg
Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final heyecanı bugün oynanacak iki karşılaşma ile başlıyor. Milan San Siro ateşinde Bayern Münih'i konuk ederken, Liverpool Hollanda'da PSV Eindhoven deplasmanına çıkıyor. İki karşılaşma da 21.45'de başlayacak...
Milan - Bayern Münih
Milan:
1. Dida, 3. Paolo Maldini, 13. Alessandro Nesta, 18. Marek Jankulovski, 44. Massimo Oddo, 8. Gennaro Gattuso, 10. Clarence Seedorf, 21. Andrea Pirlo, 22. Kaka, 23. Massimo Ambrosini, 11. Alberto Gilardino
Bayern Münih:
22. Michael Rensing, 2. Willy Sagnol, 3. Lucio, 5. Daniel van Buyten, 21. Philipp Lahm, 20. Hasan Salihamidzic, 23. Owen Hargreaves, 31. Bastian Schweinsteiger, 39. Andreas Ottl, 10. Roy Makaay, 11. Lukas Podolski
Stat: San Siro
Hakem: Yuri Baskakov
Cezalılar: Kahn, Van Bommel (Bayern Münih)
Yayın: Star TV (21:45)
PSV - Liverpool
PSV:
1. Heurelho Gomes, 2. Jan Kromkamp, 14. Manuel Da Costa, 23. Carlos Salcido, 6. Timmy Simons, 7. Mika Vayrynen, 8. Phillip Cocu, 11. Edison Mendez, 9. Patrick Kluivert, 15. Jason Culina, 17. Jefferson Farfan
Liverpool:
25. Pepe Reina, 2. Alvaro Arbeola, 5. Daniel Agger, 6. John Arne Riise, 12. Fabio Aurelio, 23. Jamie Carragher, 8. Steven Gerrard, 14. Xabi Alonso, 32. Boudewijn Zenden, 15. Peter Crouch, 17. Craig Bellamy
Stat: Philips
Hakem: Bertrand Layec
Sakatlar: Alex, Kone (PSV); Luis Garcia, Kewell (Liverpool)
Cezalılar: Sissoko (Liverpool)
Yarın İspanya'nın Valencia ekibini Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final mücadelesinde Londra'da konuk edecek Chelsea'de Joe Cole sevinci yaşanıyor. Yaklaşık 4 aydır sakat olan ve idmanlara çıkamayan Chelsea'nin yıldız ismi Joe Cole Valencia karşısında forma giyebilir.
25 yaşındaki başarılı futbolcu dönüşünün ardından yaptığı açıklamada mutlu olduğunu ifade ederken, 15 dakikada olsa Valencia ile oynanacak mücadelede forma giymek istediğini söyledi. Cole kondisyon açısından tamamıyla fit durumda olmadığını söylerken bu sezon kendisini ilk defa iyi hissettiğini ifade etti.
Nolur biraz sus Ertem Şener,sukünete bırak bizi,arkada winamp açıkken maç izlettirme zorunda bırakma adamı
Salihamidzic maçtan önce Juventus'u sevindirmek istiyorum demişti.
Helal olsun önce madrid'i sonra milan'ı halletti!
AC Milan 2 - 2 Bayern Munich
Goller:Pirlo,Kaka(Milan)-Buyten( 2)(Bayern)
------------------------------------------------------
PSV Eindhoven 0 - 3 Liverpool
Goller:Gerrard,Riise,Crouch
Şu joga bonito icra eden sahtekarların kendini yere atıp penaltı kazanması insanı isyan ettiriyor ama Allah razı gelmedi berabere bitti.
Gerçektende çok tempolu ve güzel bir maçtı.Bayern iyi avantaj yakaladı.İkinci maçta galip geleceklerdir...
Ayrıca spikeri gördüğüm yerde şişleyecem.:D.Maç biraz daha uzasa herkesin hayat hikayesini öğrenmiş olacaktık...:)
ben bayern'in kazanmasını istiyorum çünkü milan'ı hiç sevmem
"David Villa'ya sadece gülüyorum"
Bu gece oynanacak Chelsea - Valencia Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk karşılaşması öncesinde tansiyon yükseliyor. İngiltere Premier Lig'de Manchester United'ın 6 puan gerisinde olan Chelsea'de, Mourinho yine olay yaratacak açıklamalarda bulundu.
Takımının formsuz olduğu eleştirilerine şiddetle karşı çıkan Mourinho, daha maç oynanmadan Valencialı oyuncuların kendilerini yere atarak, sahtekarlık yapabileceklerine dair uyarılarda bulundu.
Chelsea'nin eskisi kadar iyi durumda olmadığını söyleyen David Villa ve Asier del Horno'ya da yanıt veren Mourinho, "Onlara sadece gülüyorum!" dedi.
Başarılı teknik adam, "Chelsea’nin geçen sezonki kadar iyi olmadığını söyleyenler ya aptal ya da aptal numarası yapıyorlar. Oyuncularım harika bir iş çıkarıyorlar çünkü bazıları her maç forma giyiyor. Bizim gibi birlik beraberlik içinde olan takımlar bu dönemi atlatır. Bu sezon hala kupa kazanabileceğimizi düşünüyorum. Bu gerçekleşmezse bile yine de oyuncularımı överim ve iyi işler başardıklarını söyleyebilirim. Ben de işimi iyi yaptığımı düşünerek vicdanım rahat bir şekilde geceleri uyuyorum," diye konuştu.
Basın toplantısının son bölümünde oyuncuların kendilerini yere atması konusunda da açıklamalarda bulunan Mourinho, "Oyuncularıma hep şunu söyledim. İtalyan takımlarıyla oynamadık ama İspanyol ve Portekiz takımlarıyla karşılaştık. Bizim takımın mentalitesi değişik. Premier Lig’de kimse sahtekarlık yapmaz ve genelde kimse diğerinin hakkını yemeye çalışmaz. Bu konuda oyuncularımı bir video kaset hazırlatarak da uyardım. " diyerek basın toplantısına son verdi.
Kaynak : Sporx.com