ben yenı transfer ettgım oyuncuları lıg maclarında oynatamıorum secılemez dıyor sebebeını anlamadım:S
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
yav ben otamatik numaralandırma yaptım vermemıs yenı aldıgım oyunculara ne yapacam simdi?
Printable View
Bir sonraki seçimleri bekleyeceksin.
hepimizin yakındığı hataları dile getirmişsin ama bir tanesi doğru değilQuote:
10- Her maç sonunda tartışma çıkması size fikrinizin sorulması ve her seferinde federasyonun haklı olması bu özelliğin ne anlama geldiği konusunda insanı düşündürmüyor mu? Her seferinde farklı birşey olur diye itiraz ettikçe kabul görmemesi sadece ceza almamız açısından bu özelliğin konduğu fikrini doğrulayabilir mi?
eğer itirazında haklı olursan şöyle yazıyor:
Federasyon xxx adlı menajerin yorumlarına karşı sessiz
neden genel baskan cok yuksek para teklif edlince yıldızları satıyor bana sormadan?? siz caresini buldunuz mu bu oyun böyle oynanmıyo
Az önce başıma geldi.Emile Heskey adlı oyuncuyu klüplere önerdim 0 £ 'a.Sunderland'dan şöyle bir haber çıktı;
Heskey için hayır diyoruz.Fiyatı aşağı çekerseniz ilgilenebiliriz.
Diye vs.Nasıl yani zaten 0 a öneriyorum adamı yahu.Birde para mı vereceğim üstüne?Kalsın bende kalır gerektiğinde oynar durur 9M £ a aldığım adamın üstüne birde sana para mı vereceğim yok ya! :D
Daha önce yazıldı mı bilmiyorum.Örneğin Tsl yi ele alalım.3 büyükler dışında oynayan ve 3 büyüklerde oynayabilecek yeteneğe sahip olmayan bir oyuncunun sürekli daha büyük bir kulübe gitme isteği çok aptalca.Aynı şeyi diğer liglerde oynayan futbolcular da yapıyor.Gerçeğe çok aykırı bir durum.
oyuncu değişikliklerini onaylayıp maça döndüğümüz zaman tam oyuncu değişikliği yapılacakmış
gibi oluyor ve o anda görüntü geliyor ve ya değiştireceğim adam gol atıyor yada gol yiyiyorum...
adamın aklına oyunda demekki sonuç önceden belli diye geliyor...
bu olay neredeyse 2-3 maçta bir oluyor...
arkadaslar bakindim ama nereye yazacağımı bulamadım umarım burası uygundur... ingiltere liginde oynuyorum serbest transferden avrupa birliği dışından bir oyuncu transfer ettim ama "çalışma iznine ihtiyacı var" uyarısı yüzünden oynatamıyorum.bu izin başvurusunu nasıl yapacağımı bilen varsa yardımcı olabilir mi?
Söylediklerinin hemen hemen hepsi doğru kardeşim... walla stres oldum artık yakında bıarakacam artık:D
çok haklısın.özellikle federasyona itirazda bende kılım x)
11- İdmana gelmeyene 2 hafta maaş kesintisi, kötü oynaya 2 hafta maaş kesintisi, kırmızı kart görene 2 hafta maaş kesintisi koskoca bir sezonu maaş ödemeden neredeyse kapatmak ve oyuncuların her uyarıya eyvallah demesi ne kadar doğrudur. Buna paralel olarak disiplin derecesinin artması nasıl açıklanır.
12- Ceza alan oyuncunun cezasına itiraz edince bu cezanın artırılması veya itirazın bir türlü kabul edilmemesi her seferinde bir tesadüfmüdür.
13- Kısa listenizde yer alan bir oyuncu ile ilgili sürekli bu oyuncuyu alıyor Allah Allah denmesi gerçek medya ile birebir örtüşsede insanı intihara sürüklediği ve kısa liste oluşturmaktan vazgeçirdiği atlatılacak bir nokta mı?
benim en büyük dertlerim bunlar işte
benimde 1 sorum olucak bu bir bugmudur chelsea'yim manchester united'yla maçım 4. kez ertelendi bir türlü maç yapamadım sürekli erteleniyor bu bir bugmudur
Arkadaşım bunlar benimde oyun içerisinde çok fazla dikkatimi çekmişti.Birde transferde şöyle bir sorun oluyor.Eğer daha önce biri yazdıysa kusura bakmayın.Mesela değeri 10 m $ olan bi oyuncuyu düşünün.Normalde kulübü 15 e verecekken eğer oyuncuyla başka kulüplerde ilgileniyorsa kulüp bizim teklifimizi kabul etmiyo.Ben diego yu alacaktım.Bayern,milan falan 20m teklif ettiler onların teklifleri kabul edildi.Ben 50 ye kadar çıktım kulübü hala kabul etmiyo.Başka ilgilenen kulüpler var onların teklifinin önünü kesemeyiz diyolar.Çok saçma bişey
Birde karşı karşıya gol atmak sadece bitiricilikle alakalı değildir soğukkanlılıkta çok önemli
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Biryere başvurmayacaksın.Aldığın oyuncuyu avrupa birliği üyesi ülkelerden birindeki bir takıma kiralık yolla.3 yıl avrupada futbol oynamışsa çalışma izni alıyor.Bildiğim kadarıyla öyle
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Benim oyunda servet çetin gs de ortalama 6 puanla oynuyor.GS de ligde şampiyonluğa oynuyor ş.liginde tur atladı falan.Ama servet büyük bir takıma gitmek istiyor.Kim alır seni kardeşim(::)
Yahu rakip benim üç adamı maçta sakatLar bir tane sarı vermez biz bir çekme yaparız iki tane kırmızı yeriz. Şu mentaLiteyi çözemedim. Adam madem sakatLandı. FauL vermişsin, ee adam kenara aLınmış devam edemiyor hani kart ? Fm aLdı götürdü gaLiba :D
fm maç motoru olarak gitgide geriye gidiyor fm 2007deki maç motoru şahaneydifm 2005 te bile maç motoru daha iyiydi en azından transfer şov yapınca iyi bir taktiğiniz de varsa şampiyon oluıyordunuz.geçen valur-fh maçım vardı(ben valurum)3-0 öne geçtim 3-3 oldu 5-3 öne geçtim 6-5 yenildim bu ne rezilliktir sonra da insanlar çıkıyor orijinal oyun alın diye bağırıyorlar bu rezilliğe mi para vericek insanlar en iyisi fm 2009 da bu kadar kötü olursa fm nin yerini dolduracak alternatifler aramak
Su rakibin hizi 9-10 olan stoperi benim hizi 16-17 olan forvetimi nasil yakalayip gecer anlayamiyorum.
ilk yarı 4-0 gibi bir başarı elde ettiysem 2. yarının özellikle 65 dakikadan itibaren hiç önemli atak olmaması(istisnalar kaidei bozmaz:)
eğer önemli bir maç ve ben maçı çevirmeye çalışıyorsam 85.ten itibaren illa oyuncunun aşırı aptalca bir hareketiyle ya çok kötü pas vermesi ya da topu adama kaptırması sürekli
aynısı karşı takım 10 kişi kalıncada oluyor
kale boşken inatla oyuncumun top çevirmesi 40-50... metre gibi mesafelerden şut çekmemesi(hani kaleci daha benim defansımda eğer bir ayarı varsa söyleyin kaç kere başıma geldi bomboş kale şut çekmiyor kimse)
ardarda adam geçmeyi sever özel yeteneğine sahip hiç bir oyuncunun ardarda adam geçmemesi(serbest rol verdim olmadı, topu tut dedim olmadı, yaratıclığı tavan yaptım olmadı, topla ilerleyi sonuna kadar çektim olmadı)
uzaktan şut çeker gibi bir özelliği olmayan bir oyuncunun(uzun şut 9 hemde yerlerde) inatla uzun şut çekmesi(uzun şut çekme ayarıda normal yada nadirene ayarlanıyor) onun yerine uzun şutu 14 birini koyunca nedense böyle bir olayın olmaması
kalecimin son 10 dakkada fln inatla hep aynı oyuncuma pas vermeye çalışması(hayır adam ml; ne aml ne fc)(ayarlarda bir sorun yok son 10 dakka civarı 3-4 maçta bir başıma geliyor bug gibi birşey)
not:kalın olanlar her arkadaşımın başına geldiğini bildiğimden belirteyim dedim
Niye sen 10 defa gidersin 1 gol atamazsında onlar 1 gelip 10 atar anlamıyorum...Bu belki gerçek hayattada oluyor ama o kadar fazla değil :)
Birde maçlar çok pozisyonlu geçiyor.Gerçekte bir takımın bir maçta 30 şut çekip 20 sinin kaleyi tuttuğu maç varmı bilemiyorum.Hatta bazı maçlar kaleyi bulan şut 5 i geçmez gerçek maçlarda.Bu FM'dede oluyo bazen ama 30 hatta bazen 35 36 şut çekildiği de oluyo, buda çok abartı.
Bir oyuncuyu sattığınızda o oyuncunun yeni takımıyla maç yaparken illa soru soruyolar eski oyuncumla ilgili.Mesela Bouzid'i sattım 8 yıllık kariyerimde onun takımıyla yapacağım her maç için sordular.Yuh artık bırakın peşimi banane Bouzid'den...
Birde takımda bazen kavga çıkıyor.Mesela bende Arda ile Deniz Yılmaz kavga etmişti.Onu hiçbir şekilde düzeltemiyorum.Oyuncu Etkileşiminde düzeltecek hiçbir fonksiyon yok.Eee madem düzeltemiyorum niye kavga çıkıyor üstelik bana gelen mail benim düzeltmem gerektiğini söylüyor...
Ya arkadaşlar mevzusu geçtimi bilmiyorum belkide ben yanlış görmüşümdür diğecceğim mevzuyu
Kilo ve boylar niye değişmiyor .Banamı öyle geliyor yoksa. Mesela adamın boyu 172 inanılmaz bir defans özellikleri var 16 yaşında daha adam uzamıyor hep o boyda kalıyor erkek 23 yaşına kadar uzar boyu. Banamı denk geldi yoksa yanlışmı biliyorum
daha once soruldumu bilmiyorum ama bu bazı takımlarda gri renkli oyuncular oluyo hic bi transfer teklifi fln yapamıyorus.adam 15 yasında ama koysan barcelona 11nde oynar.bunları almanın oynatmanın bi yolu yokmu acaba.
ya bnm anlamadıım editörden oyuncu özelliklerini 20 yhapıorum oyunda 17 oluor...yardımcı olursanız sevinirim
Kaka milli takıma alınmıyor çok acayip geldi (sene 2008)
3. sezonda şampiyonlar ligi finali chelsea milan arasında...
normal süresi 0-0 biten maçı penaltılarla milan kazandı...
ancak chelsea nin şut sayısı 24,kaleyi bulanlar ise 17...
milan ın sut sayısı 2, kaleyi bulan 0...
bu adaletsizlik değildir de nedir?:D
bir de benim baş antrenör gökhan gönül ü mevkisi olmamasına rağmen takım seçimini ona bırakırsam amr de oynatmamı söylüyor:D
SS Alamıyorum Bu pc'de olmadığı için..
CL Çeyrek Finali Sene 2011
Galatasaray 5 - 0 Valencia
Rövanşı
Valencia 5 - 0 Galatasaray
Sonuç Penaltılarla 5-4 Valencia Lehine.. :)
CL Yarı Finali 2014
Arsenal 4 - 1 Galatasaray
Rövanşı
Galatasaray 4 - 1 Arsenal
Sonuç Penaltılarla 4-2 Arsenal Lehine. :)
Oyun Motorunun Saçmalıklarından Birisi Olduğu Kesin Sanırım. :)
Neden her maç ilk 6 dakika içerisinde gol yiyorum? Neden her maça 1-0 geriden başlamak zorunda kalıyorum ?
arkadaşlar aynen bende size katılıyorum bende transfer yaparken bakıyorum beşiktaşda işler iyi gidfiyor şampiyonlar liginde grupları geçiyorum en az, ama oyuncuların geneli daha büyük takıma gitmek isytiyorum diyor yahu gideceğin takım sanki beşiktaşdan güçlü mü hadi liverpool real madrid chelsea olsa anlayacam bunda da bir saçmalık var.birde sen örneğin mesela psv de vanderson diye özellikleri iyi bir oyuncu var ben onu almak istiyorum takımım da ondan güçlü vanderson nedense beşiktaş takımında (güçsüz yani)oynamayı göze alamıyormuş kardeşim zaten benim takımım senden güçlü ne oynanamamsından bahsediyorsun koşa koşa gelmen lazım aslında bunda da aynen saçmalaık var.
Öncelikle bu mesaj ilk mesajım benim arkadaşlar ve herkesi selamlarım.Ben bir süre önce bbu illete bulaştım diyebilirim.Aslında Fm 09 aldım korsandan ama bilgisayarım bayağı bir eski olduğu için çalıştırmadı ve ben de ani bir kararla orj FM 08 cd sini aldım.Tabi minimum sistem gereksinimlerini ucu ucuna karşılaması büyük etken oldu bilgisayarımın.Kurulacak mı kurulmyacak mı hata mı verecek diye bayağı bir ecel teri döktükten sonra açılan oyunumla büyük bir coşkuya ve heyecana kapıldım.
Neyse hikaye bölümünü burada kesip ufaktan sadede gelmek lazım.Bir çok save denememden sonra Coca cola liginden West brom'u aldım.Kadroya odaklanmadan internette gördüğüm kelepir yetenekleri hemen araştırmaya başladım.Mika Aaritalo ile imzaladım.İnterden Francesco Borzoli ile imzaladım.Bogdan Stancu ve Jack Hobbs ile de imzaladım.Daha sonra da geleceğin yeteneği finliş kaleci Jukka Lehtovaara ile imzaladım.
4'lü defans bir dmc (as Borzoli) 2 mc2 ofansif kanat.Forvet hattı ile orta saha hattını arasında.Sola Aartilo as koydum ve tek forvet yaptım stancu olarak.
Sorunum şu , oyunda belli bir ritmi tutturup giderken sürekli bel bağladığım adamlarımı sakatlıyor bilgisayar.Her maç Borzoli ile oynuyordum ve ayağı kırıldı ve 4 ay sahalarda yok.Ardından Aartialo'ytu sakatladı.Antrenmanları da ağırdan orta seviyeye çektim ki bir sakatlık sorunu olmasın diye.Ayrıca koçlarım da işinin ehli adamlar.Hepsini uzmanlıkları odaklı çalıştırıyorum ama sürekli böyle oluyor nedense.
Bu konu hakkında fikirleri olanlar yazsın lütfen.
bi oyuncuyu aynı takıma iki sene üst üste kiraladıktan sonra, ikinci kiralanışında ''dream loan come true'' demesi ve üzerine üstlük favori kulupleri arasına girmenize ragmen asıl kuluple bonservis konusunda anlaştıktan sonra oyuncu takımınıza gelmeye yanaşmıyor sebebi de bizim ligimizde oynamak kariyeri için uygun gelmiyormuş, hani bizim takıma bayılıyordun, hani favori takımlarındandık.. bu konuyu anlamadım gitti!
bana sorarsanız bu bug denen olay... Benim de dikkatimi çeken bir şey var. Mesela kornerden attığımız her 10 golün 8'i faul.. Olamaz böyle bir şey ya, ben artık kornerden gol attığımda sevinmiyorum ... :D
oyunda aşırı bug var. bu her versiyon için geçerli 8.0.0'da kornerden gelen gollerin faul olması,karşı karşıya inanılmaz şeylerin kaçırılması.8.0.2'de ise ön direk bugu.eğer kornerden gol kralı yaptırtmak istiyorsanız bi oyuncunuzu(kafa ve zıplama özelliği 16+ ) bunu kullanın derim.
FM 08', ilk çıktığı günden bu yana sıkılmadan oynuyorum fakat hala daha tam olarak cevabını bulamadığım bir soru var =) Taktikler içerisinde "Oyun Kurucu" ve "Atak Oyuncu" seçenekleri bulunmakta bildiğiniz üzere. Oyun Kurucu'yu hep DM oynayan kişiyi yapıyorum fakat Atak Oyuncu'yu AMC oynayan kişiyi mi yoksa Uzun boylu forveti mi yapmalıyım o konuda hala yetersizim. Ama ilk günden bu yana hep AMC yapıyorum ve benim gibi FM 08 oynayan arkadaşlarımda hep bu şekilde yapıyor.
Bunun cevabını bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim =)
ben en iyi forvet oyuncusunu yapiyorum. Mesela elmanderi seciyorum. kalipli felan. paslarin merkezi o olsunki daha rahat gol gelsin :)