denedim guzel sonuc alamadım
Printable View
denedim guzel sonuc alamadım
denedim iyiymiş
sonunda aradığım taktiğin bu olduğuna karar verdim.
Şuan Tottenham ile oynuyorum. Sezon başında takımın taktiğe alışma sürecinde bir bocalama yaşadım. Ancak şuan herşey kontrolüm altında. Son maçımda Manc. United'ı adeta oyuncağa çevirdim.
Bir kaç önemli noktraya değinmek istiyorum. Taktik, CM 03-04'ün efsane taktiği diablo ile benzerlik gösteriyor. Zaten tek forvetli sistem yerine güçlendirilmiş orta saha ile desteklenen çift forvet bence daha etkili. üstelik dr ve dl oyuncularının hızlı olması, kanat eksikliğini kapatmak için yeterli.
Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta 3'lü orta sahanın ortasındaki eleman. BU adam çok güçlü olmak zorunda. Zira sürekli kaleci ile karşı karşıya ve golle burun buruna. Her maç bol bol şutu bulunuyor. O açıdan seçerken uzun şut özelliğinin yüksek olmasına özen gösterilmeli. Ayrıca takım komutlarında pas türünün kısa yönde olması bazı maçlarda handikap yaratabiliyor. bu imleci, karışık şeklinde ortaya veya biraz altına çekmek size daha optimum sonuçlar verebilir.Son olarak da seçeceğiniz forvetlerden birinin hava üstünlüğünün bulunması sizi gol yollarında daha da rahatlatacaktır. Nitekim Berbatov ve Keane iklisi ben de kusursuz oynuyor. Bunların yanına Bent ve de Arshavin gibi iki yıldız eklenince takım dadından yenmez oldu :D
Özet olarak dikiş tutturabildiğim ilk ve tek taktik.
FM 2005'te bu taktiğin, ortadaki 3 futbolcunun forvet arkası oynadığı şekiyle oynuyordum ve pek maç kaybetmiyordum ama bu taktik 2008'de yemiyor. Bu ise klasik 4-4-2'ye yakın olduğu için iyi olması normaldir.
ForvetLerin kötüyse bana geLme sözünen sonra hemen Barcaya bir oyun açtım.
Oyun bozuLduğu için SS koyamıyorum.
ŞampiyonLar Ligi Çeyrek FinaL rövanş maçı
Barca-SeviLLa
Barca kaLeye attığı şut çok net hatırLıyorum 26
SeviLLa kaLeye attığı şut 3
Barca:1-0:SeviLLa
iLk maçı 3-1 kaybettim.
ÖzeLLikLe değindiğin "forvet"Lerim yani şutörLerim RonaLdinho-Deco-Messi-Henry-Eto'o
GaLiba sözün bittiği yer.
bekleri nie ortasahaya kadar çıkarıosunki bi ok çıkarsan yeter hem daha güvenli olur
3 yılda 3 lig şampiyonlugu , 3 türkiye kupası , 3 şampiyonlar ligi finali, 2 şampiyonlar ligi kupası, 2 süper kupa, 3 tff süper kupa,2 kıtalar arası dünya şampiyonluğu muhtesem taktik ....takır takır oynadı takım başarısız olan arkadaşların oyuncuları için söylüyorum kanat oyuncusunu orta sahada gösterilen yerde oynatırsanız başarı gelmez bütün oyuncuların ofansif orta saha özelligi olması gerekiyor. tek kotu yanı duran toplardan hiç gol olmuo...
Taktiği beğendiğine sevindim lakin,
Duran toplarda adam şut çekemiyorsa bilemiyorum yani (:
yok artık? Takım nedir? Yıl kaç? Turkiyedekı basarılara bakmıyorum cunku turkıye 4buyukler+genclerbırlıgı alınca cok kolay bı lıg. Ama cok merak edıyorum Hangi adamları aldıysan soyle bende alcam hadı fener aldın parası ıyıdır susudur busudur dıcem ama 3te 3 sampıyonlar lıgı fınalı nasıl oluyo anlamıs degılım.
takitiği 2 kariyerimde denedim taktik çok güzel ama bir kusuru var özellikle türkiye ligindemi bilmem ilk denemem ankaraspor ile oldu ilk sezon beklentilerin üzerinde bir performans ile ligi 4.sırada bitirerek uefa kupasına katılmaya hak kazandım üstelik üç büyüklere de hiç kaybetmedim ikinci sezon kadroyu daha da güçlendirerek yoluma devam ettim ama üst üste başarısız sonuçlar alıyorduk özellikle türkiye liginde avrupada bir problem olmuyordu ama ligde bir önceki sezon dalga geçerek yendiğim takımlar beni yenmeye başladı gitgide ligdeki sıralamam düştü ikinci denemem ise galatasarayla oldu sezona iyi transferlerele hazırlandım ve rüya gibi bir başlangıç yaptım gelene gidene 5 atıyordum bunların için beşiktaş ve trabzonspor gibi takımlarda vardı ama bir zaman sonra yine aynı şey başıma geldi zayıf takımlar bile benden puan almaya başladı ve kariyer zevksiz bir hal aldı sözün özü taktiği özellikle türkiye ligindeki takımlar çabuk çözüyorlar ve bir süre sonra başarısız olunuyor
Yani bir takım koca ligte en fazla 1 veya 2 beraberlik-malubiyet mi alması gerekir? Sonuçta takımın her zaman formda olacak diye birşey yok
Moraller değişir karşı takımın taktiği farklıdır elbet bir yerlerde kaybetmekte var beraberlikte var bende bazen ard arda beraberliklere yakalandığım oluyor
tottenham ile yoluma devam ediyor. evimdeki maçlarda takım farketmeksizin bocalamadan kazanıyorum ama deplasman maçlarında çok zorlanmaya başladım. kanat oyuncularının ofans özelliğini düşürmek geliyor aklıma ama yine de kararsiz kaldım. deplasman için ne gibi önlemler alabilirim?
Arkadaslar gercekten muthis bir taktik.. ben Valencia ile Lazio'ya 6 Atacağımı hic sanmazdım hele bu taktikle ama tskler.. :)
nie üstte Tampere Utd yazıyor.Milleti kandırmaya mı çalışıyorsun?İstatistik yazısının hizasında sağda Lazio yazacağına Tampere utd yazıyor.
ewt gerçekten tampere yazıor ............*???****????
altı üstü bir taktik için böyle birşey yapıldığını gördüm ya gam yemem artık : )
tampere unt. : P
emeğine sağlık
muhaha Merthh10 neden böyle birşey yapma gereği duydun ?
şimdide resimi kaldırmışsın ama mesaj aynen duruyor sahalarda görmek istemediğimiz hareketler bunlar
Gaziantepspor'da uzun süren formsuzluktan sonra bu taktiği denemeye başladım.. Şimdilik güzel gidiyor.. Bu taktikle çıktığım 4 maçtan 3 galibiyet bir mağlubiyet aldım :)
Bu taktik 2-3 sene için çok etkili oluyor ama sonraları yapay zeka çözüyor...Yinede çok iyi bir taktik Kİmz'den önce buna benzer bir taktik yapmıştım kendim onu kullanıyodum
arkadaşım emeğine sağlık ama kusura bakma bu taktik iğrenç
bu taktiği 10 maçtır uyguluyorum 10 maçtada yenildim hemde farkla bu yüzden hiç güzel olmamış diyorum
sana şiddetle katılıyorum:) 10 maç sabredemedim edemezdimde asla ama aşırı derece gol sıkıntısı var ve gol tersine cok gol yiyoruz
Canın sağolsun
ArkadaşLar haksızLık ediyorsunuz.Taktik gerçektende kaLiteLi.GoL atmada sorunu var ama atıyorda.Eğer bekLeriniz rakip kanatLardan yavaş ise sizi 3-2 4-2 yakaLayıp goLLeri buLabiLirLer.BekLeriniz yavaşsa okLarı indirirsiniz oLur biter.Taktiği koyup beLeşten başarı bekLemek menajerLik değiLdir.;;)
Taktik gerçenten 1-2 sene harika sonuçlar alıyor ama sonra kötüye gidiyor..
bnmde 10 sezonluk Galatasaray kariyerim vardı 1 UEFA 9 ŞAMPİYONLAR LİGİ şampiyonluğu kazandım ve 4-2-3-1 taktiğiyle başardım bunu ve de hiç hile falan yapmadım
Manchester united la oynuyorum kadro yaşım aynen seninkine benzer şekilde 24.Yaşlı oyuncuları satıp yerlerine genç oyuncular almaya çalışıyorum.Üstad senden öğrendiğim kadarıyla altyapıyada önem vermeye başladım ordan çıkan iyi oyuncularıda takıma takviye edip yaş ortalamasını iyice düşürmek istiyorum.Manchesterda ilk sezon 27 maç hiç yenilmemiştim (kendi taktiğimle) (2.ci)arsenale 11 puan fark atmıştım ama takım şampiyonlar liginde inter yenilgisiyle çöküşe geçti ve bir türlü bu düşüşü durduramadım şampiyonlar liginde çeyrek finalde elendim ve ligde 2.ci olmuştum.Bu sezonda yeni bir taktikle başladım ama umduğumu gene bulamamıştım bu gece senin açtığın konu(işte gerçek yıldızlar) gözüme takıldı bi giriim bakıım dedim.yazdıklarını okudum taktiğine baktım tamda benim oyuncu yapıma uyan bir taktik ve bir uygulayayım ne olacak bakalım dedim işte sonuçlar.
TAKTİĞİ KULLANMAYI DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR İÇİN REFERANS OLABİLİR DİYE DÜŞÜNDÜM
http://img100.imageshack.us/my.php?i...anutdekfk3.pngQuote:
manchester-zenit
http://img291.imageshack.us/my.php?i...ekranbldf8.pngQuote:
manchester-bolton
http://img522.imageshack.us/my.php?i...tdekranlh4.pngQuote:
manchester-southampton
http://img238.imageshack.us/my.php?i...ekranblfs1.pngQuote:
ipswich-manch.utd
http://img296.imageshack.us/my.php?i...ekranbldd2.pngQuote:
b.dortmund-manchester
link nerde göremedim ????????
İlk mesajda arkadaş linki yazmış.
DownloaD: http://rapidshare.com/files/11316747..._Besiktas_.rar
Mükemmel'in ötesinde, olağanüstü bir taktik.
ManCity ile 2011-2012 sezonundayım. 3 CL şampiyonluğu, 3 Premier League şampiyonluğu, 4 League Cup, 3 FA Cup, 3 Europen Super Cup, 2 Kıtalar Arası kupam var. Ayrıca Arjantin Milli takımı çalıştırıyorum ve 2011 Copa America'yı kazandım.
Bunları yazmamın nedeni yanlış anlaşılmasın arkadaşlar. Oyunda yapabileceğim herşeyi yaptım, bırakmayı düşünüyordum, ta ki bu taktiğe rastlayana kadar. İnanılmaz zevk alıyorum artık oyundan. Heralde 2009'a başlamam biraz zaman alacak bu taktik yüzünden. FM2008'den sıkılanların bu taktikle biraz oynamaya devam etmelerini tavsiye ediyorum.
Hazırlayan arkadaşımıza çok ama çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık.
çok güzel taktik.. şampiyonlar liginde interi galatasarayla transfersiz 4-1 yendim..
tavsiye ederim herkese..
Taktigi daha önce denemistim pek olmamisti. Oldukç zayif bir takimdi. Simdi Zenit ile deniyorum. Her ne kadar su anki taktigim iyi olsada son haftalarda performans düsmeye baslamisti. Fc Moskova karsisinda çok iyi basladim. 10 dakika içerisinde 3 gol attim. Ilk yarinin sonuna dogru ise kontrataktan gol yedim. Ikinci yariya donuk basladim, ilk 20 dakika kadar karsi takim iyi oynadi ve farki bire indirdi. Ancak ondan sonra ben pozisyonlari bulmaya basladim ve 4. golu attim.
Taktik tam Arshavin'e göre bir taktik, hem orta saha, hemde forvet özellikleri oldugu için çok iyi oynuyor, 2'de gol atti.
Ileride daha yazarim. Bakalim CSKA karsisinda nasil bir sonuç alacagiz.
Şunu rahatlıkla söyleyebilirimki küçük takımlarda işe yarıyor ama senin yaptığın atak kadar rakibinde yapıyor ve farkı 2 yapamassan beraberlik oranı çok yüksek veya her an yenilebilirsin bir örnek vericem tokatsporla yendiğim bir maç küçük takımlar için inceleyebilirsiniz bunu
http://img87.imageshack.us/img87/2917/rnekv1.jpg
8.0.2'de Beşiktaşın 2011 kadrosunda Hull City 2-1 yenildim. Sadece 5'te 1 yaptım..
Ve bana göre başarısız bir taktik. Sanırım 800'de daha iyi çalışıyor.
Ama yinede okadar uğraşmışsın belli paylaşım için teşekkürler..