Bakalım Kazım eğer 23 kişilik kadroda kalmayı başarabilirse ve turnuvada şans bulursa ne yapacak? O zaman bu yazdıklarımızın bir anlamı olacak.İnşallah siz haklı çıkarsınızda Kazım milli takımımıza en iyi katkıyı yapar.
Printable View
Bakalım Kazım eğer 23 kişilik kadroda kalmayı başarabilirse ve turnuvada şans bulursa ne yapacak? O zaman bu yazdıklarımızın bir anlamı olacak.İnşallah siz haklı çıkarsınızda Kazım milli takımımıza en iyi katkıyı yapar.
Türklüğümden kimsenin şüphesi olmasın benim için can feda edenlerin yurduna benimde canım feda ama kardeşlerim bu futbol devlet idaresi falan yapılmıyor burada spora dayalı güzel bir rekabet var ben tabiki ne kadar maç varsa izleyeceğim yine her büyük yaz turnuvası olduğu gibi odamı namı diğer mahzeni kullanıma açacağım 1 ay dışarı çıkmıycaz traş bile olmuycaz :D bira şişeleri yerden kalkmayacak sızacağız maç yoksa maç yorumları programlar izleyeceğiz hiç olmadı fm oyanayacağız arkadaşlarla ama benden size tavsiye bu işi ne kadar siyasallaştırırsak ne kadar büyültürsek cezasını o kadar kötü çekiyoruz 1998 te abdullah öcalan şerefsizi italyada barınırken italyaya savaş açtık galatasaray - juventus maçı almanyaya alındı maçı son dakika golüyle kurtardık 1998 de çeyrek finale çıkmayı kıl payı kaçırdık. yine isviçre maçları malümdür ben 2004 avrupa şampiyonasında angelos charisteas yüzünden yunanistanı destekledim. oradaki 11 tane futbolcu yunanistan başbakanını yunanistan askerini temsil etmiyor yunanistan halkını temsil ediyor. herkes kendi halkını temsil ediyor ben 2 sene önce trinindant tobago kalecisi hislop yüzünden trinindant a sempati duydum 2002 dünya kupasında senagale 2004 te çeklere sempati duydum bunlar hep insanları yakınlaştıran şeyler.
ama bir türkün alevi diye kadroda hiç düşünülmemesi (ümit karan) beni milli takımdan soğutuyor ben alevi değilim ama türk halkının bir kısmı alevidir böyle ayırım yapılamaz
ibrahim üzülmez ülkücü bir arkadaş diye devamlı milli takıma çağırılması beni rahatsız ediyor ondan daha çok hakedenler de oldu ama çağırılmadılar.
Mehmet aurelionun sırf kıçımızı kurtarsın diye milli takımda bulunması beni deli ediyor asla kabullenemiyorum asla inanmıyorum
hakan şükürün bunca emekten sonra böyle dışlanmasıda bardağı taşıran son damla oluyor tutmuyorum Türk milli takımını
ayrıca objektif yorum yapacak olursam da Türkiye kadro olarak gruptaki en kötü kadroya sahip ve bence türkiye sıfır çeker portekiz 7 isviçre 6 çekler 4 Türkiye 0 puan alır diyorum
@extensor
Yazının ilk paragrafına katılmakla beraber ikinci paragraftaki tutumunun ve düşüncelerinin son derece yanlış olduğunu belirteyim...
Arkadaşlar çok karışık konular bence de kadroda olmaması gereken 4-5-6 futbolcu var, ve onların yerine alınabilecek isimler var. Mehmetler vs. vs. ben hatta mavi-beyaz milli takım formasından da nefret ettim ama naapalım üstlerinde o bayrak var o yüzden destekleyecez çaresiz, hem de tüm gücümüzle...
o senin düşüncelerin tabi kazım daha iyi diyebilirsin,dediğin gibi senin görüşlerin.ne benim senin düşüncelerini ne de senin benim düşüncelerini kabullenmek gibi bir zorunluluğumuz yok.sen kazım oynasın dersin ben serdar,bir başkası çıkar veli der bu uzayıp gider.sonuçta fatih terim kadroyu seçer biri oynar:)
Fransa Ligi 15-20 senedir dışarıya peynir ihrac eder gibi üst kalite futbolcu dağıtan bir lig. Ve bu dağıttığı adamlar da çoğunlukla gittikleri yerde kalıcı olan adamlar (Platini, Papin, Cantona, Zidane, Deschamps, Desailly, Thuram, Henry; hatta ithal malı Ronaldo, Ronaldinho, Drogba, Uzar, Gider..); bizim henüz Tugay ve Nihat dışında uluslararası alanda kalıcı olabilmiş adamımız yok, ki onlar da üst kalite oyuncular değiller.
Bu ihracat furyası sebebiyledir ki, bahsi geçen süredir Fransa'da doğru düzgün istikrar yakalayan takıma rastlanmadı; bir sene şampiyonluğa oynayan takım, ertesi sene düşmemeye oynadı, veya tam tersi (ancak son 3-5 sezondur teknik ve ekonomik bir düzen tutturan Lyon aradan sıyrıldı, ama lig başaltından itibaren kaynamaya devam ediyor).
Bizde de mesela, 2002 Dünya Kupası'na giderken içeride Galatasaray ligin tozunu atıyordu. Yine tam aynı dönemde, ligimizin b sınıfı takımlarından Gençlerbirliği'nden çıkmış Geremi isimli bir adam Real-Chelsea şeklinde devam edecek üstdüzey kariyerine başlamıştı.
Ha, belki de Mevlüt balon çıkacak. Bilemem. İlerleyen dönemde hep beraber göreceğiz işte.
Hakan Şükür' ün olmaması güzel bir karar.yani zamanında gercekten iyiydi ama artık zamanı doldu sanırım.ama bunun yanında Tümer neden kadroda? Tamam o da zamanında iyi bir futbolcuydu ama artık o da bitik.. Nerede Mehmet Topuz?? 5 tane Tümer e bedel bence su anda... Kötü bir kadro ne yazıık ki :(
Tümer'in Milli Takım'a seçileceğini sorsaydınız 5 ay öncesinden söyleyebilirdim.
Tümer gibi bir oyuncumuz yok ve uzun zaman da göremeyeceğiz, Tümer'in yeteneğini tartışanın futbolundan şüphe ederim.
Cengiz abiye katılıyorum. Ayrıca Tümer tüm Yunanistan'ı kendine hayran bırakarak şov yapmıştır.
Yanlış hatırlamıyorsam 9 gol attı. Bir o kadar da gol pası verdi. Tümer'in bittiğine inanmıyorum. Ki en yakın örneği Yunanistandır.
Hatta Yunanistan'ı 4-1 yendiğimiz maçta bu forumda kimin Tüme için ne dediğini de biliyorum. Şimdiki yorumlarınıda biliyorum.
Gökhan gönül ve Hamitin euro 2008 de oynaması zormuş..Sag bek sabrinin olacakmış.Zan hala sakatmış..Kronik bir sakatlıgı varmış.Dün gece euro goolde konustular..Almanyadan bir yazar telefonlar baglandı söyledi..Defans'da sorunlar çekebiliriz..
Gökhan Gönül'ün sakatlığı çok kötü oldu gerçekten.
Tümer konusundaki yorumlara bende birkaç şey eklemek istiyorum.Tümer hala oynayabilecek düzeyde.Larissa'da çok iyi bir sezon geçirdi .. Hırsı,tecrübesi ve azmi ile sahadaki oyunculara ve takıma katkısı çok büyük olacaktır.
M.topuzu almadığına pişmandır şimdi sabri sağbek için hiçde iyi değil..
Bugün özellike futbol yorumcuları ve gazeteciler genelde Kazım'ın performansından etkilendiklerini ve Hamit'in durumu belirsiz olduğu için Kazım'ın ilkonbirde oynaması gerektiğini belirtiyorlar. Kazım eğer bu kadar etkili ise bu turnuvada patlayacak bir oyuncu olacaktır.
Hamit dün çift kale maçta forma giymiş ve sonuna kadar sahada kalmış.Bu iyi haber gerçekten.Gökhan Gönül ise büyük ihtimal forma giyemeyecekmiş Avrupa Şampiynasında.
Gökhan Gönül kadrodan çıkartıldı.Çok yazık oldu...:(
Millilerde şok gelişme !..
Avrupa Şampiyonası'na Almanya'da hazırlanan milli takımımızda şok bir gelişme yaşandı. Sakatlığından dolayı idmanlara çıkamayan ve 23 kişilik aday kadroda olup olamayacağı belirsiz olan Gökhan Gönül kadrodan çıkarıldı.
Gökhan'a üzüldüm.Sabri de mükemmel bir futbolcu inşAllah herşey istedigimiz gibi gider
Hamit'inde oynaması zor..Sag bek sabri ve Kaş'a kaldı..Kaş sag bek oynarsa biraz bindirmeli oynamalı..Çok çakılı oynuyor.Gökhan'ın olmaması Türkiye hem fenerbahçe için büyük kayıp oldu..Gökhan'ın yıldızı parlayabilirdi..
Çok kötü oldu Gökhan'ın sakatlığı, ülkemiz adına.Sağ beke Sabri ve İ.Kaş kalmış oldu böylece.Hamit de iyileşiyor. Umarım hayırlısı ne ise o olur ..
İ.kaşın kadrodo olması mucize bide sağbek oynarsa işimiz var! M.topuzu arasın şimdi fatih hoca!!!!!
Kadro için hiçbirsey geç degil..Fatih hoca isterse yine kadroya cagrabilir..Topuz'u bence cagıracaktır:)
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, kadroyu açıkladı. 26 kişilik mevcut kadroyu 23'e indirdi.
İşte gönderilen isimler.....
Halil Altıntop
Yıldıray Baştürk
İbrahim Kaş kadrodan çıkartıldı.
Milli Takım'ın 23 kişilik kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Uğur Boral, Mehmet Aurelio, Kazım Kazım, Semih Şentürk
Beşiktaş: Rüştü Reçber, Gökhan Zan
Galatasaray: Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Hakan Balta, Mehmet Topal, Ayhan Akman, Arda Turan, Emre Güngör
Trabzonspor: Tolga Zengin
Ankaraspor: Emre Aşık
Newcastle United: Emre Belözoğlu
Larissa: Tümer Metin
Bayern Münih: Hamit Altıntop
Middlesbrough: Tuncay Şanlı
Rubin Kazan: Gökdeniz Karadeniz
Villarreal: Nihat Kahveci
Sochaux: Mevlüt Erdinç
Ayıp yahu gerçekten ayıp Yıldıray çıkıyor Ayhan orada.İbrahim kaş çıkıyor Emre Aşık-Güngör orada
Yıldırayın yerine Ayhan İbrahimin yerine Gökhan Zan çıkmalıydı
yıldıray nasıl çıkarılır aklım almıyor ya :(
Ayhan ile Yıldıray'ı bir tutumamak lazım Ayhan oyunun iki yönünüde oynayabilen biri Yıldıray ise öyle değil. Yıldıray tarzında Tümer ve Emre gibi oyuncular olduğunuda düşünürsek bence ayrılması doğru bir karar oldu.
Halil Altıntop'un çıkarılmasını bekliyordum Terim'in ona şans vermeyeceği belliydi. Peki İbrahim Kaş neden çıktı zaten sağ bek tarafı Gökhan sakatlanınca Sabriye kaldı diyelimki Sabride sakatlandı yada ceza aldı o zaman ne olacak hamiti yine bek mi görecez
Terimin Sol Bek'te düşündüğü iki isim; Uğur ve Hakan. Hakan cezalı duruma düşse, sakatlansa, işimiz yaş.
Hatta Terim'den şöyle birşey bekliyorum ben. Portekiz karşısında hızlı diye Uğur'u oynatır bekte :)
Uğur boraldan bek olmaz kanımca saunma anlayışı düşük bir oyuncu
Bana göre tam anlamıyla rezillik. Yıldıray ve Halil'e gelene kadar kadrodan çıkarılması gereken çok adam var.
Halil Altıntop milli takıma hiçbir katkı yapamadı doğru karar verilmiş Yıldıray isabetsiz olmuş harbiden ...
Yildiray kadrodan nasil cikar? Takim oyunu oynayabilen ve terimin hizli pas taktigini belki de tek uygulayabilecek olan AMC oyuncumuz kadroda yok. Allah hepimize kolaylik versin. Turnuvadan once saclari kazitin derim cunku yapmazsaniz yola yola kel kalirsiniz...
Yıldıray çıkıyor,Halil çıkıyor. Hamit'inde performansı düşecektir Halil çıktığı için. Kazım-Kazım-Kazım mıdır nedir kaç tane Kazım'ı varsa o kalıyor kadroda. Tümer yerine Yıldıray çıkıyor. İbrahim Kaş neden çıkıyo ? Sağ kanatta Sabri'den başka adam yok napcaz biz ?
kadro bu olacak
----------------------volkan
----------------------rüştü
----------------------tolga
---sabri--------emre--------servet--------balta
---hamit-------emreAşık------zan----------uğur
------------------mehmet aurelio
------------------topal
---------gökdeniz-----------emre
---------ayhan-------------tümer
nihat-------------------------------arda
kazım-----------------------------tuncay
-----------------semih
-----------------mevlüt
bu sistem ve bu alternatifler olacak ama bu santraforlar çok yetersiz kalacak ben son derece umutsuzum
Hamit sağ kanat kanımca.Bir de Halil sağ kanatta fazla verimli değil.Bu arada bende Terim'den sürpriz bekliyorum Portekiz maçında Uğur'u sol bek oynatabilir.Tek forvet ile oyanayacağız dedi Terim dolayısıyla 4 forvetten 1'i çıkacaktı bu da Halil oldu.Yıldıray konusuna bende katılıyorum.
Volkan
Hamit,Servet,Zan,Balta
Kazım,Emre,Marco,Arda,Tuncay
Nihat
11 böyle olur sanırım..
Hamitin bek oynaması bence çok zor.