İnşallah gelecek sezon yeni yönetimin yapacağı ilk icraat kulüp doktorlarını değiştirmek olur.
Printable View
İnşallah gelecek sezon yeni yönetimin yapacağı ilk icraat kulüp doktorlarını değiştirmek olur.
Firat Gunayer ;
1)Bjk maddi anlamda çok zor durumda.Çok detay veremiyorum çünkü şirketin borsa da hisse senetleri varken bu tip bilgiler spekülasyona girer
2)Bjk'de 3 yıl için gelir gösterilen 300 milyon kasaya girmiyor..Hepsi temlikli ama yıllık masraf 100 milyon..Bunun nasıl ödeneceği muamma..
3)Bjk'nin 28 mart ta ödenmesi gereken vergi borcu var...Yaklaşık 28 trilyon...Kulübün gelirinin tamamı temlikli..Fikret Orman çare arıyor..
4)Bjk'de Mayıs ayında kücülme başlıyor..Toplam 15 milyon USD futbol harici branşlara giden para var..Belli branşların kapatılma durumu var..
5)Fikret Orman'ın bu halde başkanlığa talip olması büyük olay..Çözüm arıyor..Görüşmeler yapıyor..Küçülme onun isteği değil..Tek çözüm..
6)Yerli futbolcular ile tekrar görüşülecek.Sözleşmelerde %20 ye varan indirim teklif edilecek..Kabul etmeyen kim varsa satılacak...
Önemli!! Bjk'nin sezon sonunda Fernandes,Almeida,Quaresma,Simao gibi isimlerle yola devam etme ihtimali çok çok düşük..Hepsi gidebilir..
Bir de güzel haber verelim Bjklilere..Stat için onay verildi gibi..Mayıs sonu Haziran başı yıkım başlayabilir..30-35 bin kişilik olacak gibi
Hem Gslileri hem de Bjklileri ilgilendirecek bir durum daha var.Büyük bir sürpriz olmazsa Bjk maçlarını önümüzdeki yıl TT Arena'da oynayacak
Beşiktaş'ta seçime iki gün kala şok suçlamalar
23 Mart 2012 Cuma 22:04:28 - trtspor.com.tr Nazmi Koca'nın listesinde yer alan Aydoğan Cevahir, başkan adaylarından Bülent Deriş'le ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.
http://www.trtspor.com.tr/Gallery/Im...do%C4%9Fan.jpg
Haberi Beğen
2
http://www.trtspor.com.tr/images/fontsizeup.png http://www.trtspor.com.tr/images/fontsizedown.png
Beşiktaş'ta genel kurula sayılı saatler kala yarış kızışırken, iddialı demeçler birbiri ardına gelmeye başladı. Adaylığını açıklayan; ancak daha sonra Nazmi Koca'nın listesinden seçime girme kararı alan Aydoğan Cevahir, siyah-beyazlı kulübün başkan adaylarından Bülent Deriş ile ilgili şok suçlamalarda bulundu.
Nazmi Koca ve yönetim kurulunun TSYD Binası'ndaki tanıtım toplantısında basın mensuplarına açıklama yapan Cevahir, Bülent Deriş'i kulübün parasıyla kulübe üye yapmakla suçladı. Cevahir, "Bülent Deriş yönetim kurulunda olduğu dönemde toplam 400 kişiyi kulübe üye yaptı" iddiasında bulundu. İddiasını bir adım ileri taşıyan Aydoğan Cevahir, "Bülent Deriş yönetim kurulu üyesiyken, eşini, dostunu tanıdığını kulübe üye yaptı. Toplam 400 kişi bu şekilde kongre üyesi yapıldı. Bu kişilerin 2 bin TL'lik üyelik aidatları ise kulüp kasasından ödendi.
'Operasyonun belgeleri var'
Toplamda 800 bin TL gibi ciddi bir rakam kulüp kasasından çıkarılarak, Bülent Deriş'in yakınlarının üye yapılması için harcandı" dedi. Deriş'in kulüpten uzaklaştırılması gerektiğini savunan Cevahir, "Normalde kulüpten atılması lazım. Ama böyle kişiler başkan adayı oluyor" ifadesini kullandı. İddialarını ispatlayabileceğini de söyleyen Cevahir, "Yapılan bu operasyonun belgeleri bende var. Kulüpten çıkan parayı ispatlayabilirim" diyerek sözlerine nokta koydu.
Bebe dönmüş. Bugün Galatasaray'la oynanan ve 0-0 biten A2 Ligi maçında da 37 dakika oynamış.
Takım mali açıdan bizim bile bilemeyeceğimiz kadar kötü durumda. Umarım, sezon sonu Fernandes satılmaz bu yüzden. :( Onun dışındaki yabancılardan da Bebe, Hilbert ve Sivok kesinlikle kalsın dediğim yabancılardır. Yerlilerden, yaşı ilerlemiş ve ederinden çok para alan kim varsa gitsin, bu sayede özkaynağa dönüş yaşanır böylece.
Bebe'nin bugün oynaması sevindiriciydi; ama durumu da iyi değildi. İlk 11'de maça başlayıp ilk devreyi bile tamamlayamadı. Playofflarda fazla umut bağlamamak gerekiyor sanırım.
Hayal kurmayalım. Şu şartlarda yeni yönetimin Fernandesi elinde tutması imkansız gibi :)
Gelecek sezon Altyapıdan ve Bank Asya liginde kiralık oynayan genç oyunculardan 3,4 tanesi ilk 11 monte edilmeli. Aklıma gelenler Mehmet Erkut, Rize'de kiralık oynayan Sezer Özmen ve Atınç Nukan. Yeni gelecek yönetim yüksek bonservis ücretleri ödeyerek transfer yapmaya hiç niyeti yok haklı olarak.
Bu konuya yazdığım bir önceki mesajda sağlık ekibi tamamen değiştirilsin. Rakiplerimizde bir oyuncunun neredeyse ayağı kopuyor. Bir bakmışsın 2 hafta sonra ilk 11'de yerini almış. Bizim takımda ufak bir darbede oyuncu 3 hafta yok. Bu sezon takım sakatlıklardan çok çekti. Takımın önünü tıkayan yoğun maç temposundan ziyade uzun süreli sakatlıklar oldu.
Yeni bir kaleci transfer edilmeli böylece Cenk'te kendini toparlayabilir. Kale konusunda rekabet artar. Kaleci transferi mutlaka lazım. İlk transfer yapılacak mevki diye düşünüyorum.
Tayfur Havutçu ve Koch dışında bütün teknik ekibe teşekkür edilip görevlerine son verilse isabet olur.
Gönderilecek oyuncular belli. Mevcut kadrodan işe yaramazları direk göndereceksin. Tek tek yazmaya kalksan 10,12 oyuncu rahat çıkar.
Fikret Orman başkan seçilirse ki büyük ihtimal öyle olacak,teknik direktör olarak Samet Aybaba'yı getirecekmiş büyük ihtimal.Yardımcıları da Recep Çetin,Ulvi Güveneroğlu ve Metin Tekin deniliyor.
Tayfur hoca yine yalan olacak anlaşılan.
Samet Aybaba mı ahaha :D :n: :n: hiç gülecegim yoktu :D Anadolu'dan bir hoca getirilecekse Yılmaz Vural getirilsin en eğitimlisi ve istedigi kadroya sahipse şampiyonluga rahatça oynatan bir hoca Yılmaz Hoca.
Şampiyonluğa ne zaman oynatmış ki Yılmaz Hoca :n:
Bilic'i istiyormuş Fikret Orman.
Bilic'i istedigini nereden duydun Ahmet?
Radyospor ve Vatan kaynaklı Haber1903'te yazıyordu Şemsi. Bir hafta önce de Bilic Türkiye'den teklifler olduğunu ve ciddi olarak düşündüğü söylemişti. Şampiyona sonrası Milli Takımı bırakacak Bilic. Bi nebze bile doğruluk payı varsa sevindirici.
Medya yaratıcılığını konuşturuyor şu ara.
Hakan Gündoğar baya iddialı konuşuyor bu konuda.Açıkcası Bilic hayalimdeki hocalardan bir tanesidir ancak çok büyük bir risk olduğunu da göz ardı etmiyorum.Pek fazla kulüp tecrübesi yok ve bizim ülkemizdeki futbol anlayışı değişik.Buraya adapte olması zaman alacaktır.Kısacası zaman tanımak gerekecek kendisine.Tabii bu zamanda kendisiyle istikrar sağlanıp sağlanmaması gerektiğini kanıtlaması gerekiyor.Daha önce de söylemiştim ben istikrardan yanayım fakat hocanın bu istikrar için umut vermesi lazım.Mesela Carvalhal mantalitesiyle bu umudu vermiyor bana.
Slaven Bilic taraftarın sevgilisi olur.
Bence diğer büyükler gibi takımda efsane olmuş isimlerden biri getirilmeli,Tayfur iyiydi aslında ama bir daha düşünülmüyor sanırım,Bilic bence tutmaz o olacağına Sergen olsun takımı havaya falan sokar radikal kararlar alır gibime geliyor q7 falan onların esamesi okunmaz.
Beşiktaş ı buLunduğu durumdan, Lucescu, BiLic, Fatih Terim gibi içinde kazanma hırsı oLan hocaLar kurtarabiLir. CarvaLhaL beLki başarıLı oLdu gibi duruyor ama aynı anda tüm kupaLara havLu atıLıncada gerçekLer su yüzüne çıkıveriyor. BiLiç harika oLur.
bilic harika bir td. yararlı olur beşiktaşa.
Belkide türkiye tarihinde ilk kez bir başkan "küçülmeye gideceğiz" demesine rağmen seçilecek ve bu bence çok olumlu. Küçülmeden kasıt zaten daha mantıklı hareket etmek,orta sıra takımı olmak değil ve aşı tutacaktır. Beşiktaş'ı zorlu bir kaç sene ardından büyük başarılar bekliyor bence.
Umarım şu yazdıklarınız gerçekleşir ve uzun bir süre sonra bir başkanın arkasında gerçekten dururuz. Başarıyı beklediğimize de değer bu şekilde.
Bilic tam da Beşiktaş'ın taraftar yapısına uygun bir karakterde. :) Şayet gelecekse yardımcılarından en az 2 tanesi Türk ve kulübün içinden olmalı. Gelecek sezon, bu sene göremediğimiz A2'deki futbolcularla 18'e bile zor giren gurbetçi gençleri ve genç yabancıları izleriz böylece.
3 Adayda beni tatmin etmedi açıkçası. Yine de başka seçenekl olmadıgı için gönlüm Nazmi Koca'dan yana.
Eğer küçülmekten kastı bazı branşları kapatmaksa bence gerek yok öyle küçülmeye. Açıkçası ne basketbol nede diğer branşlar beni pek bağlamaz. Ama öyle küçülme de olmamalı. Çıksın desin 2 yıl transfer yok, şu şu oyuncular şu sebepten satılacak o zaman amenna.
Transfer yapmayarak yada oyuncu satarak küçülme olmaz , tasarruf olur belki biraz o kadar. Beşiktaşın borcu voleybolu kapatarak , Quaresma , Simao'yu satarak kapatılmaz. Beşiktaşın borcunu kapatacak tek şey 4-5 yıl üst üste şampiyonluk yaşamak ve avrupada 5 yıl içinde bir Lyon konumuna gelmektir. Bunlar zor mu ? Zor elbet ama küçülüpte büyümekten daha kolay.
Dünyada küçülüpte büyüyen bir takım yoktur. Küçülen küçük kalır , zaten 2 büyük var zırvalarınına tuz biber ekmiş oluruz.
Küçülmekten kasıt şu,gelirlerimiz giderlerimizden az,bunu tersine çevirmek için tasarruf önlemleri alınacak.Yoksa bütün yabancıların satılıp tamamen alt yapıya yöneleceği tarzı bir küçülme söz konusu değil.İnsanlarda genelde bu algı oluşuyor.Fikret Orman'ın bir çok konuşmasını takip ettim anladığım bu benim küçülme muhabbetinden.
Bunu tersine çevirmek için mevcut gelir yok malesef. Fikret Orman diyor ki altyapıdan oyuncu yetiştireceğiz tasarruf edeceğiz. Altyapıdan her sene 4-5 oyuncu çıkarıp drek tahtaya yazabilmen lazım ki gelrlern artsın , ancak bu altyapı sistemi ancak 10 yılda değiştirilir ve Barcelona gibi olabilir. Yoksa bu altyapı ile çıkaracağımız en iyi yetenekler Necip'ten fazlası olmaz , Necip'i de bugün satsan alan olmaz. Malesef.
Küçülme diyince merak ettim. Bilic gelirse nasıl küçüleceğiz? :) Küçülme küçülme diyip duruyoruz da; bu adamı getirirler mi gerçekten, getirirlerse kaça bağlarlar işi, nasıl bir kadro kurarlar, istediklerini yaparlar mı? Sorular, sorular...
Şahsi düşüncem şudur:
Metin - Ali - Feyyaz 3'lüsü gelsin. Birisi teknik direktör (Metin), diğeri yardımcı hoca (Feyyaz), öbürü de menajer olsun (Ali). Ulvi, Recep ve Gökhan gibi bu camiaya malolmuş kendi evlatlarımız dediğimiz adamlar da altyapının başında olsunlar. Bir de scouting ekibine sağlam adamlar alırdım ben olsaydım, futboldan ve futbolcudan anlayan. Genç futbolcuları bulup çıkaran. Al sana kendi evlatlarınla bir teknik kadro işte. Ama buna en az 3-5 yıllık bir sabır şart. O da bizde var mı ki? :)
4-5 yıl üst üste şampiyonluk veya avrupada başarı ne yazık ki büyük çaplı harcama yapmadan olmaz. Lyon örneği çok yanlış veya Porto örneğini vereceksen oda yanlış hatta Shaktar'da yanlış. Sistem farklı çalışıyor onlarda. Avrupa'da başarıyı da özkaynağa yönelerek ve potansiyelli ucuza mal ettikleri oyuncuları kadrosuna katarak başardırlar. Yani Lyon ve bu tarz takımların Beşiktaş ile alakası yok.
Dünya da küçülüpte büyüyen takım çoktur bu arada :) Başta da dediğim gibi küçülmek özkaynaktan geçer ve sıfırdan yapılandırmadan geçer. Hatta şuanda aklına gelen bütün büyük takımlar dönemsel olarak bu küçülmeyi yaşamışlardır. Real, Milan, Ajax dahi. Google amca bu konuda benden daha iyi aydınlatır seni :)
Şuan herkes acı çekeceğiz falan diyor ama şuraya yazıyorum , Fikret Orman başkan olsun , Q7 , Fernandes falan da satılırsa 6 ay sonra başarısızlıkta taraftar homurdanmaya başlar , ertesi sene de F.Orman ve yönetimi istifaya çağrılır. Şuan böyle düşünüyor herks ama bence taraftar sportif başarısızlığı kaldıramaz borcu falan da unutur. Ha zaten 10 senede 1 şampiyon olabilirsek oluyoruz kabul etmek lazım , o yüzden sportif başarısızlık ne olur ne olursa sportif açıdan başarısız sayılırız o da önemli tabi.
Hayır Lyon örneğinden kastım Lyon gibi olmak değil yani takım olarak değil , başarı olarak Lyon gibi olmalıyız yani en az 4-5 sene ŞAmpiyonlar Ligi'ne katılıp gruplardan çıkacak üst turları zorlayacak bir yapılanmaya gidilmesi lazım. Ha bu yapılanmaya gidip başarısız olunursa ne olur ? 2. amatör kümede takip ederiz Beşiktaş'ı , stadın yerine de güzel bir otel dikilir ama onu da Demirören ailesi düşünsün.
Dediğin gibi alt yapıdan verim alabilmek için çok uzun süreli bir yatırım şart.Hemen seneye alt yapıya yöneliyoruz,pahalı oyuncuları satıp gençleri oynatıyoruz dersek,rakiplerlemizle mücadele edemeyiz.Başarı gelmezse gelirlerimiz de artmaz.Bunların farkında Fikret Orman.İlk başta Samet Aybaba deniliyordu,bu beni o tarz bir küçülmemi söz konusu diye endişelendiriyordu açıkcası ama şu an ciddi bir şekilde Bilic isminden bahsediliyor.Bu da o tarz bir küçülme olmayacağının göstergesi eğer doğruysa.Şu da var.Mesela Trabzonspor'un kadrosu bütçe olarak bizden daha aşağıda bir kadro ama son 2 sezonu baz alırsak başarı olarak bizden daha iyi oldukları ortada.Başarı için illa çok yüksek bütçeli bir kadro gerekmiyor yani.Doğru isimlerle (hoca ve kadro) daha düşük bütçeyle de başarılı olabiliriz.