Messi: "Barcelona’da kriz mriz yo!k"
Barcelona’nın genç yıldızı Lionel Messi takımda bir problem olmadığını ve herkesin takımın düzelmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.
Sport.es’e konuşan Messi şunları söyledi :
"Burada önemli olan sakin olmak yoksa hiçbir şey başaramayız. Sükûnetimizi korulmalı ve çalışmaya devam etmeliyiz. Takım arkadaşlarım ve ben her gün daha iyiye gidebilmek için çalışıyoruz ve motivasyonumuz hep yüksek. Takımda çok kaliteli ve tecrübeli oyuncular var, o yüzden daha iyi sonuçlar alacağımıza eminim.
Deplasmanlarda zorlandığımız doğru. Ancak Gabi Milito’nun da dediği gibi bir dönem ve atlatacağız.
Deplasmanlarda çok puan kaybettik ancak bunu telafi edebiliriz. Ayrıca zirve ile aramızda kapanmayacak bir puan farkı yok."
Messi, teknik direktör Frank Rijkaard ve Ronaldinho’ya yapılan eleştirilere de şu sözleriyle yanıt verdi:
"Hepimiz hocam ızın yanındayız. İşler kötü gittiğinde bu herkesin suçudur. Biz bir takımız ve brlik olmalıyız.
Ronaldinho’ya gelince.. Herkes ona çok saygı duyduğumu ve hayran olduğumu bilir. Bence o inanılma bir oyuncu. Onu eleştirmem mümkün değil. O Barcelona’ya çok şeyler vermiş bir oyuncu. Bana her zaman yardımcı olmuştur ve bu yüzden ona minnettarım açıkçası. Hakkında kötü söz söyleyebilmem mümkün değil..
Hepimiz ona güvenmeliyiz. Düzelecektir, bundan şüphem yok."
Devler Riquelme için sırada!
Devler Riquelme için sırada!
Milli futbolcumuz Nihat Kahveci'nin de formasını giydiği Villarreal'de, teknik direktör Manuel Pellegrini ile sorunlar yaşayan Arjantinli yıldız Juan Roman Riquelme'nin transferi için Inter ve Juventus'un sıraya girdiği belirtildi.
İtalyan basınında çıkan haberlerde, teknik direktör Manuel Pellegrini ile yıldızı bir türlü barışmayan Riquelme'nin Ocak ayında Villarreal'den ayrılmayı düşündüğü ve Serie A ekipleri Inter ve Juventus'un yıldız futbolcuyu kadrolarına katmak için sıraya girdikleri belirtiliyor.
Sezon başında 9 milyon euroya Atletico Madrid ile anlaşma aşamasına gelen fakat transferi gerçekleşmeyen Riquelme'nin, İtalya'ya gelmesi için yine aynı miktarın yeterli olacağı yorumları yapılıyor.
Riquelme'nin Inter'de forma giyen vatandaşı "Duvar" lakaplı savunma oyuncusu Walter Samuel, 29 yaşındaki oyuncuyu Inter'de görmekten büyük mutluluk duyacağını söyledi.
La Gazzetta dello Sport'a konuşan Samuel, "Riquelme'nin yavaş olduğunu söylüyorlar ve bu beni güldürüyor. Topla beraber çok hızlı ilerliyor. Çok iyi bir orta saha oyuncusu. Eğer böyle bir oyuncuya sahipseniz ona güvenebilirsiniz. O'nu Inter'de görmeyi çok isterim" dedi.
Deco: "Her yenilgi kriz yaratıyor"
Deco: "Her yenilgi kriz yaratıyor"
La Liga'da bu sezon özellikle deplasmandaki futboluyla büyük eleştiri toplayan Barcelona'da, Portekizli orta saha yıldızı Deco, kaybedilen her maçın klüp için yeni bir kriz yarattığını söyledi.
Barca TV'ye açıklamalar yapan Deco, "Ne zaman 2 veya 3 iyi maç yapsak, takım hakkında çok güzel yorumlar yapılıyor fakat bir maç kaybettiğimizde bu durum krize dönüşüyor. Bazı oyuncular ve menajer hemen eleştiri oklarının hedefi oluyor" dedi.
Sakatlığı dolayısıyla geçen aydan beri forma giyemeyen Deco, özellikle menajer uzun süredir takımın başındaysa bu eleştirilerin normal olduğunu söyledi.
2003 yılından bu yana Barcelona'nın başında olan Hollandalı Teknik Direktör Frank Rijkaard, deplasmanda 2-0 kaybedilen Getafe maçından sonra eleştirilerin odak noktası olmuştu. Barca bu sezon ligde deplasmanda yaptığı maçlarda sadece 6 puan toplayabildi.
Şampiyon olmak istiyorlarsa deplasmanlarda da galip gelmeleri gerektiğini belirten Deco, "Şu bir gerçek ki sezona çok iyi başlamıştım. İyi oynuyor ve kendimi iyi hissediyordum. Şimdi geri dönmeli ve daha önceki formumu yakalamalıyım" diye konuştu.
Riquelme eve dönmek istiyor!
Riquelme eve dönmek istiyor!
Arjantin’i Bolivya önünde galibiyete taşıyan isim olan Juan Roman Riquelme en kısa süre içersinde Villarreal’den ayrılıp tekrar Boca Juniors’a dönmek istediğini açıkladı.
2010 Dünya Kupası Elemeleri mücadelesinde Bolivya’yı attığı 2 gol ile yıkan isim olan Juan Roman Riquelme belirsizliğini korumakta olan Villarreal macerasını olabildiğince çabuk sonlandırmak arzusunda olduğunu belirtti.
İspanyol gazetesi Marca’ya konuşan Riquelme ''Boca’ya dönüp tekrar oynamaya başlayacağıma dair inancım tam. Bu yarın da olabilir; sözleşmemin sona ereceği Mayıs ayında da. Hala aynı konular üzerinde konuşuluyor ancak ben bu sorunların hızlı bir şekilde çözüleceğine inanıyorum'' dedi.
Villarreal’de kadroya girmesine engel olan konular hakkında fazla konuşmayan Arjantinli yıldız oyuncu bir an önce ilk on birde başlayacağı bir maça çıkmak istediğini belirtti ve ''Boca benim evim. Ve inanıyorum ki tekrar evime döneceğim. Bunun da biran önce gerçekleşmesini ve artık her Pazar oynayabileceğim bir maç olmasını diliyorum'' şeklinde konuştu.
Pellegrini'ye Teklİf YaĞiyor
Bu sezon İspanya La Liga ve UEFA Kupası'nda gösterdiği performansla Avrupa'da sezonun flaş ekiplerinden olan Villarreal'in Şili'li teknik direktörü Manuel Pellegrini, birçok ünlü takımdan transfer teklifi aldığını ve gelecekte ne olacağını şu an için bilmediğini açıkladı.
Yaz döneminde adı Premier Lig'de mücadele eden Chelsea ve Newcastle United kulüpleriyle yakından anılan 54 yaşındaki teknik adamın Villarreal'le olan mevcut sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.
Geçtiğimiz sezon ligin son 8 maçının kazanılmasından sonra, Villarreal'de kovulmanın eşiğinden dönen Şili'li teknik adam, Marca gazetesine yaptığı açıklamada, "Dürüst olmak gerekirse gelecekte ne olacağını bilmiyorum. Eğer transferden bahsediyorsanız evet burada olduğumdan beri birçok transfer teklifi aldım. Belki şu anda kazandığım paradan ve bulunduğum pozisyondan çok daha iyi bir durumda olma şansım var ama benim önceliğim her zaman Villarreal'den yana. Benim için para belirleyici unsur değildir. Villarreal'le iyi şartlarda bir kontratım olduğu ve bunu daha da iyi hale getirebileceğim doğru ancak genel anlamda ben burada kendimi daha iyi hissediyorum. Sözleşmem sezon sonunda bitiyor ve her zaman olduğu gibi başkanla arkadaşça bir görüşmemiz olacak. Tekrar etmem gerekirse ben bu karmaşık konuları şu anda konuşmak istemiyorum çünkü sadece bulunduğum zamana konsantre olmayı tercih ediyorum. Her zaman başkan ve kulübün güçlü desteğini arkamda hissettim. Buradaki 3.5 yıllık dönemimde iyi ve kötü anıları hep beraber yaşadık. Villarreal'e ilk geldiğimde kimse ligin 3. sırada bitirileceğini veya Şampiyonlar Ligi ile UEFA Kupası'nda yarı final oynanacağını hayal bile vermiyordu. Bu başarıların geleceğini o zamanlarda söyleseydim herhalde herkes bana kaçık derdi" ifadesinde bulundu.
Arjantin ve Şili'de birçok takımın teknik patronluğunu yapan Pellegrini, son olarak 2002-2003 sezonunda River Plate'i çalıştırdıktan sonra 2004 yılının Temmuz ayında Avrupa yolunu ilk kez tutmuş ve Villarreal'le anlaşmıştı.
Şili'li teknik adam, İspanyol ekibin başında çıktığı toplam 166 maçta 76 galibiyet, 42 mağlubiyet ve 48 beraberlik elde etmişti.
Real Madrid, Romalı ikilinin peşinde
Mancini ve Daniele De Rossi’nin Real Madrid’in transfer listesinde olduğu iddia edildi. Julio Baptista'nın menejeri Roma’nın Brezilyalı oyuncuyla ilgilendiğini açıkladıktan sonra İspanyol Marca gazetesi oyuncuların takasta kullanılabileceğini açıkladı.
Mancini'nin de Cristian Chivu gibi Roma'dan ayrılması gündemde. Başkent ekibinin bunu engellemeye çalıştığı dile getiriliyor. Geçtiğimiz sezon hocası Luciano Spalletti’nin takımdan ayrılması gündeme gelmiş. Hatta Brezilyalı oyuncuya Liverpool da talip olmuştu.
Hocasıyla arasındaki sorunları çözmesine rağmen Mancini’nin bu sezon sonunda takımdan ayrılması bekleniyor. Roma yönetimiyse 2009’da sözleşmesi bitecek olan oyuncuya bedelsiz bırakmak istemiyor. Bu nedenle de kulübün teklifleri gündeme aldığı belirtildi.
De Rossi’nin de liste de olduğu belirtilen haberde İtalyan oyuncunun sadece kulübü yollarsa takımdan ayrılacağını da ekledi.