Pazar günü Maraton Fenerium mağazasındayız :) Büyük Fenerbahçe taraftarı üzerine düşeni yapmaya devam ediyor.Ama şampiyon takımın dağıldığını görmek de canımı acıtıyor.
Printable View
Pazar günü Maraton Fenerium mağazasındayız :) Büyük Fenerbahçe taraftarı üzerine düşeni yapmaya devam ediyor.Ama şampiyon takımın dağıldığını görmek de canımı acıtıyor.
IYI BAYRAMLAR!!!!!
(Alex De Souza Twitter)
F.Bahçe Avrupa'sız 8 sezonda ligde şampiyon oldu
31 Ağustos 2011 11:22 | NTV Spor ve Ajanslar
Futbol Federasyonu'nun kararıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men edilen Fenerbahçe, Avrupa kupalarında yer alamadığı 15 sezonun 8'inde ligde şampiyonluk elde etti.
http://media1.ntvspor.net/C/I/180/fb_OO2I6.jpg
Futbol Federasyonu'nun kararıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nden men edilen Fenerbahçe, Avrupa kupalarında yer alamadığı 15 sezonun 8'inde ligde şampiyonluk elde etti.
Lig tarihinde bugüne dek kazandığı 18 şampiyonluğun 8'ini Avrupa arenasında yer almadığı sezonlarda elde eden Fenerbahçe, uluslararası platformdan uzak kaldığı sezonların çoğunluğunda taraftarına ligde şampiyonluk sevinçleri yaşattı.
1959, 1960-61, 1967-68, 1969-70, 1982-83, 1988-89, 2000-01 ve 2003-04 sezonlarında, bir önceki lig performansları nedeniyle Avrupa kulvarında yer alamayan Fenerbahçe, ligi şampiyon olarak tamamladı.
16. KEZ AVRUPA ARENASINDAN UZAK KALACAK
Profesyonel birinci lig tarihinde 38 sezonda Avrupa kupalarında mücadele eden Fenerbahçe, başlayacak yeni sezonla birlikte 16. kez Avrupa'dan uzak kalacak.
Fenerbahçe bugüne dek, 21 kez eleme turları dahil Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 19 kez elemeleri de dahil UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi, 2 kez de Kupa Galipleri Kupası organizasyonlarında yer aldı.
Avrupa kupalarındaki en büyük başarısını başkan Aziz Yıldırım döneminde (2007-2008) kazanan sarı-lacivertli ekip, Yıldırım döneminde 3. kez Avrupa arenasından uzak kalacak.
ÖNEMLİ BİR GELİR KAPISIYDI
Şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında UEFA'nın yaptığı inceleme sonrası Futbol Federasyonu'nun kararıyla Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden men edilen sarı-lacivertliler, özellikle son yıllarda büyük bir gelir kapısı olan bu organizasyonda yer alamıyor.
2011 yılı bütçesini 367 milyon 465 bin lira olarak belirleyen sarı-lacivertli kulüp için, Avrupa arenasında yer almak her yıl önemli bir gelir kalemi oluştururken, Fenerbahçe Sportif Hizmetler A.Ş., Borsa'ya yaptığı bildirimde men kararıyla 01.06.2011 - 31.05.2012 dönem gelirlerindeki kaybın, performans primleri hariç yaklaşık 25 milyon Avro civarında olmasının beklendiğini duyurmuştu.
SEZON SEZON LİG VE AVRUPA'DAKİ DURUM
Fenerbahçe'nin, profesyonel birinci lig tarihinde sezon sezon ligdeki durumu ve Avrupa kupalarında çıktığı en üst turlar şöyle:
SEZON DERECE PUAN AVRUPA
---------------------------------------------------
1959 Şampiyon 28 -
1959-60 2. 60 (ŞKK 1. tur)
1960-61 Şampiyon 61 -
1961-62 2. 53 (ŞKK 1. tur)
1962-63 3. 60 -
1963-64 Şampiyon 53 (KGK çeyrek final)
1964-65 Şampiyon 47 (ŞKK 1. tur)
1965-66 4. 32 (ŞKK 1. tur)
1966-67 2. 43 -
1967-68 Şampiyon 49 -
1968-69 4. 35 (ŞKK 2. tur)
1969-70 Şampiyon 44 -
1970-71 2. 41 (ŞKK 1. tur)
1971-72 3. 39 (UEFA 1. tur)
1972-73 2. 42 (UEFA 1. tur)
1973-74 Şampiyon 43 (UEFA 2. tur)
1974-75 Şampiyon 43 (ŞKK 2. tur)
1975-76 2. 40 (ŞKK 1. tur)
1976-77 2. 39 (UEFA 1. tur)
1977-78 Şampiyon 42 (UEFA 1. tur)
1978-79 3. 38 (ŞKK 1. tur)
1979-80 2. 35 (KGK 1. tur)
1980-81 10. 29 (UEFA 1. tur)
1981-82 3. 41 -
1982-83 Şampiyon 49 -
1983-84 2. 45 (ŞKK 1. tur)
1984-85 Şampiyon 50 (UEFA 1. tur)
1985-86 5. 42 (ŞKK 2. tur)
1986-87 5. 39 -
1987-88 8. 55 -
1988-89 Şampiyon 93 -
1989-90 2. 70 (ŞKK 1. tur)
1990-91 5. 44 (UEFA 2. tur)
1991-92 2. 71 -
1992-93 5. 58 (UEFA 2. tur)
1993-94 2. 69 -
1994-95 4. 67 (UEFA 1. tur)
1995-96 Şampiyon 84 (UEFA 1. tur)
1996-97 3. 73 (Ş. Ligi Grup)
1997-98 2. 71 (UEFA 1. tur)
1998-99 3. 72 (UEFA 1. tur)
1999-00 4. 61 (UEFA 1.tur)
2000-01 Şampiyon 76 -
2002-03 6. 51 (Ş. Ligi 3. eleme, UEFA 2. tur)
2004-05 Şampiyon 80 (Ş. Ligi Grup, UEFA 32'ler turu)
2005-06 2. 81 (Ş. Ligi Grup)
2006-07 Şampiyon 70 (Ş. Ligi 3. eleme, UEFA 32'ler turu)
2007-08 2. 73 (Ş. Ligi çeyrek final)
2008-09 4 61 (Ş. Ligi Grup)
2009-10 2. 74 (UEFA Ligi 32'ler turu)
2010-11 Şampiyon 82 (Ş. Ligi 3. eleme, UEFA Ligi play-off)
Fenerbahçe Dergisi'nin bu ayki kapağı ve Sezer Öztürk Posteri: (Kaynak Fenerbahce.Org)
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/20...basinkapak.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/20...egibasin23.jpg
Çarşıya çıktığımda bir tane alacağım inşallah.
semihsenturk_23 Semih Şentürk
Bu zor gunlerimizde degil fenerbahcemden ayrilmak dusunmesi bile imkansizdir,
F.Bahçe büyük tazminat alabilir!
Spor Hukuku Enstitüsü Başkanı ve Uluslararası Spor Tahkim Kurulu (CAS) Üyesi Kısmet Erkiner, Fenerbahçe ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.
"FENERBAHÇE, CAS'TA UEFA'YI DAVA ETMEYE HAZIRLANIYOR"
Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Kısmet Erkiner, "Fenerbahçe'nin CAS'a başvuru nedeni TFF Tahkim Kurulu'nun vermiş olduğu kararı temyiz etmek maksadı taşımıyor; avukat Dupont ile yapılan görüşmeler sonrasında, UEFA'nın kararı ya da eylemini davam etmek amacı taşıyor. Ben başvuru girişiminden Fenerbahçe'nin UEFA'yı CAS'ta dava etmek amacı taşıdığını anlıyorum" dedi.
"CAS'TAN 7 AY İLE 1 YIL ARASINDA BİR SÜREÇTE SONUÇ ALINIR"
Fenerbahçe'nin buradan nasıl sonuç alacağı konusunda tahminde bulunmak için aşamaları görmek gerektiğini belirten Erkiner, "Bir kere CAS'a gitmek demek, CAS'ın bu davayı kabul ettiği anlamına gelmiyor. Öncelikle CAS'ın davanın esasına girmeyi kabul etmesi gerekir. İkincisi Fenerbahçe'nin avukatlığını yapacak Dupont, bir takım tedbirler alınmasını isteyecek. Bu tedbirlerin uygulanıp uygulanmamasına karar verilecek: sonrasında ise nihai karar. Her şey iyi giderse, CAS'tan 1 yıla kadar bir sonuç alınır. Kısa bir süre içerisinde sonuç almak mümkün değil. Ben 7 ay ile 1 yıl arasında bir zaman veriyorum" diye konuştu.
"DUPONT, 'ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇLARINI OYNATMAMA KARARI ALDIRABİLİRİM' DEDİĞİ YÖNÜNDEKİ İDDİAYI YALANLADI"
Belçikalı avukatı çok iyi tanıdığını ifade eden CAS üyesi Erkiner, "Fenerbahçe'yi bu davada Jean Louis Dupont ya da onun şirketi savunacak. Uluslararası düzeyde çalışan büyük ve etkin bir şirketi vardır, ben de kendisiyle yıllarca çalıştım, çok geniş bir ekibi var. Bir takım iddialar ortaya çıktı, bu öyle bir dava ki Dupont'un 'Şampiyonlar Ligi maçlarını bile durdurabilir, oynatılmasını engelleyebilirim' dediğine inanmıyorum; bu son derece iddialı bir çıkış. Bildiğim kadarıyla Dupont da bu iddiayı yalanladı. Maçlar oynandıktan sonra bunun geriye alınması mümkün değil" şeklinde konuştu.
"FENERBAHÇE, DAVA SONRASINDA UEFA'DAN YÜKLÜ MİKTARDA TAZMİNAT ALABİLİR"
Erkiner, Fenerbahçe'nin yüklü miktarda tazminat alabileceğini vurgulayarak, "Buradan Fenerbahçe adına çıkabilecek en iyi sonuç, Fenerbahçe'nin yüklü miktarda bir tazminat almasıdır. Zaten Dupont ve şirketi, Fenerbahçe'nin UEFA'dan yüklü bir tazminat almasını sağlayacaklar. Bu başvuru ütopik, hayalci değil. Kazanılabilir de kazanılamayabilir de... Fenerbahçe kendini en iyi şekilde savunacaktır. Dupont da bunu yapabilecek nitelikte uluslararası spor hukuku avukatı. UEFA da kendini en iyi şekilde savunacaktır. Dolayısıyla sonucu kestirmek zor; ancak Dupont, Bosman davasında asıl şöhretini yaptı. Çok saygın ve etkili bir hukukçudur. Dolayısıyla Fenerbahçe, Dupont ile de bir sonuç alamazsa, hayıflanacağı bir şey yok. Demek ki bir sonuç alınamazmış. Başkası olsaydı, keşke Dupont'u tercin etseydik gibi bir takım pişmanlıklar olabilirdi ama Dupont'u tercih ederek doğru yaptılar. Dupont bu davadan Fenerbahçe adına olumlu sonuç alamıyorsa demek ki yapacak bir şey yok" dedi.
Büyük tazminat denilen miktar ne kadar acaba merak ettim?Eğer dava kazanılırsa 15-20M£ civarı bir para alabilir diye düşünüyorum.
Bu olaylardan sonra kaybımız oldukça büyük. Telafisi öyle 15-20 M Euro değildir heralde .
ŞL'ye girememenin verdiği zarar, primler hariç 25 milyon Euro, bu resmi olarak açıklandı. Primler, bilet geliri, reklam geliri, maç günü Fenerium'dan elde edilecek gelir, olası tur atlama ihtimalinde gelecek ek gelir, tüm bunlar maddi tazminat olarak değerlendirilir ve işin bir de manevi tazminat durumu var.
Dava ne olur bilemem ama eğer Fenerbahçe'nin lehine sonuçlanırsa 15-20'nin hayli hayli üzerinde bir tazminat alınır. Fenerbahçe aleyhine sonuçlanırsa zaten küme düşmüş oluruz, şu ankinden daha köü bir durum olmaz.
"...Son olarak Real Madrid’in hocası Mourinho’nun avukatlığını yapan Louis Dupont’un Futbol Federasyonu’na 40 milyon Euro maddi, 60 milyon Euro da manevi olmak üzere toplam 100 milyon Euro’luk dava açacağı ifade edildi..."
Haberlerde böyle yazıyor ama ne kadarı doğru bilemiyorum.
Kaynak
15-20 milyon £ haklı olduğumuzda çok komik bir rakam olarak kalır. Zaten saf Ş.L'ye girince o kadar gelir elde edeceğiz... Okuduğum bir haberde Avukat kazanılan paranında %20 sini alacakmış galiba. Yani 100 kazandırırsa 20 si onun olacak diye yazıyordu ne kadar doğru bilmiyorum...
Bu arada bana göre yine balon olabilecek bir haber... Bütün eski oyuncuları yazıyorlar artık:
Quote:
Appiah: Fener'e parasız dönmeye hazırım
Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra zor günler geçiren Stephen Appiah, kulübün ihtiyacı olması durumunda dönmek istediğini belirtti. Fenerbahçe’nin çağırması halinde paranın önemi olmayacağını belirten Appiah, “Saracoğlu’na çıkmak için her şeyi yaparım. Bu düşünce bilebeni heyecanlandırıyor” dedi.
Ht Spor
Appiah ile PAOK ilgileniyor diye biliyordum. Ama o gelirse müthiş olur bizim için. aynı şeyi Serhat Akın için de düşünüyorum. belki futbollarıyla pek katkı sağlayamazlar ama takım için iyi olur. ikisini de görmek isterim kadroda. özellikle Appiah'ı..
60 milyon euro maddi 40 milyon euro manevi yani 100.
Juve 622 milyon euro istiyor siz hayal edin.
appiah,kezman,serhat bu adamlarin ahi gitmis vahi kalmis bu adamlari as kadroya alacaklarina alt yapidan 3-5 oyuncu cikarsinlar daha iyi...
Appiah'lar takımın seviyesini arttırmaktan öte vefa ile bütünleşmeyle alakalı girişimler.
Hepside en iyi oldukları dönemde yani F.Bahçe'deyken, bir çıkış yakalamışken kaçarcasına ayrıldılar. Appiah yanlış tedavi felan dedi bir çok şey söyledi bu kulüp hakkında, Kezman'ında bir kaç yerde birşey söylediği haberlerini okumuştuk. Bana samimi gelmiyor bu tür açıklamaları. Yanılabilirimde tabi ama bu kulüp asansör değil, kariyeri düşünce gelipte oynayacak. Bugün Appiah ne durumda kim biliyor? Kezman ne durumda kim biliyor? Bizdeyken Şampiyonlar Ligi'nde oynayan, çeyrek final gören adam(lardı). Fırsattan istifade kriz zamanında kulübe kapağı atıp kendini gösterme çabası olarak algılıyorum. Karşıyım kesinlikle bu tür transferlere. Onlara verilecek zaman, değer ve para gençlere yatırılsın. Sonuçta Appiah'ta oynasa, Okan'da oynasa Avrupa'da yokuz gerisi önemli değildir.
Ki bu açıklamaların doğruluğundan bile şüpheliyim...
Andre Santos ve Diego Lugano başka bir durumda ayrılmış olsaydı şu an üzüntüden kahrolmuş olurdum ama şu an hiçbirşey hissetmiyorum.Kafası burada olacak,kendini Fenerbahçe'ye verecek olan futbolcu kalsın.Kim olursa olsun.kalıp savaşacak futbolculara ihtiyacımız var.
Kağıt üzerinde kadromuz şu anda şampiyonluğa çok rahat oynayabilecek düzeyde.İşin psikolojik boyutunda bütün Türkiye daha önce hiç görülmemiş bir kenetlenme görecek bu sene.Taraftarından,futbolcusuna,teknik heyetine bütün camia.Ve bu kenetlenme bize üst üste 2.ci şampiyonluğumuzu getirecek.Buna olan inancım tam.
Sezer'in posteri çok güzelmiş. Kesinlikle Fenerbahçe Dergisi alarak posteri odama asacağım.
Ali Koç, F.Bahçeliler'in merak ettiği “Neden futbolcu satıyorsunuz?” sorusuna böyle cevap verdi:“Bu satışlar sadece stratejimizin bir parçası. Yapılan operasyon geçiş süreciyle ilgili. Bu sezon doğru ekonomik uygulamalar yapmalıyız. Yoksa geleceğimizi kaybederiz.”
Yaşı biraz ilerlemiş ve yüksek maaş alan oyuncuları elden çıkarıyoruz.
Son Dakika !! EMENİKE Trafik Kazasi Geçirdi !! Olaylı şekilde rusyaya transfer olan emenike rusyada geçirdiği trafik kazasi sonucu hastaneye kaldirildi durumu kritik olan sporcunun alköllü oldugu arabadan içki şişeleri ciktiği belitildi !!!
Vay güzelde başlamıştı lige inş iyileşir
Uruguay Milli Takımı'ndaki mesaisini şöyle anlatıyor Lugano: "Benim işim kalemize gelen topu uzaklaştırmak. Vuruyorum, gidiyor. Bu da benim milli takımdaki mesaimin sadece yüzde 10'u. Geriye kalanı soyunma odası... Takım içindeki ilişkiler, primler, federasyonla, teknik direktörle iletişim...." İşini iyi yaptığı ortada. Hem sahada hem de dışında. Uruguay bir yıl içinde en büyük şiki organizasyonda önce yarı final oynadı, ardından Copa America'yı aldı. Yanında oynayan her adamı da yıldız yaptı Lugano. Godin'den sonra Coates parladı son turnuvada ve Liverpool'un yolunu tuttu.
Futbolculuğu çok konuştuk. Ben her sohbetimde, adının geçtiği her yazımda öve öve bitiremedim. Bu adam oynadığı takım için sadece bir stoper değil. Parayla satın alamayacağın bir şeyi katıyor takıma. Ruh... Asla pes etmiyor. Evet eğer onun rakibi olan bir takımın taraftarıysan ondan nefret ediyorsun. Ama onun işi bu... O melek değil... Sahaya kazanmak için çıkan bir profesyonel. Hata yapmadı, yaptı ama bir maçın ardından bugün asılmadı oyuna, sahada yoktu dedirtmedi kendine...
Fenerbahçe ile biten her sözleşmesinin ardından Avrupa'da kulüp de aradı. Hatta son kontrat öncesinde uygun bir takım bulamadı da. İmzaladığı sözleşme bir kulüp açısından intihardı. 3 milyona serbest kalır maddesi (Bu piyasada 15 milyon ederdi.) Yıldız statüsündeki bir futbolcuyla nasıl böyle bir kontrat imzalanır ki? Copa America'da ter dökerken, İstanbul'dan iyi haberler almadı ama akıllı adam, işi menajerine pas etti. Menajeri ondan akıllı, kurt... Juan Figer. Juventus ile masaya oturdu. İtalyanların kulağına Fenerbahçe küme düşerse bedava alırsınız diye fısıldadı. Çizme medyası bu haberi bekledi.
Pazarlık uzayınca bir taraftan Chelsea'li Alex'e saldıran Juventus doğrusu pek de ısrarcı olmadı Lugano için... Bruno Alves'i getirip iki oyuncu önerdiler Zenit'e, o da olmadı. Transfer kapanırken de o bölgeye istedikleri transferi yapamadılar. Paris Saint Germain'de bu sezon para çuvalla. Kaptan Sakho sakatlanınca Figer'i çağırdılar ve Lugano'nun transferi bitti. Her oyuncunun yeri dolar, bazılarınınki zor dolar. Fenerbahçe böyle bir adam kaybetti. Paris'te ilk basın toplantısına çıkan Lugano "Dünyanın en güzel ülkesine geldim ailemle" dedi. Paris güzeldir, parayı kazandığın yer de en güzel şehirdir insana... Yolu açık olsun,...
Bülent Timurlenk
Alex'in ceza sahasına açtığı her kornerde gözüm Lugano'yu arayacak.Onu bir daha çubuklu forma altında seyredemeyecek olmak çok kötü.Keşke 1-2 sene daha kalsaydı da öyle Sao Paulo'ya dönseydi.