-
Kulübümüzden daha önce yapılan açıklamalarda bildirilmiş olduğu üzere, 2011/2012 sezonu Şampiyonlar Ligi’nden ihraç edilmemiz ile sonuçlanan gelişmelerle ilgili olarak, Av. Emin ÖZKURT ve Av. Jean-Louis DUPONT tarafından yürütülen hukuki çalışmalar neticelendirilmiş olup, vekillerimiz aracılığı ile Fenerbahçe Spor Kulübü adına, 1 Eylül 2011 tarihi itibarıyla Uluslar arası Spor Tahkim Mahkemesi CAS’da, UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu aleyhine dava açılmıştır.
Fenerbahçe Kulübü olarak davamızı, söz konusu ihraç kararı nedeniyle yaşadığımız maddi kayba istinaden ve fazlaya dair haklarımız saklı kalmak üzere, şimdilik 45.000.000 Avro talepli olarak açmış bulunmaktayız.
Dava dilekçemizde, sözünü ettiğimiz zararımızı en aza indirmek maksadıyla CAS’dan, Şampiyonlar Ligi’ne yeniden dâhil edilmemize ilişkin bir geçici tedbir talebimiz de söz konusu olmuştur.
CAS Sekretaryası aracılığı ile gönderilen 2 Eylül 2011 tarihli dilekçede, tahkim sürecinin resmen başlatıldığı taraflara bildirmiştir. Sözü edilen bildirim yazısında, davalı taraflar olan UEFA ve TFF’den, 6 Eylül 2011 günü gece yarısına kadar, talep olunan geçici tedbir talebine dair cevaplarını yazılı olarak iletmeleri istenilmiştir. İş bu geçici tedbir talebimiz ile ilgili olarak CAS’ın önümüzdeki hafta sonuna kadar bir karar vermesi beklenilmektedir. Herhangi bir yanlış anlaşılmaya sebep olmamak adına özellikle belirtmek isteriz ki, tedbir talebimizin görüşülmesi, ana davamızın görülmesinden ayrı bir konudur. Açmış olduğumuz davamız, tedbir talebine ilişkin çıkacak ara karardan bağımsız olarak CAS’da görülmeye devam edecek olup, bu çeşitli aşamaları olacak hukuki bir süreçtir.
Netice itibarıyla, Kulübümüzün haklarını her türlü yasal mecrada kararlılıkla aramayı sürdüreceğimizi taraftarlarımızın ve Türk spor kamuoyunun dikkatine sunar, yaşanacak gelişmelerle ilgili sağlıklı bilgilendirmenin internet sitemizden yapılmaya devam edeceğini bu vesileyle bildiririz.
Saygılarımızla,
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
-
-
100 milyon avro talep etselerdi .
-
Geçici tedbir istemi kesinlikle reddedilecektir.
-
Hayırlı olsun.Dupont ile birlikte bu davadan olumlu netice alacağımıza dair inancım oldukça fazla,buna rağmen kaybedersek hayıflanmaya gerek yok,yapacak birşey yok demektir.
-
Quote:
Originally Posted by
attirson
100 milyon avro talep etselerdi .
Quote:
Fenerbahçe Kulübü olarak davamızı, söz konusu ihraç kararı nedeniyle yaşadığımız maddi kayba istinaden ve fazlaya dair haklarımız saklı kalmak üzere, şimdilik 45.000.000 Avro talepli olarak açmış bulunmaktayız.
men edilme kararı nedeniyle şimdilik bu kadar talep ediliyor.
-
bugün ki fenerium'lardan görüntüler
-
Ben de yeni geldim eve maraton feneriumdan :) saat 11.30 gibi gittim,adım atacak yer yoktu.o kadar kalabalığa,yoğunluğa rağmen fenerium görevlileri neredeyse herkesle ilgilendiler.. Gerçekten çok büyük bir taraftarımız var,7'den 70'e her yaştan insan vardı.Akşam saatlerine doğru raflar boşalır diye tahmin ediyorum.
-
Dün kardeşim Gs Store'den forma, t-shirt ve bileklik almış. Sıra ise bende. Şimdide ben almak istiyorum. Ankamall Fenerium'dan almayı düşünüyorum. Birde taraftar kartı alacağım.
-
Buralarda olsaydı da bugün gidebilseydim, neyse internet üzerinden deneyeceğiz artık şansımızı, gün destek olma günüdür.
-
Taraftar kartı almak için internetten başvuru yapılabiliyor ama ödeme şekli ya kredi kartı ile yada havale ile oluyor.
-
Maraton Fenerium'a ait 650.000 TL lik rekorun kırıldığı söyleniyor.
-
Zengin taraftarın olması böyle birşey işte.
-
-
Valla daha para tam denkleşmedi ama büyük bir çalışma içindeyim. 95 TL forma parası 35 TL kart parası yol parası vs. baya bi sıkıntıya girecez :D
-
Ya dediğim zenginlik taraftar sayısı fazla ve her ne olursa olsun elini cebine atacak taraftar saysınında az olmaması.
-
Yobo attı, Nijerya kazandı
Bu sezon da Fenerbahçe forması giyecek olan Yobo Nijerya milli takımını galibiyete taşıdı.
Afrika Kupası elemelerinde Madagaskar deplasmanına çıkan Nijerya rakibini Yobo'nun 73. Nsofor'un 78. dakikada attığı gollerle 2-0 mağlup etmeyi başardı.
Ligtv'nin haberi kesinleştimi Yobo ?
-
-
-
Bende ucuz olur umudyla gittim bi tshirt 55 tl indirim yapmamışlar
-
Az önce Altan Tanrıkulu programda Ziegler,Santos'tan teknik olarak üstün dedi. Yok artık.Ben harbiden bu adamın ne içtiğini araştıracağım :D
-
rekor kırıldı.
1 milyon 135 bin tl bugün ki hasılat.
-
Off gerçekten inanılmaz. 1 trilyon kazandırdık bugün...
-
bundan önceki rekor yine bize aitti. kendi rekorumuzu egale etmiş olduk :)
-
Tüm operatörlerden ’FBKART’ yazıp 7979’a SMS gönderin Fenerbahçe Kartınız Adresinize Kadar Gelsin.
Ben şuan gönderdim Sonra gelen mesajı EVET diyerek onayladım beklemedeyim...
-
Taraftarlarımızla gurur duymak gerek. Şu zor günlere karşı müthiş bir direniş sergileniyor. 1 günde 1 giyim mağazasından 1 trilyondan fazla ciro çıkarmak kolay iş değil.
-
avukat derdimizi mükemmel anlatıyor. ama onda da şampiyonlar ligine katılma ihtimalimiz yok gibi...
-
Bu saatten sonra ŞL olmaz zaten.Benim tek derdim CAS'da haklı bulunup maddi zararımızı sonuna kadar çıkartmak.
-
Türkiye'nin en büyük camiasıyız dediğimizde bize kızıyorlardı.Ama ben bizim şuanki durumumuz başka bir takımın başına gelse ürün satış mağazalarında böyle bir görüntünün oluşacağını zannetmiyorum.Sonra "kalabalık taraftarınız, zengin taraftarınız var" gibi ithamların ardına sığınmak komik geliyor:)Kimse üzerine alınmasın kişisel olarak söylemiyorum bunu, genel olarak.
-
CAS Kabul etti
FENERBAHÇE Kulübü, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) sarı lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi’ne katılmak için geçici tedbir kararı ile ilgili CAS’a yapılan başvurunun kabul edildiğini bildirdi.
Bildiride ayrıca CAS’ın, UEFA ve TFF’ye bu duruma bir itirazlarının olup olmadığını öğrenmek adına 6 Eylül’e kadar süre tanındığı belirtildi.
CAS bu süre içinde iki kurumun varsa itiraz dilekçelerini alacak ve davanın ilk aşaması olan tedbir kararını görüşmeye başlayacak.