Originally Posted by
eGowiCh
Ben mi yanlış biliyorum, Meireles geçen sene 40 maçın üstünde oynamadı mı? Di Matteo bu sene takımda düşünmemiş olabilir, ancak bu Meireles'in banko olduğu gerçeğini değiştirmez. Banko demek ne demek, her daim oynayan futbolcu demek. Adam Liverpool ve Chelsea'de 2 sezonda toplam 100 maçın üstüne çıktı. Bu adam da banko değilse, banko tabirini bana izah eder misin?
Geçen seneki Şampiyonlar Ligi yarı finaline bakalım, Barcelona-Chelsea maçlarına. Meireles o maçların ilk onbir oyuncusu. Final maçında sarı kart cezalısı olduğundan oynayamadı.
Adam Portekiz Milli Takımının da bankosu. 2006'dan beri banko oynuyor orta sahada. Formayı kimseye kaptırmadı.
Arda'yı Galatasaray bu sene transfer etmiş olsaydı, Diego Simeone onu kadroda düşünmemiş olsaydı, Arda'nın Atletico Madrid'in banko oyuncusu olduğu gerçeği değişir miydi? Değişmezdi. Arda da geçen sene banko oynamıştır Atletico'da, keza bu sene de öyle başladı. Arda'yı alsa G.Saray, Atletico'nun banko oyuncusunu almış derdik.
Raul Meireles transferi olağanüstü bir transfer. Türkiye'ye gelmeye nasıl ikna ettiler, ben anlayamadım. Bu adam Chelsea'den ayrılmak istediği an İspanya'dan İtalya'dan İngiltere'den talip bulabilirdi. Hem de öyle sıradan takımlar da değil. Ama nasıl oldu da koparttık, anlayamadım. Herhalde çok yüksek bir bedel verildi diye düşünüyorum.
Bonservis olarak da en az 10 milyon Euro vermişizdir. Oyuncuya da yıllık 3.5 milyon Euro verilmiştir. Artı 25 bin Euro maç başı. 4 senelik kontrat.