GS,Amrabat konusunda etik davranacaklarını açıklayan bir yazı yayımlamış.Çokta etik değerleri gözeten bir kulüptür Allah için.
Printable View
GS,Amrabat konusunda etik davranacaklarını açıklayan bir yazı yayımlamış.Çokta etik değerleri gözeten bir kulüptür Allah için.
Bir tek Kayserispor ile olaylar yaşandı, bunlarında tek sorumlusunu Galatasaray olarak görmek bence haksızlık. Necati, Yiğit transferlerinden bahsediyorsanız, transfer dönemleri dahilinde klüpleriyle anlaşılarak transfer edildiler.
Ali Turan var canım o nasıl unutulur...
Simdi yine dicekler necati,culio vs vs :D o yuzden tartismaya bile gerek yok :D necati ve yigit ara transfer doneminde alindi zaten , culio"nun açiklamalarinida biliyoruz yani galatasaray ile alakasi yok kendi basin toplantisinda demis sezon sonunda galatasaraya doncem falan diye.
Bu kulubünden önce futbolcuyla görüşme muhabbeti de abartılıyor. Herhalde futbolcuya soracaksın gelmek ister mi istemez mi diye? Bir futbolcunun menajeri aranmadan bizde oynamak ister mi? Transferinde kolaylık sağlar mı diye sorulmadan yöneticileriyle görüşülür mü? Böyle bir mantık var mı? Yahu en basiti FM'de bile daha ortada fol yok yumurta yokken basına açıklama yapıyosun "bu futbolcuyu almak için tüm imkanlarımızı zorlıycaz" diye oyunucu ile görüşmeyi kolaylaştırmak için. Oyuna da mı eklenmiş acaba etik olmayan tavırlar?
Bu memleket M.Topuz, Stoch, Tuncay transferlerini de gördü.
Galatasaray yönetimi yaklaşık 2 haftadan beri pazarlık halinde olduğu Rumen savunma oyuncusu Cristian Chivu'nun transferini bitirdi. Galatasaray, İnter'den bonservis bedeli ödenmeden bedavaya alınacak olan yıldıza yıllık 3 milyon Euro ödeyecek.
Kaynak : Habertürk-SportsTV
Ya transferin etiği mi olur, geçsinler bu ayakları. Bosman kuralını bilmeyen adamlarla transfer pazarlığına giren yönetime kızıyorum ben en çok. Sanırsın dünya yıldızı, kim yahu Amrabat..
@GeanyGS
Mehmet Topuz transferinde ne var, parayı veren düdüğü çaldı.. Stoch için Galatasaray resmi teklif mi yaptı, alacağız mı dedi, KAP'a bildirim mi yapıldı, basında yazıldı, kimse yalanlamayınca bir kesim bu iş oldu bittiye getirdi olayı. Hala daha elinizden aldık falan diyorlarsa insanlar hep bu her çıkan habere inanmanızdan ötürü.
Yalnız bu diğer takımlara belirtme amaçlıdır.Oyuncunun kafasına girmek yada oyuncu üzerinde baskı bırakacak bişey değildir.
Bir oyundan örnek vermek ne derece doğru bilmem ama oyuncu üzerinde baskı yaratacak birşey söyleyemezsin yada klüp ile anlaşmadan oyuncuyu ikna edemezsin.
Riera 3 milyon alırken Chivu'ya 3 değil 5 de verirler.
Chivu'yu kişisel olarak gelmesini istiyordum ancak 3 milyon euro hakkaten fazla.Ama gelse sevinirim.Yararlı olucağını düşünüyorum.
M.Topuz transferinde ne vardı diyen birine uzun uzun açıklama yapmanın bi anlamı yok. İstanbul'a Beşiktaş'ın getirdiği, havaalanında Beşiktaş atkısıyla poz verdiği adamı akşam otelinden alıp imza attırmayı ezeli rakibinin elinden almak olarak görüyorsan o senin kendi hukukunla alakalı bir sorundur.
Bir kulüple anlaşmadan oyuncu ile görümekten kasıt sözleşme bazında görüşme ve ön anlaşma imzalamadır bu hem etik değil hemde yasal değildir ama menejerler vasıtasıyla bir futbolcuya GS'da, Fener'de, Beşiktaş'ta oynamak ister mi diye sormanın ne yasayla ne de etikle alakası yoktur. Böyle bir sorudan sonra ki oyuncunun tutumu tamamen kendi profesyonelliği ile alakalıdır.
Chivu gerçekten ihtiyacımız olan bir oyuncu mu? Hakan Balta zaten bu sezon form tutturmayı başardı, Semih Kaya gibi bir cevheri çıkarttık bu sezon, yanında tecrübeli ve muhtemelen son senesinde olan Ujfalusi var iken? Belkide DMLC bölgelerinde de oynuyabiliyor diyeceksiniz ama, kaç kez bu mevkilerde izledik ne kadar faydalı oldu soru işareti bence.
-ki 1980 doğumlu bir futbolcu ve ihtiyacımız olmayan bölgeye yapılacak bir transfer + 3m euro da bonusu
Hakan Balta'nın yedeği yok, Semih - Ujfalusi ile Şampiyonlar Liginde duman oluruz. Bence mantıklı bir transfer olur gerçekleşirse.
Benim yazdıklarımı ilgilendiren bişey yok o yazdığında :)
Ben sana şunu diyorum aslında oyunda sen adama ilgilendiğini söylüyorsun ama oyunda akıl diye bişey yok :)
O adam ona cevap veriyor klübünü baskıya sokmuyor çünkü gerçek değil.
Ancak gerçekte bunu söylemek yasaktır.Çünkü oyuncuya baskı yaratmış olursun ve oyuncunun aklını çelmiş olursun.
ŞL'de oynayacağız 3'e 5'e pek bakmamak gerek.Chivu-Ujfalusi ikilisi ŞL'de çok iyi olur.Hem Semih için de çok iyi olur.Bu iki oyuncudan çok şey kapar kendini daha da iyi geliştirir.
Stoper mevkisine ve sol beke ihtiyaç olduğu kesin.Ujfa yada Semih sakatlanırsa yedeği yok.Hakan'ında öyle.Bu durumda Chivu ihtiyacı görür.Alternatif yaratıyor.Yaş konusunda ise Ujfa'nın performansı ortada.Birazda profesyonellikle alakalı.Çokta sorun olmaz bence.
Oyunla ilgili verdiğin örneğe cevap verdim ben. Oyunda kulübüyle anlaşmadan oyuncuyla görüşemiyorsun. Bahsettiğim bu. Medyaya açıklama yapmanın şu anki tartışılan durumla alakası yok.
Mehmet Topuz transferinde yanlışlık varsa eğer, Kayserispor'la sözleşmesi devam ederken önce kendisiyle anlaşan Beşiktaş'ın yaptığı yanlıştır. Fenerbahçe kurallar gereği önce Kayserispor'la anlaşmış, sonrasında da Mehmet Topuz'la.
Kaç senedir FM oynuyorsun bilmiyorum ama son seride pek rastlamasam da daha önce ki serilerde bir oyuncuyu medya yoluyla baskı altına alıp kulübüyle ilişkisini bozabiliyordun, hatta medyaya açıklama yapıp olumlu cevap aldıktan sonra yaptığın teklif reddedilirse oyuncu mutsuz olup kulüpten ayrılmak istiyordu.
Kaldı ki yazdıklarımı dikkatli okusaydın, söylediklerinle alakalı olduğunu görecektin. Basit sorulara basit cevaplar vererek nereye varıcaz bilemiyorum. GS ilgilendiğini bildirdi Ambrabat baskı altında kalmasaydı yasaldı, baskı altında kaldığı için yasak oldu?
Yahu Anadolu kulüplerinde oynayan hangi takım istemez GS, Fener, BJK'de oynamayı? Oyuncuyla görüşmene ne gereke var? Kulübüne teklif yaptığında oyuncu duymuyor mu teklif yapıldığını?
Bugün kulübüyle anlaşmadan Barcelona ve R.Madrid'in Neymar'ın aklını çelmeye çalışması da etik değil o zaman?
Bu yasal değil ama dostum.Ayrıca eğer transfer etmek istediğin adamın klübü seninkinden kötüyse sen teklif yapınca o dediğin otomatik olur :)
Dediğin gibi 30 saat açıklama yapmadanda oluyor morali bozuluyor ama sadece 2 maçlık :)
Belkide bu adam bütün bir sezon klübüne küs bir şekilde oynayacak sizce bu doğru mudur ?
Olay'ın özeti bence şudur nasıl ki Türkiye'de teşvik ve şike yıllardan beri olsa da kabak Fener'in başına patladı. Amrabat konusunda da Süleyman Hurma sayesinde kabak GS'ın başına patladı. Fener'den İlyas'ı Gaziantepspora götürüyorum diye alıp GS'a getiren kişi öz be öz dayımdır. Mutlaka ki bu tarz transferlerin yapılması hoş değil ama kulüpler arası diyolaglar bugüne kadar hep bir örtü oldu bunların üzerine. Hiç bir takım son 2-3 seneden beri düşman olmadı birbirine şimdiye kadar. Özellikle Fener, Sivas, Kayseri arasında ki enteresan bağ bunu oldukça tetikledi.
Siz transferlerin Kurtlar Vadisi tadında yürüdüğünü mü sanıyorsunuz?
Acilen İhtiyarlarla bu konuyu görüşmem lazım. Buluşacağımız yeri bildirsinler. Sonra kuş uçmaz, kervan geçmez bir kalede, ormanda buluşulur ve konu görüşülür.
Yöneticiler bir oyuncu için görüşürken bunu yapmıyorlar. Transferi yapacağınız zaman yöneticilerin haberi olur ama futbolcunun kesinlikle haberi olmaz gibi bir kural nerede yazıyor.
Galatasaray'ı suçlayan Hurma neden çıkıp Galatasaray bize hiç teklif yapmadı demiyor.
Galatasaray çok net bir şekilde gerek şimdi gerek bu konunun döndüğü süreçte biz teklifimizi yaptık ve Kayserispor'dan olumsuz yanıt alınca geri çekildik diyor.
Süleyman Hurma ise nedense her şeyi söylüyor ama Galatasaray bize teklif yapmadı demiyor. Galatasaray suçlu olabilmesi için Kayserispor'a teklif götürmeden Amrabat'la anlaşmış olması gerekir.
Ortada bir teklif varsa ve olumsuz yanıt alınmışsa burada Galatasaray'ın işlevi bitmiştir.
Ondan sonrasında Amrabat ve kulübü arasında çıkan "Ben Galatasaray'a gitmek istiyorum." & "Hayır, gidemezsin." savaşının da Galatasaray ile alakası yoktur.
Sizler madem Kayserispor hayır dediyse Amrabat neden ısrarcı davranıyor demek ki Galatasaray ayarttı diyorsunuz. Bunu söylemek için Kurtlar Vadisi hesabı transferlerin dönmesi lazım. Eğer transfer olursa herkesin haberi olur. Eğer olumsuz yanıt alırsa iki yönetici arasında mezara gider. Ancak Galatasaray bu sırrı mezara götürmemiş ve Amrabat'a haber vermiştir.
Doğru mu söylüyor yalan mı bilemem ama teklif gelmediğini söylemiş yalnız koyulaştırdığım yerde söyledikleriyle çelişiyor biraz:
http://haber.gazetevatan.com/fb-adam.../455611/5/SporQuote:
"Amrabat için kese kağıdına yazılmış dahi bir teklif yok. Hangi takım istemiş ve biz ona vermemişiz. Varsa onu çıkıp göstersinler. Şu anda sizinle konuşuyorum ve şu saat itibariyle hala resmi teklif yok. Sadece Amrabat’ı ucuza kapatmak için ayartan, azdıran bir kulüp var. Ve onlar da transferi kendi istediği koşullarda bitirmek istiyor.
Neyin zorluğunu çıkarmışız onlara? Galatasaray her transfer dönemi bizim sırtımıza çöküyor. Ne ön yargımız olacak? Galatasaray, bize ne teklif etmiş, hangi kağıda yazıp önermiş? Galatasaray diyor ki, “Ver bize en iyi oyuncunu, ben de vereyim sana elde kalmış futbolcularımı.”
Futbol camiasında en haz etmediğim isimlerin başında gelir Süleyman Hurma. Tamamen kendi menfaatleri doğrultusunda kişi ve kurumları cadı kazanına sokmaya çalışan zihniyetten ötesi olamadı, olamaz da.
"Millet olarak altyapılarımızı geliştirelim diye inliyoruz, fakat herşey bu değil, zira öncelikle yönetici altyapımızın gelişmiş olması gerek"
Bugün "ayarttılar" diye naralar atan Hurma'ya tek bir soru, yakın geçmişte yaptığınız James Troisi transferi çok mu etikti? Çok mu ahlaklıydı?
Hurma çok ve boş konuşuyor ama bizim güzel bir sözümüz var "Bıldırki hurmalar, tırmalar"
Son olarak eklemek isterim ki Galatasaray taraftarının içi rahat olsun. Forumumuzun gediklisi olanlar bilir, yöneticimiz Adnan Öztürk'ün öz amcam olduğunu. Dolayısıyla yürütülen çalışmalardan sürekli olarak haberdar oluyorum, iyi bir Galatasaraylı olarak benim içim rahat. Sizlerin de rahat olsun, oyuncu anlamında "verimli ve faydalı" bir transfer dönemi geçirecek Galatasaray. Yıldızlar yağacak demiyorum, "verimli" kelimesinin üzerinde duruyorum.
Bu arada bizim garabet medyamız hiç bahsetmemiş sağolsunlar ama Galatasaray yeni bir gözlemci ekibi kurdu. 21 kişilik gözlemci personelden (8 yerli, 13 yabancı gözlemci) oluşan profesyonel ekip önümüzdeki yaz ayları da dahil olmak üzere gelecek sezonlarda Galatasaray için ülke ülke dolaşarak daimi olarak oyuncu taraması yapacak. Bence bu yeni yapılanma bir transfer bombasından daha önemli. Ne dersiniz?
Adnan Öztürk'ün yeğeni forumumuzdaymışta haberimiz yokmuş:)Vay anasını.Bende inanıyorum transfer konusunda yönetime.Hiç endişelenmiyorum valla.Gözlemci olayınıda yeni duydum.21 kişilik ekip baya ciddi davranıldığının göstergesi olsa gerek.Şaşırdım valla.Zihniyet değişmesi lazımdı zaten.Hep al hep al bir yere kadar.