Yazık oldu Orhun Ene'ye.Bu kadar eleştirilecek adam değil.Ertuğrul'un da dediği gibi iş oyuncuda bitiyor.
Printable View
Yazık oldu Orhun Ene'ye.Bu kadar eleştirilecek adam değil.Ertuğrul'un da dediği gibi iş oyuncuda bitiyor.
nasil oyuncuda bitiyor ya gecenki turnuvadan farkli 3-4 oyuncu var hersey hocada biter yanlis taktik veriyorsa yapcak birsey yok.
Obur Turnuvada Umarim Mahmudi"yi Goruruz Hoca olarak http://fmgraphics.net/forum/images/s.../001_smile.gif gecmis olsun ilk bastan belliydi birseyler yapamicagimiz
Orhun Ene orada seti çizerken Hido ya verin topu o içeri drive etsin şeklinde çizmiyor heralde. Hidayetin savunmacısına Ersan screen yapar Ömer Aşık da koridor açar içeriden bu şekilde hidayet içeri drive edip rahatça sayı bulur. Ama bunları anlatması gereken, kimin nerede durması gerektiğini söyleyen koçtur. Ve maalesef bizim koçumuz pek tecrübeli değil ya da baskıyı kaldıramıyor.
Takımın serbest atış ve üçlük yüzdesiyle ilgilide hazırlık kamplarında çok fazla fiziksel yükleme yapıldığı bu yüzden şut ritminin bozulduğu söyleniyor. Doğruysa bu da koç hatası oluyor.
İş oyuncularda bitiyor doğru ama oyuncular beceriksizlikler ile bir çok maç kaybettiler. Yetenekli olduklarında hemfikir olduğumuza göre iş koçta bitiyor. Bence konsantrasyonumuz sıfırdı bu turnuvada. Acilen koç değişmeli.
top ersan'a geldiği halde bile 4 saniye içinde rahatlıkla hidayet'e ya da emir'e indirilebilirdi. 0.4 saniye kalmışçasına debelenmenin lüzumu da yoktu.
Orhun Ene: Hedefimizi gerçekleştiremedik. Teknik detaylara girmeye gerek yok, herkesten özür diliyoruz. Çok üzgünüm.
4 saniye çokta pasın düşünüleceği bi süre değildi.
Zaten Ersana atmakla bütün planlar suya düştü ve bir an önce karar verilmek durumunda kalındı.
Eminin kenardada bu böyle düşünülmemişti.
Şu son saniyelerin videosunu bulmaya çalışıyorum ama yok, olsa koyucam, bakalım 4 saniyede kime pas verilebilirmiş, boşta kim varmış, Hido nasıl tutulmuş.
ersan hadi diyelim kimseye pas verecek durumda değildi. yahu bir fake, bir yüklenme, iki dribling ya da post oyunuyla en azından bir faul de arayamaz mıydı? yapılabilecek en kötü şeylerden biri yapıldı. hala son pozisyonu savunmanın alemi yok. yok videosunu bulayım görün bakın bilmem ne. izledik hepimiz işte kör değiliz. yapılabilecek en kötü şeylerden biri yapıldı.
Sinan Güler'i,Semih'i çok aradık.Oğuz Savaş ile beni foto finiş ayırır.İddalıyım en azından adam sakatlarım.Aynı hızdayız benden bir 30-40 cm uzun ama.
her şey ersan'ın insiyatifine mi kalmış yani? koçun oyuncular üzerinde hiç bir talimat yetkisi ya da nüfuzu yok mu? neyse uzatmanın alemi yok. burada bu maçla ilgili yorumlarımı bitiriyorum.
Yav Allah aşkına, bana şeyi söylesene, Tanjevic gecen sene son 4 saniyeyi Kereme öyle oynamasını mı söyledi? Koçun oyuncular üzerindeki etkisi tabii ki var ama diyoruz ki bas bas bağırıyorum burada, doğaçlama gerçekleşen bazı şeyler var, tabii ki Ersanın insiyatifine kalmış bişeydi o son pozisyon, biz eminim Hido nun üzerinden oyun kuracaktık. Ama o çok iyi tutulduğu için Ersana oynadık ve o son 4 saniyede tamamen Ersanın insiyatifine kalmış bi olay oldu, tıpkı geçen sene Kerem'in oraya gidip topu alıp turnikeyi sokması gibi.
Ne sanıyosun abi, Orhun Ene de bi kol var, ve bu da playstation oyunu, Orhun Ene, şut tuşuna hafif basıp feyk attırıp, sonra topu potaya mı bıraktırsaydı, ps oyunu mu bu.
her maç yüzde 50 iler serbest, yüzde 30 ile üçlük atıyorsak Orhun Ene'ye pek birşey dememek lazım. Biz Tanyeviç zamanında çok kötü 1-2 turnuva oynadık. Bu turnuvada daha grup seçimlerinde 1-0 yenik başladık.
bugün 17 de 4 üçlük, 16 da 8 serbest atış ile maçı son topa kadar götürdüysek bu bile başarı. bu turnuvada guardlarımız çok kötüydü. özellikle hücumda iyi olamadık. Hidayet hiç insiyatif almadı. 6-0 bitirebileceğimiz grup maçlarının 5'ini de son toplarda kaybedip elendik..
yazık oldu.
Şu turnuvanın en iyi savunma yapmasını bilen takımıyız ondan hiç şüphem yok. Bizden iyi savunma yapabilecek takım yok bence. Her ne kadar tam bi ritim tutturamasakta turnuvanın ilk maçlarında belli ediyorduk kendimizi fakat hazırlık kampinda aşırı fiziksel yükleme yapıldığı belli çünkü oynadığımız maçların genelinde bu hissettirdi kendini.
Sorun kaçırdığımız serbest atış yüzdezi değil. Geçen yıl ikinci olduğumuzda daha düşüktü yüzdemiz bu maça kadar. Yazlnız üçlükler feci canımızı yaktı. Kerem gibi Hido gibi adamlar hiç üçlük sokamadı nerdeyse. Bunun yanında son toplara kaldı çoğu maçımız ama yine orda hastalığımız nüksetti ve şans bu kez gülmedi malesef. Takımın abileri dediğimiz Hidayetler, Keremler insiyatif kullanamadı kullandığı yerlerdede ellerine yüzlerine bulaştırdılar malesef. Takım olarak çok kötüydük malesef. Sadece içlerinden Ömer Aşık, Emir , Enes ve Ömer Onan'ı ayırabiliriz. Diğerleri bence hep vasatın altında kaldı.
Geçen seneki başarıya aldanıp o turnuvaya çoğu takımların eksik kadroyla geldiğini unutmuş olacağızki bizde çıtayı çok yüksek tuttuk. Daha iyisi olabilirdi. Bu turnuvada kaza bela yendiğimiz İspanya hariç diğer hiç bi takım bizden üstün değildi bence. Yazık oldu malesef. Orhun Ene büyük basketçi lafım yok ama bilmiyorum belkide onun işi değil bu.
Şimdi bizim olimpiyatlara gitme şansımızda kalmadı dimi?
Hidayet bıraksın milli takımı artık. Oyunu zarar verir oldu. Ona verilen inisiyatifi Enes'e veya Emir'e verelim en azında bu hatalarından tecrübe edinirler. Hidayet sürekli aynı hataları yapmaktan bıkmadı. Ersan Milwaukee'de sakatlandıktan sonra formu düştü umarım toplar kendisini. Ayrıca bir tane PG lazım artık bize...
Takımın ne bir şablonu var ne bir disiplini. Orhun Ene bu takımın ayarında bir koç değil. İş oyuncuda bitiyor da oyuncuyu da antrenör seçiyor. Sen gidip İzzet'i al Cenk'i al. Dışarıda Doğuş, Barış, Tutku, Furkan gibi oyuncular kalsın. Yazık.
Bu takıma kesinlikle ya Barış Ermiş ya da Tutku açık kesin girermiş.İhtiyaç vardı onlara.Kerem çok formsuzdu.Özellikle beni Hidayet hayal kırıklığına uğrattı.Ne yaptığını bilmez şekilde aldığı topu savurdu potaya.
Bu turnuvada ruhumuz eksikti.Kendimize özgü savaşçılığımız yoktu.Düşünün Hidayet gibi bir adam bile serbest atış çizgisinde berbattı.
Yalnız Enes-Emir ve Ömer Aşık diye 3 oyuncumuz var allahtan. Emir'in oyun zekasına hayranım özellikle.
Kerem Tunçeri ve Hidayet Milli Takımı bırakmalı. Olmuyor artık,sorumluluk almıyolar,doymuşlar.
acaba diyorum hazır Derron Williams gelmişken alsakmı vatandaşlığa? :o Son 20 yılın hamlesi olur kesinlikle.
Basketbolda sanırım 1 kez vatandaşlık değişebiliyor, Ermal da öyle gitmişti sanki Arnavutluk milli takımına. ABD milli takımı her turnuvaya farklı kadro çıkarıyor, burada düzenli forma şansı bulursun deriz :cool:
şaka bir yana ama bir guard lazım bize. hatta 2 numara da lazım. bütün alttan gelenler forvet ya da pivot. Kerem Gönlüm ve Semih da var zaten. Ama guardda sıkıntı var.