Kural hatası falan hikaye, 2-3 kere izledim gayet güzel çıkardı şahsen ben zevk aldım izlerken :)
Bu arada Terim'in bu davranışları hoş değil.
Printable View
Kural hatası falan hikaye, 2-3 kere izledim gayet güzel çıkardı şahsen ben zevk aldım izlerken :)
Bu arada Terim'in bu davranışları hoş değil.
Sizin de futbolcularınız her maç en az 5-6 tane net pozisyon kaçırıyorsa birde son dakika da penaltı olmuş ve kaleciniz kırmızı kart görmüşse sizde penaltıdan önce o kadar basit pozisyonu kaçıran oyuncunuza küfredersiniz.Tabi yaptığı doğru demiyorum ancak insanda da bir sabır var.
Edit:
Youtube'da yabancı birinin eklediği videoya yazılan yorum ;
Still better goalkepper than Valdes
Roleta51 10 saat önce 114
:n:
melo penaltiyi kurtardi ya :) seneyede kesin takimda kalir sirf bu penalti yüzünden
Abi nedir bu penaltının tekrarlanması isteği kaleci değişti diye 2 penaltı mı atılması gerekiyor alla alla :D
Verilmeyen penaltımız (video):
http://www.ligtv.com.tr/haber/penalti-var-mi-39
Hala Melo üzerinden 'köpek' esprileri yapmaya çalışanlar var sosyal medyada. Biraz daha yaratıcılık lütfen miladı doldu onun.
Hiç bir güç o penaltıyı tekrarlatamazdı, çok net. Rakibinin kalecisi atılmış yerine bir oyuncu geçip penaltıyı kurtarıyor hakemde çok iyi biliyor iki üç adım attığını ancak o anki psikoloji ile böyle tekrar kararını hayatta veremez.
Herşeyi kural olarak görüyorsunuz öyle mi ? Eğer hakemler her maç o katı kuralları uygulasalar kimleri tatmin edecekler. Kuralları elbette uygulayacaklar ancak, kuralları uygulerken futbolun psikolojisinede bakacaksın.
Ayrıca Emre Çolak'a değinmek istiyorum. Topu alınca muhakkak ekseni etrafında bir tur, kaleyi müsait bir yerden gördüğü zaman topu illa sol ayağına getirme gibi huyları gün geçtikçe ilerliyor. Son dakikalarda ki pozisyonu ise herkesi çıldırtmıştır eminim.
Melo takımda kalacaksa penaltı kurtardığı için, performans sebebiyle kalacaktır. Fatih Terim'in dediği gibi Galatasaray bir oyuncuya iyi dans ediyor diye para vermez. Bir maçlık değerlendirme ile sezona bakamayız, öyle olsa bu sezon Melo hala içerde, hala takım arkadaşlarına, teknik heyete, taraftara borçlu konumda.
ManU maçında dönüş sinyalleri veren Melo, dün akşam maçın genelinde takımın en iyisiydi. Kanatlara attığı paslar, savunmadaki kritik hamleleri dikkat çekiciydi. Zaman zaman stoperlerin arasına girerek takımı rahatlattı, üzerine koyarak devam ederse yediğimiz gol sayısında ciddi bir düşüş olacaktır.
Takımın diğer iyi ismi de Sabri'ydi. Futbolu özlemiş belli ki, çok verimli bir oyun ortaya koydu, Eboue'nin yokluğunun sıkıntı yaratmayacağının sinyalini verdi.
Golü atan ancak boş kaleye de net bir golü kaçıran Yekta, hırsının kurbanı oluyor. Oynamak istediği belli, gol atmak istiyor, koşular yapıyor hepsi tamam ama o pozisyonda daha elverişli olan Umut'u görmesi lazım, takım öncelikli olmalı, Yekta'nın bireysel hırsları değil. Yine de Selçuk'a alternatif en önemli isim takımdaki.
Ulu Johan formsuz, sakatlığından olsa gerek, o takım için çok önemli bir oyuncu, en kısa zamanda formunu yakalaması lazım. Balıkesir maçında oynar umarım.
Takımın kötüleri, Amrabat, Emre, Cris, Hakan Balta. Sonradan girenler takımı geriye çekiyor, oysa kenardan gelenin dinamizm getirmesi gerek. Amrabat bana Stoch'u hatırlatıyor, Fenerbahçe maçlarına bakarken de sürekli Amrabat'ı hatırlıyorum. İki oyuncu da anlamsız ortalar yapıyor, bir amacı yok, orta yapmış olmak için veya sağ ayağına alıp şut çekiyor, üstelik Amrabat'ın şutları o kadar da iyi değil. Amrabat ancak 2-0'dan sonra kontra atak için girmeli oyuna, 0-0, 1-0 veya geride olduğumuzda takım sanki bir kişi eksik. ŞL maçlarında nispeten iyi o da piyasa yapmak için bence, gerçi bu saatten sonra kim alır Amrabat'ı, boş hayaller bunlar.
Cris çok tuhaf hatalar yaptı dün, kendince ofsayt taktiği uyguladı, çok bozdu savunmayı. Emre Çolak'tan asla üst düzey futbolcu olmaz, sağ ayağı hiç yok. Onu savunmak çok kolay, tek top oynayamıyor, semazen misali dönüyor, topu eziyor. Gereksiz faullerinden bu sezon yediğimiz gol sayısı 2 ya da 3, bu takımın oyuncusu değil Emre. Sol kanatta Engin oynamalı artık, Engin, Selçuk, Melo, Hamit bu orta saha en iyisi olacak bence. Engin fizik olarak hazır değil ama teknik ölmüyor, dün hiç de fena oynamadı.
Son olarak merak ettiğimiz 4-3-3'ü 45 dakika görebildik sonunda, rakip kötüydü yanıltıcı olabilir ama oyunu rakip sahaya yıktık resmen, dün penaltımız verilse çok net 3 pozisyonu kaçırmasak çok net bir skorlar dönebilirdik, üstelik bunu sadece 30 dakikalık performans ile elde edecektik rotasyon faktörünü de göz ardı etmemek gerek.
Rakipleri üzdük dün akşam ama bazı yorumlar hakikaten komik olmaya başladı artık, Beşiktaş'lı Güntekin ve Fenerbahçe'li Rıdvan'ı izleyip maçı izlemeden ahkam kesiliyor. Burak Yılmaz hat-trick yaptığında gol sevinci eleştiriliyor, o sevinç Ronaldo'dan önce de yapılıyordu oysa ki. Melo'nun lakabı pitbull ve adam bu şekilde seviniyor, bunda da kimseyi bir aşağılama yok, insanlar özgür istediklerini yaparlar.
Ligimizde her sene en az 10 penaltıda kural hatası oluyor, sadece çizgide kalmama değil, ceza sahasına girişler de oluyor, ama sadece bizimki konuşuluyor. Taffarel'in orada olması irdeleniyor. Teknik direktör sahaya girince cezası 50 bin ise, Taffarel'in ki 100 bin olsun, herkesin gönlü olsun. Fatih Terim oyuncusuna küfür ediyor, aslında bakarsak bacaksız p.. lafı, ortalığın yıkıldığı kadar bir küfür bile değil, hakeme küfür etti diyorlar. Yılmaz Vural küfür ederken, ben burada yazarken tepki vermeyenler, şimdi iğreniyorlar, yargılıyorlar. Fatih Terim Emre oyuna girerken bir baba misali tane tane anlattı ona yapması gerekenleri, bunların swf.si yok ama maçı izleyenler gördü. ntvspor'un yaptığı dibine kadar taraflı programı izleyerek gaza gelerek yazılanlar trajikomik, ülkemizde çoğu futbolcudan fazla para kazanan Rıdvan Dilmen, sözde iyi yorumcu, objektif olan bu ismin, Fenerbahçe dışında çoğu takım hakkında fikri bile yok. Avrupa futbolunu geçin, Türk futboluna hakim değil. Antalyaspor'un Kadıköy'de kazandığı maçtan sonra programda, Güntekin merak ettim, üşenmedim Antalya'nın bir maçının özetini izledim diyebilen bir adam ulema ilan ediliyor, iki gazetede yazı yazıyor, yorumları sitelerde son dakika, sıcak haber oluyor. Yazık gerçekten.
Kural hatası falan hikaye. Dünya üzerinde bu tip olaylar çok az oluyor, olanlarıda incelerseniz genelde 1-2 adım çıktıklarını görürsünüz, kaleye geçen futbolcunun.
2006 yılında Basel maçında da olmuş aynı olay. Petric'te 1-2 adım öne çıkıyor, doğal olarak hakemlerde görüyorlar ama es geçiyorlar genelde.
Fatih Terim'in Emre Çolak'a ettiği küfür hiç hoş değil ama herşeyinde bir sınırı var. Maç içerisinde gayet normal Fatih Terim'in o heyecanla, maç kazanma isteğiyle falan küfür etmesi. Ama bencede çok çok yanlış küfür etmesi.
Kımse kusura bakmasın ben şunu anladım..Melo penaltıyı tutunca herkesin zoruna gitti. Aynı penaltıyı Muslera tutsa ve ileri çıksa yada Melo o golü yese ileri çıktı penaltı tekrarmı edilmeli diyeceklerdi.
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...36993702_n.jpg
Bende kaleciydim arkadaşlar lisanslı oynadıgım dönemlerde kalecinin bir adım buda 1 metre öne gelme hakkı var.. Sadece seri penaltı atışlarında hakem tekrarlatabilir..Bizde çok gelirdik..Oynatmazlar. Dİkakt bile etmiyorlar artık
Penaltıyı kullanan ellerine kurban olayım Melo. Hiç birşey yapmasa bile otursun stadda o bile insana pozitif enerji veriyor :)
Bu maçtaki öne çıkış ile Volkan'ın Avusturya maçındaki öne çıkışını kıyaslamak çok da doğru görünmüyor. Melo'nun öne çıkışı bir sıçrama hamlesi değil; oldukça yavaş ve adım adım ilerliyor. Normal şartlarda bu penaltıyı tekrarlatmayan hakeme "sen bir kaç hafta dinlen" derler muhtemelen.
İyi ki tekrarlatmadı ama, orası ayrı.
Avrupa'da konuşulanlar : Çok ilginç , Panter Melo , Mucize , Çılgın Adam , Altın Eldiven Pitbull
Türkiye : Orada Melo öne çıkmıyor mu yahu , hakemin hemen düdüğünü asması lazım penaltı tekrar edilmeli , Melo çok öne çıkmış.
(Dur biraz daha inceleyelim başka nasıl bir hata bulabiliriz)
Elazig Panteri Melo diye forma cikarsada tam olur :D
Nihahahahahah :)
http://i.imgur.com/6876w.gif
bu haftanın konuları niye yok ?