İNTER İKİNCİ KEZ ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU!!!
İnter, final maçında Barcelona ile karşılaştı. Maçın ilk yarısında ardarda gelişen Barcelona atakları vardı. Messi eski takımına karşı harika oynadı ama sahanın yıldızı Ibrahimovic oldu. Ibrahimovic ile iki kez öne geçen İnter, Barcelona'nın gollerine engel olamadı ve maçın normal süresi 2-2 sona erdi. Uzatmalarda Barcelona'da Ronaldinho oyundan alınınca oyunun kaderi değişti. Adriano oyundan alınırken yerine Elano girdi ve Elano uzatmaların ilk yarısında Ibrahimovic'in asistinde İnter'i 3-2 öne geçirdi. Uzatmalar İnter'in hakimiyeti ile geçemesine rağmen, Barcelonalı oyuncular İnter kalesini uzaktan sık sık yokladılar. Geçen yılki finalde olduğu gibi yine Richards muhteşem bir performansla Barcelonalı oyunculara geçit vermedi, işte bu dakikalarda Ibrahimovic bir kez daha sahneye çıktı ve İnter'i 4-2'lik galibiyete taşıdı. Bu muhteşem maçı İnter kazandı ve Sir Gürbüz İnter'in başında 3. büyük Avrupa zaferine ulaşmış oldu (1 UEFA, 2 Şampiyonlar Ligi). Ayrıca Sir Gürbüz teknik direktörler sıralamasında da 19. sıraya yerleşti.
Not : 163 milyon dolar gibi dünya borsalarını sarsan bir ücretle transfer edilen süperstar Messi, hem Serie A'nın hem de Şampiyonlar Ligi'nin en değerli oyuncusu seçildi. Şimdi Messi'nin bu ödüller sonunda yaptığı açıklamaları izliyoruz :
"Barcelona'dan hüzünlü bir şekilde ayrılsam da, ben dünyanın en büyük klübüne geldiğime inanıyorum. Ligin ilk yarısında bir dönem uyum sorunu yaşadım ama şu anda çok mutluyum ve bu ödülleri hocam Sir Emrah Gürbüz'e armağan ediyorum. Beni istediğim mevkide oynattığı için ayrıca teşekkür ederim."
Sir Gürbüz transfer politikası ile ilgili çok önemli şeyler söyledi, şimdi o açıklamaları izliyoruz :
"Artık İnter takımı daha büyük hedefler peşinde koşmalıdır. Bundan sonra altyapıya daha fazla yatırım yapacağız. Bunun için öncelikle genç tesislerimizi geliştireceğiz. Letonya'da bir futbol okulu açacağız. Ayrıca Aksaray'da bir kafede dar alanda kısa paslaşmalar yapacağız. Daha sonraki aşamalarda da kanalizasyon futboluna ağırlık verip, altyapıdan yıldızlar çıkaracağız. :D Şaka bir yana, bir ay sonra taraftarın gönlündeki futbolcuyu getireceğiz"
Basın : "Hocam kim bu futbolcu?"
Sir Gürbüz : "Gelince görürsünüz"