Hiç bulasma bence sabahtan beri onu tartısıyor herkes. :icon_lol:
Printable View
Muslera da tutar olay, atar olay. :)
Galatasaraylı futbolculardan biri bizim foruma üyedir belki. Geçen hafta Orduspor maçında Sabri'nin gol atması üzerine şöyle bir muhabbet döndü:
Quote:
Originally Posted by byariff
http://forum.turksportal.net/vb/show...6&postcount=45Quote:
Originally Posted by ThreepWooD
http://forum.turksportal.net/vb/show...0&postcount=46
Aslında Arif, o esnada sahada bulunan 11 futbolcuyu kastediyordu (Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih, Hakan, Sabri, Engin, Selçuk, Melo, Emre ve Necati). Her kim idiyse bu reaksiyonu başlatan, yanlış anlamış.
Abi senin şu araştırıcı ruhuna hayranım :D
Bazen olaylara direk taraftar gözünden bakıyoruz gerçek anlamı dışında yargılıyoruz. Fenerbahçeli arkadaşlar bana göre haksız değil uzaktan görünen şey tabii ki de bir kalecinin penaltı kullanması alay etmekle eşdeğerdir. Çünkü günümüzde pek penaltı kullanan kaleci yok ve kalecinin görevinde gol atmak değil zaten. Ama hem taraftar hemde takım arkadaşları Muslera'ya + bir moral ve takımda gol atmayan tek oyuncu olduğu için kullandırmak istedi. Eğer ilk penaltıyı Muslera kullansaydı Fenerbahçeli arkadaşlar söylediklerinde %100 hakılı olurlardı. Maç 0-0 ve penaltıyı kaleci kullanıyor. Bu, rakibi ne kadar ciddiye aldığını gösterir penaltı fırsatını tepiyor resmen takım
Bende genel olarak söyledim onu araştıran yanlış anlamış ;)
Buçuk olayının sistemi farklı biraz anca takımlar süper finalde aynı puanı toplarlarsa bi işe yarayacak.
Mesela; Galatasaray 77 puan topladığından 38.5'tan 39 puan ile başlayacak. Fenerbahçe ise direk 34 puan ile başlayacak. Süper final sonunda iki takımında puanın 49 olacağını varsayarsak şampiyon Fenerbahçe sayılacak.
Play-Off sistemi zaten saçmaydı, bu kurallarla birlikte akıl almaz bir hal almış durumda.
toparlayayim yabancilardan herkes atti muslera hariçti oda atti sonunda :D
kalemci : peki puanlar esit oldu diyelim ikisinin arasinda oynadiklari averaja bakmicaklarmi normal lig ve playoffta dahil ?
Puanlarının eşit olma şansı yok.
Galatasaray 38,5 puan
Fenerbahçe 34 puan
Trabzonspor 28 puan
Beşiktaş 27,5 puan
Şu an play-off öncesi puan durumu bu.
Fenerbahçe'nin toplayacağı olası +4 puan Galatasaray'ı, +5 ve üzeri Fenerbahçe'yi şampiyon yapar.
4,5 puan almayı başarabilirse o zaman ikili averaj vesaire devreye girer :D
Normal sezonun Şampiyon olan takımını kutluyorum.Hepsi elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar.Her takım gibi arada sorunlar yaşamadık mı? Tabi ki yaşadık ama bunlardan gerek İmparatorumuz gerekse başkanımız sayesinde çabuk kurtulduk.Bu sene şampiyon olmayı her takımdan daha fazla hakettiğimizi düşünüyorum.He bir aksilik olurda olamazlarsa da her zaman takımın arkasındayız.Üzülürüz,belki bazı oyunculara sinirleniriz ama birkaç gün sonra yine takımımızı desteklemeye devam ederiz.Yeter ki sahada bize mücadele ettiklerini göstersinler.Umarım Play-off'ta bir aksilik yaşamaz ve şampiyon oluruz.
Mehmet Demirkol: "Küme düşmek üzere olan takımla dalga geçen kim biliyor musunuz? Semih'in ayağını kırmaya çalışan Yiğit adlı arkadaş!"
muslera penaltıdan gol atmış :D
volkan babacan'ın yazdıklarını gördükten sonra , meslek arkadaşıyla dalga geçmeye çalıştığı için önceden ona bir oh olsun diyorum , iyi olmuş diyorum
ancak bir yandan da , "halısahada bile" fark açıldıgında kaleciye penaltı attırılmaz , bunu biraz futbol oynamış herkes bilir , takımın penaltıcısının kalecisi olmasıyla çok farklı şeyler.
bence yakışık kalmadı , kendi takımım yapsaydı utanırdım , ayrıca volkan babacan'dan da utanıyorum