Ben Bulls'un başarılarında Pippen'ın ne kadar önemli bir rol oynadığını inkar etmiyorum zaten... O takımın onlarca maçını tv.den canlı izledim. Pippen gördüğüm en çok yönlü oyuncuların başında gelir. Anlatmak istediğim; bir süperyıldızın yanına bir çaylak gelir ve takımın 2. süperyıldızı olur. Kareem AbdülJabbar'ın yanında Magic Johnson'ın zamanla süper yıldız olması gibi... Yahut Kevin Mchale'in Lary Bird'ün yanında zamanla bir efsaneye dönüşmesi misali...
Jordan'ın ilk sıra seçimi olmayışına gelince... İlk sıradan Hakeem Olajuvan seçildi; uzuna ihtiyacı olan Houston onu seçti ve o günün şartları içinde çoğu kişi aynısını yapardı. Hakeem tüm zamanların en büyük oyuncularından biridir ve daha kariyerinin 2.yılında Houston'ı NBA finallerine taşıdı. David Robinson-Tim Duncan'dan evvel tarihin ilk ikiz kuleleri Hakeem Olajuwan-Ralph Sampson ikilisidir. 2.sırada seçim hakkı bulunan Portland ise bir yıl önce Jordan'ın pozisyonuna bir başka efsane Cleyde Drexler'ı seçtiği için Jordan'ı atladı ve majesteleri 3.sıraya düştü. Büyük oyuncu olacağı biliniyordu ama gelmiş geçmiş en büyük oyuncu olacağını kimse tahmin edemezdi. Neyse; konumuz bu değil zaten...
Dediğinize katılıyorum; Pippen olmasa Jordan altı yüzüğü kazanmakta çok zorlanır ve mutlaka yanına ikinci bir iyi oyuncu isterdi. Ama asla o devrin en büyüklerini, yani Magic ve Bird'ü aramazdı; buna eminim. Pippen ondan önce başka bir takımda bir efsaneye dönüşseydi onu da aramaz ve genç bir yıldız adayı arardı; buna da eminim.