Peki ben tek kaldım yenildim :) demekki önderin yerine bu maçta okan oynamazmışş
Peki ben tek kaldım yenildim :) demekki önderin yerine bu maçta okan oynamazmışş
Okan'ın hem Fenerbahçe'ye hem de Türk futboluna kazandırılmasını en çok isteyenlerden biriyimdir şu anda ben belkide.Çünkü adeta bir şehir efsanesi olmuş "Fenerbahçe kendi oyuncularını yetiştiremiyor" ifadesinin çürümesini istiyorum.Aykut Kocaman bu konuda en doğru isim.Muhakkak Okan'a bu sezon içerisinde hem ligde hem kupada hem de Avrupa'da şans vereceği kesin.
En azından Önder'in artık bu takımda oynamaması gerektiği belli :n:
Tek kalmak yenilmekle alakalı değil ki bu durum ;) 3 kişi 4 kişi burada takımımızın faydası için konuşuyoruz.Ama sen biraz günü kurtarmak için daha ağır basıyorsun.Biz ise ilerisini kurtarmak için ağır basmaya çalışıyoruz.
Düşünki bugün Okan oynadı ve mükemmel bir maç çıkardı.Haftayada oynadı hop son dakikada bi pozisyon hatası gol yenildi Okan ne olacak başlamadan bitecek.Ama garantiye alınan maçın son 20 dk sı oyuna girerse özgüvenle oynayacak hata yapsa bile maç garantide birşey olmayacak :)
bence bu kadar abartmaya gerek yok eksiklerimiz vardi üstelik ikinci yariyi 10 kisi oynadik cok pozisyon verdik fakat defansa lugano ve gökhan geldimi daha az pozisyon veririz... attigimiz 2 golde cok güzeldi.. kadiköyde bu takimi her türlü yeneriz..
FB yeni sezon öncesi pekte iyi sinyaller vermiyor.Gökhan Gönül Lugano vs yok deniyor ama bu kadroda young boysu yenecek kadar güçlü gayet aykut kocamanı zor günler bekliyor kanımca
Ya senelerdir bu Önder bitmiyorda Okan mı bitecek ya yapmayın,sizde tutturmussunuz stres fln yok kabul etmıyorum yenilgiyi döndüm tekrar ben haklıyım :D
uzun uzun yazmaya gerek yok. young boys ileri ucu biraz yetenekli olsa maç 5-2 falan biterdiç eksikler var diyenlere katılmyorum çünkü sonuçta bu takım bire bir değerlendirildiğinde Fb den kaç gömlek altta ? ama sezon başı oldugu için takım hazır değil derseniz ona eyvallah... bakalım bizimkiler napacak yarın... Fb 2. maça kadar toparlanmazsa kadıköyde de çok rahat geçmez maç. ama sanırım toparlanacaktır. Yalnız baya zevkli maç oldu. hızlı ve bol pozisyonlu... Önder ,Cristian ve Alex çok kötüydü. İyi denebilecek 3 adam vardı. Emre, Volkan ,Stoch...
Aslında o kadar berbat bir takımız ki valla söylenecek söz yok !
İşte bizim Türk Milletimizin yorumu ;
Formsuz giden bir takımın başına yeni hoca gelir ve o hafta takım galip gelir '' Yaa bak gördün mü yeni hoca işi biliyor ''
Böyle devam ettikçe Aykutlarda harcanır Hasanlarda Hüseyinlerde.
Önder bitmez ki? Adamda bitecek birşey kalmamış... Ahı gitmiş, vahı kalmış diyeceğim, vahı da kalmamış.
Elbette Okan orada Önder'den çok daha iyi katkı verirdi. Ama takım lif lif dökülürken, Önder yerine Okan oynasaydı 10 yerine belki 8 tane net gol pozisyonu verirdik rakibe... Ama bu defa 10 yerine 8 gol pozisyonu verdiğimiz bilinmeyeceği için, "bu maçta Okan gibi bir genç sahaya sürülür mü" diye çatlak sesler çıkar ve o verilen 8 pozisyonun hesabı Okan'dan bilinirdi. Genel olarak değil, bazı çatlak sesler... Yoksa şahsen ben Önder'i halı saha takımında bile kadroya almam. Ama Önder'in kaşarlandığı, eleştirilerin para etmediği yerde en ufak bir çatlak ses -belki- Okan'ı olumsuz etkileyebilirdi. Belki diyorum, çünkü karakter özelliklerini bilmiyorum. Keşke bizim Türk çocukları da mesela Emir Preldzic gibi pişkin olsa... Azar işitse de, hata yapsa da, eleştiri alsa da yılmadan usanmadan ve umursamadan pişkin pişkin doğru bildiği yolda ilerleyebilse...
Önder mi? Adını bile anmak istemiyorum.
Kadıköy'de neyle karşılaşacaklarını bilerek, psikolojik olarak daha hazır çıkacaklarını düşündüğüm için turu geçme konusunda sıkıntı yaşanacağını zannetmiyorum. Geçen sezon izlediğimiz Kasımpaşa'nın birkaç üst versiyonu gibi bir izlenim verdi bana Young Boys. Kimse beklemiyordu bu tarz bir oyun, izleyici olarak temsilcimizin bu kadar çaresiz kalacağını da düşünmüyorduk. Karşılaşmayı düşününce 2-2 mükemmel bir skor oldu.
Umarım rövanşta ne yapması gerektiğini bilerek sahada mücadele eder oyuncular.
Maç konusunda Sergen'in futbolculuğuna laf atmak bana çok saçma geliyor.
Maça gelirsek başından sonuna kadar Young Boys haketti ancak F.Bahçe çok avantajlı bir skorla döndü.
F.Bahçe'de iyi diyebileceğimiz iki oyuncu vardı onlarda Volkan ve Emre. Diğerlerinin hepsi de çok çok kötüydü.
Kadıköyde bir sürpriz olmadan bu turu geçeriz ve Ş.L'e kalırız.
Futbolcular hakkında kısa değerlendirme yapmak gerekirse, Volkan böyle bir savunmaya rağmen yapabileceğinin en iyisini yaptı.İlk dakikalarda arka arkaya gelişen pozisyonlardan sonra zaten Volkan da savunmaya haklı olarak tepki gösterdi.Penaltı pozisyonu olmadan önce zaten Volkan bir sakatlık geçirmişti belki sakatlığı olmasa o penaltıyı da kurtarabilirdi ama sonuçta kimse penaltıyı kurtarmaması nedeniyle onu eleştirmeyecek.
Stoch son yıllarda yapılan en iyi transferlerden biri olacağını daha ilk resmi maçından belli etti.Üstelik çok genç ve 4-5 yıl Fenerbahçe'de futbol oynasa bile yine de çok yüksek ücretlere satılabilecek bir oyuncu.Diğer özelliği de takım oyununa yatkın olması.
Emre, Cristian gibi bir defansif orta sahanın yanında bu kadar oynuyorsa alkışı hakediyor.
Kazım için söylenecek çok söz yok.İnsan yedisinde ne ise yetmişinde de odur.Bu sefer tamamen elden çıkartılması büyük olasılık.
Bekir biraz efendi kişiliğinin de katkısıyla pek göze batmıyor -bu maçta Bilica ile beraber sergilediği performans ayrı bir olay - Lugano'nun yanına iyi bir yedek olarak bekletilebilir.
Andre Santos konusunda tamamen şüphelerim var.Acaba sol bekte defansif anlamda ne kadar katkı sağlayabilecek takıma.
Önder, Bilica, Cristian, Deivid takımdan gönderilirse 3 yabancı kontenjanı açılmış ve ruhen de taraftar rahatlatılmış olacak.Buradan açılan kontenjanla birlikte bir forvet bir defansif orta saha bir de stoper alınırsa harika olur.
Bir de bana kalırsa bir tane yerli yedek oturacak bir sol bek alınabilir ama adaylar çok kısıtlı.
Lugano ve Gökhan Gönül ikinci maçta oynasa bile çok şey değişir.Kazım'ın yerine de Dia veya Mehmet Topuz gelecek büyük olasılıkla.Alex de evsahibi olmamızın da etkisiyle biraz daha ağırlığını koyarsa ikinci maçta net bir skor alarak Play-Off lara kalırız.
Volkan penaltıda kaleyi ortalamadı ama.
Evet sakatlığının da etkisiyle kendine güveni de azaldı ve pek fazla motive olamadı gibi geldi bana da.
Sanırım çoğumuz bugün Fenerbahçe'nin İsviçre'de 5 atmasını bekliyormuş.Yada Aykut hocanın şapkadan tavşan çıkarmasını.Yahu bu maçlar eleme maçı.Bir sonraki tura çıktığınızda yada gruplara kaldığınızda UEFA demiyecek bu takım iyi futbolla gelmedi buraya, onun için gruplara kalamaz.Henüz sezon başı, takım mental-fizik-kadro uyumu açısından hazır değil.Ve bu takım geçen sezon çıktığı 2 finalide kaybetti.Ruhsal olarak çok büyük çöküntü yaşadı.Bunun belirtileri hala görülebiliyor.Bugün YB'nin bilmem kaç yüzbin dolarlık bilinmedik forveti Gökhan Ünal'dan daha iyi mücadele ettiği için suçlu Aykut hoca mı?Sanki klübede İbrahimoviç bekliyor..
Kadro kalitesine değinen arkadaşlara önerim, kağıt üzerindeki değerlere aldanmayın, takılmayın bu hesaplara bu kadar.Futbol yürek işi.Karşındaki adamdan 10 kat daha değerli bir oyuncu olman, o an çıktığın hava topunu senin alacağının garantisi mi?Galatasaray Tromso'ya, Shakhtar Fulham'a, Milan Deportivo'ya, Madrid Lyon'a elenirken kadro kaliteleri eşitmiydi?Kadro kalitesinden dem vurarak eleştiri yapmak, heleki şu durumdaki Fenerbahçe için bence çokda sağlıklı olmaz.
Kaldı ki Young Boys bugün hepimizi yanılttı.Kaçınız böyle organize ve mücadeleci bir takım bekliyordu maçtan önce?
Fenerbahçe sezon boyunca bu sistemle oynayacaksa Alex'in yerine başkasını transfer etmeli ya da Alex saha kenarına çekilip Özer oyuna alınmalı. Yoksa Fenerbahçe Alex'ten hiçbir verim alamaz. Ya da Alex'i forvete çekip çift forvet oynamalı. Bu arada Fenerbahçe'nin asıl aradığı santrafor geçen senenin Turkcell Süper Ligi gol kralıdır. :D
İsviçre ligi sanırım başladı. Young Boys, Fenerbahçe'ye göre daha hazır durumda. Bunu maç içerisinde de gördük. Fenerbahçe büyük bir kulüp olduğundan ötürüde zor duruma düştüğü maçtan avantajlı skorla döndü.
Şuan ki tablo Fenerbahçe için aşırı kötü. Bu gelecek içinde böyle olur anlamı taşımıyor. Taşlar yerine oturmadı ve bir belirsizlik, güvensizlik ortamı var. Bunlar ortadan kalktığında daha iyi futbol izleyebiliriz. Kadıköy'de Fenerbahçe 1-2 yer 3-4 tane atıp turu geçer.
@Aşk-ı Şehir
Fenerbahçe bir "gol kralı"nı daha kaldıramaz.:D
Stoçh'u çok beğendim , seri bir oyuncu , kaleye gitmeyi seven biri. Kazım herzamanki gibi olmayacak zamanda olmayacak yerde takımını eksik bıraktı. Şu kafasını o yeteneğini ortaya çıkarmaya verse çok büyük topçu olacak ama neden böyle yapıyor anlaşılır gibi değil. Sanki geçen sezon bu davranışları yüzünden kiraya gönderilen kazım bu kazım değildi.
Ayrıca Bekir'i çok beğendim belkide Bilica-Lugano göbeği düşünülebilir bilica-lugano yerine. Hem kontejyan açılmış olur.
fenerbahçe sanırım bu sezon 4-2-3-1 oynayacak bu maç gibi. Bu sistemde Dia'da iyi işler yapabilir açıkçası , ama forvete g.ünal yetersiz gibi tek forvet olduğu için.
Fenerbahçe'nin bugünkü eksiği hem defansif hem de ofansif kanat oyuncularının yetersiz olmasıydı aslında. Stoch'u bir kenara bırakırsak Andre Santos geçen senede gördüğümüz haliyle ofansif oynamayı daha çok seven bir oyuncu. Bu maçta da elinden geldiğince çıktı zaten. Sağ bek Önder Turacı zaten işkence. Onun da ilerisinde Kazım beyimiz var. Hayır bütün maç daha doğrusu 45 dakika boyunca sadece bir kez savunmaya yardıma geliyorsun onda da sarı kart görüyorsun üzerine sırf artistliğini göstererek topu atmalar falan. Yahu sana şans verilmiş oyna kap formayı! Geçen sene MTK Budapeste'ye karşı oynadığı futbolu hatırlıyorsunuzdur. Young Boys çok mu farklı bu takımdan. Hele Alex... Ya hiç mi bir şey kalmamış bu adamda anlamıyorum. Fenerbahçe'li birkaç arkadaşımla izliyorum onlar bana soruyor "Alex'in ayağına top geldi mi?" diye. Forvete transfer şart. Gyan da doğru bir karar.
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/20...youngboys2.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/20...ungboys446.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/20...youngboys4.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/20...youngboys6.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/20...youngboys3.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/20...youngboys7.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/20...youngboys8.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/20...youngboys9.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/20...oungboys10.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/20...oungboys11.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/20...oungboys12.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/20...oungboys13.jpg
sağ bekte alt yapıdan bi çocuğu oynatmaya cesaret edememek büyük bi eksidir benim için.ben çıksam önderin oynadığını oynarım yahu.sonra kanatlarımız bu kadar forvete yakın oynayacaklarsa alex değil özerin oynaması lazım orta saha çok zayıf kalıyo bu kadar ofansif kanatlar ve alex oldugunda.orta sahayı özer emre mehmet yapmaya cesaret edebilirse hoca daha başarılı oluruz.rezaletti dünki oyunumuz
Köklü bir revizyon şart.Kenarda bekleyecek oyuncular içerdekileri zorlamayacaksa neye yarar.
emre oyundan alınırken aykut hocaya tepki göstermiş sanırım hiç hoş değil 2. kez disiplinsiz yaklaşması aykut kocamana
Emre sekiyordu, üstelik yorulmuştu da, Aykut Kocaman'a değil de çıkarken rakip takımdan bazı oyunculara tepki göstermiş olabilir. Maçın son anları, skor Fenerbahçe lehine, yorgun bir Emre, çıkarken neden tepki göstersin ki?
stopor r.marquez olabilir,ön libero annan ,forvet olarak adebayor ,gignac olay tamam.Yerli olarak sercan,volkan,eren güngör,orhan sam,ceyhun bunlardan 2 veya 3 nü alamak lazım.
umarım aykut kocamana değildir zaten tepkisi genç ve çok tanınmayan bir türk hocanın otoritesini üst üste 2 kez delmek sarsabilir yabancı oyuncuların gözünde.biz transfer bekliyoruz ama sadece forvet alacaklar gibi gözüküyo
Bu Aykut Kocaman kadar şansız hoca yok. Enkaz bir takım devraldı. Hazırlık maçları iyi geçmedi. Üstelik böylesine önemli bir maçta takımın yarısı yok. Olanlarda atılmaya meyilli olarak oynuyorlar. Zaten yedeklerde iş yok. Tebrik ediyorum Aykut Kocaman'ı, böylesine hazır, diri bir takımdan son dakikada da yesek beraberlik aldığı için. Maça baktım ikinci yarıda, 10 kişi kalan takımın defans hattı felç olmuş. Önder denen cisim sağ beki alt üst etmiş bırakmış.. ADamların bir oyuncusu paso kafa vuruyor. Zaten penaltı olmayan bir golde olsa yinede Selçuk orada öyle müdahale yapmamalıydı. PEnaltı olmadığı bariz ama hakem etki altında kaldı ve sonunda çaldı. O kadar da önemli değil ama bu yedek kadro kalitesini yukarı çekmek lazım. As oyuncular ile yedekler arasında fark büyük geldi bana. Bilmiyorum yada ben iyi izleyemedim heralde maçı...
Şunuda belirtmek isterim ki, Bu Kaz(ma)ım dan futbolcu olmazzzzzz. Olmazzzzzzzz. Olmazzzzz. Bu adam arsız, duygusuz, vurdum vurdum duymuyor........ Bencce gönderilmeli. Derhal kurtulmalyız. Zaten ne yapacağını eleme maçında göstermiş oldu. Bizim için avantaj çünkü ya grup maçlarında felan ben oynamayacağım mesajını verseydi. O zaman geç olacaktı ama hala vakit var.
Bu resimde tepkinin kime olduğu anlaşılmıyor, Emre sinirlenince gözü kimseyi görmüyor, bunu düzeltmek için çabalamazsa Emre ile durumların değişeceğinden bahsetmişti Aykut Kocaman.
Lugano Gökhan Gönül Özer Mehmet Topuz Dia ve mechul forvet Bunlar göze çarpan eksikler . Hepsi oynayamasa bile yedek klübesinde bolca alternatif olacaklar Yani çok karalar bağlamamak gerekiyor dünkü oyuna . Ama defansif anlamda takviye şart Bilica'nın acilen gönderilmesi lazım
Neden bilmiyorum ama Emre'nin tepkisi 4. hakemeydi. Zaten kameralar yakaladı tepkinin hakeme olduğunu. Muhtelemen bu fotoğraf 4. hakemle tartıştıktan sonra kafayı çevirirken yakalanmış.
Fenerbahçe'nin en az iki veya üç oyuncu daha alması lazım. Yoksa işimiz zor; ama şu forvet transferi açıklansada bir rahat etsek.
Forvet , Defans ve yedek kaleci lazım en acilinden . . .
Bence birde alternatif sağ bek lazım..
Futbol adil değil oynayan takım kazanmadı.Aykut hocaya üzülmemek elde değil
alt yapıdan bi genç çocuk alternatif sağ bek olmalıydı bu cesareti gösterebilmeliydi aykut hoca.önder kadar kötü oynamayı beceremez alt yapıdakiler zaten
Kazım: Topu havaya dikmenin sarı kart olduğunu biliyorum ama bu hakeme bağlıdır.
http://www.milliyet.com.tr/ozru-kaba...69/default.htm