İlk penaltı penaltı,müdahale var düşüyor.
Alex 27 gol atmış onları pek hesap etmedim.Zor çünkü.
Printable View
Gayet net penaltılar. Ankaragücü'nü korumaktan dolayı böyle söylüyorsun.
Maç oynanırken yazdım, çok net penaltılar. Tartışması dahil olamaz.
Bir daha yazıyorum.
* Alex'e yapılan pozisyonda rakip dizini sokuyor ve bacağı ile bozuyor. Top en az 1 metre açılmış durumda.
* İkincisinde Niang'ın ayağına çelme var.
Kaleci hariç kalan oyuncu son adam sayılır.Kaleci çıkınca geride kalan stoper ile 2 oyuncu eder Niang'a koşan. Yani sayısal olarak yine 2 kişi var ve biri penaltı yapıyor. Bariz gol şansı ve son adam oldu, kırmızı doğru.
* Üçüncüsünde de Niang'ın bileğine kalecinin kolu geliyor ve bozuyor. Ters açıdan net belli. Doğru karar.
Maça sert başlayan Ankaragücü'nün sertliğine ilk 25 dakikalık dilimde karşılık veremedik. Bunda sarı kart sınırında çok fazla oyuncumuz olmasının da etkisi vardı. Muhtemelen bilekleri morarmamış oyuncumuz yoktur. Sonrasında art arda gelen gollerle Ankaragücü'nün direncini tamamen düşürdük.
Fenerbahçe üzerindeki gerginlik ekran başında bile hissediliyor. Sadece oyuncular değil, ekran başında bizler de fazlasıyla gerginiz. İlk 25 dakikalık dilimde oyuncularımız oyuna bir türlü ağırlıklarını koyamadılar. Üstüne üstlük Trabzonspor'un da erken goller bulması ayrı bir baskı unsuruydu. Alex'in ustalığı, Niang'ın çapraz koşuları, sağlam savunma derken 3 puanı almayı başardık.
Alex için bu kaçıncı kez Alex'i övmek için kelime bulamıyorum deyişim bilmiyorum. Penaltı kaçırmıyor, frikikten atıyor, kafayla atıyor, aşırtma atıyor, röveşota atıyor; binbir türlü gol attı. İnsan değilsin Alex.
Mehmet Topuz yine çok istekliydi. Ancak Alex'in frikik golünden sonra küsmesi ve arkadaşlarına katılmaması yakışmadı. Fenerbahçe taraftarının büyük bölümü Mehmet'in katkısının farkında. Bu sezonki 10 ya da 11. asistini de yaptı. Moralini bozmadan bu çizgisinde devam etmeli. Üst üste 2 maçı kaldırabilecek kadar fiziki açıdan sağlam.
17 maçta 16 galibiyet inanılmaz bir istatistik. Avrupa'nın kendi sahasında en uzun süre gol yemeyen ekibi rekorunu da ele geçirmek ayrı bir güzel.
Penaltıların üçü de penaltıydı. "Bir maçta hakem nasıl olur da 3 penaltı verir?" demek "hakem eyyamcı olsun" demektir. Eğer cezasahası içerisinde 10 kusurlu hareketten birini 10 kez yaparsanız bunun karşılığı 10 tane penaltıdır. İlk pozisyonda geçen hafta dinlendirilen Rajnoch'un Alex'e müdahalesi var. İkinci penaltıda Niang Senecky'i geçerken Senecky çelme takıyor. Üçüncü penaltıda da yine Niang topu kurtardıktan sonra Özden'in kontrolsüz girişi var.
Son olarak; ligin ilk yarısında yerden yere vurduğum Aykut Kocaman'a 2. devredeki takımın performansından dolayı hakkını vermem gerekiyor. Yanlış anlaşılmasın eleştirilerden pişmanım demek değil bu. İlk yarıda istifa etmesi gerekiyor şeklinde isteğim haricindeki tüm eleştirilerimin arkasındayım ve o konularda eleştirilerin tamamını hakettiğini düşünüyorum. Ancak 2. yarıda takımın böyle üst düzey bir performans sergilemesinde doğal olarak teknik direktörün de büyük payı var. Doktorundan, malzemecisine; hocasından futbolcusuna kadar bu başarıda emeği geçenlere teşekkürler.
Artık son 90 dakika.. Tüm ipler elimizde.. Tek yapmamız gereken 90 dakikayı üstün bitirip kupaya ulaşmak. Ama olur da yine son hafta şampiyonluğu kaybedersek bu takımı 2. yarıdaki insanüstü performansından dolayı alkışlamamız gerekir.
Önümüzdeki hafta umarım aynı resmi görürüz.
http://www.yukleresim.com/images/481...1142977374.jpg
Bu maçtan önce 6 penaltı golü vardı Alex'in bu maçla birlikte 9 olmuş oldu.
ilk penaltı o kadar net ki...
Arkadaşlar Alex çocukları ile Lig Tv'de röpörtaj veriyor izlemek isteyenler kaçırmasın...
Alex istediği yere ayağını sokabilir. Alex dokunmuyor, rakip dokunuyor Alex'e.
Eğer Alex'in bacağına dizini dokuyorsan ve ayağı ile kesip indiriyorsan penaltıdır. Alex kendini bırakmış, oraya koşmuş vs laf olur bunlar. Darbe varsa bırakır, devam etmez hakkıdır, istediği gibi bırakır kendini yere. İnandırıcı düşmek zorunda da değil, hatta darbeyi alıp yere bırakabilir kendini. Darbe varsa penaltıdır ve darbe de var.
Rakip topa dokunmuyor, müdahale sırasında top 1 metre açık zaten. Önce rakip müdahale ediyor, Alex değil. Tekrarını izlemeni öneririm Coşkun.
Evet Alex'in penaltı golü 9 oldu. Alex bu sezon sağ ayağıyla attı, sol ayağıyla attı, kafasıyla attı , penaltıyla attı , frikikle attı. Spikerin dediği gibi 5 çeşit gol var. Her yol var Alex'te :)
Bence ne olursa son hafta olur bizim takımda. Son haftaya kadar getiripte şampiyonluğu bırakmak bizim adetimiz. Son hafta o kadar net olamıyorum :)
1. penaltıda adamın topa müdahalesi bile tartışılır ki Alex sağa doğru çalım atıyor.
Yorumcuları örnek veren arkadaşlar olmuş;
Marcus Merk :
%100 penaltı, defans oyuncusu böyle bir müdahale yapamaz
Marcus'ta Fenerli, anlamıyor dersenizde eyvallah :D
Haftaya Sivas, bakalım nolcak. Ters bir takım bana göre.
Bi kaç kere yazdım sildim maç hakkında ne yazabilirim ama fazla uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Lucescu Barcelona maçından sonra bi açıklaması vardı '' Eğer Messi olsaydı bu akşam biz kazanırdılk '' diye bu durumda aynı böyle bişey . Alex bizde ve biz kazanıyoruz (: .
Forumda birinin imzasında görmüştüm heralde Sait yazmıştı. Futbol bir matematikse Alex +sonsuzdur (: (:
Maçtan şimdi geldim, doyamadım abi doyamadım gol atmaya Alex'i izlemeye doyamadım. En güzeli ise maç sonunda futbolcuların sahayı terk etmeyip taraftar gibi olmasıydı. :)
Alex ayıp etti.
Bu kadar da atılmaz, gerçekten ayıp etti, duran toplardan bir kornerden atmadı zaten, taça da izin vermiyorlar. :)
Artık Alex'in gol atmasını istemiyorum şu "takım Alex'e bağımlı" cümlelerinden dolayı :D Adam inadına atıyor.
Ligin ikinci yarısında 16'da 15 yaptık (Bursa maçı 1-1)... Bu maçlar içerisinde ise kendi evimizde oynadıklarımızda hiç gol yemedik. Büyük bir başarı...
Antu'dan Sevgilerle :)
http://www.antu.com/images2007/upLoa...ankaragucu.JPG
Bu sezon iki takım yenememiştik, biri Ankaragücü biri Bursa, tek Bursa kaldı.
Yanarım yanarım son 17 maçın 16sini kazan; ama gel gör bir maç kaybettin mi şampiyon olamıyorsun...
Efsane bir seri yakaladık, her takıma kısmet olmaz. :)
Tebrikler Fenerbahçe... Aleks ne yapıyorsun arkadaş,Berbatov musun mübarek ? :p 5 gol atılır mı. ? :D
Alex'in golüne sevinirken maç bitmişti, hakem bile yeter artık demiş. :)
Atılan mesajları kontrol amaçlı bir süre kilitli kalacaktır.Mesaj yazacakları engellediğimiz için kusura bakmasınlar.
Maç hakkında yorumlarınızı paylaşmaya devam edebilirsiniz.Fakat lütfen hakem kötü niyetle Fenerbahçe'ye penaltı verdi gibi imalarda bulunmayınız.Bu tarz imalarda bulunan arkadaşlar sonra üzülebilirler.Mesaj yazacakları tekrardan engellediğimiz için özür dilerim.
Alex ne yapmis öyle ya kaç gol oldu bu sezon?
27 gole ulaştı. İlk geldiğinde 24 atmıştı 3 gol fazla atarak rekorunu geliştirmiş oldu kendi adına...
ya sergen yalçın yayına çıkmadan önce ne alıyo merak ediyorum enteresan yorumları var:D
(Avrupa)
1 - C.Ronaldo ---------33 mac 38 gol 26 yas
2 - Messi -------------- 34 mac 31 gol 23 yas
3 - Gomez ------------ 32 mac 28 gol 26 yas
4 - Di Natale --------- 35 mac 28 gol 33 yas
5 - Alex --------------- 32 mac 27 gol 33 yas
Ek$i'de gördüm :)
c.ronaldo ne zaman 26 oldu yav vay be yıllar ne çabuk geçiyor
alex önümüzdeki maçta da dör beştane atarsa messiyi yakalıcak nerdeyse:D
ronaldo yardırmış yalnız. adam sırf rekor için canla başla oynuyor.
Hakem'in 3. penaltıda da kırmızı vermesi gerekirdi diye düşünüyorum hatta 2. penaltıya göre daha netti kırmızı kart. Ama bu ülkede hakem onu yapsa, haklı olmasına rağmen eleştirilecekti mutlaka, herhalde penaltıyı çalıp oyuncunun yanına giderken bunları düşündü ve sarı çıkardı. Kaleci eğer öndeyse, kale çizgisinde 1 oyuncu bekliyor olsa da o müdahalede kırmızı kart çıkar, son adam olur.
Alex diyorum, fazlasına gerek yok. Sezon başında takım artık Alexsiz sisteme alışmalı düşüncesindeydim, tabi bundan bahsederken Aykut Kocaman'ın Alex'ten bu kadar verim alabileceğini hiç düşünmemiştim. Alex en iyi sezonunu geçiriyor hiç şüphesiz, sadece attığı gollerle, yaptığı asistlerle değil, gösterdiği mücadeleyle de 7 yılın en iyisi.
Son 90 dakika artık, takımın 2. devre gösterdiği olağanüstü performansı görmezden gelmek imkansız, haftaya kazanıp 3. defa aynı sonu görmeyeceğimizi düşünüyorum ama olur da kazanamazsak bu ekip dağıtılmamalı kesinlikle, 2.lik başarısızlık olarak görülmemeli ama bakıyorum takıma ve 2.liği asla aklıma getirmiyorum.
Teşekkürler Alex, tebrikler Fenerbahçe.
vay be helal olsun vallaha
Alex'in açıklamaları
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=92437
Ayrıca kızı Maria'nın sorulara Türkçe cevaplar verdiği güzel bir bölüm de var. :}
Bu da Markus Merk ve Mustafa Denizli'nin yorumları
http://www.youtube.com/watch?v=txeaO...layer_embedded
sonunda marcusu da delirtecez :D
Alex ve ailesinin röportajı çok güzeldi heleki eşinin son mesajı çok güzeldi (: (: Severek takip ediyoruz ailecek :D
Maçtan yeni geldim.. ben kadıköyde böyle bi maçı ilk defa izliyorum.. Taraftarından futbolcusuna herkes öylesine inanmış ki şampiyonluğa.. İnşallah artık bu noktadan sonra vermeyiz kimselere şampiyonluğu..
Biz 6 istedik attılar... Şamdi şampiyonluğu istiyoruz..
O bu değilde, şu polonya'da en çok Saracoğlunu özleyeceğim galiba.. Bu sezon yağmurda çamurda sıcakta soğukta ordaydım.. İnşallah CL grup maçlarındaki deplasmanlarda olacağım..
sadri şener geçen haftalarda öyle bir açıklamada bulundu ki, bu hafta bizlere koz oldu resmen.
penaltıları çıkın, 3-0 olur.
öyle atıp tutmak iyi değilmiş demek ki...
futbol öyle bir oyun ki, adama lafını da yutturuyor, bikini de giydiriyor. bu hafta birkez daha şahit olduk. herhalde sadri şener'in kafasına dank etmiştir.
Ankaragücü maça çok iyi başladı. Fenerbahçe şampiyonluğa giden bir takımdan çok uzaktı ama penaltı anına kadar.
Benim görüşüme göre kilidi açan penaltı pozisyonu hatalı bir karardı. Pozisyona baktığımızda Alex topu sağa doğru çekerken daha darbe gelmeden ayakları çimden havalanmaya başlıyor. Kimse onun koşu stili bu demesin.
Türkiye'nin bir numarası dediğimiz bir hakemin 2 ayrı maçta şampiyonluk yarışını bu kadar etkilemesini anlayamıyorum. O gün Antep maçında Trabzonspor belki yine kazanacaktı, dün Fenerbahçe belki yine kazanacaktı ama kesin kazanacaklarını da kimse iddia edemezdi.