Kezman konusunda bakalım neler olacak göreceğiz, zaman gösterecek bunu bizlere. Hazırlık maçları ve ön eleme maçında Kezman'ı düşünüp düşünmediğini Aragones'in anlayacağız, bir 10-15 gün içerisinde netleşir herhalde onun da durumu.
Teşekkürler dostum, sağolasın, ben de senin yorumlarını dikkatle takip ediyorum.
Sol açığa bence Tuncay tarzı bir isim almalıyız diye düşünüyorum. Uğur Boral o mevkii için şu an tek isim olarak görünüyor as oynayacak ama o da istikrarsız. Sevilla maçlarındaki performansını yansıtsa bu takımın uzun yıllar bankosu olur ama çok farklı oynuyor her maçta. Umarım bu yıl istikrar kazanır, futbolunu geliştirir, özellikle de defansif yönünü. Vederson sol açık için ideal bir isim ama defansif oynayacağımız maçlarda. Ofansif anlamda Vederson'u vasat görüyorum, ama onun oynadığı maçlarda da orta sahamız çok iyi oluyor, geçit vermiyoruz rakibe. Mesela Inter maçı burada 1-0 kazandığımız, orada Vederson harikaydı. Gürhan'ın fiziği zayıf boyu kısa olmasından, Tümer'in de fiziğini zayıf buluyorum ama tabii ihtiyaç olduğunda Gürhan da Tümer de bu bölgede oynayabilecek isimler. 100. yılımızda Tümer sağ tarafta da sol tarafta da oynuyordu, bu yıl da bu işi yapabilir ancak eski performansından uzak da olabilir, malum yaşı ilerledi.
Can Arat kesinlikle gönderilmeli. Keşke Ufuk Ceylan için takasta kullanılsa Can Arat, bence mutlaka gönderilmeli, kadroda fazlalık yaratıyor ama takımda tutulacak gibime geliyor yine de, zira şu UEFA'nın Şampiyonlar Ligi kadrosunda alt yapıdan oyuncu bulundurma şartı var belli bir sayıda, Volkan Babacan, Semih, Gürhan ve Can bu standartlara uyduğundan Can kalabilir, ama 18'e giremez bence.
Kale için benim hiçbir endişem yok. Volkan'a sonsuz güveniyorum, bu takımın as kalecisidir her zaman. Ancak yedekler konusunda endişeliyim. Volkan sakatlanırsa eğer yerine oynayacak kalecimiz Volkan Babacan ve Mert Günok var ama bu isimler de gelecek vaad eden tecrübesiz kaleciler. Mesela Volkan geçen yıl 5 maçlık bir ceza almıştı, yine öyle bir durum olursa kalemizi güvenle emanet edebileceğimiz birine ihtiyacımız var. Serdar böyle bir isimdi, iyi bir yedekti ama gitti. Babacan ile Günok'un Süper Lig tecrübeleri yok, Avrupa tecrübeleri hiç yok, o yüzden zor anlar yaşayabiliriz. Bu yüzden ben Volkan'ı çok fazla aratmayacak yerli bir kaleci alınmasından yanayım, bu isim Ufuk Ceylan olursa çok iyi olur zira kendisi V.Manisaspor ile Süper Lig deneyimi yaşadığı gibi, ümit milli takımla Avrupa deneyimi de var. Yetenekli ve gelecek vaad eden bir kaleci olarak görüyorum Ufuk'u, umarım alırız, Volkan'ın yedeği olur, tabii bir diğer alternatif de eski kalecimiz Recep ama o da yedek olmak için gelmez.
Biraz uzun oldu, kusura bakmayın :)