Originally Posted by
ABOOO
Dünyada hiçbir takım bütün oyuncularını ilk 11 için almaz.
İlk 11 için transfer yapılmaz.
Güç dengeleri her anlamda her noktada yakın olmak zorunda.
Büyük teknik direktörler rotasyonun sonuna kadar ayarlar, herkese hakettiği performansa göre forma verir.
Her aldığın oyuncuyu ilk 11e yazacaksan asla başarılı olamaz.
4 santraforu da maç sayısında eşit olarak oynatabilirim, hatta onlardan maç performans alabilirim.
Aksini iddia eden var ise lütfen büyük liglerin istatistiklerini çıkarsın, futbolun temeli budur.İlk 11 dışında kadro zayıfsa asla başarılı olamazsın.
Yedek olmak harcanmak demek değildir, bir kadrodaki her oyuncu yedektir.
Sercan gelir ise bu kadroda önemli bir isim olacaktır, bu azim onda var ise bu sorun olamaz.
Beşiktaş'ın şampiyonluğu kadro kalitesinden değil, alternatifli kadrodan dolayıdır.
Fenerbahçe ve Galatasaray hala Beşiktaş'ın bir kademe üzerinde ve kalite olarak ciddi sayılabilecek bir fark var.Ancak bu rotasyon olmadan hiçbir anlam ifade etmez.
Bir Beşiktaş taraftarının kabul etmemek istemesini normal karşılayabilirim.Rakibin başarılı olmamasını istemek normaldir.Futbolun gerçeğinde Sercan'ın potansiyelinin nerede olduğu biliniyor.Sercan oyun stilinde önemli yer tutabilir.
Sivas'ın başarısında maç başı taktik belirlemek önemli yer tuttu.
Bir çok oyuncu maç başı sisteme göre forma şansı buldu.
Bu Daum'un çok sevdiği bir durumdur, Daum 3-5-2, 4-3-1-2, 4-4-2, 4-1-5 gibi bir çok taktiği denedi, 3-5-2, 4-4-2 ve 4-5-1 ile şampiyonluğu var.
Oyuncuların yerlerini değiştirir, bir anda sistem değiştirebilir.
Oyuncuların fizik ve teknik kapasitelerini ölçüp buna uygun taktik belirleyebilir, bunu başka sistemlerde kullanabilir.
Ayrıca Galatasaray neden bir santrafor aldıktan sonra Kone'yi ısrarla transfer etmek istedi? Bunun ısrarla araştırmanızı rica ediyorum.
Top taşıyan forvet modeli bu kadrolar için inanılmaz bir artıdır.
Sercan'ı küçümsemek kadar kendi kendini baltalayan bir düşünce alamaz, United'ın istediği bir oyuncu hakkında İngiltere'de başarıla olacağına inanıp burada vasta olabileceği kadar gerçek dışı bir yorum daha duymamıştım.Fenerbahçe'de başarılı olmamasını umuyorum deseniz şuna daha doğru olacak.