bu sektorde olan gazeteci arkadaslarimla ve bazi kaynaklarimla bu konu hakkinda gorusmeler yaptim dogrulugu nedir ne degildir diye ogrenmek icin. yasanan olaylari aynen su sekilde anlatayim size de.
Unal Aysal, inter baskaniyla gorusmeye gittiginde baskan kapiyi 15 milyon euro'dan aciyor ancak Unal Baskan bunu 8 milyon euro'ya kadar indiriyor.
daha sonra sneijder'le yapilan gorusmelerde de ayak basti parasi olarak sneijder'e 6 milyon euro; yillik 3.2 milyon euro, mac basina 25 bin euro ve sampiyonluk primi olarak 500 bin euro verilecegi bildirilmis. sneijder'in bu teklife sicak baktigi ve anlastigi da dogru yani aslinda is imzaya kaldi direk ama sneijder ailesinin fikirlerini inanilmaz derecede onemseyen bir insan ve "benim icin bir sorun yok bir de ailemle gorusmek istiyorum" demis.
bu gorusmeden sonra esinin attigi tweet'e bakarsak sneijder'in anlastigini soyleyebiliriz ki yakin kaynaklarimdan aldigim bilgiler de bunu dogruluyor.
handikaplara gelecek olursak:
sneijder'i manutd, anzi, tottenham ve qpr da istiyor. qpr, sneijder'in istedigi ucreti veremiyor. tottenham bir baska oyuncuyla daha yakindan ilgileniyor ve o oyuncunun alternatifi sneijder. man utd ise sneijder haftalik 200bin sterlin istedigi icin bu transferden vazgecti. rooney 225bin sterlin kazaniyor haftada ve bu istek manutd icin cok gereksiz geldi.
galatasarayin buradaki en buyuk artilarindan bir digeri de sampiyonlar liginde ilk 16ya kalmis olmasi ve ayrica schalkeyle eslestigi icin bir ust tura cikma sansi diger kuralara gore daha yuksek. bu da sneijder'in galatasaray'a gelmeyi kabul edecegi sebeplerden bir tanesi.
evet durum boyle... sneijder kesin kararini persembe aksami ya da cuma gunu yoneticilerle yapacagi gorusmeyle aciklayacakmis. bizimkiler olumlu sonuclanacagi yonunde hemfikirler.
acikca soylemek gerekirse ben hala bilgileri benimle paylasan arkadaslarima guveniyor olsam da transferin gerceklesebilecegini pek dusunmuyorum. cok zor bir transfer. sneijder... 28 yasinda... türkiyede... top oynayacak? olursa gercekten buyuk is basarmis olur yonetim ama bundan once kap'a bildirilen gorusmeleri de unutmamak gerekiyor. podolskiler, shaqiriler, reyesler....
kisacasi bu iki gun galatasaray icin hem hareketli hem de heyecani adrenalini bol gececek..
bu arada bir dip not:
Fatih Terim'in Sneijder ve Carlinhos transferi sonrasinda olusturacagi ilk 11 de kafasinda kurulu. taktiksel olarak zaten degisiklige gidecegi icin ilk 11'i de ona gore olusturdu imparator. 4-2-3-1 taktigini uygulamayi planliyor:
---------------- Muslera -----------------
Eboue - Semih - Dany - Carlinhos
------------- Melo - Selcuk ------------
----- Hamit - Sneijder - Emre ------
----------------- Burak ------------------
Saygilar...