Yalnız Sivok gelecekse Fenerbahçemize'de gelebilir. Kendisi şahsen çok beğeniyorum.
Printable View
Yalnız Sivok gelecekse Fenerbahçemize'de gelebilir. Kendisi şahsen çok beğeniyorum.
Sivok için devreye girdiğimizi sanmıyorum gelip kulübede mi oturacak ayrıca takımdan kim kesilecek Sivok oynarsa yabancı sayımız zaten Necati'nin yerine Baros'un oynaması durumunda 6 oluyor.
Serdar Aziz konusunda anlaşma sağlandığını duyumları var , Hasan Ali Kaldırım için ise görüşmeler sürüyor.
Serdar Aziz, Hasan Ali, Hamit üçlüsü şahane olurdu. Sivok'a gerek yok, yabancı hakkımızı daha verimli kullanmalıyız bence.
Sivok değilmiydi bir ara Bursa'ya kiraya verilen ? Ben mi yanlış anımsıyorum? Bu adam Beşiktaş'ın mevcut kadrosunda iyi bir stoper olabilir ama Galatasaray'ın hedefleri en azından Ünal Aysal'ın söyledikleri hedeflere bakılırsa Sivok bizim takımda oynaması gereken bir oyuncu değil :) Zaten Muslera-Melo-Eboue-Ujfalusi ve Elmander'le 5 yabancımız kesin. Eğer stoperde 6. yabancıyı alacaksak (ki ben 6. yabancının mutlaka kaliteli bir kanat olmasından yanayım) mutlaka Avrupa'da üst düzey bir stoper olmalı.
Yanlış hatırlıyorsunuz, Zapotocny idi o.
Sivok'un Türkiye'ye gelmeden önce asıl mevkisi ön libero idi. Aynı Barcelona'da Mascherano'nun çeşitli sebeplerden stoperde oynatılması gibi o da Beşiktaş'a ön libero olarak gelmesine karşın biraz da mecburiyetten stopere çekildi ve gösterdiği başarı ile kadro yapısından dolayı da öyle kaldı. Bahsettiğin zamanlama hatası ve adam kaçırma gibi eksikliklerinin de bundan (asıl mevkisinin ön libero olmasından) kaynaklandığını düşünüyorum.
Şu son dönemde kendilerini gösteren Serdar Kesimal, Serdar Aziz ve Semih Kaya (Ersan Gülüm de eklenebilir) gibi isimleri bir kenara bırakırsak Türkiye'de uzun yıllardır savunma oyuncusu yetişmediğinden ötürü iyi bir savunma oyuncusu olarak kabul edildi Sivok. Ancak işin aslı Avrupa arenasına çıkıldığında ortaya çıktı ve stoper mevkisi için kalemci'nin de değindiği bazı yetersizlikleri daha çok göze battı. Ligimizin en iyi savunmacılarından ona itirazım yok ama Avrupa çapında iyi bir savunmacı olduğunu iddia edenlere katılmıyorum.
Ligimiz çok sert, mücadeleye dayalı vs... olabilir ama takımların oyun sistemlerine ve oynanan futbola baktığımızda bir savunma oyuncusu için en kolay liglerden birisi. Çünkü her şeyden önce bir kere hareketlilik ve tempo büyük liglerin çok gerisinde ki bunlar savunma oyuncularının hem hata yapma hem de daha çok yorulma ihtimalini arttıran etkenlerdir. Bizim stoperler top gelene kadar rahat rahat pozisyon almaya, hareketsiz forvete rahat rahat yapışıp marke etmeye alıştıklarından işleri daha kolay oluyor. Ancak Avrupa'da böyle mi?
Türkiye'ye savunma oyuncularını Avrupa düzeyinde zorlayacak 2 oyuncu geldi. Birisi Ribery diğeri ise Stoch. Yerli olarak ise Burak çıktı ve üçünün de başarısı ortada. Ribery (her ne kadar gitmiş olsa da) ve Stoch modern futbolun en önemli unsurlarından olan içe kateden kanat oyuncusu profilininin kaliteli iki örneği olarak, Burak ise hareketli, enerjik, pres yapan ve gerektiğinde kanatta da oynayabilen bir forvet tipi olarak Türk futbolu için büyük şans oldular aslında. Daha doğrusu Süperligde forma giyen savunmacılar için. Çünkü bu sayede savunma oyuncularımız da kendilerini modern futbola adapte olacak şekilde geliştirmek zorunda kalıyorlar. Tabi sadece 1-2 oyuncuyla olacak iş değil bu, Stoch ve Burak gibi oyuncuların mutlaka artması lazım ki ligimizden de Avrupa düzeyinde savunmacılar yetişebilsin veya mevcut savunmacılar kendilerini geliştirebilsin.
Neyse konuyu dağıtmayayım daha fazla :)
Bende Sivok'un bu hatalarının kafası elinde olmasa da ön libero mantığıyla çalıştığı için yaptığını düşünüyorum.
Ahh Shaqiri gelseydi , o da öyleydi işte. Stoch konusunda heryerde aynı şeyi dedim, Türkiye'de sağlam sağ bek olmadığı için yıldızmış gibi görünüyor,Eboue karşısında zorlanır dedim ve haklı da çıktım. Kötü oyuncu değil ama sağlam savunmacılara karşı oynadığında normal bir oyuncu görüntüsüne dönüyor. Ben bu isimlere Amrabat'ı da ekleyeyim.Karşısındaki savunmacıya eziyet edercesine oynuyor o da.
hasan ali , serdar aziz , cok saglam bir kanat oyuncusu aldikmi , birde barosun yerine guzel bir forvet cok yeterli olcaktir :)
Ben Ömer Toprak,Serdar Aziz,Hasan Ali ,Gökhan Töre ve üst düzey bir yabancı kanat oyuncusu istiyorum. çok şey mi? :D
Ömer Toprak,Serdar Aziz,Hasan Ali ,Gökhan Töre ve Hamit için sezon sonu mutlaka bir hamlemiz olacaktır.
Gokhan tore formunun zirvesinde gelmez türk ligine bence
gsye bence iyi bir bek iyi bir stoper 2 tane acık bide forvet lazım tabi bide melonun kalması.Gsnin bu kadrosu sizi aldatmasın bizim ligimiz kalitesiz
Sistem bozulmamalı Hamit gelirse nerede görev yapacak mesela , Melo-Selçuk ikilisinin yerine mi ?Tabi Melo kalacak mı oda var.
Sağlam bir sağ açık,forvet aldık mı iş yaparız. Tabi defansda takviyeler şart.
Avrupada bu halimizle zaten başarı zor gelir.Mutlaka takviye yapılmalıdır,yapılacaktır
Seneye Afrika Kupası yok.
afrika kupasi yok arkadaslar , lig bitince olcak artik afrika kupalari.
Afrika kupası bundan sonra tek yıllara atandı. Ama Şubat ayında değil gelecek sene. Sezon sonunda. 2015 yılıyla beraber tekrar Şubat ayına dönecek diye biliyorum.
Hamit gelirse sag acik oynar.
Premier Lig'den de bi oyuncuyla görüsmeler varmis büyük ihtimalle de bitmis deniyor.
Takima kesinlikle kanat oyuncusu sart Amrabat cok iyi olabilir zaten de görüsme yapiliyormus Kayseri'yle.
Ama takimin bence yerli ve genc oyunculara cok ihtiyaci var zaten Fatih hoca da bu yönde yapacaktir transferleri.
baros'un oyun zekasında ama baros'un eksiği olan son vuruşu yapabilen bir santrofor -ki bu 10 milyon euro falan eder- bulmamız gerekiyor. elmander'i de koyunca yanlarına, bu seneki gol kaçırma problemini halletmiş olacağız. ama bunu düşünürler mi bilmem. bence misal bir keita gibi bir kanat alınırsa takımın bu mükemmel işleyen denge futbolu bozulur, o müthiş alan daraltmalarımız preslerimiz kaybolur. o yüzden çok söylenmemek lazım kanat kanat diye. hem çok teknik yaratıcı hem de savunmacı bir kanat çok pahalıya patlar. alacakları adam dediğim gibi misal keita gibi tek yönlü bir adam olur sadece hücuma yönelik kalır. oysa bizim bu seneki başarımızın temelinde müthiş alan daraltma müthiş pres gücümüz dolayısıyla müthiş orta sahamız ve bu sayede de müthiş pas organizasyonlarımız yatıyor. bunu bozarlarsa hiç olmaz. hele melo'nun bonservisini almadan transfere girişirlerse çok fena beddua ederim.
Galatasaray'da kısa bir süre önce Florya Metin Oktay Tesisleri'nde denemeye alınan Nijeryalı Dayo Ojo geçer not alamadı ve ülkesine gönderildi.
Menajerler ve sarı-kırmızılı kulübün scout ekibinin tavsiyesi ile Florya Metin Oktay Tesisleri'nde 3 günlük antrenman programına tabii tutuluna 18 yaşındaki Ojo'nun performansı beğenilmedi ve genç yetenek ülkesine gönderildi.
Konu hakkında Fatih Şamlıoğlu'na açıklamalarda bulunan Galatasaray Futbol Akademisi Genel Koordinatörü Müfit Erkasap, "Altyapı hocalarımız Nijeryalı Ojo'yu bir süre denedi ve çeşitli testlerle performansını ölçtü. Ancak 18 yaşındaki futbolcunun performansı bizim için yeterli değil. Kendisine teşekkür ettik ve ülkesine uğurladık." dedi.
Galatasaray Altyapısı'nda büyük değişimlerin yaşandığını belirten Erkasap, "Biz buraya geldiğimizde öncelikle bir hasar tespiti yaptık ardından da çalışmalarımıza başladık. Galatasaray'ın altyapı kategorilerinde bazı problemler var ve biz şu anda bu problemleri çözüyoruz. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde oyuncu tarama ekibimiz görevini başarılı bir şekilde yapıyor. Bundan sonra da genç ve yetenekli yabancı futbolcular Florya'dan içeri girecek. Bu konuda iyi bir sistem kurduk ama deneyeceğimiz her futbolcuyu bünyemize kazandırmak mümkün değil." ifadelerini kullandı.
18 yaşındaki Nijeryalı Dayo Ojo'yu Florya'da deneyen Galatasaray'ın önümüzdeki dönemde de Nijerya, Senegal ve Fildişi Sahilleri'nden bazı oyuncular deneyeceği öğrenildi.
Umarım bu da ileride Appiah gibi Ronaldo gibi kafamızı duvarlara vuracağımız bir fiyasko olmaz :)
çok belirgin eksikleri vardır belki. çok çelimsizdir mevkisi için gerekli bir özellik iken. veya çok hantaldır. vs vs. tabi bu özellikleri oyuncuyu getirmeden önce tespit edememişler mi orası tartışılır işte.
hala adamakıllı bir scouting kurabildiğimize zerre inancım yok.
Oyuncuya özel performans testleri yapılıyor, maksimum koşu, maksimum denge vs vs. Bunlardan geçmiştir muhtemelen daha sonra 3 gün antremana çıkmış Fatih hoca ışık görse tutardı zaten takımda
Premier Lig'den olan oyuncu Berbatov sanırım eğer değilse kim bu konuda duyumlarınız var mı ?
Ambarat için görüşme yapıldığı kesin mi ?
Ayrıca yabancı sayısında sorun yaşayabiliriz ya yerli kanat oyuncu alacağız (Gökhan Töre) gibi ya da yerli forvet alacağız Elmanderin yanına aksi takdirde 7 yabancı oluyor ... (Muslera,Ujfa,Eboue,Melo,Elmander'in yerleri kesin zaten belki Ujfa'nın yerine Serdar Aziz yada Ömer Toprak gelirse yaşından dolayı kesilebilir o zaman 2 yabancı bir kanat bir forvet alınabilir.
Tamamen katılıyorum doğru tespit Melo'yu bırakacaklarını sanmıyorum çok büyük tepki görür ve alınması gerekiyor hem Melo'da kalmak istiyor.