Utandım resmen. Almanya oyuncak etti...
Utandım resmen. Almanya oyuncak etti...
Kafam Rahattı Valla İzlemedim ve İzlememde :)
Hiddink beni şaşırtmaya devam ediyor.Maç öncesi ve maç içerisindeki yaptığı tercihler neydi öyle yahu? Play-off'lara kalmak için önemli bir şansımız var hala ama play-off'ları geçip Avrupa Şampiyonası'na katılıp böyle oynayacaksak,bilmiyorum nasıl olacak.
Arda'yı çıkarıp Kazım'ı aldığında dakika 70'ti. Çok sinirlenmiştim,sağlam bi küfür basmıştım.
http://www.ntvspor.net/video-galeri/...-degerlendirdi
takımın içinden biri Hamit, anlayana çok güzel mesajlar vermiş.
Her büyük turnuvadan sonra (katıldıklarımız) büyük düşüş yaşıyoruz. 2002'den sonrada büyük düşüş yaşamıştık, 2004 ve 2006 kaçmıştı. Biraz aklımızı başımıza alıp son anda (Oda bana göre tamamen şans) Norveç'i yenip 2008'e gitmiştik ve ondan sonra yine 2010'u kaçırdık. Şimdi 2012 var onu kaçırabilirsek bana göre 2014'e gideriz. Bu milli takımda çok şeylerin değişmesi lazım. Bir kere kendi milli takımına oyuncuyu sen yetiştiremeyip başka ülkedeki gurbetçilere bel bağlarsan hiç birzaman ilerleyemezsin. Bugün Yenilsende yensende programının kısa bir yerini seyretme imkanım oldu Almanyada yaşayan ve Alman futbolu hakkın bilen birisi Almanya 98'de zihniyetiyle birlikte herşeyini değiştirmeye başladı dedi. Çok doğru söyledi. Şu yüzyılda artık her ülke anladı neler yapılacağını ve en uyduruk dediklerimiz bile artık bize kafa tutuyor çünkü biz çağdışı bir futbol takımına sahibiz. Bizim alıştıramadığımız sistem oyununa her ülke alt yapıda eğitim vererek oyuncularını küçükten alıştırıyor. Örnek olarak bizim takımda ki oyuncuları bir çoğu dün mıknatıs gibi ayağına gelen topu bir türlü boş adama vermek yerine ayağında tutup kaptırdılar. Suçun büyük bölümü oyuncuda değil alt yapıdaki eksikliğinde. Çünkü alışmış artık öyle yapmaya. İŞte bu gibi şeyleri alt yapımızda bitirmek lazım...
Klasik şunu yapmalıyız bu olmalı lafları ediyoruz her mağlubiyetten sonra ama bu milli takım Euro 2012'ye zor gider. Gitsede birşey yapamaz. Bence gitmesin zaten. Önümüzde kaçırılacak bir Dünya Kupası duruyor neler yapabiliriz nasıl yapabilirizde kaçırabiliriz onu düşünelim. Belki ters bir etki yaparsa bu sefer kriz geçirmeden adam akıllıca katılabiliriz.
Ha birde şu kendimizi dünyanın en iyileri arasında görmemiz felan var. Birşey sanıyoruz. Bu moddan çıkmak lazım. Yoksa çok tokat yeriz. Geçenlerde sporx.com'da bir mizah haberi okudum. Bu isimlerle türkiyeye gelme gibi bir başlık atılmış ve türkçeye göre komik kaçan futbolcu isimlerini yazıyorlar..
Neymiş Kaka, Götze... Ya kimle dalga geçiyoruz. Dünyanıni %99,99 ülkesinde o isimler komik değil. Yani sen gülsende 100 ülkeden 99 u sana güler. Herifler Götze diye müthiş bir icat yapıyor biz ise ismiyle dalga geçiyoruz. İşte mantalite budur. Baştan aşağı yanlışız. Otobanda geri geri gidiyoruz biz. Herkes geçiyor bizi gülüyorlar. Medyamızda cins futbolumuzda.
Bi de seyirciye özellikle ayar olmaya başladım.
Yeter artık kardeşim bırakın şu milli maçta kulüpçülük işini.
Daha 1 ay önce Emre'ye dünde Volkan'a edilmedik küfür bırakılmadı
Ve Halen bu Statta maç oynatıyosanız yazıklar olsun
Koca ülkede Azerbaycan'ı ağırlayacak Stat mı yok pes !
Stadla ne alakasi var yahu her stadda kufur ediliyor
Yabanci kufur bilseler Hiddinkede edeceklerde :)
Sadece bizim stadda mı küfüfr ediliyor ? Ben Kadıköyde'ki maça gittiğimde Alex'le başlayıp Cimbom'a nasıl şey yaptı gibi küfürler edildi.
Stad hangi kulübünse o kulübün taraftarı daha çok gidecek diye bir şey mi var ? Hangi stadda olursa olsun küfür ediliyor.Eğer maç Kadiköy'de olsaydı yine taraftar sayısı aynı olacaktı.Küfür eden adam yine edecekti.Stadla bir alakası yok ki.
Ben Saraçoğlunda bir Milli Maçta Galatasaraylı veya Başka bir takımın oyuncusunun organize olarak yuhalandığını görmedim ; Yine Kasıtlı olarak bu takım oyuncularına "Şikeci herif yine mi sattın maçı ş... diye başlayıp" toplu küfürleri de görmedim.
Azerbaycan maçı Saraçoğlunda oynansın diye de bi beklentim yok ama Fenerbahçeli oyunculara bu kadar tepki ve küfür Milli Takım çatısı altında şu Statta olmaya devam ediyor ve hala orada maç oynatılmaya zorlanıyorsa bu oyuncular, gerçekten yazıklar olsun.
Volkan Demirel baldırındaki sakatlık nedeniyle kadrodan çıkartıldı.
Valla billa artık yeter ya. Katılalım ya da katılmayalım artık benim için hiç bir değeri yok şu turnuvanın. Almanya resmen bizi oyuncak etti. Teknik kadro baştan sona değişmez ve formda oyunculardan kurulu oyuncularla kadrolar kurulmazsa daha çok bekleriz biz. Kimsenin babasının takımı değil burası. Almanya'da ki 3-4 milyon Türk içinden 70 milyonluk Türkiye'den fazla adam çıkıyor milli takım için. Artık durup düşünmek lazım.
Yenilgiye şaşırmadım, beklediğim bir skordu. Fakat şunu söyleyim ki ilk yarıdaki iyi futbolu 1-2 golle tamamlayabilsek maçı kazanabilirdik. 2. yarıda ise geride başlamamıza rağmen ilk yarıya göre daha da kötüydük. Almanlar işini bilerek oynadı ve tecrübesini konuşturdu. Yediğimiz 2 golün asistini kalecilerinin yapması ise, onların bizden farkını gösteriyor ve özetliyor.
Küfür falan hikaye. Ama bu takım böyle gittikçe küfür müstehak. Adamlar dün akşam ezdi resmen bizi. Hamit tam bir profesyonel. 6 ay oynamasa bile takımın en iyisiydi neredeyse. Maç sonun da da müthiş konuşmuş.
Hiddink'e de ayrı bir parantez açmak lazım. Bizim takımımızda başarılı olamıyor bu adam. Yedek kulubesinde bile hiç bir aksiyon yok. Anca film izler gibi kenarda takılıyor. Oğuz Çetin direktif vermeye uğraşıyor. Hiddink kenarda çok pasif kalıyor. Türkçe bilmese bile ne ileyim boş takılıyo oralarda.
Sonuç olarak Almanya 10'da 10 yapacam diyorsa Belçika'yı havada karada yenmesi lazım. Bizde Azerbaycan'ı yeneriz heralde. Bir umut bişeyler olabilir.
Fatih Terim varken son dakikalar bile olsa kazanma arzusunu hissediyorduk. Hiddink'le olmuyor bu takıma Yılmaz Vural , Abdullah Avcı , Tolunay Kafkas 3'lüsünden biri lazım.
"Volkan'ın yerine aday kadroya Fenerbahçeli kaleci Mert Günok davet edildi."
Mert"mi ? bu adam ligde ne yapmis kac mac oynamis ne tecrubesi var sirf varya oylesine alinmis bir isim kadroya yaziklar olsun turk milli takimina.
daha ciddi sorunlar varken milli takıma dahil edilen 3. kaleciyi mi tartışıyoruz? :D
bence artık bizim futbol konuşmaya hakkımız yok.
Burada birbirimizi yemekten başka yaptığımız bir şey yok.Ya birbirimize destek olalım kenetlenelim milli takım konusunda ya da hiç yorum falan yapmayalım.En ufak bir konuda hurra tartışma çıkıyor.Sadece forumda değil her yerde öyle.Mesela en kötü günümüzde bile taraftar küfür etmek yerine desteklese milli takımı az da olsa oyunculara bir azim gelir bir şeyler olur.Zaten olması gereken de bu.Bende dahil birçoğumuz milli takımı kulüp takımlarıyla karıştırıyoruz.Bundan sonra Hiddink dahil milli takımdan bir kişi ne hata yaparsa yapsın hepsinin arkasındayım ben.
Muhammet'in teknik 19 Alex'te teknik 18 diye tartışılıyorsa bu ülkede bunun da tartışılması çok çok normal :D Sinan'a güveniyoruz 2-3 sene sonra da as kalecimiz olacaktır diye düşünüyorum...
İkinci olsak bile en iyi ikinci olamayacağız, o yüzden ön eleme maçı yapacağız. Kısacası ben ön elemede aşağı yukarı bizim gücümüzde bir ekibi eleyeceğimizi sanmıyorum.
Milli Takımın ortada futbol adına koyduğu hiçbir şey yok,konuşulan konu neden Mert Günok'un çağrıldığı.
Bu futbol mantalitesiyle daha çok Dünya Şampiyonlarını,Avrupa Şampiyonalarını tv başında izleriz.