Bu skor ne yahu? Bizim kedilere helal olsun.
Printable View
Bu skor ne yahu? Bizim kedilere helal olsun.
1 gol daha yense tarihinin en farkli maglubiyeti mi oluyordu ic sahada? en son fenerbahce 4 farkli maglup etmis galatasarayi sahasinda ama acaba en farklisi o muydu? istatistigi bilen var mi...
ozeti izledim de kasimpasa forvetleri perisan etmis galatasaray savunmasini, rakipleri 10 kisi kalinca acimamis resmen. muslera bu sefer de cok buyuk bir rezaletten kurtarmis.
Sadece Muslera değil Semih ve Melonun çıkardığı daha doğrusu Kasımpaşalı forvetlerin beceriksiz olduğu bir çok pozisyon var. Semih'in pozisyonu bana göre faul değil çünkü Semih bunu fazlasıyla yapan bir oyuncu. Bu gibi pozisyonlarda ayakta kalıp o pozisyonu kurtardığını görmedim. Ya kaleciye geri döner ya taca atar ya da kendini yere salar. Hakem iyiyse devam ettirir değilse bunu yer ve faul çalar. Galatasaray savunması berbat. Mancini'nin savunmanın önüne koyduğu 3 adam da bu durumu kurtarmıyor.
Cüneyt Çakır iyi hakem. Eh büyük takım aleyhine kararlar verince yerin dibine sokmak kolay oluyor. Yeri gelince bunu ben de yapıyorum (: Ama madalyonun öteki tarafı da var. Dun tam tersi bir durum olsaydı bugün Cüneyt Çakır'ın esamesi okunur muydu?
Ayrıca bu ligde Galatasaray'ı bu durumda yakalayıp bu denli zor duruma düşürecek tek takımdır Kasımpaşa. Adamlar hunharca saldırdı. Kesinlikle yatmadılar başka takım olsaydı sanmıyordum böyle bir skor veya futbol ortaya çıksın.
Devre arasında Rıdvan bu maç farka gidebilir demişti de inanmamıştım harbiden fark oldu.
Babel bile faul demiş nasıl faul değil İbrahim yapma.
Babel'in amacı zaten Galatasaray'a gelmek. Kasımpaşa'nın bir çok maçını izlerim, Bir çoğunda pasif oynar, kendini maça vermez. Ancak dün Mancini ve Galatasaray'ın gözüne girmek için sağ tarafı az felç etmedi. Şirinlik yapmış işte : )
Sadece Semih için değil ligimizde bu ve gibi pozisyonlar çok oluyor. Avantajını kaybedecek olan salıyor kendini yere. Zamanı olan varsa son Türkiye-İsveç maçını izlesin ve oradaki hakemi görsün. Bizim artık alışkanlık haline gelen faul pozisyonlarından bir tanesine bile düdük çalmadı. Keza çoğu büyük ligde bu ve gibi pozisyonlar oynatılır. Sonuçta futbolda fiziksel mücadele de (Omuz hizasında) var. Ancak Türkiye'de bunun pek uygulandığını görmüyoruz. Sanırsın hakemler basket maçı yönetiyor. En ufak temas, yere düşme, kendini bırakma faul. Bu da oyunun akışını ve kalitesini bozuyor. Hatta yere düşen çoğu oyuncu da topu hemen eline alır. Bundan etkilenen hakem de çok. Bir çok maç izlerim belki 2-3 defa aksi yönde (topu eline aldığı için el veren) karar veren hakem çıkmıştır.
Eğer bu pozisyonda Babel topu alırken ayağı topta olmasaydı belki fikrim başka yönde olabilirdi. Topu alırken illa oyuncular birbirine temas halinde olacak ama en ufak temasta da uçarsan ve buna faul çalınırsa (Ligimizde genelde çalınır) maçları izlemenin gram zevki kalmıyor.
Yanlız Cüneyt Çakır, bu maçla ilgili değil, bu sene çoğu maçı berbat yönetti Anadolu Takımlarının maçları dahil olmak üzere.Büyük bir düşüş var kendisinde.
Burada bu sene kendisini asla savunmamakla beraber, sezon başından beri bu eleştiri ortamını yaratanları kınıyorum.Böyle bir ortamda biri hata yaptıysa, ertesi hafta ''aman hatasız yönetiyim, eğer hata yaparsam bütün herkes üstüme gelecek'' düşüncesiyle stresten daha çok hata yapıyor.
Tekrar tekrar söyleyeyim, Türkiye'de hakem olmakta, futbolcu olmakta zor iş.Sağlıklı bir futbol ortamı yok.Yöneticilerimiz(!) sağolsun.
Cüneyt Çakır yönettiği 346 maçta 1561 sarı, 140 kırmızı kart göstermiş. Yani maç başına 4.5 sarı, her 2 maçta da 1 kırmızı kart ortalaması yakalamış. Bu sezon 22 maçta 10 penaltı çalmış yani ortalama 2 maçta 1 penaltısı var.
En dandik hakemler bile dünya kupasında maç yönetiyor. 3.olduğumuz Dünya kupasında Brezilya'yla ilk maçımızı yöneten hakemi hatırlayanlar vardır mesela. Biz fazla büyütüyoruz. Cüneyt Çakır kötü yönetimiyle yurtdışında da birçok kez tepki aldı. Cüneyt Çakır iyi bir hakem falan değil.
Man Utd-Real Madrid
İsveç-Avusturya
Barcelona-Benfica
İngiltere-Ukrayna
Milan-Celtic
Bunlar hep önemli hatalar yapıp büyük tepki gördüğü maçlar.
TFF'nin MHK'nin allayıp pullamasıyla kamuoyunda iyi bir hakem imajı yaratıldı. Basında sürekli gurur kaynağımız tarzı haberler çıkartılarak insanların gözünü boyadılar. Şenes Erzik üzerinden de Uefa'ya pohpohladılar. Cüneyt Çakır kadar olaylı maç sayısı yüksek olan bir hakem daha yoktur dünyada.
Semih'e olan pozisyonun aynısı 2011-2012 senesinde Elmander tarafından Bilica'ya yapılmış ve devam kararı verilmişti. Pozisyonun devamında ise gol gelmişti.
Neyse olay faul verildi yada verilmedi değil bana kalırsa. Asıl büyük sıkıntı,rezalet bir futbol oynayıp bunun sorumlusu olarak sadece hakemi görmektir.(Bakınız:yönetim) Bu kafa yapısı da değişmediği sürece biz futbolda söz hakkına felan sahip olamayacağız(Yanlış anlaşılmasın hakem eleştirilmesin anlamında demedim yoksa bende yeri geldiği zaman en ağır eleştiriyi yapıyorum)
@Realist
Hadi Babel şirin gözükmek için öyle konuştu. Peki yorumcular, spor yazarları vs...?
Quote:
İlker Yağcıoğlu (sağlam Fenerbahçe'li):
Bence Babel'in Semih'e yaptığı hareket net fauldu. Eğer Cüneyt hoca bu faulü çalsaydı ne Hakan Balta oyundan atılırdı, ne de maçın sonucu böyle olurdu. Bu yüzden Cüneyt hocanın maçın sonucuna direkt etki edecek hatalar yaptı.
Quote:
Erman Toroğlu:
Maç başlıyor, net bir faul pozisyonu var. Cüneyt Çakır 'devam' diyor. Ondan sonrasında Hakan Balta, rakibini baltalıyor. Penaltı da doğru, kırmızı kart da doğru...
Semih'e yapılan harekete 'net faul' diyorum. Ama bunu ben demiyorum. Çakır diyor.
Çünkü maçın içinde en az 8-9 tane böyle pozisyona faul çaldı!
Yani bana göre değil, Çakır'a göre net faul...
Quote:
Rıdvan Dilmen (sağlam Fenerbahçe'li):
Babel'in pozisyonun başlangıcında Semih'e yaptığı hareket faul, devamında penaltı doğru
Quote:
Serkan Korkmaz:
Cüneyt Çakır'a gelince... Beşiktaş-F.Bahçe derbisini yönetmek istemediği, bu nedenle MHK'nın Halis Özkahya'yı atadığı konuşuluyor. Çakır'ın dün akşamki performansına bakınca niye sıvıştığını anlamak zor değil. Faulle alınan topun devamında verdiği penaltı ve Hakan'ı sarı kartla cezalandırabilecekken ihraç etmesi ilginçti. Çakır bunları derbi maçta yapsa, Dünya Kupası'na ancak psikiyatrist desteğiyle gidebilirdi.
Quote:
Bünyamin Gezer (Galatasaray'ı pek sevmez):
Semih'e yapılan faulü süzemeyip sonrasında penaltı ve kırmızı kart olması maçın skorunu ve sonucunu etkiledi.
@Walter Sakana
Diyorum ya işte Gabi abi, Bizde bu pozisyonlara çok ucuz fauller çalınıyor. O mantığa göre evet faul. Ama Avrupalı bir hakem gözlemcisinin Cüneyt Çakır'ı bu kararından dolayı hatalı göreceğini zannetmiyorum. Bana göre de faul değil. Mesela bugün Beşiktaş-Fenerbahçe maçını izlersen şu dediklerimi iyi irdele, kendini yere atan, ne fauller alan oyuncular göreceksin. Büyük maçlarda fazlasıyla oluyor zaten.
O pozisyon daha farklı yalnız. Elmander'in müdahalesi yoktu orda Bilica topu kaybedeceğini anlayınca kendini yere attı orada. Burada Babel'in bir müdahalesi var ancak bana göre pozisyon faul değil. Burda da Semih kendini hemen yere bıraktı ki hep yapıyor böyle şeyleri. Cüneyt Çakır'ın eğer pozisyon faulse bile vermeme nedeni bu olabilir. Şunu da ekliyim derbiyi istemeyip sonra gelip bu maça atanması da ayrı bir skandal. O derbi ne kadar kritikse bu maç da o kadar kritik. Yani insana zorla talimat alındığını düşündürüyorlar.
Bizde çok kolay faul çalındığına, çoğu sarı veya kırmızı kartın es geçildiğine katılıyorum. Avrupa'da ikili mücadelelere daha fazla izin verildiği, omuz omuza mücadelelerde bizdeki kadar kolay faul çalınmadığı bir gerçek. Ama şu pozisyon Premier ligde bile net fauldür, düşüncene saygı duymakla birlikte katılmam mümkün değil o yüzden.
Burak (veya zamanında Arif Erdem) kendini yere atıyor diye gerçekten penaltı olan pozisyonlarına bile penaltı çalınmamasından bir farkı yok bana göre bu pozisyonun.
Daha da uzatmak istemiyorum, bence faul, sence değil. Ne kadar yazarsak yazalım çıkacak sonuç bu gene.
TFF 4 - 0 Türk futbolu diye açıklama yapmış kulübümüz. Bırakın bu işleri Allah aşkına. Bu kadar körü körüne savunulmaz bir insan. Halen hatayı hakemlerde, onda bunda arayarak kulübü daha da aşağı çekmeye çalışıyorlar. Hakem hatalı veya yanlış karar vermiş olabilir. Fakat kendi evinde Kasımpaşa'dan 4 gol yiyip, kötü bir oyun sergileyip ve maçta 1-2 pozisyonun dışında net gol fırsatının olmaması da mı hakemden dolayı? Geçiniz bunları efendim.
:)Quote:
"Galatasaray'ın Cumartesi akşamı Kasımpaşa'yla oynadığı maç, Cüneyt Çakır'ın, sonucu "doğrudan" belirlediği bir karşılaşma olarak kayıtlara geçmiştir.
Böyle düşünmeleri iyi, en azından Mancini ile yola devam edilecek, sanıyorum ki bi 10 oyuncu daha alınır sezon bitince, devre arası alınanlardan bir kısmı yollanır, neredeyse sezon tamamlanacak 2 maçta hiç aynı 11 oyuncu ile sahaya çıkamayan bir takımın hocası, bu sonuçlar normal, istikrar şart.
Açıklama çok gereksiz ve uzun olmuş. Çaktırmadan başka bir kulüpten editör falan transfer ettik herhalde, tarz olarak ona benzemiş.
Ayrıca anlamadığım bir şey var, iki şey neden bir arada olmuyor? Mancini ve oyuncuların kötü olması Cüneyt Çakır'ın kötü bir hakem olduğu, dünkü maçı kötü yönettiği, her Galatasaray maçında insanları çileden çıkardığı gerçeğini değiştirmiyor.
7. dakikada faul vermesi gereken pozisyona devam deyip üzerine penaltı + kırmızı verirsen sabaha kadar eleştirilir ve maçın gidişatına etki etmiştir yorumuna maruz kalırsın. Maçın devamında verdiği absürt kararlar da işin bonusu oldu. Avantaj verip ofsayt çaldıkları, Semih'in çıkardığı aslında kabak gibi ofsayt olan, Melo'ya veremeyip sonra verdiği garip kart gibi bir dolu örnek var.
Ayrıca ben bu derbiyi iade etme olayını bilmiyordum, maç yönetemeyecek olmalı ki istemesin derbi maçını, o halde bu maça neden atandı diye sorulan soru kadar normal bir soru olamaz.
Açıklamanın başlığı ''ergence'' derler ya hah işte tam öyle olmuş.
Okumaya bile gerek duymadım.
Kendiniz koyduğunuz fotoğraflara bir bakın. Semih'in sağ bacağına ve sırtına doğrudan müdahele var. Sağ bacağı bükülüyor, sırttan da gelen itmeyle düşüyor. Bu pozisyon dünyanın her yerinde fauldür.
Zaten ligi kafasında tamamen bitirmiş, üzerine bir de 2 as forvetinden yoksun çıkan Galatasaray'a vurulan bu darbeyi asla unutmayacağız.
Kulübün yaptığı açıklamanın da büyük çoğunluğuna katılıyorum. Bir kişi yönettiği bütün maçlarımızda takımımıza verebileceği maksimum zararı vermek için çabalıyorsa ben bu kişiyi maçlarımda yetkili olarak görmek istemem. Federasyonun en has görev adamı olduğunu her zaman savunduğum bu şahıs, Türk futbolunun en üstün hakemi olarak lanse ediliyorsa bütün kepenkleri indirip dükkanı kapatalım mümkünse.