Kupayı iki takımda haketmedi aslında ama ManUnun almasjına sevşindim ama Trryede çok üzüldüm
Printable View
Kupayı iki takımda haketmedi aslında ama ManUnun almasjına sevşindim ama Trryede çok üzüldüm
Maç öncesi chelse ya şanslı demiştim ama adamlar tam bir şansız bedevi çıktı :)
2 direkten dönen top terry nin ayağının kaymasıyla kaçan penaltı..Chelsea nin kazanamamasına çok üzüldüm..Terry gerçekten çok üzgündü..Anelka hakkında yoruma gerek yok..
ManU'nun almasına sevindim ya ne zamandır alamıyorlardı, Avrupa'da bir başarıları yoktu uzun zamandır. Iyi oldu.
Chelsea'yi sevmeme rağmen suratsız Avram grant yüzünden nefret etmeye başladım takımdan. Dün akşamda Manchester ilk yarıda çok iyiydi 2. yarı chelsea oynadı. Penaltılardada şansı yanındaydı ve kazandı.
Chelsea özellikle 2.yarı oynadığı futbolla kupayı hak etmişti zaten penaltılarla kendi elleriyle verdiler ...
Ronaldo Tek Başına Chelsea'nin sağ tarafını felç etti :D Essien sağ bek oynadığına pişman oldu :D Maça dönersek :) Manchester United ilk yarı süperdi, şanssız gol yenmese 2. yarıya 1-0 önde girebilirdik. 2. Yarı Chelsea süper oynadı fakat savunmanın hata yapmaması Chelsea'nin ataklarını karşılıksız bıraktı. Uzatmaların en heyecan verici anı Giggs'in boş kaleye topu Terry'nin kafasına nişanlaması oldu. Penaltılar en heyecanlandığım yerdi.. Ronaldo 3. penaltıyı kaçırınca kupa kaçtı dedim fakat Terry'nin mucizevi bir şekilde penaltıyı kaçırması '' Avrupa'nın En Büyüğü Manchester United '' dedirtti bana ve nitekimde Avrupanın En Büyüğü Manchester United oldu.
Maçı 2.yarısından itibaren seyretme şansım oldu.Sanırım ilk yarı üstün olan taraf Manchester United idi.İlk yarı biterken Chelsea'nin golü bulması onlar için çok önemliydi.Yoksa Barca'yı durduran Manu savunması Chelsea'yide durdururdu ve maç hiç uzamadan normal sürede Manchester United üstünlüğüyle biterdi diye düşünüyorum.
2.yarıda Chelsea'nin bariz üstünlüğü vardı.Manchester United Barcelona maçlarındaki gibi kendi yarı sahasına kapandı.Drogba'nın direkten dönen topu Chelsea adına şansızlıktı.Uzatmaların 4-5 dakikasını seyredebildim.Sonrada uyukuya mağlup düştüm maalesef.Lampard'ın direkten dönen topunu hatırlıyorum.Chelsea bu maçta gerçekten şansızdı.Heleki penaltılarda gol olsa şampiyonluk gelecek penaltıda Terry'nin ayağının kayması Chelsea'nin ne kadar şansız olduğunu gösteriyor.
Manchester United bu sene gerçekten müthiş bir performans sergiledi.Sezon başında bu sezon Manchester United'ın büyük işler yapabileceğini tahmin ediyordum.
Maçı Chelsea hak etti bence Essieni cok beğendım iyi oynadı...Sir büyük bir yanlıs yaptı CR7yi sol kanada hapsetti onu da Essien iyi tuttu.Sakat Coleun karsısına Hargreaves gibi defansif bir oyuncuyu kullandı ama sansı yaver gitti.
Avram Grantsa penaltılar öncesi Shevayı oyuna almayarak kaybetmeye mahkum oldu.
Güzel bir finalde en azından gecen seneki sıkıcı finalden daha güzeldi...:)
"Yaşına başına bakmadan bakın nasıl seviniyor." Van Der Sar sevinirken Ertem Sener bunu da dedi ya orada koptum. Bu finalden aklımda bu cümle kalacak sanırım yıllarca.:n:
Stad seçimi kesinlikle yalnıştı, bu mevsimde hiç bir akdeniz ülkesinde bu denli yağmur yağmaz, adam gibi fransa ya da ispanyaya falan verselermiş keşke, ingiltere de çok yağmur olur fakat hiç aynı anda 5-6 oyuncuyu yerde kramplar içinde görmedim :D