Kulüpler birliğinin büyük başarısıdır. Özellikle Aziz Yıldırım ve Adnan Polatın.
Printable View
Kulüpler birliğinin büyük başarısıdır. Özellikle Aziz Yıldırım ve Adnan Polatın.
Öyle kaptan sen yanlıs anladın.Sizin eski uyduda bu kanalların şifresi kaldırıldı şuan goldmaster uydu alıcı var bizde o kanallar şifreli ama.Sizin aldığınız paket benım dediğim gibi galiba.Yani şuan 45 lira verip TSL maclarını izleyebilirsiniz hem de yeni bir digitürk uydu alıcısı almadan
Bank Asya'yı Alan TRT Şifre koyucakmıdır nasıl olucak bilgisi olan var mı?
Şifreli ya da şifresiz.. TRT'ye bağlı o iş..
Peki Şifreli olacak olursa yine digitürk gibi bir işlem mi yapıcaklar..
kutu almalar Çanak almalar vs. gibi ?
Daha ihale sıcak.. o ilerde görüşülür, ancak dediğim gibi şifresiz verme hakları var..
Bank Asya'da şifre olmasa bari ya :/ Rahat rahat maç izlesek biraz.
tamamdır abi sağolasın..
1. Lig için şifreli yayın olmaz bence, zaten 1. Ligdeki takımların taraftar sayıları belli, Şifreli yayın için yapılacak yatırımları başka yerde kullanıp reklamlar ile işi götürmek daha iyi olur TRT için ama bakalım yakında açıklanır herşey.
Napalım bizde neti sınırsıza çevircez, bi yolunu bulcazz takılmaması için ve netten izlicez...
Bank Asya için medya haklarının Digitürk'de olduğunu belirtiyor.
Özet Görüntülerini gösterebileceğini yazıyor TRT'nin Bank asya için nasıl oluyor açıklayan olursa sevinirim.
Tür futbolu için devrim. En büyük devrimcilerinden Özgener ve Aziz Yıldırım'a teşekkürler.. Ne kadar vizyonlu ve misyon sahibi bir kişilik olduğunu aylar önceki Uğur Dündar'ın tv programında söylediği sözlerle gösterdi. Canlıca izlemiştim o programı ve orada kararlıyız kulüpler birliği olarak geri adım atmayacağız demişti. Dediğini yaptırdı.
Şimdi ikinci bir şey daha diyor. Türk futbolu federasyondan ayrılıp kulüpler birliğinin elinde olmalı.. Bunuda yaptıracaktır. Emeği geçen en ufak kişiden en büyük kişiye teşekkürler.. Uğur dündar ın programında belirtmişti başkan Bayern münihle görüştüm sordum tv gelirlerini 70 milyon euro dediler. bizimkisi 13 küsürdü o programa katıldığında max 18 di. Aradaki farkı açıkladı. Gerçekten hayret vericiydi. Şimdi bir nebzede olsun dahada çoğalacak..
Bu 321 milyon dolar 1 sezon içinmiş? Yani 4 sezon için 1284 milyon dolar yapıyor.Öyleyse gerçekten dehşet verici bir rakam.
321Milyon Euro verdiler gene tuvalet kağıtlarına falan kalmasak :)
Evet yıllıkmış para.. Gerçekten iyi bi ihale oldu.. Umarım Digiturk altından kalkabilir..
Toplam ihale bedeli a$agidaki gibidir:
Quote:
ihale sonucu : 321.000.000 dolar
tff payi % 10 : 32.100.000 dolar
organizasyon payi % 2 : 6.420.000 dolar
kdv % 18 : 57.780.000 dolar
yillik toplam : 417.300.000 dolar
dort yillik toplam : 1.669.200.000 dolar
Bu arada Aziz Yıldırım bu rakamları söylediğinde herkes dalga geçiyordu.Şimdi herkes görmüştür :) Medyadan bahsediyorum...
Aziz YıLdırıma biLmem kime maL etmeye çaLışmayın İhaLeyi.
Kazanan taraf hakkında ve Türk FutboLunun geLecekte ki yayın durumu hakkında konuşun.
Herşeyden kendinize bir şey çıkarmasanız şaşarım.
izleyelim görelim transferleri:D.
Ederinin çok üstünde bir paraya verildi diye düşünüyorum ihale. Kulüpler bu işten en karlı çıkan taraf oldu. Olan yine arada kullanıcıya olacak. Ama Digiturk'ün sonu iyi değil. Teleon gibi olmasa bari. :)
Herkese hayırlı olsun.
Bu arada şifresiz maç seyretmek gibi bir durum olmaz bence şu saatten sonra.
Ben Turksat üzerinden LİG TV + SPORMAX + Turkmax vb. 3-5 kanal için 45 lira ödüyorum aylık. İnşallah bu fiyatlar bize fazla yansımaz.
Süper oldu süper. Artık daha iyi transferler göreceğimizi düşünüyorum. Bence Digiturk ek kanal açacak ve tüm maçları verecek. O kadar para verdik hepsini yayınlayalım diyeceklerdir. :n:
Mustafa öyle birşey yapsalar çok iyi olur. Veya ben ilk sayfada yazmıştım hani paket halinde Anadolu takımlarının maçlarını verseler. En çok tutulan o olur herhalde :n:
ntvspor'un canli yayinina katilan biri vardi. tam hatirlamiyorum $imdi adini ama konu$masinda en cok dikkatimi ceken $u olmu$tu:
bundan sonra denizlispor'a gelecek yayin geliri, denizlispor'un $uanki butcesi kadardir. :n:
Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka, yapılan ihale sonucunda Turkcel Süper Lig’in yayın hakkının 2015’e kadar Digiturk’te kalmasını değerlendirdi.
Lig TV’de yayınlanan programda Şansal Büyüka, Melih Şendil’in sorularını yanıtlarken, yayın sırasında Lig TV binasına gelen Digiturk Genel Müdürü Ertan Özerdem, Digitürk çalışanları tarafından coşkuyla karşılandı.
İşte Şansal Büyüka’nın yayın ihalesinin sonuçlarıyla ilgili yorumları:
“KULÜPLER ARTIK İLKEL ALIŞKANLIKLARINI BIRAKMALI”
Ertan Bey’i bu yılın en başarılı CEO’su ilan ediyorum kendi adıma. Çünkü çektiği sıkıntıların birinci derecede tanığıyım. Digiturk’ün bir profesyoneliyim, Lig TV’nin de en üstteki yöneticisiyim. Aslında bugün benim zil takıp oynamam gerekir ama ciddi biçimde yüksek paralar var. Artık bu futbol ekonomisini yürütmek için Digitürk tek başına yetmez. Kulüplerin artık ilkel alışkanlıklarını bırakmaları ve Digitürk’ü sahiplenmeleri gerekiyor. Özellikle 6 kulüp başkanının TFF’ye “Bu ürün Digitürk’te kalmalı.” diye öneriler getirdiğini biliyorum. Onlara çok teşekkür ediyorum. Türk futbol ekonomisine sahip çıkmak istiyorlarsa adımları beraber atmak gerekiyor. Stada kamera sokmamak ve internet sitenden her fırsatta eleştirmeyi açıkçası çok ilkel buluyorum.
“ALMANYA’YI GEÇTİK”
Ertan Bey olağanüstü bir çaba harcadı. Keşke son gün Telekom-Digitürk anlaşması bozulmasaydı. 300 milyon muhammen bedelden kulüpler de memnunda. Bu iş belki de Türk Telekom’un iradesi dışında bozuldu. Devlet eliyle rekabet oldu bugün belki ama bu rekabet bir anlamda devletin vatanadaşına yansıyacak. Yüzde 126’lık bir artış var. Almanya’daydı en yüksek artış Avrupa’da ve yüzde 12’ydi. Almanya’yı geçtik ama onlar maçlarını yüzlerce ülkeye satıyor. Biz ise Galatasaray-Fenerbahçe maçını bile satamıyoruz.
“İLK 3’E GİREN 40-50 MİLYON DOLAR ALACAK”
Yeni bir yasayla kulüplerin keyfi borçlanmasının önüne geçilecek. İlk 3’teki takımlar 40-50 milyon dolara alacak. Küme düşen takımlar 12 milyon dolar alacak. Kulüpler yayıncıya sahip çıkması lazım. Başkanları arıyoruz, ne diyorsunuz ihaleyle ilgili diye. Konuşan var ama konuşmak istemeyen de var. Yapmayın! Allah aşkına yapmayın! Biriyle hesabınız varsa bile bu ligin değeri için bunu yapmayın.
“RADİKAL ADIMLAR ATMAYA HAZIRIZ”
Tek maçın maliyeti 3,5 milyon dolara geliyor. Olağanüstü yüksek bir para. Bugün bu mutluluğu yaşarız. Ertan Bey bir gün dedi ki; “Biz bu ihaleyi aldık ama bir kanal kuralım.” Bir haftada Lig TV’yi kurduk. Lig TV bizim çocuğumuz. Bazı kesimleri kızdırsak bile bu çocuğu büyüttük. Çarşamba ihaleyi aldık, Cumartesi maç yayınladık. TFF, Kulüpler Birliği ve Digitürk bir araya gelmeli. Marka değerini arttırmak konusunda radikal adımlar atmaya hazırız. Futbolun çirkinliğni ortadan kaldırmak, gerekirse hakem kararlarının konuşmamak da bu dahil. Ben halen belli yerlere giremiyorum, kameralarımı koyamıyorum. Paraları verelim de aboneyi nasıl özendireceği böyle olursa? Bu pazarlama işine neden kulüpler müdahil olmasın. Kulüplerin storelarında niçin satılmasın Digitürk.
“MEHMET EMİN KARAMEHMET’İN HAKKINI TESLİM EDELİM”
Mehmet Emin Karamehmet’in de hakkını teslim edelim. En zor zamanlarında bile Türk futboluna katkı sağladı. İhale devam ederken sanki Ertan Bey’e fıkra anlatıyor gibiydi. Türk Telekom’un elinden ihale almak da kolay değil. Çok yoğun ve yorucu bir gece geçirdikleri tahmin ediyorum. Mehmet Emin Bey’in bu ihaleye gitmesinden sonra bu konuda iş bitmiş gibi görüyordum. Kolay iş değil.
“AZİZ YILDIRIM’I TEBRİK EDİYORUM”
Aziz Yıldırım’ı tebrik ediyorum. Aylar önce naklen yayın ihalesi için 400 milyon dolar olur demişti, “Hayal görüyor” demiştim. TFF payını, onu bunu koyduğunda 400 milyon doları buldu para.
“MOLA SÜRELERİNİN UZUNLUĞUNU YADIRGADIM”
Ben molanın sürelerinin uzunluğunu yadırgadım. Sonuçta rakip de gidip yönetici kadrolarla konuşuyor. Ertan Bey’le Mehmet Emin Bey hiç konuşmadılar hemen hemen. Keşke Türkiye’nin bu olağanüstü güçleri futbol işinde asgari müştereklerde buluşup işbirliği yapabilseler. Bu tüketicinin cebine yansıyacak, buna üzülüyorum açıkçası.
İşte program esnasında Lig TV’ye gelen Ertan Özerdem’in, Şansal Büyüka ve Melih Şendil’le konuşması:
ŞANSAL BÜYÜKA: Dün gece fazla uyuyamamışsınızdır herhalde.
ERTAN ÖZERDEM: Dün gece 6 saat uyudum. İyi uyumuşum. Ama ondan önceki 2 ay uyuyamadım. Heyecanlıydım.
ŞANSAL BÜYÜKA: Mehmet Emin Bey’le çok rahattınız ve gülüyordunuz. Ne konuştunuz merak ediyorum.
ERTAN ÖZERDEM: Mehmet Emin Bey heyecanlı şeylerin paylaşılması doyumsuz bir insandır. Kendisi fıkra anlatmayı sever. “Bu ortama uygun bir fıkranız var mı?” diye sordum. Herhalde o fıkraya gülüyorduk o sırada.
“UFAK TEFEK KIRGINLIKLAR GERİDE KALMALI”
MELİH ŞENDİL: İhale sonrası yaptığınız açıklamada, “Keşke Digitürk Genel Müdürü değil de futbolcu olsaydım” dediniz.
ERTAN ÖZERDEM: Futbol kulüpleri mali olarak çok zor durumlara girerek bu paraları ödüyorlarsa bunda bir sakatlık var demektir. Çok yüksek transferlerle biz bu işin devam etmesini arzu etmiyoruz. Bu paralar sadece transfere harcanacaksa yazık olur. Biz elbette karışamayız onlara ama fikrimizi de söyleriz. Futbol ekonomisini tehdit eden her türlü soruna müdahale etmek zorundayız. Birbirimize olan ufak tefek de olsa kırgınlıkların hepsi geride kalmalı. Kulüp yöneticileri ve Federasyon da çok önemli bir olgunluğa erişti diye görüyorum. Marka değerini zedeleyen şeyler ortadan kalkmalı ve statlar dolmalı. Bizim 2,5 milyon abonemizden 850 bin aile futbolu izliyor. Türkiye’de 19 milyon aile olduğunu düşünürsek geriye kalan müthiş bir potansiyel var. 90 dakika izlenen oyunun daha cazip ve daha heyecanlı bir hale getirmek lazım. Diğer liglere göre bizim futbolumuz çok sık duruyor. 90 dakika çok akıcı olmalı ve hızlı olmalı.
“EĞER ZARAR EDERSEK BUNDAN SONRAKİ İHALEDE BU PARALAR VERİLMEZ”
ŞANSAL BÜYÜKA: Ve daha temiz oynanmalı.
ERTAN ÖZERDEM: Bu tarz değişir mi bugünden yarına? Valla bu ihalenin sonrasında bunu el birliğiyle değiştirmemiz lazım. Biz de bu konudaki fikirlerimizi ileteceğiz. Beni tebrik etmek için arayan başkanlar “Her şeyin farkındayız. Çekinmeyin rakamdan” dediler. Biz de çekinsek zaten bu rakamı vermezdik. Bu taahüdümüzü yerine getiririz ama bunu zarar ederek ve başka kaynaklardan yararlanarak verirsek bundan sonraki ihalede ne biz ne de bir başka kuruluş bu paraları verir.
MELİH ŞENDİL: Telekom’un 7 kez mola alması bir taktik miydi?
ERTAN ÖZERDEM: Muhakkak bir taktiktir. 10 mola alıp da kazanabilirsiniz. Bizim molaya ihtiyacımız yoktu, onların vardı. Bunun ne demek olduğunu size bırakıyorum.
ŞANSAL BÜYÜKA: Kulüplere, Federasyon’a Digiturk’e, izleyicilere hayırlı olsun. Markayı nasıl yükseltiriz bunun çarelerini bulmak lazım.
MELİH ŞENDİL: Yüzde 126’lık artışı abone sayısına kıyasladınız ve “Hesap makineme sığmadı” dediniz.
ERTAN ÖZERDEM: Biz bir müddet bunu sübvanse edeceğiz sanırım. Abone alış hızımızı bir anda bu kadar arttırmak kolay değil. Bunu arttırmak için neler yapmamız lazım toplanıp konuşacağız.
Maraton.com.tr
Fiyatların aboneye yansıması daha çok zarar etmelerine neden olacaktır, bu paralarda Telekom alsa, yapacağı masrafı da düşünürsek izleyenlere daha pahalıya mal olurdu. Digitürk fiyat artışıyla eldekileri de kaçırmayayım diye, çok yüksek artışlar yapamaz. Zaten aradıklarında mutlaka pazarlık yapın, kapattırmakla tehdit edin, faydası oluyor, uzun süreli, düşük fiyattan anlaşabiliyorsunuz.
Kulüpler için harika oldu, Aziz Yıldırım'ın beklediği gibi 400 milyon doları buldu ihale. Molalarda acaba Kulüpler Birliği'yle mi görüşüyorlardı, Digitürk'ten daha çok para koparabilmek için mi uzattı Telekom acaba?:D
TRT 1.lig maçlarını açık kanaldan verecektir, şifre işiyle uğraşmazlar. Digitürk eğer iyi değerlendirebilirse öok karlı çıkabilir bu durumdan ama o vizyonu geride kalan 9 senede göremedim. Bir çok platformda maçları yayınlama hakları var, internet üzerinden, cep telefonu üzerinden. Bunları kendisi yayınlayamaz ama iyi fiyata pazarlayabilirse abonelere de fazla yük bindirmemiş olur.
Hayırlısı olsun, kulüplerimiz umarım gelecek parayı iyi değerlendirirler, küme düşen takımın yaklaşık 15, şampiyon olanın 50 milyon alacağını düşünürsek, Türk oyuncuların fiyatı daha çok artar muhtemelen, her kulüpte para var nasılsa mantığıyla, değişen bir şey olmaz yine.
Evet futbolcuların fiyatları da artar Bursaspor mesela Sercan için artık 20 milyon istiyordur. :)
Arkadaşlar TFF bu paraları verecek ama FIFA'nında istediği gibi çok ciddi bir denetim gelecek kulüplere. Ortaya büyük bir para giriyor. 321. M doların %35lik kısmı direk verilecek geri kalanları belirli kriterlere göre dağıtılacak ve her yıl ödenecek. Yani kulüpler hiç görmedikleri paraları görecekler. Bugünün tarihini atın çünkü futbolumuzda devrim niteliğinde bir gündü. Helal olsun.. Digiturk üde kutlamak lazım. Herkes şikayetçi ama adamlar yıllardır Türk futboluna destek oluyor. :D