Ama biz Teknik Direktör Değiliz Menejeriz ondan unvanımız menejer.
Türkiye 3. ve 4. ligleri çok zor. Çok daha fazla araştırmacı lazım. Oyun Football Manager olduğu için antrenör olmamız mümkün değil.
Printable View
zaten şu oyundaki mantık farklı manajer farklı eft ama biz takımı yönetiyoruz. Aykut Kocaman Gibi,Zico Gibi,Ertuğrul Sağlam Gibi Onlara Manajer denilmiyor ki Teknik Direktör Deniliyor. yanlış mıyım.
Manajer Üst Kademe de O Zaman Neden Haklarımız Üst Kademe de görünmüyor.
Aykut Kocaman => Menajer. En azından görünürde menajer. :)
Oyun motoru, taktikler, antremanlar geliştirilmeli, 3D görüntü daha gerçekçi olmalı (futbolcular taraftarlar, top, oynanabilirlik vs...) Ail Can' larla maç yapmayalım artık. Para sıkıntısı çeken klüpler oyunculara para vermekte zorlanmalı, oyuncular bu vb. durumlardan takımı protesto edip antremana çıkmamalı, grev yapmalı. Basın toplantılarında ve maç konuşmalarında daha çok seçenek sunulmalı, transfer yapmak daha da zorlaştırılmalı, regen futbolcular gelişime açık olmalı ama oyuna girer girmez süper star değil, klüb bilgileri artrılmalı, yönetim yapılan transferlere daha çok karışmalı, yeni transferler yapmaya çalışmalı biz antrenörler ise buna engel olmaya çalışmalı. Oyuncu menejerleri habire klube gelip oyuncu önermeli ve bizim güvendiğimiz menejerler olmalı onların izlediği oyuncuların listesi olmalı hatta staff pozisyonuna yeni bir iş olaarak menejerlik eklenebilir hatta bizde direk menejer olarak oyuna başlayabiliriz klublere gider oyuncu teklif eder para kazanırız. Oyuna başlarken çalıştıracağımız takımda oluşacak yeni oyunculara isim verebiliriz. 10 büyük ligin takımlarının hepsinin logosu ve gerçek formaları oyuna yansıtılmalı...
Yalnız Manager Yönetici Demek Bizim Dildeki Karşılığı Yani En Yakınıdır. Biz Biraz Daha İyice Basit Bir Türkçeye Çeviriyoruz Yönetici,Yöneten Demiyoruzda T.D Diyoruz. Normalde Bizim Bildimiz Bizdeki Menajerin İngilizcedeki Managerle Alakası Yok. Bizim Menajer Dediğimiz Şahıs Oyuncuların Futbolun Saha Dışındaki Tüm İşlerini Yürüten Şahıs
FM'de ingilteredeki tekndik direktörlük sistemi yani menejerlik sistemi baz alınıyor. İngilterede başkanlar değil Menejerler ne kadar para verilecek kim gelecek kim gidecek karar veriyor. Türkiyede ise yöneticiler.Yani Türkiyeye göre düşünmemek lazım.
Adamlar ingilizce ile oyunu yapıyor, tutupta size oyundaki manager, yerine teknik direktör yazmazlar,biraz daha mantıklı düşündüğünüz zaman :)
ayrıca TR eklenti yapanlar isterseler T.D yapabilir.
TSL deki oyuncuların iki sezon iyi oynadı diye faiş maaş talepleri olmamasını istiyorum.
Antrenör seçimlerinde sayısının belirlenmesinde bizlere daha fazla esneklik verilmeli.Yönetim bu konuda çok aktif yapılmış yardım antrenör bile değiştirtmiyorlar bu yanlış..
Ayrıca bir oyuncuya siz el atana kadar kimsenin yaklaşmayıp,siz gözlemci gönderdiğinizde Real,barça,inter gibi takımların bi anda milyon eurolar vermeside çok saçma..
editörde yaratılan tüm ligler birlikte açılabilsin yani 209 ülke 300 lig oynayabilelim bana yeter... (Ha bendeki pc 5 yıllık büyük ihtimalle doğru dürüst oynanayamayız ama pc alma isteği getirir bana o halde)
Bu arada zaten alt ligler editör yardımıyla oyuna eklendi artık... SI yetkilileri diyor ki paketten çıkan budur 51 ülke 117 lig ama araştırmacılar alt lig takımlarını düzgün ayarlarlarsa... yama yapımcılarına bağlı olarak istediğiniz tüm alt ligler ekleniyor...
Mesela Super Bladesman ingiltere ligini 11. lige kadar getirdi... (Gerçi 10. ligden sonrasında stabil olmuyor ondan 10. ligden sonrasını kullanıcıya bırakıyor) Araştırmacılar da ingiltere'de 8. seviyeye kadar epey düzgün araştırmışlar zaten...
crash dumps ve binbir saçma sapan hata olmasın . oyun oynansın yeter :D
ben sadece TÜrkçe olmasını istiyorum ama olmayacakmış
Geniş aile'deki Ulvi'den bir alıntı yapmış sanırım :)
alınterimi akıtarak, gecemi gündüzüme katarak kazandığım paraları çatır çatır harcamak istiyorum..
genç teknik direktör maç sonrası bilmem hangi gece kulübünden hangi bardan çıkarken bilmem kiminle yakalandı diye haberler çıksın istiyorum :)
oyuncu güçleri olmasın olunca saçma oluyor çünkü atıyorum ben fenerbahçeliyim fenerbahçe ile kariyer açıyorum van der vaart ı falan alıyorum ucuza iyi oyuncular buluyorum gs ile bjk dökülüyor 22-23 yaşında bir oyuncu alıyor oyuncunun güçleri bembeyaz hal böyle olunca gerçekçilik olmuyor ayrıca hep daha iyi oyuncular alıyoruz işte nedir forvet oyuncusunun güçleri böyle aratıyoruz 2-3 tane süper genç oyuncu çıkıyor adı sanı duyulmayan böyle olmasın istatistikler belirtsin yardımcı antrenör şu özelliği iyi falan desin genç ise güvenip alalım izleyelim nasıl olduğuna kanaat getirelim
Regenler çok abartılmasın.
işte bu konuya tamamen katılıyorum.. daha önce ben de yazmıştım zaten.. oyuncu güçleri çok saçma.. yani bizim bu güçleri görebiliyor olmamız saçma.. adamın finishing 18 dribbling 16 bilmem ne.. ne yani şimdi schuster beşiktaş'ın başına geçtiğinde eline her oyuncuyunun her özelliğini bilmem kaç üzerinden değerlendirip verdiler mi? hayır.. adam bilgi aldı, maç kasetlerini izledi, istatistiklere baktı, antrenmanları izledi, 3-5 tane de hazırlık maçında izledi oyuncularını ve az çok kararını verdi.. kimin ne olduğunu az çok biliyor..
yazmıştım ama tekrar yazayım.. eski sistem kalsın ama bence şöyle bişey ayrı bi seçenek olarak sunulabilir..
özellikler tamamen gizlenecek.. kendi takımımızın oyuncuları dahil..bi takımın başına geçtiğimizde zamanla oyuncuları değerlendirip o özellikleri biz kendimize göre yazalım oraya..hem şu an sahip olduklarını hem de gelecekte ulaşabileceği potansiyeli.. sonuçta "judging player ability" ve "judging player potential" diye özellikleri var menejerlerin.. böylece oyun bizim bunları ne kadar doğru belirlediğimize bakarak bu 2 menejerlik özelliğimizi de yazar oraya tactical consistency vs gibi..
transfer etmek istediğimiz oyuncuları da izletiriz ve scoutlar bize detaylı bi rapor verir.. gerekirse 1-2 maçlarını izleriz.. beğenirsek, güvenirsek alırız.. arada fiyasko çıkar yaptığımız transfer..daha heyecanlı olur oyun..
Bu sefer kac tane yama gelicek oyuna cok merak ediyorum ben tahminleri 3 ile aciyorum :D
yapay zekanın arttırılması çok önemli ama o kadar da kolay bişiy olmadıgını algılayabiliyoruz sanırım
her sene yeni oyun çıkmadan önce belirttiğim gibi; kimse anadan doğma menejer olmadı bence yardımcı antrenörlük, koçluk, gözlemcilik, hatta u21, u19 gibi takımların antrenörü de olabilme şansımız olsun, eğer böyle olursa kariyer açısından ciddi anlamda haz verir.
Ayrıca arkadaşların belirttiği gibi, favori oyuncu seçimi olsun ve bir kulubun favorileri arasında girdiğimizde bi oyuncunun favorileri arasına girdiğimiz gibi bir süre sonra silinme olmasın, bi kulubu 3.ligden alıp avrupada kupa aldırıyorsun, normalde heykelini dikiyorlar ama oyunda kulupten ayrıldıktan 3 ay sonra favori kişilerden siliniyorsun,
Baş antrenör olarak başlamak/başlayabilmek çok güzel olur..
Diğer görevlerde olabilir yavaş yavaş yükselmek ve sonunda Menajer olabilmek güzel olurdu..
Grafik özelliği düşsün istiyorum. Ve bazılarınız kızabilir ama şike yapma yolu açılsın . Güzel bi fikire benziyo teşvik primi vs. olsun. 1-2 yıl sonra kovulalım, oyunda biraz adrenalin olsun ? güzel olmaz mı ? Sonuçta futbolda da sağlam şikeler yapıldı,yapılıyor ve yapılacak da. Futbolun gerçeği bence :D
İlk yamanın çıkma amacı farklı, oyunu dağıtmak için1 ay önceden merkezlere yolluyorlar, oyunun resmen çıkacağı güne kadar çözülen sorunları ilk yamaya koyuyorlar.