Rytas'ın yendiğini yeni öğrendim.2.'lik şansımızın olması çok iyi...
Printable View
Rytas'ın yendiğini yeni öğrendim.2.'lik şansımızın olması çok iyi...
Biz çikolatayada yeniliriz.
Gerçi daha 15 dakika var ama salonda büyük boşluklar var. Zaten başarıya endeksli ve ayağı basketbol salonlarına yeni yeni alışan kitleyi, yakalanan hava nedeniyle hemen yolunacak kaz gibi görmeye başlar ve bilet fiyatlarını ikiye katlarsan, böyle kaçırırsın salonlardan...
Kurumsallık filan; hepsi palavra... Bunların yaptığı fırsatçılık... Geçen yıl Euroleague maçlarına seyirci getirmek için yalvar yakar olanlar, bedava otobüs ayarlayanlar, sezon başı iyi bir hava yakalanınca başta açıkladıkları bilet fiyatlarını ikiye katladılar Barcelona maçında... Zamlı tarife Chollet maçında da iş başında... Kaçırın valla, kaçırın taraftarları... Fenerbahçe futbol takımı deplasmana gittiğinde bilet fiyatlarını arttıran Anadolu kulüplerinin yaptığından, sizin yaptığınızın farkı nedir?
9-0 geçilen 2,5 dakikanın ardından Mirsad'ın ekstra katkısıyla 29-23 oldu skor. Dedikleri gibi " Keşke Mirsad hiç yorulmasa ".
Hakem öyle bir hatalı yürüme verdiki. Off off yani. İspanyol çok hata yapıyo. Az öncede bariz rakipten çıkan topu Cholet'e vermişti.
Katalan'dır o... Malum, Barcelona'nın kulağı bu maçta...
Ukic faktörü bu kadarmı belli eder kendini.
Güzel oldu. Her yönden böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı.
Şu Top16 Keşke Lig Usulü Olmasa Yahu Elemeli Tur Burdan Başlasa Keşke.
İyi maç yöneten İspanyol hakem var mıdır bilmiyorum ama basketbolda Türk takımlarının maçını iyi yöneten bir tane İspanyol ve İtalyan hakeme rastlamadım. Yunanlılar bile onlar kadar ileri gidemiyor, daha alttan alıyor.
İşte geri döndüğümüz maç. Ama Cholet maçı bizi yanıltmamalı Ukiç ayarında bir guard ve pota altına Vidmar sertliğinde bir bodyguard almamız şart. :)
F.Bahçe ve Efes'in rakipleri belli oldu
THY Avrupa Ligi'nde 2. tur kura çekimi heyecanı yaşandı.. İşte İspanya'nın Barcelona kentindeki yapılan kura çekimi sonrası Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen'in TOP 16'daki rakipleri.
Normal sezonda gruplarını ilk 4 sırada tamamlayan toplam 16 takımın katıldığı Türk ekipleri Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen'in yer alacağı ''Top 16'' kura çekimi başladı. Fenerbahçe Ülker, ''Top 16'' kuralarına ikinci, Efes Pilsen ise üçüncü torbadan katıldı.
Dörderli 4 ayrı grupta oynanacak ''Top 16'' maçları, 19 Ocak-3 Mart 2011 tarihleri arasında yapılacak. Gruplarını ilk 2 sırada tamamlayacak takımlar, 22 Mart-6 Nisan 2011 tarihlerinde play-off çeyrek finalinde karşılaşacak. Play-off turundan çıkan 4 takım, 6-8 Mayıs 2011'de Barcelona'da Palau San Jordi'deki dörtlü finalde mücadele etme hakkını kazanacak.
-GRUPLAR-
E GRUBU:
Panathinaikos
Caja Laboral
Unicaja Malaga
Lietuvos Rytas
F GRUBU:
Maccabi Tel Aviv
Union Olimpija
Regal Barcelona
Lottomatica Roma
G GRUBU:
Montepaschi Siena
Real Madrid
EFES PİLSEN
Partizan
H GRUBU:
Olympiakos
FENERBAHÇE ÜLKER
Zalgiris Kaunas
Power Electronics Valencia
Fenerbahçenin Valencia Maçları Grubun Kritik Maçları Olacaktır. Dikkat Etmemiz Lazım. Olympiakos Yerine Panayı Tercih Ederdim Açıkcası Bu Sezon Pana Dengesiz Olimpo Çok Tehlikeli. Kaunastan ise Kat Kat Üstünüz.
Efesin Grubunda Siena Maçları Çok Kritik Temcililerimize Yürekten Başarılar.
Hangi maç ne zaman onlar ne zaman belli olacak? Yani fikstür. :)
İlk maçımız Olimpiyakos deplasmanında... Daha sonra önce Valencia, sonra Zalgiris ile iki maç üst üste içeride oynuyoruz. 4. hafta ise bu defa Zalgiris deplasmanındayız. 5. hafta Sinan Erdem'de inşAllah Olimpiyakos'u yeneceğiz ve ardından son hafta İspanya'ya, Valencia deplasmanına... Görünen o ki, 2. 3. ve 4. hafta maçları bizim için en hayati sürecin geçtiği yer... Umarım son haftaya kadar Valencia'nın bir iddiası kalmaz ve bizim karşımıza "hayat-memat" psikolojisiyle çıkmazlar.
Olimpiakos'u içerde , diğer iki takımı ise hem içerde hem dışarda yenebilecek kapasiteye sahip Fenerbahçe Ülker. Ama tüm maçların çok çok zorlu geçeceği kesin. Valencia maçları bence Fener'in kaderini belirler. Avrupa'nın şu anda en sert savunma yapan takımı Valencia. Çok dirençliler. Ancak Fenerbahçe dediğim gibi kazanabilecek güçte.
Peki hangi tarihler bunlar tahmini olarak?
Sanırım fikstür çekimi sonra olacak ?
19-20 Ocak'ta maçlar başlayacak. Bütün maçlar Çarşamba ve Perşembe günü...
19-20 Ocak: Olimpiyakos-Fenerbahçe
26-27 Ocak: Fenerbahçe-Valencia
03-04 Şubat: Fenerbahçe-Zalgiris
Böyle devam eden bir fikstür...
Tam dişe göre rakipler. Valencia asla rakip olamayacak bir takım. Hocanın eski takımı zaten, tüm oyuncuları biliyo ve nasıl oynadıklarınıda. Tek zorlarlsa Olympia zorla ondada 1 maç kaybetse bile takım yine iyi.
Zalgiris çok tehlikeli... Tempoyu ellerine verdik mi dağıtır geçerler. Çok tempolu oynuyorlar.
Valencia ise deplasmanda Panatinakos'u yenecek kadar sürpriz potansiyeli taşıyan ve asla hafife gelmeyecek bir ekip... Çok zor olacak.
Fenerbahçe o gruptan çıkar da Efes için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. 3. olurlarsa başarı...
Zalgiris'i bu sezon 2-3 maçta izledim.Çok garip takımlar , hızlı oynamayı seviyorlar.İçeride,dışarıda etkili olabiliyorlar.Özellikle deplasmandaki maç çok zor olacak bence.İçeride 3 te 3 yapacağımızı düşünüyorum.Dışarıdaki maçların hepsi zor geçecek bence.Valencia'yı her ne kadar Spahija tanısada onlarda potansiyeli olan bir takım.Maçlar zor geçecek ama ilk 8'e kalacağımızı düşünüyorum.
Bence Valencia maçları çok zor olmaz. Valencia izlediğim kadarıyla çok iyi bir takım değil. Tabiki Cholette maçı gibi yaparsak kaybederiz ama disiplinli oynadığımız takdirde geçeceğimizi düşünüyorum. Olympiakos ise yıldızlarla dolu bir takım. Buraya kadar 7 galibiyetle gelmişler. Siena'yı evimizde yenebilecek kapasitemiz varsa bu takımıda en azından evimizde yenmeliyiz. Zalgiris hakkında bilgim yok ama nede Olsa top 16 ya kalmış bir takım. Lakin Olympiakos a göre Zalgirisdaha hafif kalıyor. Kısacası 2.lik için Zalgiris ve Valencia bizim dişimize göre. Disiplinli oynarsak 2. olarak çıkarız.
Efes ise kurtlar sofrasına düştü. Kapanacağı için Anadolu Grup çok fazla takmıyor artık spor kulübünü.. Hocayı bile kovmuyorlar o kadar kötü sonuçlar almalarına rağmen. Kadro olarak Top 16 için biraz güçsüzler. R.Madrid ve Siena gibi iki dev takım arasında işleri zor. Hele birde 4. torbadan Gelen Partizan'ın olması tamamen bedevi durumuna düşürmüş Efes'i. Lakin herşeye rağmen bu oyun takım oyunu. İyi kenetlenilir ve sakat oyuncularının da dönmesiyle bir hava yakalarlarsa 2. lik içinde bir şansları olabilir ama çok zor bi ihtimal. Bizim durumumuza göre Efesin işi çok çok zor....
Birinci torbadan kim gelirse çok farketmezdi aslında bütün baba takımlar orda zaten.
Üçüncü torbadan ya Malaga ya Zalgirirs gelebiliyordu sanırım. Zalgiris'de fena kura olmamış.
Ama son torbadan çekebilecğimiz en zor takımı çektik. Valencia çok sert savunma yapan , deplasmanda Pana'yı yenebilecek kadar sürprize açık bir takım. İçerde Javtokas gibi deyim yerindeyse kasap bir uzunları var , dışarda De Colo gibi bir skor yükünün çekebilen bir kısaları var ama en önemli silahları Savanoviç bence. Tutması çok ama çok zor bir oyuncu. Hem uzun hem hareketli hem de şutu olan bir oyuncu canımızı çok yakabilir.
Olympiakos'u yenebileceğini düşünmüyorum Fenerbahçe'nin 2 maçta da. Barcelona'dan kat kat daha iyi bir kadrosu var. Fakat diğer 2 rakibine karşı 4'te 4 yaparsa gruptan çıkar.
herkes efes hakkında endişeli ama ben efese daha çok güveniyorum. efes efes gibi oynarsa 1. olarak çıkar. efes sienayı kendi sahalarında yenen takım. 2 oyuncu alırlarsa devre arasında takım şahlanabilir
Sakat olan Miroslav Raduljica düzeldi. Top 16 maçlarında oynayacak. İyi bir oyuncu. Efesinde sıkıntılı olan bölgesine ilaç gibi gelecek. Ayrıca efes bir adam alacak NBA'dan...