http://i.hizliresim.com/ZJBvWg.png
Printable View
Bunu mu yapmaya çalışıyorsun :)
http://i.hizliresim.com/B47EPg.jpg
Nasıl bir taktikle oynuyorsun ? Oyuncu direktiflerin nedir [MENTION=113818]yildo[/MENTION]_23 . Bana .fmf dosyanı atar mısın ?
Bana mı denk geldi bilmiyorum ama çok sakatlık oluyor sanki. Özellikle forvetler.
Ben Galatasaray'ı yönetiyorum. Fenerbahçe'de RVP tüm sezonu sakat geçirdi. Ligde 5 maç oynayabildi. Bana karşı Serdar Kesimal, Volkan Şen falan forvet oynadı.
Beşiktaş'ta Gomez yarım sezonu sakat geçirdi.
Bir forvet aldım geleceği parlak diye. Yine neredeyse tüm sezon sakatlandı. Benteke'yi yarım sezon kiraladım. Yarım sezonun yarısını sakat geçirdi.
İlk sezon Beşiktaş'la çifte kupa aldım. Sonra Arsenal, Sevilla, PSG, Liverpool, Juventus, Roma benimle masaya oturdu.
Beta versiyonunda maç motorunu çok sevmiştim. Ama korkulanı yaptılar.
Orta sahadan vurup direkten dönen toplar, asla "fakat amacı gol atmak değildi!" olan kanat oyuncuları..
gerçekten ayıp etmişsiniz her maç aynı şeyler oluyor. ezbere olmuç maç motoru gerçekten neler olabileceğini kestirebiliyorum. nasıl bu kadar bozabildiniz vallaha hayret.
Arkadaşlar bir sonraki güncelleme ne zaman gelecek acaba?
Kornerlerde kural hatası var. Korneri kullananın yanına biri yanaştığında rakip 9,15 ten fazla yakşalamaz korner yuvarlağına, oyunda rakip birer bir markaj yapıyor yanaşana
+Korner sonrası seken top korneri kullanan futbolculuya eri atılıyosa istisnasız ofsayt oluyo
O zaman oyuncuları takmıyorlar demektir. 2 senedir bunun yanlış olduğunu anlatamadık. Diyaloglarda adama rest çekeceksin ama bunun sonucunun nereye gideceğini nasıl anlayacağız? Madem böyle şeyler yapıyorlar o zaman kime nasıl davrandığımızda ne olacağını kestirebilmemiz için bize ipucu vermeleri lazım. Aksi halde tamamen şansa kalıyor iş. Ben taktikle mi uğraşayım bu saçma sapan diyaloglarla mı? Oyun ne yazı tabanlı ne de grafik. İkisinin arasına öyle bir sıkışmış ki. Artık birini tercih etmeleri lazım. Tamam gerçekte bu sıkıntılar var ama gerçekten atıyorum "her" oyuncu böyle sürekli söylenmez ki. Bakın Semih ŞENTÜRK yıllarca yedekti o zaman yer yerinden oynamalıydı. Adamı transfer ediyorsun, as takım garantisi bile vermemişsin ama bıdı bıdı konuşuyor.
Oyunu bugün alıp kurdum. 2015'i hiç oynamamış biri olarak 2016 baya bir değişik geldi. Özellikle taktik ekranı çok karışık gibi duruyor. Tabi çok fazla kurcalamadım. Alışacağız.
Birkaç tespitim var arkadaşlar ;
- İlk tespitim deplasman maçları hakkında. Mükemmel işleyen bir taktiğe ve kadroya sahip bile olsanız, deplasmanda gol attığınızda rakip takımın bir sonraki atağı mutlaka gol oluyor. " xxx takım yanıt vermekte gecikmiyor " yazısını rahat 10 kere görmüşümdür. Bu bence bir bug ve acilen düzeltilmesi gereken bir sorun.
- İkinci tespitim, ilk sezon harika işleyen taktik 2.sezonda adeta işlevini yitiriyor. Takım hallaç pamuğu gibi dökülüyor. Şuan, harika bir sezonu geride bıraktığım Galatasaray kariyerimde; 2.sezonda takım tel tel döküldü. Taktik uyumunda " USTA " yazmasına rağmen hazırlık maçlarında Club Brugge ile 1-1 berabere kaldık, Reading'e 1-0 yenildik. Arsenal ile 3-3 berabere kaldık. Bayern Münih'e de 2-0 kaybettik. Son 2 maç normal karşılamak gerek fakat 4 hazırlık maçının hiçbirini kazanamayan bu takım, bir önceki sezon ligi ve Şampiyonlar Ligi'ni alan takım sonuçta. Taktik aynı taktik, oyuncular aynı oyuncular. Lakin sonrasında, Avrupa Süper Kupasını 5-1 ile Chelsea'ye, Türkiye Süper Kupa'yı da Beşiktaş'a 2-0 kaybettik. Sinirden ekrana kafa atma aşamasına geldiğim anlar bile oldu.
Çünkü takım adeta halısaha takımı gibi, şuursuzca hücum ediyor ve geri dönmüyo birçok oyuncu. Rakipler de kontradan gelip gelip golleri sıralıyorlar.
- Son olarak da eğer bir oyuncuyu gözlemleyip, transfer spekülasyonlarına girerseniz, o oyuncu birkaç gün sonra antrenmanda sakatlık geçiriyor, bunu da birçok kez gözlemledim.
Bu anlam veremediğim 3 tespitimi eğer sizlerde farkettiyseniz, bunun kritiğini yapalım beyler. Gerçekten can sıkıcı bir durum bu....
oyunun full sürümünden sonra mevcut taktik işlemez oldu sanırım yapay zekada da belli başlı değişikliğe gidildi.
işin kötü tarafı sezon ortasında bu duruma düştüğüm için yeni taktik yaratıp tekrar uyumlu hale getirene kadar yönetim tarafından talep edilen konumda olamamam , kupa ve avrupa liginden elenme durumuyla karşı karşıya kalmam gibi durumlarla karşılaşabilirim ki buda kariyerden soğumama sebep olabilir sanırım yeni bir kariyer açmaya kadar gidebilir.
valla hocam senin yazdıklarına şöyle katkıda bulunayım beta'dan sonra genel anlamda bir tuhaflık var oyunda.siz yine bir taktik oturtup başarı almışsınız ben şahsen onu da yapamadım.takım gitmiyor ilerlemiyor.ne savunma yapıyor ne hucüm.deplasman maçları için söylediklerini bende yaşıyorum.Oyunun beta sürümünde özellikle bakmıştım.Deplasmanda gol attığınız zaman genelde rakip takım genişlik bırakıyor ve siz kontradan en azından gol pozisyonu buluyordunuz.şimdi mümkün değil.Hadi bunu bursa,kasımpaşa vb gibi takımlar için kabul edebilirim ama mersin idman yurdu için çok abes oluyor.
velhasılı kelam ben beta'da oynarken daha dengeli ve tutarlı bir maç motoru gördüm.Final sürümüyle işi çığrından çıkarmışlar.
İlki bence bug değil. Denk gelmiş olabilir, bilemem ama benim 1-0 kazandığım maç oldu. Bu mantıkla hiçbir maç 1-0 bitemezdi :) Ya da 20. dakikada 1-0 olup 50 de durumu eşitlediler; buna rağmen 2-1 kazandığım maç oldu. Hatta deplasmanda gol attıktan sonra hemen gol yediğim bir maç olmadı desem yeridir(ikinci sezonun ekim ayındayım).
Hocam kusura bakmayın ama ilk sezondan ŞL'yi kazanmanız daha garip bir durum :D 2. sezonda da aynen devam ediyorum ben. Dramatik bir düşüş yok. Betayı oynamadım bu arada, direk 16.1.1 ile başladım. Tabii anormal bir başarım da yok; ilk sezonda ŞL'de ancak gruptan çıkabildim. Türkiye'deki kupaları klasik olarak topladım.
Transfer edeceğim adam sakatlanmıyor ama takımda sık sık sakatlık yaşıyorum.
Betada sıfıra inip salakça kaleye vuran kanat oyuncusu yoktu,benim için devrimdi bu,full sürümde tekrar eskiye dönmüşker :(
Kendimi, çok konuşuyo gibi hissediyorum ama 51, dakikada 2 değişiklik yaptım
oyuncu puanlamasında oyunda gözüküyorlar ama sahada çıkan oyuncular var maç motorunda
ve taktik ekranı kilitlendi dokunamıyorum
İyiki bilgisayarı kapatmıyorum. Hala 16.0.1 Sürümü mevcut :D
haha bak onu da bir tek ben keşfetmemişim demek ki.ya gerçekten şey edip bırakmışlar oyunu.maçların içinden pozisyonları seçip sigames'e onu da göndermiştim.ben oyunu dün itibariyle oynamayı bıraktım çünkü zevk alamıyorum.bir sonraki güncelleme ile düzelir inşallah diyecem ama kesin başka yerleri bozarlar.:)
Her seride tekrar şikayet ediyorum ama FM olmuş 2016, hala tek top var.
Sezon başı Chelsea ile Terry nin jubile maçını oynadım Chelsea de Lampard ve Gudjohnsen oynadı, hoş olmuş bunu yapmaları
An itibariyle aldım oyunu inmesini bekliyorum :) Bir elimde kalem bir elimde kahvem şimdiden alınacak oyuncuları ve taktiği hesaplamaya çalışıyorum , iyi ki varsın FM :)
Oyundaki kariyer sonunda yapilan jubile degil, "testimonial".
Yani bir nevi futbolcunun kulup ile yasadigi basarilar karsiliginda futbolcu onuruna yapilan bir gosteri maci. Bazi futbolcular bu mactan kazanilan gelirleri bir hayir kurumuna bagisliyor. Boylece hem kulup, hem de futbolcu bir toplumsal hizmet saglamis oluyor. Bazilari ise parayi cebe indiriyor.
Mesela Man Utd, Giggs icin, 2001 yilinda "testimonial" yapmisti. Bundan sonra Giggs 13 sene daha oynadi. :)