Originally Posted by
himone
Ya ben futboldan anlamıyorum ya da kimse benim gördüklerimi göremiyor. FB nin maçlarda en bariz sıkıntısı kondisyon ve hız. Bir takımın ileride basıp hücum futbolu oynayabilmesi için güçlü, kontra ataklara karşı da hızlı olması lazım. Aykut takımın başında 3. yılında fakat FB hiçbir zaman güçlü bir takım olamadı. Burada 2 ihtimal var ya takım iyi antrenman yapmıyor, ya da antrenörler bir halta yaramıyor (benim düşüncem ikisi birden, ve şimdiye kadar hiçbir futbolcunun gelişim göstermediği açık bir şekilde ortada). Ve takımın stoperleri ile defansif orta sahası çok yavaş olduğu için Aykut defansı hep geride kurduruyor, böylece takım gerekli presi ve hücüma katkıyı gerçekleştiremiyor. Yobo bu sene çok formsuz, Volkan da aynı şekilde, Bekir'in en iyi hali 3 hafta top oynuyor. Bence takıma çok iyi 2-3 tane antrenör, 2 tane de stoper lazım. Sonra orta sahaya ihtiyaç var mı görülür. Bu arada 2 yönlü orta sahanın kralı (M.Topuz) takımdayken hala böyle bir adam aramak saçma geliyor bana, eğer 3 orta saha ile oynanacaksa Meireles, Topuz ve alınacak ofansif orta saha tam ideali diye düşünüyorum (hatta bu düşünceye 3 yıldır sahibim, orada Cristian'dan kat kat daha iyi oynar).
Sonuçta takım aynı şekilde, sürekli geride bekleyen 3 tane hantal oyuncu varken hiçbir şekilde başarılı olamaz, isterse takıma İniesta gelsin. İleride oynayan oyncular hep yanlız ve rakipten eksik kalır. Takımın bu sıkıntısının farkına varılmadığı sürece ve 3 tane defansif orta saha oynadığı sürece hiç birşey yapılamaz (2 tanesi bile fazla). Şu an defansını orta saha çizgisine çıkarmadan hücum oynayan bir tane takım yokken biz neyi bekliyoruz bu takımdan. Sonuçta zaten Aykut takımı kanatlardan oynatmak istiyor, eğer iyi antrenman sonucunda Stoch ve Krasic'i forma sokarsa takım hücum anlamında düzelir.
Takımda bu sene Volkan kaç tane hatalı gol yedi hala Mert ve Serkan forma şansı bulamadı. Hasan Ali'yi ölene kadar oynatma düşüncesinde galiba (aklıma taş ocaklarında veya madenlerde çalıştırılan köleler geliyor), stoperlerin en iyi oynayanının Bekir olduğunu düşünürsek takımın durumu açık bir şekilde ortada, Gökhan 2 yıldır iyi oynamıyor (her seferinde orta sahayı ilk geçen oyuncu ve geri dönüşleri eskisi gibi değil). Takımın geri beşlisinde bu kadar sıkıntı varken öndeki oyunculara laf atmak kolay iş gibi geliyor bana.