Wenger kimdir, ne yer ne içer?
Wenger kimdir, ne yer ne içer?
Arsenal Menajeri Arsene Wenger, dün düzenlediği basın toplantısında, futbolun kendi hayatındaki yeri üzerine konuştu.
Her zaman çalışılacak bir iş
Wenger verdiği demeçte “Dinlenmeye ihtiyacım yok. Ben bir maraton koşucusuyum. Her zaman meşgulüm. Her zaman, futbol oynamasak da yapılacak bir iş vardır” diyerek futbolun her zaman yaşanması gereken bir olgu olduğunu vurguladı.
Tatillerin kendisi için faydasız olduğunu da belirten Wenger “Şunu söylemeliyim ki tatiller bana hiç yaramıyor. Tatil dönemleri de transfer operasyonu olduğu için yine futbol vardır. Telefonumla plaja gidip oyuncularla orada görüşebilirim, ne de olsa onlar da orada oluyorlar” diyerek küçük de olsa bir dokundurmada bulundu.
İş hayatındaki gerginlik
Fransız teknik adam ilginç bir yorum yaparak “Hiç kimse üzerimdeki stresi ölçecek bir makina yapmadı. Dolayısıyla başkasına göre ne kadar stres yaşadığımı karşılaştıramam. Birçok insan çok fazla baskı altında olduğumu söylüyor ve bunu yaşamak gerçekten kötü ama bunu ölçüp başkalarıyla karşılaştıramıyorsunuz. Formumu koruyorum, spor salonuna gidiyorum ve koşuyorum. Fakat bence eğer sporun içindeyseniz sporun içindesinizdir” dedi.
Fabregas: “Real’e gitmem de Barcelona olabilir”
İspanyol Daily Sport gazetesinin haberine göre Arsenal orta saha oyuncusu Francesc 'Cesc' Fabregas, bir yere gitmeye niyetinin olmadığını, ama bir gün ayrıldığı takdirde gideceği yerin Barcelona olabileceğini söyledi.
Londra’da çok mutlu olmasına rağmen kariyerinin ilerki dönemlerinde Nou Camp’ta oynayabilmek de istiyor. Ramon Calderon onunla ilgilendiğini duyursa da Fabregas Real Madrid’e sıcak bakmıyor. İspanyol gazetesine göre Fabregas’ın Barcelona’ya gitmek isteme nedenleri şunlardan ibaret:
1) Cesc şu anda Arsenal’in Şampiyonlar Ligi başarısı ve İspanyol Millî Takımı için çalışıyor. O yüzden transferin acele olmadığı şimdiden duyuruluyor.
2) Bir takım onu istediği takdirde “En az şu kadar paraya gidebilir” maddesi sözleşmesinde yer almadığından büyük bir teklif geldiği takdirde Arsenal hayır demekte zorlanabilir.
3) Fabregas, genç takımdan arkadaşı Lionel Messi ve diğerleri ile aynı takımda oynamak isteyecektir.
4) Nike’ın Barcelona’yla sponsorluk anlaşması Fabregas’a extradan para kazandırabilir.
Sport gazetesine göre Barcelona Cesc’i önümüzdeki yaz renklerine bağlayabilir. İddaya göre kimse Thierry Henry’nin bu kadar kısa bir sürede imza atacağını düşünmüyordu ama transfer gerçekleşti.
Gerrard: "Arsenal’in lastiği patlayacak"
Steven Gerrard, Liverpool’un ligdeki durumunun düzeleceğini ve rakipleri Arsenal’in Premier Lig’deki etkili başlangıcın elbet bir yerde duracağını iddia etti.
Şampiyonlar Ligi’nde rekor bir skora imza atarak Beşiktaş’ı 8-0 deviren Liverpool, kaptan Steven Gerrard’a göre gün geçtikçe daha da iyiye gidiyor.
Premier Lig’de lider Arsenal’in altı puan gerisinde bulunan Liverpool’un kaptanı Gerrard, bu durumun problem olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:
“Performans olarak daha en üst düzeyde değiliz. Arsenal’dekilerse yapabileceklerinin en iyisini yapıyorlar. Bu durum elbet değişecektir.
Ayrıca bizim yaşadığımız sakatlıkları Chelsea ve Manchester United çekmediler. Biz bu tip sorunlarla uğraştık. Onların da başına bu sorunlar gelince ve en iyi oyuncuları sakatlanınca kritik maçları nasıl atlatacaklar doğrusu merak ediyorum.
Şu an bizim yapabileceğimiz en iyi şey çok çalışıp kazanmaya devam etmek. Özellikle deplasmandaki performansımız geçen sezona göre her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Bunu kendi evimizde de göstermemiz lâzım.
Bazıları şimdiden yarıştan koptuğumuzu söylüyor. Bu çok yanlış bir düşünce. Daha Kasım’ın ilk haftasındayız ve geçen yıl bu zamanlarda daha kötü bir yerdeydik. Ayrıca ligdeki yenilmezliğimiz de sürüyor.”
“Önemli olan Mayıs ayında kaçıncı olacağımız ve bunu görmeye daha çok zamanımız var.”
Son olarak kendi formu hakkında konuşan Gerrard geçen aya göre geliştiğini söyledi ve ekledi: “Sezonun başlarında çok da iyi değildim ancak yaşadığım sakatlık beni kendime getirdi. Beş maçta dört gol bulmam bunun en büyük göstergesi.”
Eriksson’dan Robinson’a Kanca
İngiliz millî takım kalesini de koruyan Paul Robinson'un ara transfer döneminde kulüp değiştirebileceği ifade edildi.
Ligde Tottenham ve millî takım formasıyla büyük hatalar yapan Robinson topun ağzında.
Hatalarından ders almış görünen Robinson sıkı çalışmaya başladı ama yeni hocası Juande Ramos’un “Kaleye transfer gerekiyor.” açıklaması tekrar İngiliz kaleciyi gündeme taşıdı.
The Sun gazetesinin haberine göre kulübü izin verirse Manchester City’nin başında olan Sven-Goran Erikkson millî kaleciyi takımında görmek istiyor. Erikkson, Robinson’ın millî takımdan da hocasıydı.
Kasper Schmeichel’ı kiraya veren, Joe Hart ve Andreas Isaksson’dan da sakatlıkları nedeniyle yararlanamayan Erikkson bugünlerde kadrosuna yeni bir kaleci katmayı düşünüyor.
Yorkshire doğumlu Robinson, Erikkson’un aradığı isim olabileceği söylenenler arasında.