alt yapıyı tanıyan kulübü bilen ve de o kulüple özdeşleşmiş bir oyuncunun başa gelmesi barca icin iyi.gelecek günlerin barca adına güzel günler olucagını düsünüyorum
hayırlısı olsun.
Printable View
alt yapıyı tanıyan kulübü bilen ve de o kulüple özdeşleşmiş bir oyuncunun başa gelmesi barca icin iyi.gelecek günlerin barca adına güzel günler olucagını düsünüyorum
hayırlısı olsun.
Barcelona, Rijkaard'ın yerine Josep Guardiola'yı getiriyor. Laporta, Hollandalı teknik adama teşekkür etti
goal.com
Barcelona Başkanı Laporta, Hollandalı Teknik Direktör'ün yerine, B takım teknik direktörü Josep Guardiola'yı getirecek. En azından başkan Laporta akıllarından geçenin bu olduğunu ifade etti. Guardiola 1990 ve 2001 yılları arasında Katalan kulübünün formasını giymişti.
Rijkaard başarılıydı
Başkan Laporta, 2003 yılından bu yana takımın başında olana Rijkaard'a teşekkür borçları olduğunu da söylemeden edemedi. Kolay değil; Rijkaard takımın başındayken 2 La Liga, 2 İspanya Süper Kupası, 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşattı.
------------------
Laudrup u bekliyordum acıkcası, Guardiola oldu. Hayırlı olsun Barca ya.
sonunda doğru olanda buydu..
olacağı buydu :)
Pep Guardiola, En çok sevdiğim oyunculardandı.
Umaırm Barcelona'nın başına gelir.
Real Madrid'li savunma oyuncusu Sergio Ramos, futbol kariyerinin kalan bölümünü takımında geçirip, futbolu Beyaz Şimşekler'de bırakmak istediğini söyledi.
goal.com
Real Madrid'li başarılı savunma oyuncusu Sergio Ramos, tek düşüncesinin futbolu bu takımda bırakmak olduğunu söyledi. Ancak bu oyuncu hakkındaki transfer dedikodularının ardı arkası kesilmiyor. Daily Mirror gazetesi verdiği haberde Chelsea'nin bu oyuncu için 25 milyon avroyu gözden çıkardığını yazmıştı.
Başkan Ramon Calderon da bu dedikoduları yalanlayanlardan diğeri oldu.
Çok başarılı ve genç bir oyuncu Realle özdeşleşti zaten ayrıca saçınada bitiyorum:)
Real Madrid çok güzel kadro kurdu ve oyuncular vefakar Casillas-S.Ramos gibi isimleri genç ve takıma çok bağlı...
Joa q uin Fiyasko mu ? :) Neyse.. Ispanya dışına çıkmak istemediğini söylemişti hep, hatta Chelsea baya bi para teklif etmişti kendisine ama reddetmişti. Bakalım şimdi ne yapıcak..
Jo**uin nasil fiyasko oluyor?
Valencianin yaptigi en akilli transferlerinden biri. Bence ManU'ya gitsin :)
Sagda Jo a q uin solda C.R7
Bence Ju**uin dünyanın en iyi kanat oyuncularında biridir.Ben premier ligde çok iş yapacağına inanıyorum.
Guardiola Barcayı kaldırır mı bilemiyorum takımda fazla yıldız var bunları "takım" yapmak epey zor
Segio Ramos Real Madrid'in efsanesi olacak bence
Sevilla'nın yıldız futbolcusu Daniel Alves, Atletico Madrid'in Espanyol'u yenmiş olmasına rağmen, La Liga'yı dördüncü sırada bitirme umutlarının olduğunu söyledi.
goal.com
Daniel Alves, Sevilla'nın ligi dördüncü sırada bitirebileceğini söyledi. Ligde 61 puanla 4. sırada bulunan Atletico Madrid, takipçisi Sevilla'nın 3 puan önünde bulunuyor. Atletico, kalan iki maçından bir tanesini kazansa dahi, dördüncü sırayı garantilemiş olacak.
Konu hakkında bir açıklama yapan Alves, "Ben şansımızın bittiğini düşünmüyorum. Rakiplerimizin alacağı sonuca göre kaderimizin belirleneceği doğru, ancak her zaman umut vardır" diye konuştu.
Barcelonalı yıldız oyuncu Xavi Hernández, Frank Rijkaard’ın gönderilmesi nedeniyle futbolcuların suçluluk duyduğunu söyledi
goal.com
Uzun süren spekülasyonların ardından Barcelona’da Frank Rijkaard’ın görevine son verildi ve yerine PAF takım antrenörü, eski Barça’lı futbolcu Guardiola getirildi.
Son iki sezonu kupasız kapatan Barça’da futbolcuların kendilerini suçladığını söyleyen Xavi, “Biz futbolcular olarak olan her şeyden dolayı büyük suçluluk duyuyoruz. Hepimiz görevimizi elimizden geldiği kadarıyla yapmaya çalıştık. Gelinen noktada herkesin hatası olmasına rağmen asıl suçlular biz futbolcularız" diye konuştu.
Kulübün krizde olduğunu da kabul eden yıldız futbolcu, “İki sezon kupa kazanamadık ve iyi durumda olduğumuz söylenemez. İki hafta önce krizde değildik ancak basın her an çökmemizi bekliyor gibi davranıyordu. Şampiyonlar Liginde yarı finale kadar çıktık, ancak ligde başarılı olamadık” dedi.
"Hoşgeldin Guardiola"
Eski takım arkadaşı Guardiola’nın takımın başına geçmesine sevindiğini söyleyen Xavi, "Guardiola çok güçlü bir kişiliğe sahip ve oldukça tecrübeli. Futbolculuğu döneminde hem saha içinde hem de dışında çok önemli katkıları vardı. Rijkaard bize çok şeyler kazandırdı ve umarım Guardiola da aynı oranda başarılı olur" diyerek sözlerini noktaladı.
Real Madrid başkanı Ramon Calderon İspanyol defans oyuncuları Sergie Ramos için Chelsea'nin transfer çalışması yaptığı yönünde çıkan haberlere sert tepki gösterdi.
Ramon Calderon medyaya yansıyan haberlerden sonra, "Neden Real Madrid'deyken neden Chelsea'de oynasın ki" diyerek genç futbolcunun İspanyol kulübünde kalacağını açıkladı. Ramon Calderon önümüzdeki sezon için Real Madrid'in nasıl bir transfer politikası izleyeceği konusunda kendine yöneltilen soruya ise "Kadromuzda eksiye doğru giden bir değişiklik olmayacak, oyuncu kaybetmeyeceğiz" dedi. Geçtiğimiz gün Sergie Ramos için İngiliz ekibi Chelsea'nin 70 milyon avroyu gözden çıkardığı iddia edilmişti...
Kaynak : Sporx.com dış haberler
bence dünyanın en iyi sağ beklerinden ramos.stoper olarak bence çok kötü.
çirkeflliği ön planda olsada mücadelesi ve yaptıkları göz ardı edilemez.
realde bırakması en mantıklısı.
Real Madrid'in Hollandalı yıldızı Ruud van Nistelrooy, önümüzdeki sezon için hedeflerinin Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak olduğunu söyledi
goal.com
Real Madrid'in yıldız golcüsü Nistelrooy, Şampiyonlar Ligi'ni gözüne kestirdi. Kulübün resmî internet sitesine konuşan Hollandalı yıldız, şampiyonluktan dolayı çok memnun olduğunu da ifade etti.
Nistelrooy, "Şampiyonluk benim için çok özeldi. Herkes bu başarı için çok çalıştı. Sözlere sığdıramayacağım bir sevinç yaşadık. Çarşamba günü statta muhteşem bir atmosfer vardı. Tribünlere baktım, ne kadar mutlu olduklarını gördüm ve onları mutlu etmek kadar güzel bir şey olamayacağını düşündüm" diye konuştu.
Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı amaçladıklarını söyleyen Nistelrooy, "Real Madrid'le bu başarıyı yakalamak istiyorum. Eğer o kupayı alırsak, hepimizin hayalleri gerçekleşmiş olacak. Bu amaca ulaşmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
R.Madrid seneye bi sürpriz yapıp Şampiyonlar Ligini alabilir bencede. Eksik yerlerine iyi transferler yaparlarsa onları durdurmak çok zor
Başkan iddialı konuşmuş Chelsea'nin işi çok zor.. :)
Futbolcularda suçlu ama Rijkaard gerçekten elindeki kadroyu kullanamadı
real istikrar yakaladıktan sonra bence takviyeye bile gerek kalmadan alabilir.
Süper kadroları var iyice ısındı herkes birbirine olabilirler...
Böyle büyük takımlardan istemezlerse oyuncu alamazsın..kontratı bitmiyorsa..
hoşgeldin guardiola.bakalım yeni barça nasıl olacak.
Porsmouth'un deneyimli defans oyuncusu Sol Campbell, Villarreal'e gidiyor.
goal.com
33 yaşındaki deneyimli savunma oyuncusu, önümüzdeki yıl Devler Ligi'nde boy gösterecek Villarreal'le anlaşıyor. Campbell yaşadığı sorunlar nedeniyle 2006 yılında Arsenal'dan ayrılıp Porsmouth'ta oynamaya başlamamıştı.
Deneyim lazım
Önümüzdeki yıl genç bir kadroyla Şampiyonlar Ligi'nde mücadele verecek olan İspanyol temsilcisi, Campbell'ın deneyimlerine çok ihtiyaç duyacak. Marca'nın haberine göre Porsmouth Teknik Direktörü Harry Redknapp, Manuel Pellegrini'yi kadrosuna dahil edecek.
:zuhaha Allah kolaylık versin Villareal'e..
Otur oturduğun yerde yav ne transferi :D
Campbell deneyim konusunda iyi bir transfer olabilir
hoşgeldin guardiola
çok da zor değil, sadece az daha şans lazım, diğer faktörler mevcut
yeni hierro olabilir, gerçi kariyerinin sonuna dogru hierro Katar'a gitti ama, Sergio kulubune çok bağlı ilerleyen zamanlarda aksilik olmazsa dediğini yapar
Teknik adam konusunda istikrarlı olurlarsa neden olomasın Real Madrid'in süper kadrosu var
90’lı Yılların başından itibaren futbolla tanışan ve onu izlemeye başlayan insanların gözünde Barcelona’nın efsanevi orta saha oyuncusu Josep Guardiola farklı bir yer tutar.
Nerden kaynaklandığını bilmediğim veya hatırlayamadığım La Liga sevgimin mihenk taşlarından biri O dönemin harikalar yaratan Rijkaard’lı, Van Basten’lı, Gullit’li, Baresi’li Milan’ının karşısındaki Real Madrid’di.
Buyo, Sanchez, Martin Vazquez, Butragueno, Hugo Sanchez gibi büyük futbolcuları barındıran Real Madrid’in o şaşalı kadrosunun beyni ise Michel’di. Yaklaşık 17 yıldır takip ettiğim futbolda Michel benim için önemli bir yer tutar. Yazımızın ana teması Michel değil elbette. Amacım Michel’den hareketle Guardiola’ya ulaşmak.
Michel tarzı orta saha oyuncuları her zaman benim nazarımda çok değerli olmuşlardır. Bir başka sevmişimdir bu tip oyuncuları. Orta sahada beyin diye tabir edilen bu futbolcular başka türlü adamlardır. Yaşımız itibariyle Michel’i çok fazla izleyemedik elbette ama O’nun futbol tipinde ve belki de ondan daha iyi bir oyuncu O’nun futbolcu tipini devam ettirdi sonraki yıllarda. Bu nedenle ‘Michel tipi’ oyuncu demek yerine ‘Guardiola tipi’ demeyi uygun görüyorum.
Tam adı Josep Guardiola Sala. Guardiola ‘Pep’ olarak da anılırdı. 18 Ocak 1971’de Katalunya Bölgesindeki Santpedor’de doğdu. Futbola Gimnastic de Manresa takımında başladıktan sonra 1984 yılında Barcelona alt yapısına geçti. Barcelona B takımında geçirdiği yılların ardından 1990 yılında Barcelona’da forma giymeye başladı. 11 yılda 379 kez formasını giydiği bir Barcelona’da tam anlamıyla bir efsane oldu. Johan Cruyff’la birlikte 90’lı yılların ortalarında harikalar yaratan Barça’nın hiç kuşkusuz orta sahadaki beyni Guardiola’ydı. O’nun yanı sıra Jose Mari Bakero, Goikoetxea, Ronald Koeman, Beguiristain, Stoickhov, Zubizarreta, Nadal, Salinas, Michael Laudrup ve Romario gibi efsane oyuncular Cruyff’un ‘Dream Team’in deydi.
Barcelona ile bu dönemde altı şampiyonluk, 1992 yılında şampiyonlar ligi şampiyonluğu yaşayan Guardiola dört kez İspanya Süper Kupası, 2 kez Kral Kupası, 2 kez Avrupa Süper Kupası ve bir kez de UEFA kupa galipleri kupasını kazandı Barça’yla. İspanya Milli takımında da 47 kez görev yaparken, 1992 Olimpiyat oyunlarında altın madalya kazanan İspanya Olimpik takımının oyuncusuydu. 1994 Dünya Kupasında ve 2000 Avrupa Şampiyonasında Milli formayı giyerken, Euro96 ve Fransa 98’de sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.
Yazımızın başına tekrar dönersek, ‘Guardiola tipi’ futbolcudan söz etmiştim. Evet benim beynimde böyle bir futbolcu tiplemesi var. Bu sadece benim beynimde olan bir şey de değil herhalde. Ne zaman orta sahada oyun kurucu meziyetli genç bir oyuncu ortaya çıksa -tıpkı Maradona ve Pele’de olduğu gibi- Guardiola’ya benzetilir ve O’nun yerini dolduracağından bahsedilir. Bu elbette İspanya’da daha fazla yaşanmakta ama tüm dünyada yetişen defansif orta saha oyuncularında yani oyun kurucu özellikli orta saha oyuncuları için bu kıyaslama yapılmakta.
Guardiola’nın Barcelona’dan ayrılmasının ardından önce Ivan De La Pena için yeni Guardiola’nın bulunduğu söylendi. Xavi, Xabi Alanso, Gerard, Borja Oubina, Andres İniesta, Cesc Fabregas, Fran Merida, Fernando Gago vs… bu liste daha da uzatılabilir elbette. Bu saydığım isimler kendilerine Guardiola’yı örnek almış genç oyuncular. Hepsi de çocukken izledikleri Guardiola’ya büyük hayranlık besleyip O’nun gibi olma hevesiyle futbola başladılar. O’nun gibi pas atmak, orta sahada O’nun yaptığı gibi bir orkestra şefi edasıyla takımı yönetmek arzusunda oldular. Hücumu ve savunmayı organize etmeyi, O’nu izleyerek beyinlerinde ve ayaklarında harmanladıkları bir gerçek olarak karşımızda duruyor.
Barcelona alt yapısından yetişip Arsenal yolunu tutan Cesc Fabregas her geçen yıl futboluyla büyürken, Her fırsatta idolünün Guardiola olduğunu ve O’nu izleyerek büyüdüğünü söyleyip durdu. Xavi’de, İniesta’da farklı şeyler söylemediler zaten. O’nun Barça’da giydiği 4 numaralı forma Barça akademisinden yetişen her orta saha oyuncusu için sırta giyilmesi hayal edilen ve giyildiğinde de büyük bir onurun ifadesi olacak. Aslında sadece Barça’yla da kalmayan bir durum bu 4 numara ve Guardiola meselesi. Hemen hemen tüm önliberolar için 4 numara neredeyse kutsanmış durumda.
Barça futbol okulunun ne kadar maharetli gençler yetiştirdiğini artık daha iyi biliyoruz. Bu okulun bir özelliği oyun kurucu yetiştirmesi muhakkak. Bu Guardiola ile başlamadı elbette ama bizler Onunla bunu öğrendik. Ondan daha iyisi de gelene kadar belki de gelse dahi ‘Guardiola tipi’ni hep bir yerlerde tutacağız.
11 yıllık Barça kariyeriyle birlikte Barça futbol okulunun yetiştirdiği en önemli birkaç isimden biri olan Guardiola, 2001 yılında Van Gaal ile yaşadığı problemler ve takımın başarısızlıklarında kendinin de yer tuttuğunu düşünerek takımdan ayrılmaya karar verdi. Herkes O’nun büyük bir kulübe transfer olmasını beklerken O Roberto Baggio’lu Brescia’ya transfer olarak herkesi şaşırttı. Orada geçen 1,5 sezonda adı doping skandalına da karıştı maalesef. Brescia’nın ardından da 6 ay kadar Roma’da oynayan Guardiola 2003’de Katar’da Al-Ahly’de futbolu bırakmadan hemen önce de Meksika’da Dorados takımında forma giydi. Guardiola Meksika takımının formasını giyerken artık futbol oynamak için yaşlandığını düşünerek futbol kariyerini noktaladı.
Katalanların efsane futbolcularından birini, ekol oluşturmuş bir ismi bu yazıda sizlere hatırlatmak istedim. Bugün bu büyük oyuncuyu izleyememiş ya da O’nu çok da net hatırlayamayan futbol tutkunları Fabregas’a, Xavi’ye, İniesta’ya, Xabi Alonso’ya baktıklarında Guardiola aşkıyla futbolculukları şekillenmiş isimleri görüyor olacaklar ve Guardiola’nın ne kadar özel bir oyuncu olduğunu bu sayede biraz olsun anlamış olacaklar.
Futbolcular kendilerini suçlu hissediyotlarmış demek basında yer aldğı kadar Rijkaard'dan nefret etmiyorlar ...
real 3-1 yeniliyor barneabu 'da espanyol'a şok yenilgi
Raul ve Reyes'in golleriyle 3-3 devam ediyor.
Real Madrid in kazanması lazım bu maçı eğer böyle biterse Real için Şampiyonluk iyice zora girer...
Bence barca daha başarılı olacak