ithalden ziyada merkez hakem kurulunun uefaya bağlanması lazım hakemleride uefanın ataması lazım
Printable View
aslinda bizim gibi her ulkede hakemlerin yonetiminden duyulan rahatsizlik var. ne kadar tarafsizim deseler de tuttuklari bir takim vardir bence hakemlerin de. bu yuzden soyle bir cozum olabilir. uefaya ait bir MHK olur. hakemler bir havuzda toplanir ve bu hakemler kendi ulkeleri disindaki maclarda gorevlendirilir. cagimizda ulasim sorunu da kalmadi sonucta. bu cok fantastik bir cozum belki ama cok uzak degil. ingilterede de mesela manu icin hep kollandigi soylenir, keza italyada milanin oldugu gibi. ama bu biraz tekere comak sokmak gibi bir sey olacagindan klupler bunu pek istemez gibime geliyor.
euroleauge macinda bjk-fb maci vardi persembe. mac yonetimi acisindan huzur dolu bir macti. hakemler konusulmadi bile :)
hakemlerin illaki tuttuklari takim oldugu kadar cevre baskisinin da oldugunu belirtmek gerekir. tek etkenin bu oldugunu soyleyemeyiz, populer tabiriyle telkin edilmis olmalarini ekleyebiliriz :)
Avrupa'dan ithal hakem gelse ne olur. Şu an dünyanın en formda hakemlerinden biri Türk ve bu ligte yönettiği maçlar ortada. Ama ben bu maçta hakemin hatalı karar verdiğini düşünmüyorum. İlk bakışta ben de gol demiştim ama verilen fotoğrafta topun tamamı görünmüyor buna nasıl %100 gol deniyor anlamış değilim. Açıkçası gol olsa bile hakemin işi gerçekten çok zor o pozisyonda. Ve Kuyt'ın pozisyonuna nasıl ofsayt deniyor onu da anlamış değilim. Adamın saçları hizayı geçse ofsayt diyecek millet bahane arıyor.
Buz gibi gol güme gitmiş.
O golü hakemin görmesi çok zor. Yazık ama yapacak bir şey yok. Hakemleri eleştirmek yerine gol çizgisi teknolojisi veya 6 hakem konusu tartışılmalı bence.
Ofsaytta aynı şekilde 11 cm adam görecek de, çalacak da oooo. Tamam görmeliydiler ama acımasızca eleştirilecek hatalar değil. Trabzonspor o gol sayılmadan sonra değil kendi kalesine gol attıktan sonra çöktü. Onların inancını yitirmemesi gerekiyordu. Karşılarında hafta içinde 10 kişi mücadele etmiş yorgun bir takım vardı. O tempoyla devam etselerdi belkide maç dönecekti. Ama ne hikmetse ilk 10 dakikadaki aralara güzel paslar atan adamlar, güzel koşu yapan adamlar yok oldu. 2-0'dan sonra da izlemedim zaten. Maç Fenerbahçe'nin istediği kıvama 10. dakikada dönmüştü.
Problem hakemlere çok yüklenmemiz. Adamlar ne yapsa suç. O hale geldi ki artık raporlarına da inanılmıyor. TFF zaten aman büyüklerime bir şey olmasın derdinde. Her karar çok büyük baskı altında veriliyor ve bu baskıda da hata çok normal. Ben hakem olsam ne olur beni 3 büyüklerin maçına vermeyin diye yalvarırdım yeminle.
Yabancı hakem gelse ne olacak? 1 metreden önü gayet açıkken elle dokunmayı görmeyip(görmemek için kör olmak lazım bilerek vermedi) penaltıyı vermeyen hakem var beğendiğiniz Avrupa'dan(Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nden elenmesi). Mourinho neredeyse her Avrupa maçından sonra hakem eleştiriyor :) Ayrıca kendi hakemlerimizle yönetilmemek bizi aciz gösterir hiç razı değilim buna.
Piero sanıldığı kadar temiz bir olay değilmiş. Bu piero ile alakalı yazı http://www.sporyazarlari.com/futbol/...ri/539707.aspx
Buda Erman Toroğlu'nun ağzından http://www.dailymotion.com/video/x97...t#.USF1wR3xonI
Verilmeyen gol yada çizgiden çıkan top yada işte topun tamamının geçmemesi olayından sonra Trabzonspor pek varlık gösteremedi. O ana kadar tempolu oynuyorlardı.
Bamba'nın şanssızlığı yüzünden iki gol yediler. İlk golde kendi kalesine attı, ikinci golde de Baroni'nin şutu Bamba'ya çarpıp yön değiştirmiş. Kalecide doğal olarak yedi.
Trabzonspor için şanssız bir gece olmuş.
Fenerbahçe kritik iki deplasman maçından 6 puan çıkararak temiz iş yaptı, Trabzonspor'un enerjisi yetmedi. İyi başladılar, golü yedikten sonra maçı bıraktılar. Bize karşı her maçta coşan Colman ve Olcan ikilisi dün inanılmaz kötüydü. Trabzonspor'un durumu hiç parlak gözükmüyor, Tolunay Kafkas seneye düşünmediği oyuncuları yavaştan kesmeye başlasa hayırlı olur gibi.
Fenerbahçe'nin şampiyonluk iddiasını 26. veya 27. haftanın sonuna göre değerlendirmek lazım. En büyük rakibimiz oldukları ortada, ilk iki Galatasaray ve Fenerbahçe olacak gibi. İlk devrede de buna benzer bir periyodu olmuştu Fenerbahçe'nin Gladbach ve Beşiktaş maçları ile hava yakalanmıştı, benim görüşüm ve beklentim 27. haftanın sonunda puan farkının en az 10 olacağı yönünde, Emre'nin gelişi ne kadar etkilediyse takımı Sow'un solda oynaması da olumsuz anlamda etkiliyor bence. Tabii gözardı edilmemesi gereken bir gerçek var, Emre - Webo katkısıyla yenildiği Sivas maçı dahil ilk yarıya göre daha iyi bir Fenerbahçe var sahada hem hücum hem savunma anlamında. Hiç alan bırakmıyorlar rakibe, sıkıntı stoper özellikle Bekir gibi gözüküyor, Yobo - Egemen ile daha iyi olabilir.
O yazıyı yazan kişinin kendi yazdığı bir not :
Piero iyidir kötüdür demiyorum. Bir yazı alacaksanız objektif bir yerden olsun derim. Sadece bu.Quote:
Bu satırların yazarı Fenerbahçe taraftarı ve kongre üyesidir. Yazdıkları Fenerbahçeli bakış açısından yazılmaktadır.
Aykut Kocaman takımı frenlemese Fenerbahçe kalan maçlarının hepsini rahatlıkla kazanabilir, Ben Fenerbahçe'nin şu oyuncusu eksik, burası kötü diyebileceğim tek bölge yok. Fenerbahçe'de kadro derinliği o kadar geniş ki mevcut sistemi dahil 4-4-2'yi 4-3-3'ü hatta 3-5-2'yi rahatlıkla oynayabilir. Yeter ki Aykut Kocaman kendine biraz güvensin. Bugün Fenerbahçe bu kadar kötü bir görünüm içindeyse, Tamamen Aykut Kocaman'ın anlamsız sistem ve oyuncu ısrarları yüzündendir, olmayacak bir şeyi ısrarla yapmaya çalışıyor ve başarısız oluyor, Oysa kafasını biraz kaldırıp kendiyle beraber takımın eksenini biraz kaydırsa, biraz değişse bu takım kolay kolay tutulmaz. Varsın Şampiyon olmayalım her sene mi şampiyon oluyoruz ? Ama benim takımım korkak oynamasın. Oynamasın ki yarın savaştık ama olmadı diyelim, Korkaklığın bedeli buydu değil.
Her galibiyet sonunda olduğu gibi bilmem kaçıncı defa İnşallah bu sefer değişiriz ve kendi farkımızı görmeye başlarız diye niyetlenirim ama uzun sürmez, bu defa umarım daha uzun sürer ve kalıcı olur.