Emenike bildiğin itiyo ya dokunduruyor kafayı öyle sert bir müdahale yok. :D
Printable View
Emenike bildiğin itiyo ya dokunduruyor kafayı öyle sert bir müdahale yok. :D
Bir arkadaşım da 2'den 1 oynamıştı ve o maça kalmıştı. Tutsa 2 TL'ye 1500 TL geliyordu...
Maç 3-2 olduğunda 1 kişi eksikken ve berbat oynuyorken bile kaybetme ihtimalini görmüyordum. Oyuncular bana bu inancı aşıladıysa takım doğru yolda demektir.
İkinci yarı takım tam beklediğim gibi saldırdı. Fizik olarak çok çok öndeyiz bu lig için.
Volkan, GG, Sow üçlüsünü beğenmedim. Topal, Alper ve Caner fevkaledenin fevkindeydiler. Özellkle Alper muazzam :) İyi ki almışız.
Hakem ( :) ) iki takım lehine/aleyhine kararlar vermiş olsa da Pektemek'in elle oynamasını penaltı olarak vermemesi ve Kuyt'ın pozisyonuna faul vererek golümüzü iptal etmesiyle skora etki eden hataları bizim aleyhimize oldu. Bu hakem böyle, şaşırmıyorum artık. Yarınki maçta da aradaki farkı kapatmak için hakem hataları olacağını düşünüyorum. Umarım yanılırım.
Ama engel olamayacaklar, şampiyon olacağız. Bu mücadele bambaşka boyutlarda artık. Ekstrem durumlar olmadıkça kaybetmemiz zor.
Beşiktaş'ı da tebrik ediyorum bu müthiş maç için. Ama şampiyonluk yarışında olduğun rakibin 10 kişi kalmışsa ve öndeysen bu maçı kazanmama lüksün olamaz.
Şemsi ve Görkem; Almeida yorumlarınızı unutmadım :D
edit: Emenike'nin yenen golünü unutmuşum , o da ayrı bir olay :D
Biliç in taktiksel analizinden dolayı maçı 1 puan ile tamamladık. Takım geçen hafta ki gibi Konya maçında ikinci yarıda rakibi beklemeye başlayınca, şaşırmıştık, bugün de yine ikinci yarı rakibi bekleyelim, yakalarsak gideriz yapınca 1 puana razı oluyoruz. Bizim takım rakibi bekleyecek bir oyuncu grubuna sahip değil. Ne olursa olsun sadece ileriyi düşünmeliyiz öncelikle.
Ayrıca Fenerbahçe 30.dk dan itibaren 10 kişi oynadı biz de Necipten sonra 10 kişi kaldık ama Fernandes abi yüzünden maçın başından itibaren zaten biz 1 kişi eksik oynadık, bunu da atlamayalım. 90 dk eksik oynamaya, maçı kazanabilecek noktaya getirmemize rağmen bir puan bile olsa, tebrikler Beşiktaşım.
Bir tebrikte Fenerbahçe ye.
Aynen katılıyorum. Hakemi, baskıyı vb. nedenleri bırakmak gerek. Sorgulanması gereken neden ikinci yarı neden böyle oldu? Neden her öne geçtiğimiz maçta oluyor. Bunun da pek araştırılacak bir tarafı yok. Maçın heyecanından kendini kaybeden Bilic keşke biraz da doğru işler yapsa.
Futbolcular oyundan memnun değildik, geriye çekildik diyor. Bilic memnunum diyor. Git kardeşim Beşiktaş'ta işin yok senin.
Bilic'in stratejisi bu aslında. İlk yarı golleri atıp ikinci yarı kapanmak. Ne kadar sağlıklı tartışılır. Çok zevkli bir maçtı. İki takımı da, hakemi de kutluyorum ben. Güzel bir akşam yaşattılar.
Belki Veli sakatlanmasaydı, Fenerbahçe bu kadar baskı da kuramazdı üstümüzde. Veli ye hakikaten birşeyler oldu. Adamın içine Gattuso kaçmış gibi oynuyor. O varken Fenerbahçe bu kadar rahat geçemiyordu orta sahayı, Veli çıktı, orta saha tamamen Fenerbahçe ye kaldı. Takımın sistemin en önemli özelliği zaten kapılan toplarla ileriye çıkışlarda ki akıcılık ve hız. Top ta kapamayınca Veli den sonra ve kırmızıyı da yedikten sonra gardımız tamamen düştü.
Necip'in yaptığı da amatörlük hadi kırmızı yanlış gibi görünüyor ama yine de bıraksaymış gitseydi olan takıma oldu 10 kişi kaldılar 11 kişi kesinlikle Beşiktaş maçı kazanırdı diye düşünüyorum.Ayrıca 2. yarıda Almeida Gökhan Töre'ye kesse maçı koparabilirlerdi orda da büyük hatası var Almeida'nın.Volkan'a gelirsek bizim Eray gibi oldu 3 şut kaleyi buldu 3 gol özellikle 2. golde adama kapı açıyor bırak açılma aynısını Romanya maçında yapmıştı boş hareketler bunlar.
Maci henuz izlemedim ama yapilan yorumlara gore cok guzel bir mac olmus, Cuneyt iyi baglamis beraberlige, emir alsa alsa bukadar guzel uyguliyabilirdi.
Kuytın pozisyonunun penaltı olmadığını düşünüyorum.
Atibanın kendi kalesine attığı golde faul yok
Pektemekin pozisyonu net penaltı
Emenikenin golünde ofsayt yok İlk pozisyonda dokunmuyor
Hadi bunuda vermesin...
https://www.youtube.com/watch?v=IbS4S5Tww08#t=18
Beşiktaş hiç uğraşmasın Fernandes ile daha önce Bjk'li arkadaşlardan çekindiğim için söylemiyordum da hiç bir numarası yok bu Fernandesin be anca duran top kullanır.
Motta'nın son pozisyonu penaltı değil yahu, göğsünde bağlıyor herif elleri topun yönüne falan bir etkisi yok ancak çizgi dibindeki bana göre net penaltı, elleri açık atlıyor. Birde Emenike'nin kafaya niye kırmızı göstermedi anlayamadım gerçi Emenike kafa da atmadı saçma sapan bir şey yaptı orda onu da çözemedim :zuhaha
Hakemin 2 taraflı yanlışları oldu. Ben daha çok iki takımı mükemmel mücadelelerinden dolayı kutlamak istiyorum. 3-4'lük maçtan sonra izlediğim en müthiş FB-BJK derbisiydi. Tebrikler iki takıma da.
Hiç çekinmene gerek yok biz ya da ben diyeyim bir halt olmadığını biliyorum zaten. Fark yaratan adam gol atar demiyorum ama önemli maçlarda sahneye çıkar, bu anca Karabük, Konya maçında iyi oynasın. Ayrıca çok iyi de duran top kullanmıyor. Bu sezon 1 tane falan gol var kornerden o da Bursa maçı.
Şu adam keşke sadece yurtdışında maç yönetse.
Maçla ilgili taraflı tarafsız herkesin çıkaracağı yorum Fenerbahçe bu sene ya Şampiyon olur ya da kendi kendini Şampiyonlukdan eder :)
Böylesine inanılmaz bir tempolu maç izlemeyeli baya oldu Türkiye Liglerinde.Sahada yanlış olan çok şey vardı ama bunları konuşmak o kadar boşaki.Beşiktaşlı işine gelmeyeni kabul etmeyecek Fenerli işine gelmeyeni kabul etmeyecek.O yüzden parmakları yormaya gerek yok.
Ama bu ligin Şampiyonu Fenerbahçe olacaktır eğer olamazsa bile bunu rakipleri değil kendisi belirleyecektir.
Bence Emenike'nin hareketi kırmızı değildi, ne kafa attı ne atmadı garip birşeyler yaptı. Gülüşü bile garip aslında : http://g1210.hizliresim.com/12/m/f305z.gif
Valla kardeşim bunu anlayabilmek icin maca tarafsiz yaklasman dunyanin her yerinden cok fazla mac izlemis ve birikim yapmis olman lazim yoksa ben ne anlatsam bos.
Sana ise tek bir sorum olacak
Alves in oguzhanin bilegine bastigi pozisyonu sanirim kimse tasimamis buraya ancak eger o pozisyonda oguzhanin bilegi kirilsa bu macta puan almis olmaya gercekten sevinebilecek miydin? Her sene birileri hakli veya haksiz sampiyon oluyor bu ligde zaten. Boyle sertliklerle kör dövüşünde birilerinin futbol hayatinin kararmasina icin elverecek mi?
Valla bu izledigimiz kaliteli bir futbol degildi ac ingiltere 3. Ligini böyle yüzlerce mac gorursun.
Kimse fernandese ya da oguzhana yuklenmesin onlar klas futbolcular karateci degiller. Pirlo olsa xavi olsa bu macta yine bir sey yapamazdi
Volkan'ın üstüne çok gidilmiyor mu sizcede? Beşiktaş'ın attığı goller temiz ve güzel bitirişle yapılmış gollerdi. Onun dışında en son dakikada ayağıyla uzaklaştırdığı bir pozisyon vardı ki, eğer zamanında hamle yapmasaydı kesinlikle gol olabilecek bir pozisyondu.
Volkan Tolga, Onur ve Muslera'yı izleyip kalecilik görsün. Eskiden en iyi kaleci hep bizde olurdu şimdi büyükler arasında en kötüsü bizde. Hadi ilk 2 gole bir şey demeyelim 3. gol nedir. Niye top gelmeden yere yatıyorsun. Özellikle Tolga'nın çıkardığı bir top var, Topal'ın şutunda Kuyt görüş alanını kapatıyor ve köşeye giden topu yine de kurtarıyor. Bizde ise rastgele sola yatıyor ve gol oluyor hem de üstüne gelen topta.
Son 1 senedir ciddi manada konsantrasyon problemi yaşadığını hepimiz görüyoruz. Ama bu maça bakıp değerlendirecek olursak, Volkan'a haksızlık yapmış oluruz. Çünkü gollerde pekde yapabileceği bişey yoktu. Ayrıca son dakikalarda Fernandes'e atılan bir topda mükemmel bir zamanlama ile ayağını koymasa bugün beraberlik bile çıkaramayabilirdik.
Bilice dua etmeli bence Fenerbahçe. Ramon sol kanatta oynasa bu maç bizimdi.
Tamam, hadi bir hata yapıp Atiba'yı başta sola koydun ama Veli çıktıktan sonra alsana Atiba'yı ortaya, soksana Ramon'u sol beke!
Bana göre :
Almeida(Eneramo)
Olcay-Oğuzhan-Gökhan(Kerim Frei)
Veli-Atiba(Necip)
Motta-Sivok-Ersan-Serdar(Atiba)
Tolga
11'i ile çıksak daha farklı bir oyun olabilirdir. Parantez içine aldıklarım sonradan oyuna girenler. Baktın sağda Serdar geleni geçeni alıyor içeri Serdar'ı çıkarıp sol beke Atibayı alıp ortaya Necip girebilirdi. Gökhan'ın ne yapacağı hiç belli olmuyor zaten onun yerini Kerim doldurur. Almeida yoruldumu hemen Eneramo.
Hiç kimse kusura bakmasın ben olsam derbilerde asla Fernandes'i ilk 11e sokmam. Adam hiç bir derbide normal oynadığı oyunu sergilemiyor. "Küçük maçların büyük futbolcusu Fernandes" diyenler kervanına artık bende katıldım.
1.dk dan itibaren maçı izledigim arkadaslarima hep soyledim en tehlikelisi Fernandes dedim sacma yerlerde top kaptirip takimi eksik birakti. Bence Oguzhan varken Fernandes yedekte kalmali.
Hatta Tore - Oguzhan - Veli - Olcay yapip cift forvet deneyebiliriz. Almeida' ya Ferdi olmayinca eslik edecek cok oyuncu var. Pektemek, Eneramo, Holosko, Dentinho ve Omer...
Bugün itibariyle ben de Fernandes için büyük değil, iyi futbolcu diyorum açık ve net! Almeida da sözleşme uzatmadı, onun da kafası karışık; ama adam çıkıp gollerini atıyor, yeri geldiğinde ne kadar laf etsek de ve bugün şu takımda Almeida'dan sonra gelen 2. bir forvet yok maalesef! Bizden Sergenler, Şifolar kimler kimler geldi geçti. Fernandes, kendisini ne sanıyor anlamadım. 2,5 milyon euroya kalıyorsa kalsın, yoksa satsınlar devre arasında!
Umarım uzatmazlar Fernandes ile sözleşmeyi. Sezon sonu gitsin, yerine devamlılığı olan bir yabancı alalım.
Valla uzatmasınlar. Biz havada kaparız. :)
Cristian,Meireles'i de şutlarsaaak, mis gibi takım oluruz.
fenerbahcenin 1 nizami golu ve 1 de penaltisi verilmedi bence hakem tek besiktasin lehine karar verdi dersek yanlis olur bana gore emenike ve bruno alvesde atilmaliydi oyundan cuneyt cakir o yuzden korktu atamadi bence. cok zevkli maçti bence fenerbahceyi galatasarayin o ilk yilindaki takima benzetiyorum muthis baskili muthis fizikli oynuyorlar.
aklima gelmisken edit : necipin atilmasida eyyamdir cuneyt cakir cok ama cok kotuydu.
Son dakikalarda Oguzhanın kacırdıgı 2 net pozısyona yanarım onlardan bırı gol olsa 3-4 kadıkoy hatırası tekrarlanacaktı kısmet degılmıs :D
Öncelikle her iki takımı da tebrik etmek gerek, Hakeme rağmen çok iyi bir futbol ortaya koydular, izlemesi zevkliydi.
Bugün Fenerbahçe'de en beğendiğim isim Alper'di. Meireles oyundan atıldıktan sonra iki kişilik oynayarak o açığı kapatmayı başardı ancak sahada bir isim vardı ki hani "amatör oyuncu olsa öyle hatalar yapmaz" diyebileceğiniz 2 üst üste hatayla takımın gol yemesine sebep oldu : Bruno Alves. Konsantrasyon eksiğimi vardı yoksa kafası maçta değil miydi? bilmiyorum. Ama Beşiktaş'ın attığı 2. ve 3. golde yaratmış olduğu anlamsız kademe boşluğu, Beşiktaş'ın çok rahat bir şekilde 2 gol bulmasına yaradı. Böyle maçlarda hataların affı yoktur.
Takımımla gurur duydum, Helal olsun Ersun Yanal'a taş gibi takım yaratmış. Maç 11'e 10 devam ederken, Beşiktaş'a pozisyon vermeyip, karşı kaleyi ablukaya almak, sürekli ileride basmak kolay iş değil. Bu takım bu sene her türlü şampiyon olur, bundan zerre şüphem yok. Yeter ki yabancı oyunculardan bazıları biraz daha disipline edilip, kontrol altına alınsın. İşe Meireles'ten başlanmalı.
İki takımıda tebrik ederim, seyir zevki yüksek bir maç oldu. Her iki takımında mutlaka hataları, eksikleri olmuştur fakat bence burada hatalar değil bugün oynanan kaliteli futbol konuşulmalı.