.......................
Printable View
.......................
Sevgili ADMIN;
Şu profildeki kişilerin bu şekilde anlamsız ve tutarsız mesaj bırakmasını engelleyebilecek bir mekanizmanız yok mu?
Yorum zaten facia; üzerine bir de öne sürülen transfermarkt verileri bile düzgün incelenmeden yorum yapılıyor.
Transfermarkt son 5 sezon verileri:
https://www.transfermarkt.com.tr/sup...saison_id/2017
https://www.transfermarkt.com.tr/sup...saison_id=2016
https://www.transfermarkt.com.tr/sup...saison_id=2015
https://www.transfermarkt.com.tr/sup...saison_id=2014
https://www.transfermarkt.com.tr/sup...saison_id=2013
Ama sıkıntı ne ADMIN'de ne de oyun araştırmacılarında ne de buraya bu şekilde boş mesaj yazan profillerde. Sıkıntı SİGAMES'in yıllardır oyunu oynayan ve seven kişilere herhangi bir bedel vermeden, onların tutku ve sevgilerini sömürerek, tam zamanlı işlerinden arta kalan zamanlarında gönüllü olarak oyunla ilgilendikleri bir araştırma grubu ile Türkiye liglerini yıllardır kıvırmaları. Türkiye liglerinin araştırmasından sorumlu kişilerin oluşturduğu resmi forum hesabının yine yıllardır bu kadar pasif kalması, burada içi boş tutarsız mesajlar yazılabilmesinin ve bu mesjajların bu şekilde forumda silinmeden kalmasında da ana sorumluluğu resmi araştırmacıların kurduğu forum sitesiyle ilgili aktifliği ve trafiği takip etmeyen SIGAMES'in ve ekiplerinin...
Takım dataları çok büyük özenle hazırlanıyor. Her yıl daha da gerçekçi olmaya başladı database bana kalırsa. Bu sene çıkış yapan oyuncuları iyi yansıtmak gerekli diye düşünüyorum. Abdülkadir Parmak, Dorukhan gibi
Tutarsız mı ? Güzel kardeşim ne zırvalıyorsun sen. Oyunda Fenerbahçe ile üst üste 8 sezon şampiyon oluyorum seyirci ortalamasında hala 3. olarak kalıyorum elinin altında gözünle gördüğün transfermarkt verileriyle bu uyuşuyor mu ? Hadi Fenerbahçe'nin sadece bir kez şampiyonluk yaşadığı son 5 sezona bakma gafletinde bulundun ama Fenerbahçe yine 2 sezon seyirci ortalamasında 1. olmuş ? Kaldı ki niye son 5 sezon ? Verilerin tümüne bakarsan ezici bir üstünlükle karşılaşacaksın ? Ki bu seneki seyirci ortalaması bahsettiğim durumun saçma olmasıyla alakalı sana bir fikir vermiyorsa sana laf anlatmakla dağa taşa anlatmak arasında bir fark yok. Ne boş adamsın sen yahu abuk subuk tespitler yapıp işi nerelere götürmüşsün birde. Komik tarafı gözünle gördüğün verilerle yapmışsın bu yorumu. Ne diyeceğimi şaşırdım, yazık.
Biraz gec oldu ancak yanitlayayim.
Eger transfermarkt degerlerine bir goz gezdirirsen, bu sayilarin her sezon istisnasiz satilan kombine sayisinin altinda oldugunu gorebilirsin.
Bu neden oluyor? Cunku transfermarkt verilerinde stadyuma giden kisi uzerinden seyirci ortalamasi veriliyor.
Ancak oyunda kullanilan ve gosterilen deger, parasi odenmis koltuk sayisi. Yani oyunda kombinesini almis ancak maca gitmemis kisi de stadyumda varsayiliyor. Stadyuma gitmeyen kisilerin toplam biletli kisilere orani, sezondan sezona ve kulupten kulube gore degisiklik gosterebiliyor.
Hatta oyunda satilan kombine sayisinin hic bir zaman ortalama seyirci sayisinin altinda kalmadigini gorebilirsiniz. Ancak veri tabaninda bu durumda olan bir cok kulup mevcut. Bu durumda olan kulupler icin oyun veri tabanindaki ortalama seyirci degerini gozardi edip, kombine sayisinin ustunde bir ortalama seyirci sayisini varsayiyor. Yani transfermarkt'da yayinlanan ve her yil kombine sayilarinin altinda halan ortalamalari kullanmak gercekcilige katki yapmiyor.
Bu karisikliga hic girmemek ve onemli olanin seyirci sayisi degil, toplam stadyum geliri oldugunu goz onunde bulundurarak ve yeni sezon sartlarini da goz onunde bulundurarak seyirci ortalamasi ve bilet fiyatlarini belirliyoruz.
Toplam stadyum gelirleri KAP'a yapilan aciklamalarin icinde mevcut oldugu icin seyircilerin toplamda kulube ne kadar maddi katki verdigi zaten biliniyor. Seyirci ortalamasi ve bilet fiyati verilerinin birincil amaci zaten kuluplerin stadyum gelirlerini oyuna yansitmak oldugu icin bu toplama ulasacak sekilde seyirci ortalamasi ve bilet fiyatlarinin belirlenmesinde bir sorun goremiyorum.
Fenerbahce'nin seyirci sayisini daha yuksek yapmak demek, bilet fiyatlarini dusurmek demek. Bilet fiyatlarini dusurmek demek, kulup daha fazla seyirci cektiginde toplam gelirlerinin daha yavas yukselmesi demek.
Ote yandan Galatasaray'in seyirci sayisini azatlmak demek, bilet fiyatlarini arttirmak demek. Bilet fiyatlarini arttirmak demek, kulup daha fazla seyirci cektiginde toplam gelirlerin cok hizli yukselmesi demek.
Bu nedenle iki kulup arasinda bilet fiyatlarini birbirinden cok farkli seviyelere cikartmadan belirlemek ve toplam gelirleri yansitacak seyirci ortalamasini veri tabaninda kullanma stratejimiz var. Cunku veri tabaninda girmemiz gereken deger, yani ortalama satilmis koltuk sayisi, aciklanan veya transfermarkt vb. sitelerde yayinlanan bir deger degil.
Son olarak, son 5 sezonun toplam kombine/loca/bilet gelirleri:
Fenerbahce:
2017/18: 82 milyon TL
2016/17: 67 milyon TL
2015/16: 92 milyon TL
2014/15: 66 milyon TL
2013/14: 76 milyon TL
Galatasaray:
2017/18: 128 milyon TL
2016/17: 63 milyon TL
2015/16: 92 milyon TL
2014/15: 90 milyon TL
2013/14: 88 milyon TL
Besiktas:
2017/18: 105 milyon TL
2016/17: 70 milyon TL
2015/16: 48 milyon TL
2014/15: 25 milyon TL
2013/14: 17 milyon TL
Trabzonspor:
2017/18: 22 milyon TL
2016/17: 19 milyon TL
2015/16: 4 milyon TL
2014/15: 6 milyon TL
2013/14: 7 milyon TL
Bu degerleri Euro'ya cevirip, 5 yillik ortalama alirsak:
Galatasaray: 22.48 milyon Euro (son 2 sezon ortalama 15.80 milyon Euro)
Fenerbahce: 18.94 milyon Euro (son 2 sezon ortalama 12.66 milyon Euro)
Besiktas: 10.99 milyon Euro (Vodafone Park sonrasi son 2 sezon ortalama 14.71 milyon Euro)
Trabzonspor: 2.45 milyon Euro (Medical Park Stadyumu sonrasi son 2 sezon ortalama 5.88 milyon Euro)
2018/19 sezonuna ait bilgiler Agustos ortasi gibi aciklanir. O verilere gore FM 2020 icin yeniden degerlendirmeler yapilir.
Takımların genel başlıkları yok artık sanırım,ondan Denizlispor ile ilgili 1-2 genel sorunları ve değişimleri belirteyim.
İlk olarak ortalama seyirci 2K civarı genelde,en azından oynadığım sezonda öyleydi. Bu sene stad %90 doldu,gösterge olmaz tabii ben 12-14K yapalım demiyorum ama taban 5-6K olabilir.
Favoured Personnel : Timuçin ve Giray Bulak kaldırılabilir. Artık hatırlayan olduğunu sanmıyorum ikiliyi,Timuçin'i orada görmek hep garip gelmişti bana. Mehmet Akyüz kesinlikle buraya eklenmeli,1.5 yılda yaptıklarıyla hak ediyor. Tomas Abraham buraya eklenebilir,seyirci reaksiyonu güzeldi.
Legends : Roman Kratochvil'i buraya kaydırmak lazım. Hakkında kötü bir şey söyleyecek taraftarımız yoktur. Ben hep burada olmasını istemiştim,hatta şahsen gözümde Yusuf'tan öndedir.
Denizlispor hakkındaki değişiklikleri yansıtılır diye düşünüyorum.
@ secretname13
seni dikkate alıp tartışan biri mi oldu? daha da seviyeni düşürmemeni tavsiye ederim
güzel kardeşim tadında bırakalım. bir birbirimize küfür yazmadığımız kaldı. bu yaşta bunlarla uğraşmayalım