Originally Posted by perpetua
Mac pek eglenceli gecmedi cunku Bordeaux defans yapti. Galatasaray'da kontralara onlem olarak cok fazla ofansif oynamadi. Bu acidan Gerets' in yaptigi dogru idi.
Hakan Sukur gecen carsamba milli mac, hafta sonu lig maci oynadiktan sonra bir haftada 3 maci kaldirabilecek bir durumda degil artik. Her ne kadar Hakan yararli bir oyuncu olsa da ilk 11'de baslamasini ben de istemezdim. Eger hafta sonu Umit Karan ve Necati oynasa, Bordeaux macina Hakan saklansaydi daha dogru olurdu bence.
Galatasaray, daha once de yazdigim gibi, hizli atak yapamiyor. Bunun iki nedeni var. Birincisi ve en onemli nedeni Hasan Sas. Tamam sorumluluk almasi guzel, hatta kivrakligi ve nispeten zayif fiziginin aksine kuvvetli olmasi ve istekli olmasi daha da guzel ama Hasan'in in saha icinde dogru kararlari verme konusunda buyuk zaaflari oldugu buyuk bir gercek. Bir zamanlar Tugay'in yaptigi el frenligini simdi Hasan ustlenmis durumda. Her ne kadar Galatasaray'da icten oynasa da, gelismesi icin gidip yurt disinda oynamasi futbol kulturunu gelistirmesi gerekli. Yasi bunun icin gecmis degil hala.
Ikinci el freni ise Necati. O da bir cok Turk oyuncu gibi topu kontrol edip, etrafina bakinip ondan sonra 3-4 calim atmak istiyor. Kimse ona bu izini vermez. Nitekim bu sevda ile kaptirdigi toplarin hemen hemen hepsi Galatasaray kalesine gitti. O da Hasan gibi iyi bir teklif veren kulube satilmali ki fakli bir ligde oynayarak futbol kulturunu gelistirsin. Necati'den Hasan'da oldugum kadan umitli degilim ancak.
Ferhat'i cok begendim. Zamanli top kesisleri, ne zaman calim, ne zaman pas vermesi gerektigini bilen ve bunu uygulayabilen bir oyuncu ve bunu Bordeaux karsisinda tamamiyle gosterdi. her ne kadar fizigi sol beke, teknigi sol kanata yetmesede bu gencin cok akilli oldugunu dusunuyorum. Gelistir fizigini, kap sol bek mevkiini Ferhat.
Mehmet Topal kisa sure oynasa da, hemen tepesine binen rakip oyunculara alisik degildi. Bu da onun maca girer girmez biraz yadirganmasina neden oldu. Daha 2 hafta once bir alt ligde oynayan bir oyuncu icin bu cok da anormal bir durum degil.
Inamoto'yu ben begendim. Orta sahada cok yerinde mudaheleler yapti. 40 metrelik paslarla kanatlara top atmasina bayiliyorum bu adamin. Tabii ki inanilmaz iyi ozelliklere sahip bir oyuncu degil ancak bence cok yararli bir oyuncu.
Song ve Tomas iyi oynadi ancak oyunlarinin iyi olmasinda biraz da katki teknigi pek iyi olmayan Boredaux forvet hatti idi.
Hasan Kabze de Umit Karan gibi pek hazir gorunmedi. Gecen sene 4 forvet ile sezonu gecirirken Karan'in sezon sonundaki sakatligi disinda forvetler genelde formda ve hazirdilar. Bu sene ayni durumu soylemek pek mumkun degil. 4 tane yararli olabilen oyuncun varsa bunlardan bir veya ikisinin cok formda olmasini beklersin. Biraz da Galatasaray'in sanssizligidir ki 4 forvetten 2 tanesi sezona agir sakatliklardan sonra girdi.
Bence bu mac Carrusca'nin maci idi. Arda fevkalade sag kanatta oynar. Hasan Sas ise Necati'nin yerine oynayabilirdi (veya Ilic orada oynar, kadroya Ayhan veya Okan girer). Turkiye'de oynanan top gecsin de adam gecmesin tipi futbol Avrupa'da oynanmiyor, bu da Carrusca'nin yararina olurdu.