şahsen ilk yarıdaki performansı ile ibrahim üzülmez'i aramıştım. ama oturunca çok iyi olacak ismail. tecrübelenmesi lazım gençlerin.
Printable View
Omer'ide unutmusum bu arada , yillarin Milli takim oyuncusu gibi cok guven veriyor geride umarim kesilmez ilk 11 den bu performansi ile devam eder
Bu Arada Bence Kalede Sinan Oynamalıydı Hadi Adam Volkan İyi Yedek Bekliyordu. Şimdi Ortaya Birden Onur Çıktı Sinan İyice Gözden Düştü. Sinan Geçen Seneki Performansı Müthiş Ötesiydi Sinan'a Çok Ama Çok Haksızlık Yapılıyor. Daha Yeni Doğmuş Çocuğu Birden Göklere Çıkarmak da Çok Yanlış. Bizim Ülkenin Bu Tutumunu Hiç Sevmiyorum Birden Gazlarsınız Oyuncuyu Pohpohlarsınız Birden de Yerin Dibine Sokarsınız Böyle Anlayış Olurmu.
E formda kendine güvenen, geleceği olan da iyi bir kaleciyide böyle kesmek anlamsız olur bana göre. Sinan kaç kere Milli takımda ciddi maçlara çıktı ki :). Bence Onur hata yaparak öğrenecek bazı şeyleri. Maçı izlemedim ama.
Sinan'ın Tecrübesi Daha Fazla Adam Şampiyonlar Liginde Olsun Ligde Olsun Her Maç Üzerine Kat Ederek Oynadı. Onur Şenol Güneş Gelmeden Önce Hiç Oynamadı Ya Tolga Oynadı Yada Tony Oynadı Ama Şenol Hoca Geldinde Forma Buldu. Hadi Anlarım Çok Oynamışsındır Çok Formdasın Ama Bikaç Maçtanda Hemen Forma Girmez İnsan Sonuçta Motor Değil.
Maçın büyük bölümünü izleyemedim. İzlemeye başladığımda Kompany kırmızı kart görüyordu. İzlediğim bölümde gördüğüm kadarıyla şu mesajda yazdığım gibi Onur her ne kadar iyi bir çıkış yapsa da beni endişelendiriyor. Önem derecesi yüksek maçlarda sıkıntı yarattı. Bu maçta da yediğimi ikinci golde hatası büyüktü. Neyse ki kazandık. Yoksa medyada idam sehpaları hazırlanırdı Onur için. Tuncay'ın Stoke City'deki durumu onu çok kötü etkiliyor. 4 ay sonrası için şimdiden planlarını yapmalı. Yoksa hem Tuncay hem Milli Takımımız bir 6 ay daha kaybedecek. Sağ bekte çok büyük sorun yok ama savunma konusuna birçözüm bulunmalı. Savunmacılarımız asli görevlerini bilmiyorlar bile. Federasyon yabancı savunmacıları yasaklar mı napar bilmem ama acilen bir çözüm bulunmalı. Sol bekimiz yok maalesef. İsmail de olacaksa olsun artık. Sürekli kredi tüketiyor. Aurelio oynadıkca kendini bulacak, belli etti bu maçta. Selçuk Şahin bu maçı da es geçmedi, oynadı. Daha da uzatmayayım. Kaybetsek büyük sıkıntı olacaktı daha Hiddink'in başlangıcında. Zor da olsa kazandık ve bu kritik dönemde bir şekilde atlattık bu maçı.
Rıdvan bu maçta kendinden illallah dedirtti resmen.Kendine hakim olması lazım.Kahvehanede maç izler gibi yorumlar yaptı.
Tebrikler Milli Takım. :) Özellikle 2.yarıda Semih'in girmesiyle Hamit MC'ye,Tuncay AMR'ye geçti ve bu değişiklik maçın kaderini değiştirdi bence.
Onur hatalar yaptı ama bence bu yaşta yapılabilecek hatalar bunlar, milli takım Onur'la devam edebilir yetenekli biri, birkaç hata yapmasıyla onu silmemeliyiz. Sabri dışında defans iyiydi. Aurelio yerine daha formda oyuncularımız var, onlar oynayabilir. Eğer 4-3-3 oynayacaksak mutlaka sağaçık ve forvete daha iyi adamlar bulmalıyız, Tuncay ile olmayacak bu iş.
Gercekten cok zorlu bir mac sonunda kazandik.Belcika'ya 6 puan fark atmamiz cok iyi oldu.Macin genelinde ustun olan taraftik ama ilk yaridaki kadro secimi yanlisti Hiddink'in.Ikinci yari hatasini anlayip Semih ile basladi ve golleride bulduk.Maca Semih ile baslasaydik cok daha iyi olurdu.Ayrica Onur'u da bir macta harcamamak lazim.Kotu oynayabilir ama gelecegi cok parlak destek olmak lazim.
Macta begendigim isimler: Omer,Emre,Arda,Hamit ve sonradan oyuna giren Gokhan'di.Semih'te etkili oldu girdikten sonra.
Bu arada artik Nuri'nin de milli takimda oynamasi gerekiyor ama ilk 18'de bile yok bu nasil is anlamadim ben.Kazim'da oyle en azindan yedekte durmasi gerekiyor ama yok o da.Umarim Hiddink bu mactan dersler almistir..
Tebrikler milli takimimiza..
Klasik duran toptan gol yeme hastalığımız devam ediyor,Onur'un da hatası eklenince gene rahat bir maç izleyemedik.Genel olarak beğendim takımı Emre,Hamit,Arda iyilerdi defansımız da iyiydi.Bu arada bu takımın 1.kalecisi Volkan şimdilik kim ne derse desin.
Rıdvan Dilmen de keşke her maçı yorumlasa...
Demiştim Belçika'yı bu kadar büyütmeye gerek yok diye.O süper denilen Kompany takımı yakan isimdir bence.Belçika oynamadan puan alacaktı iyikide alamadılar.Sürekli kafa topları ile gelen bi takım atakları yok doğru dürüst.2-2 bitecekti ALLAH'tan böyle bişey olmadı kazandık.2.yarıda çok çok iyiydik hakkımızla kazandık
2 maç 6 puan ilerleyen maçlarda grup birinciliği için Almanya ile çekişmemizde büyük avantaj olacaktır.
Onur çok yetenekli bir kaleci,nerden baksanız daha 10-15 yıl Milli Takımın kalesini koruyabilir,yalnız şu anda uluslarası maç tecrübesi yok.Bugünkü yetenekleri ile Avrupa'nın en iyi liglerinde çok rahatlıkla forma giyebilir.Trabzonspor'da daha 1.5 senedir resmi maçlara çıkan bu kalecimizin biraz daha tecrübelenmesi gerekiyor.Volkan'ın yokluğunda Sinan Bolat'ın forma giymesi gerektiğini düşünüyorum.
Arda,Emre ve Hamit bugün galibiyetin baş mimarlarıydı.Ayrıca Mehmet Aurelio ve İsmail Köybaşı'nı çok beğendim.Gökhan Gönül de oyuna girdikten sonra her zamanki gibi kalitesini konuşturdu.
Ben Volkan Şen'in yavaş yavaş milli takıma adapte olması gerektiğini düşünüyorum.Hamit'ten sağ açıkta tam anlamıyla faydalanmıyoruz.
Tuncay'daki form düşüklüğüne de çok üzülüyorum.Ocakta daha sık forma giyeceği bir takıma transfer olmalı.
Ayrıca bu bir milli maç,yorumcularımızın samimiyeti çok normal.Keşke her maçı Rıdvan Dilmen yorumlasa .
tribünler fenerbahçe diye bağırdı.
milli maçlarda tribünlerin kulüplere tezahürat yapmasını doğru bulmuyorum şahsen.
olmamalıydı bu.
Bütün maç tribünlerin uyumu çok güzeldi ama son dakikalarda yapılan "Fenerbahçe" tezahuratını ben de doğru bulmadım.
Sonuçta milli maç Fenerbahçe diye bağırmak tezahurat yapmak yanlış olmuş
Sanıyorum Türk Telekom Üst tribünü veya Maraton A Bloktaki liseli grubun yapmış olduğu bir tezahurat.Zaten tribün kültürü olarak da kazanırken "helal koçum aslanım,kaybederken aşkım sizlere değil renklere" diyen bir zihniyet taşır bu 2 grup da.Yoksa bütün Fenerbahçe taraftarlarına mal etmemek gerek bu yanlışı.
2 tane ''gerçek hayat bug'ından'' gol yedik ama maçı çevirmesini bildik.Klasik Türk Milli Takımı.Sürekli geriden takip etmek zorundayız maçı,yoksa olmuyor.
Rıdvan Dilmen'in dedikleri çok doğruydu.Hamit mc oynamalı,sağ açık da Volkan Şen olabilirdi.
Arda,Emre,Hamit,Semih çok iyiydi.Gökhan Gönül,Ömer Erdoğan,İsmail,Servet de iyiydi.1-2 hata olacaktır.Onur'un hatalarını hiç değilse bu maçlık affetmek lazım.Hata her insana mahsus.Ama tekrarlamaya devam ederse,bir daha Milli Takıma kalesine zor geçer.
Belçika'dan 6 puan önde olmamız şimdilik çok iyi.Hiç değilse en iyi grup 2.si olalım da,Dünya Kupası'na direkt katılalım.
Kulüp tezahüratı yapılan stada bir daha maç vermeyeceksin. Bir insan hangi mantıkla milli maçta kendi kulübü için tezahürat yapar anlamak mümkün değil. Neyse ki büyük bir grup değildi ve uzun sürmedi ama çok itici, çok rahatsız edici bir durum.
bence o kadar da takılmamak lazım tezahürat konusuna çünkü maç içerisinde gerekli destek verildi zaten ve sonuçta orası fenerbahçelilerin stadı, aksiyon geçtikten sonra yani maç bittikten sonra yapılması doğal bence.
Milli maçları Olimpiyatta falan oynayalım. :D
Zar zor yendik ama grupta büyük avantaj yakaladık.
Ararım sorarım ararım seni her yerde. Sorarım ıssız gecelerde Lukaku nerde? :p :)
Arda Kadıköy'de gol atmaya alıştı aman diyim Arda :p :D
17 yaşında ki adamın hele bir de Lukaku gibi ağır bir adamsa Servet ve Ömer ' in arasında ezilmesi sürpriz değil . Ancak Lukaku şişirme gibi geldi bana fizik olarak çok iyi bir adam ancak FM ' de hızı çok verilmiş hız- hızlanma'sı bana göre 9-10 civarı olmalı .
2 maçta 6 puan.Çok iyi başladık.Ben bugün Emre, Arda, Hamit ve Aurelio'yu çok beğendim.Birde Ömer Erdoğan'a parantez açmak istiyorum.Keşke 4-5 yaş daha genç olsaydı.Bugün yıllardır Milli takımda oynuyormuş gibi özgüveni üst düzeyde ve hatasız oynadı.İsmail Köybaşı çok değil 1-2 yıl sonra, biraz daha tecrübelendiğinde Milli takımın değişmez sol beki olacak.Ama daha çok tecrübesiz.Klüp bazında izlemediğim için bilmiyorum.Ama Milli takım düzeyinde kendine özgüveni olmadığı hareketlerinden belli.Birde Sabri'nin yerinde neden G.G. ile başlamadık merak ettim.Rıdvan Hoca yine çok yerinde yorumlar ve tespitler yaptı.Biraz fazla konuştu.Ama kritik ve heyecanlı bir Milli maçtı.O kadarınıda hoş görmek lazım.
Bu maçla birlikte;
Maçtan önce kendini Fmye fazla kaptırmış ve tamamen Fm üzerinden yorum yaparak, Belçika'nın bizden daha iyi takım olduğunu, hatta lafı bizi Kadıköy'de yeneceklerine kadar getiren arkadaşlarımıza iyi bir cevap oldu.
Benimde çok beğenmeme ve ileride Milli takımın as kalecisi olacağına kesin gözüyle bakmama rağmen; sadece yarım sezonluk performansıyla şuan Milli takımın 1 numaralı ve ülkenin en iyi kalecisi olan Volkan'dan daha iyi olduğunu iddia edip, bu maçta yediği 2 hatalı golden dolayı eleştirdiğimiz için şimdide Onur'un avukatlığını yapan arkadaşlara daha realist olmaları konusunda bir kez daha düşünmeleri için iyi bir fırsat oldu.
Son sözümde, Lukaku'nun Accleration, Pace özelliklerini +12 üzeri veren gözlemcinin şeffaflığından şüphe ederim.Bu mudur efsane Lukaku?
@Limon
GG'nin hafif sakatlığı var diye biliyorum. Yoksa hiç bir insanoğlu GG'yi klübede oturtup Sabri'yi çekmez.
Diğer statlarda olduğunda da aynı şekilde sinirleniyorum, gıcık oluyorum. Tamam orası Fenerbahçelilerin stadı ama bu maç milli maç; özellikle 2. yarı çok güzel destek verilmiş, galibiyet alınmış, bayram havası varken ne gerek var böyle tezahüratlara. Yani milli maçta 5-10 kişi en büyük Fener diye bağırınca millet bakıp vay be Fener'in ne taraftarı varmış arkadaş en büyük Fener diye inlettiler mi diyecek ? Bu milli maçlarda herhangi bir kulüp lehine yapılan tezahüratı da anlamıyorum yani. Ha yarın gidersin derbinin birinde bin kişi iki bin kişi girersin deplasman tribününe bağırırsın veya kendi sahanda normal lig maçında boğazın patlayınca kadar bağırırsın en büyük Fener diye. Ama milli maçta olmuyor. Çünkü bugün bu olursa yarın rakibinin futbolcusu milli forma altında sırf ligde rakibin diye ıslıklanabilir de. Bu tehlikeli bir durum. Sadece bizim stadımız için değil; bu tip milli maçta kendi kulübünün lehine tezahürat yapılan her stat için geçerli. Bunlara rağmen dediğim gibi bu tip tezahürat yapan kısmın ufak bir kısım olması ve uzun sürmemesi sevindirici, herkese çamur atmış olmayalım.
bence lukaku agility'si 5 olduğu için eridi gitti. normal bence yani. ayrıca savunmacılarımız kötü değil.
hazard'ın oynamamasına da çok şaşırdım. çocuk son dakikalarda 5 6 adamımızı çalımladı gider ayak.
bu takımda aurelio ya da selçuk gibi adamlar oynamamalı arkadaş. al necip'i, ceyhun'u, mehmet topal'ı... nedir bu aurelio aşkı anlamadım.
yok belçika'nın bütün oyuncuları en iyi takımlarda oynuyormuş... biz avrupa birliği'nde olsak kimler nerelerde oynardı acaba?
Lukaku gerçekten Servet tarafından ezildi...Onur Kıvrak henüz tecrübesiz ve bence Volkan Demirel'i mumla aradı takımımız...Kazım ve Nuri'nin kadroda olmayışı çok anlamsızdı.Onların yerine Tuncay ve Selçuk Şahin'in oynaması gerçekten yüz yılın ayıbıdır...