Cech itiraf etti: "Barcelona ihtimali baştan çıkarıcı"
Chelsea’nin başarılı kalecisi Petr Cech, Barcelona transferinin baştan çıkarıcı bir ihtimal olduğunu söyledi.
2004 yılında Stamford Bridge’e geldiğinden beri herkes tarafından övgüyle söz edilen ve bu övgüleri sonuna kadar hak eden Çek kaleci, “Chelsea’de çok mutluyum ancak Barcelona’nın teklifte bulunması halinde bunu değerlendirmeye alabilirim," diye konuştu.
Özellikle son günlerde Jose Mourinho'nun adının Barcelona'yla anıldığı düşünülürse, bunun büsbütün imkânsız bir transfer olmadığı açıkça ortaya çıkıyor.
Geçtiğimiz sezon sakatlığı nedeniyle 24 maç kaçıran Cech, Şampiyonlar Ligi’nde oynadıkları Schalke maçı sonrası bir kez daha sakatlandı ve bu şanssızlık nedeniyle bir ay daha eldivenlerinden uzak kalacak.
Maviler’in yeni menajeri Avram Grant ise sıkıntılı günler yaşıyor. Geçtiğimiz sezon kötü performans nedeniyle Premier Lig’de şampiyonluğu kaçıran Chelsea, şimdi ise yine aynı problemin doğmasından korkuyor. Bunun en büyük nedeni ise Cech ve Terry’nin birlikte sakatlanmalarıydı.
Euro 2008 elemelerinin son maçlarında Çek Cumhuriyet’i kadrosunda yer alamayacak olan Cech'in, 15 Aralık’ta sahalara dönmesi bekleniyor çünkü bu tarihte Chelsea en önemli rakiplerinden biri olan Arsenal ile kritik bir maç oynanacak.
Fabregas'ın alçakgönüllü hayatı!
Arsenal'ın orta sahadaki yıldızı Cesc Fabregas, Londra’da çok rahat ve müztevazi bir hayat yaşadığını açıkladı.
20 yaşındaki genç oyuncu The Sun gazetesine şunları söyledi : “Oldukça sıradan bir hayat yaşıyorum ve yıldız futbolcuların genelde yaptıklarıyla hiç alâkam yok.
“Kız arkadaşım Carla İspanya’dan gelince Zara’ya falan alışverişe gidiyoruz. Allahtan insanlar bize saygı duyduklarından bizi rahat bırakıyorlar!
Eğer bir arkadaşım gelirse yine aynı şey oluyor – küçük sessiz bir bara gidip bir kaç bira içiyoruz.
İdmanlardan sonra hayır işlerim ya da basınla sohbetlerim yoksa saat 3’te matematik sınıfıma gidiyorum çünkü işletme diplomamı alabilmek için dersleri kaçırmamalıyım.
Yıldız futbolcu etiketini taşımamamın bir nedeni de Arsenal’in en çok kazanan oyuncusu olmamam.
Eğer paraya baksaydım yazın Real Madrid’in teklifini kabul ederdim. Ancak hayatımı para değil, futbol yönlendiriyor.
Bir Arsenalli olmaktan gurur duyuyorum ve bunun ne anlama geldiğini biliyorum.”
Liverpool'dan Martinez'e Kanca
Premier Lig'de şampiyonluk hedefleyen Liverpool'un, bu sezon Athletic Bilbao'da yıldızı parlayan genç ortasaha futbolcusu Javi Martinez'in transferi için düğmeye bastığı iddia edildi.
Geçtiğimiz sezon kariyerindeki ilk La Liga sezonunda genç yaşına rağmen başarılı bir performans ortaya koyan 19 yaşındaki futbolcu, bu sezon da yükselen formunu devam ettirmiş ve birçok takıın gözdesi haline gelmeye başlamıştı.
Osasuna genç takımında oynarken 2006 yılında 6 Milyon Euro karşılığında Bask temsilcisine transfer olan İspanya U-21 Milli takım futbolcusu, özellikle bu sezon Deportivo La Coruna ile oynanan maçta attığı 2 golle büyük alkış toplamıştı.
Liverpool teknik direktörü Rafael Benitez'in, Fiorentina'nın da yakın takibinde olan Martinez'i, ortasahada Javier Mascherano, Xabi Alonso, Mohamed Sissoko ve Steven Gerrard gibi isimler olmasına rağmen mutlaka kadrosunda görmek istediği belirtildi.
Toplam 43 maçta görev alıp 3 gol attığı Athletic Bilbao ile 4 yıllık daha sözleşmesi olan genç yeteneğin bonservis bedelinin 24 Milyon Euro olduğu tahmin ediliyor.
Arjantİn'lİ Yildiz İngİltere'yİ İstİyor
Bu sezon La Liga ekibi Racing Santander'de gösterdiği performansla dikkatleri üstüne çeken Arjantin'li Milli defans oyuncusu Ezequiel Garay, İngiltere Premier Lig'de forma giymeyi hayal ettiğini açıkladı.
2005 yılında Newell's Old Boys'dan Satander'e transfer olan 21 yaşındaki futbolcu, gösterdiği performansla Liverpool ve Manchester United kulüplerinin dikkatini çekmiş ayrıca İspanya'nın dev kulüpleri Real Madrid ile Barcelona'nın da transfer listesine girdiği iddia edilmişti.
Racing Santander'le 4 yıllık daha sözleşmesi bulunan ve 20 Milyon Euro bonservis bedeli olan defans oyuncusu, skysports.com'a yaptığı açıklamada, "Transfer haberleri geçen sezon da çıkmıştı. Ancak ben hala Racing'in futbolcusuyum. Bu haberler beni fazla etkilemiyor çünkü tek düşüncem Racing'de başarılı bir futbol ortaya koymak. Eğer teklif gelirse o zaman düşünürüz. İngiltere'de oynamak benim için bir rüya. Varsayımlar üstüne konuşmak istemiyorum ve hiçbir kulüple ilgili özel bir tercihim yok. Aklım Racing'de ama her profesyonel futbolcu gibi ben de yükselmek istiyorum. Hafta başında yönetcilerle konuştum ve hakkımda herhangi yeni bir haber olmadığını öğrendim" dedi.
Racing Santander kulübü basın sözcüsü ise yaptığı açıklamada, "Birçok kulübün maçlarımızı özel olarak izlettirdiğini biliyoruz ancak bize gelen bir teklif yok. Bu konuda soğukkanlıyız ve eğer bir gelişme olursa o zaman oturup görüşmelere başlarız" dedi.
2005 yılında Dünya U-20 Şampiyonası'nda kupaya uzanan Arjantin Milli takımının formasını giyen defans oyuncusu, Haziran ayında düzenlenen 2007 Copa America için A Milli takım aday kadrosuna çağrılmı ancak sakatlığı dolayısıyla forma giyememişti.
Sağ bek olarak da görev alabilen genç futbolcu, 22 Ağustos tarihinde Norveç'le oynanan hazırlık maçında ise ilk kez A Milli takım formasını giymişti.
Ve Ronaldinho Chelsea'de!
Barcelona'nın yayın organı Sport bile artık kabul etti: "Ronaldinho 60 milyon euro karşılığında gelecek sezon Chelsea'de"
Reklam
Barcelona Kulübü'ne yakınlığıyla bilinen Sport Gazetesi, Ronaldinho'nun Chelsea'ye transferinin büyük ölçüde tamamlandığını yazdı. Sport'un bu tavrı, Getafe yenilgisinin ardından herkesi sükunete davet eden teknik direktör Frank Rijkaard'a karşı bir hareket olarak değerlendirildi. Gazete, Chelsea'nin patronu Roman Abramovich'in Brezilyalı yıldız için 60 milyon euroyu gözden çıkardığını ve genel direktör Peter Kenyon ile sportif direktör Frank Arnesen'in karşı çıkmasına rağmen transferi bitirdiğini belirtti.
TEN CATE İŞİ BİTİRDİ
Chelsea'de teknik direktör Avram Grant'in yardımcısı olan Barcelona'nın eski yardımcı antrenörü Henk ten Cate'in Ronaldinho ile görüşerek Brezilyalı oyuncuyu ikna ettiği bildiriliyor. Sport, Ballack'ın Ronaldinho'nun transferinde takas olarak verilebileceğini, Katalan kulübünün Alman futbolcuyu istediğini yazdı. Gazetenin bu hamlesi, "Rijkaard'ın işi bitti. Yerine Mourinho gelecek" yorumlarına da yol açtı.
Kaynak:Dha