Bize Luis Suarez lazım :(
Printable View
Bize Luis Suarez lazım :(
Bize hiçbiri lazım değil...Elimizde ilk 11'de kalite kokan Muslera,Telles,Melo ,Sneijder 4'lüsünün yanısıra , Eboue ve Chedjou gibi takımdan ayrılması gerekenler ve Bruma ,Hajroviç,Ontivero gibi genç yabancılar var. Unuttuğum varsa bilmiyorum :) Eğer yabancı kuralı 8 olacaksa bile bu 3 gence yogunlaşmak daha dogru bir hamle olur fakat şu anda zaten 6 yabancı sınırı var.... Bize asıl gereken alt yapıya kaliteli Türk gençler ve A takıma kalbur üstü Türk oyuncular... Sneijder'i gönderip başka bir oyun kurucu almak bize birşey kazandırmaz. Takımın heryerini yabancıdan kuramayacağımıza göre en az 7 tane üst düzey Türk kadroda bulunmalı ki bu oyuncuların formsuz dönem hakları olabilmeli. Mevcut kadroda Selçuk,Burak ve Semih'ten başka kaliteli Türk oyuncumuz olmadığından bu 3 adamın formsuz dönem hakkı da bulunmuyor.Bu yüzden Selçuk günden güne eridi :) Umut Bulut bu kalitede bir isim değil bence. Emre Çolak ,Yekta ,Koray Günter , Hamit Altıntop , Umut Gündoğan ,Veysel Sarı ,Salih Dursun gibi isimler eğer bu işi başarmaya aday ise bu adamların en az 5-6 tanesini ilk 11'e monte etmeliyiz. 8 tane yabancı alarak bu iş olmaz.... Açıkçası ben Selçuk , Semih ve Burak'ın yanlarına ortaya Umut Gündoğan ve Hamit Altıntop ,Sağ beke Veysel Sarı ve savunmanın göbeğine Koray Günter'in monte edilip bu 7 Türk oyuncuda ısrar edilmesinden yanayım... Zaten elle tutulur 4 yabancımız var.Yukarda da saydığım gibi Muslera,Telles,Melo ve Sneijder şu anda formayı hak eden 4 isim... Diğer yaşı geçmişlere yol verilsin.Gençler de bazı maçlarda yavaş yavaş süre alarak hazırlansın...
Sene sonu Drogba,Dany,Amrabat,Elmander,Burdisso,Eboue ve Chedjou gidici.Yerlilerden gidecek olursa Gökhan,Sercan,Ufuk ve Aykut ayrılabilir başka yerli ayrılmaz sanırım.Oğuzhan,Ontivero,Umut,İbrahim ve Emre Can kiraya verilir.Adili Endoğan,İsmail Berk Ünsal ve Furkan Özçal takıma katılır.Seneye takım kadrosunda kesin olarak olacağını düşündüğüm isimler ise şunlar;
Kaleciler : Muslera,Eray
Savunmalar : Veysel,Sabri,Salih,Semih,Hakan,Telles ve Koray
Orta Sahalar : Selçuk,Furkan,Melo,Sneijder,Yekta,Ceyhun,Emre,Hajr ovic,Bruma ve Hamit
Forvetler : Burak,Umut,Adili ve Berk
1 tane yerli kaleci lazım,o da Sinan Bolat'tan başkası değil.1 yabancı ve 1 yerli stoper lazım,Erdin Demir'i de alırız.Orta sahaya yerli bir kanat gerekebilir ancak olmasa da olur.Forvete ise kesinlikle çok önemli bir oyuncu almalıyız.Yerli olmadığına göre yabancı bir forvet gerekiyor.Ben önceden de dedim,Luis Suarez tarzında bir oyuncu lazım bize.
Chedjou en az 1 sezon daha kalır.
Chedjou ile Drogba kalır gibi gözüküyor. Başkan 1 yıllık sözleşme daha imzalayacakmış Drogba ile.
Eboue kesin gidecek sağ bek almaya da gerek olduğunu sanmıyorum Sabri,Salih ve Veysel'in yanı sıra Hamit'te orada oynayabilir. Chedjou'da gidecek gibi bir görünüm veriyo Ömer Toprak gelecekse ben gitmesi taraftarıyım. Ancak ne olursa olsun kesinlikle forvet almalıyız. 1 Yabancı boşluğu bırakmamız şart.
Ben seneye çok daha iyi bir Galatasaray izleyeceğimizi düşünüyorum.Bu sene neredeyse takımda hiç dribbling yapan oyuncumuz kalmamıştı, hep geriye yönelik paslaşıyordu takım ve ya Drogba'ya şişiriliyordu toplar.Ama gelecek sezondan itibaren hem sakatlar iyileşecek hem de devre arasında transfer edilen futbolcular takıma monte edilecek..Kanatlarda dinamik oyuncularımız var artık.Mancini, Bruma,Hajrovic ve Ontivero'dan yararlanırsa bizim adımıza çok iyi olur.Ve hala klüp genç oyuncu arayışında.En son Uruguay'da oyuncu izliyorlardı.Bu demek oluyor ki, sağlam bir temel kurmaya çalışıyorlar ve yapılan hiç bir hamle boş değil.
Bu arada yabancı hakkımızı stoperde kullanmamamız gerektiğini düşünüyorum.Burdisso zaten gidici, Chedjou ile de yollar ayırılmalı.Semih'in yanına Fearless'ın dediği gibi Ömer Toprak olabilir.Fakat pahalı olur gibi.Serdar Taşçı ve Kaan Ayhan gibi oyuncular üzerinde nabız yoklamalı klüp.Bunun dışında zaten Koray gibi bir cevhere sahibiz.Dortmund hala onu elinden çıkarmışta değil.Geri alma opsiyonları var.Bu demek oluyor ki, hala Jurgen Klopp Koray'dan bir şeyler bekliyor.Aynısını Barça yıllardır Bojan Krkic için yapıyor.Umarım Koray'da Bojan'a dönmez..
Kısacası bu yapılan hamlelerin temelleri oturursa, çok iyi bir Galatasaray izleyeceğimizi düşünüyorum ben.
tolgay, hakan , gökhan inler , eren derdiyok için nabız yoklanması mümkünse alınmaları şart bence ,eren takımında neredeyse hiç süre bulamıyo zaten şuan ki takımında kiralık istersek alabiliriz bence tolgay ve hakan için hamburg un küme düşmesi çok önemli ve şuan küme düşme hattındalar umarım düşerler :D gökhanda 30 yaşına geldi artık ben bizzat takip etmiyorum ama geçmiş senelere oranla daha formsuzmuş öyle yazıldığını gördüm eğer gerçekten böyle bi durum varsa gelmesinin çok zor olacağını sanmıyorum , bu isimlere ek olarak kaan ayhan ve ömer toprak için nabız yoklanabilir , kaan ayhan için zaten devre arasındaki bi dedikoduya göre sene sonu için anlaşmıştık umarım doğrudur bu dedikodu , ömer ise çok zor hiç zannetmiyorum onu alabilceğimizi
yabanci siniri 5+3 olacaksa sahadaki 5 yabanci en kalitelisi olmak zorunda bence. kalan 3 kontenjan icin dediginiz genc isimler makul, hajrovic, bruma ve ontivero. ama 3u de birbirine benzer yapida, dezavantaj olabilir. yerli piyasasinda da epey adam aldiniz zaten, yetistirmesi kaldi bence. koray, umut, veysel falan potansiyelli isimler. tecrubelisi de mevcut. cok fazla ihtiyac gorunmuyor gibi mevcut durumda. drogba, eboue ve chedjoudan vazgecilirse yerlerine iyi transferler yapilarak canavar gibi bir kadro olusur. muslera-telles-melo-sneijder banko duruyor, bir tane yabanci forvet gerekli sanirim bu durumda.
Drogba,eboue,chedjou gider ontiveroda kiralanir bir turk klubune bence...
ya stoper ya da forvet alabilirsin, gelecek sezon ilk 11de 5 yabanci olacak. yukarda banko 4 yabanciyi saydim. o yuzden hem forvet hem stoper zor bence, kural degisirse olur ancak. ya da bankolardan biri her hafta donusumlu tribune cikar :)
http://i.imgur.com/WFQAGaH.png
Pek alakası olmayan,birbirlerine benzemeyen oyuncular Osvaldo ile Burak.
uefa mufettisleri kapida diyorlar hala dzeko, osvaldo falan diyorsunuz. kilit vurdurcaksiniz galiba klubun kapisina :n:
Drogba'yı yollarsak bu sorun çözülür hocam. :D Ünal Aysal bu kadar başarısızlıktan sonra bir de transfer yapmamayı göze alamaz getirir bi zenci forvet bize. :D
Bir şey olmaz ondan,raad olun.
Drogba ,Eboue ,Elmander, Chedjou ,Dany mutlaka gitmeli. Amrabat ve Bruma ikilisinin üzerinde ısrar edilebilir. Forvete ise artık pivot tarzı istemiyorum ben yahu :)
Bizim Burak-Drogba değilde, Elmander-Yanına da top sürebilen,mental gücü yüksek bir forvet lazım.Ama şu yabancı sınırında ne yazık ki mümkün değil :)
Tek forvet için hem merkezden hemde kanatlardan forveti beslemek lazım.O zaman Sneijder forvet arkası, sağ ve sol kanatlarda da sağlam adamlar olması gerekli.Bruma-Hajrovic-Ontivero-Aydın-Umut var aklıma gelen şu an.Daha formda bir Amrabat gelecek.Onla da yollar ayrılacak gibi malesef.Eğer gelecek sezon kanat kullanacaksak, Bruma garanti gibi.Yanındaki kişide Hajro olur diyeceğim ama yabancı sınırı 5'e düşerse o da zor olur.
Galatasaray tek forvet yapamiyor tarihdeki basarilara bakin veya lig sampiyonluguna bakin hepsi çift forvetten gelmistir... ben 1 tane pivot 1 tanede ayaginda hem top tutabilien hemde çevik bir forvet istiyorum yerli olsun tabi mesela kasimpasadaki ademi begeniyorum.
Cift forvetten tek forvetten ote skor yukuyle alakali. Skor yukunu sneijder e verirsen 4231 de fayda etmez. Adam su an 13 golle kariyerinde en cok gol attigi ikinci sezonu yasiyor. Bu adam aslinda ortasaha ozellikli bir oyun kurucu. Skor yuku burada onemli olan. 4231de sneijder ve forvet harici bir oyuncunun daha skor yapabilmesi lazim. Drogba az atiyor. Yasindan dolayi daha cok servis yapiyor artik. Burak sagda da olsa iyi katki verdi ama bu 3lu skor olarak yeterli olmadı. Aslinda ideali sneijder + 3 skorer. Ozil + muller podolski gomez gibi. 4231 oynayan takimlari iyi analiz etmek lazım. Ben sneijder + bruma hajro forvet seklinde de çok etkili olabilecegimizi sanmiyorum açıkçası.
Tek forvet çift forvetten ziyade forvetin çevresinde oynayan oyuncularında etkisi büyük. Ne Sneijder, ne de Burak forvetin kenarlarında oynayabilen oyuncular değil bence. Eğer çevresinde kanat ve forvet özelliği olan oyuncuları yerleştirirsek (Reus gibi) o zaman tek forvetli sistemle başarılı olabiliriz.
Ek olarak devre arası transfer ettiğimiz Hajrovic, bu sisteme çok uygun olduğunu düşünüyorum. Kenarlarda Burak ve Sneijder'i görmek yerine sağ tarafta Hajrovic'i görmeyi tercih ederim.
Drogba'nın yanına bi genç zenci koyun o zaman görün siz bu takımı. :D Adrian Ramos'u yazmıştım geçen buraya onu almışlar artık o listeden 1 tane adam alsak iyi olur Dortmund yoksa kapacak hepsini. :D
tek forvet derken avrupadaki takimlarin basarisi demiyorum galatasarayinkini diyorum galatasarayin kimyasi her zaman cift forvet uzerinedir... valla balotelli diyorlar ama umarim yalandir sahsen istemiyorum... bize soyle dzeko tarzi pivot lazim yaninadada pir pir hareketli bir forvet 10 numara tarzinda rooney gibi mesela gizli forvet bence yerli olarak alcaksak adem buyuk cok iyi olur oraya...
ayrica katiliyorum bruma-sneijder-hayro da guzel olur bence..
Valencia'nın Selçuk için 7 milyon Euro'yu gözden çıkardığı da haber içinde yer alan bir başka detay oldu.
http://tr.eurosport.com/futbol/ispan...79/story.shtml
Amrabat 1 Yıl Daha LaLiga'da.
http://www.transfermarkt.com.tr/tr/a...en_156381.html
Lavezzi'nin menajeri, oyuncunun Galatasaray'a transfer olabileceğini açıkladı.
Drogba out,Lavezzi in ?
Hadi lan oradan :n: Alırız Necati Ateş'i :D
Burak yilmaz bu sabah 5 yillik sozlesme imzaladi yakinda yonetimde aciklar kamaoyuna