Harika bir isim gelmez diyordum ama geldi.
Galatasaray Yönetimini Tebrik Ediyorum!!
Printable View
Harika bir isim gelmez diyordum ama geldi.
Galatasaray Yönetimini Tebrik Ediyorum!!
Kariyeri
Maç : 222 => Gol : 58
Milli Takım :
Maç : 59 => Gol : 31
----
Baník Ostrava :
Maç : => 86 Gol : 23
Liverpool :
Maç : => 68 Gol : 19
Aston Villa :
Maç : => 42 Gol : 9
Lyon :
Maç : => 24 Gol : 7
Portsmouth :
Maç : => 12 Gol : 0
--
Bu yüzden riskli bir transfer dedim Baros için; ama bir patlama yaparsa tutabilene aşk olsun.
Baros GS için süper transfer ama Skibbe tek forvet oynatıyo Nonda-Baros-Karan üçlüsünden tek forvet mi oyanayacak yoksa çift forvetemi dönecek
http://www.sporx.com/images/1/29/580...-Sezgin014.jpg
BAROS RESMEN G.SARAY'DA!
Galatasaray, Olympique Lyon'un ve Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nın forvet oyuncusu Milan Baros'la 3 yıllık sözleşme imzaladı. Galatasaray yöneticisi Haldun Üstünel, Lyon ile yapılan bonservis konusundaki görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve yıldız oyuncu ile 3 yıllık sözleşme imzaladıklarını açıkladı.
Milan Baros'un, Perşembe günü İstanbul'a geleceği bildirildi.
MILAN BAROS KİMDİR?
Milan Baros, 28 Ekim 1981'de Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava kentinde doğdu. Futbola 1987 yılında FC Vigantice takımında başladı. 1993 senesinde geçtiği Banik Ostrava takımında ilk kez profesyonel oldu. 2002 yılında Liverpool'a transfer olan Baros, 2003 - 2004 sezonunda yaşadığı talihisiz sakatlıktan sonra 6 ay sahalardan uzak kaldı.
Baros, asıl patlamasını ise EURO 2004'te yaptı. Çek Cumhuriyeti forması altında harika bir performans sergileyen Milan Baros, attığı 5 golle EURO 2004'ün gol kralı oldu ve altın ayakkabının sahibi oldu. 2005 senesinin Ağustos ayında Aston Villa ile 6.5 milyon avro'luk mukavele imzalayan Baros, bir sezon sonra John Carew ile takas olarak Lyon'a transfer oldu. 18 nisan 2007'de yapılan Rennes maçında karşı takım oyuncusu Stephane Mbia'ya yaptığı ırkçı hareketler sonrası büyük tepki topladı. 1 Kasım 2007'de Ferrari F430 ile 271 km/s hızla radara yakalanan futbolcu tutklandı.
26.08.2008Kaynak : Sporx.com
Milan Baros
Kewell, Meira, De Sanctis. 4 As'a bağlar, -eksik kupa ası- Galatasaray transferi. Milan Baros geldi. Kaleci transferindeki argüman burada da geçerli. Kim gelsin kardeşim? Torres, Villa, Eto'o mu? Neye bakacağız? Kaç gol attığına mı? Bizim memlekette La Liga'nın gol kralı adamının bile adının yanına 10 günde soru işareti konulmuşsa; kaç gol attığını da didik didik etmenin manası yok. Tek forvet oynar, Baros illa çift oynar gibi saçmalıkların da gereği yok. Galatasaray hatayı Oliviera'da çok oyalanarak yaptı. Platonik aşka dönmüştü Oliviera. "Sevmiyorsan sevme lan" diyemedi uzun zaman. Baros kabul edelim; adı kariyerinden önde giden bir adam. İki kriterim var. Houllier ve O.Lyon başkanı Aulas gibi kurtların vakti zamanında olurunu almış bir golcü. Galatasaray'ın oyun planında forvetin kanada çıkıp top alması, tutması ve arkadan gelen üçlüyü görmesi lazım. Bunu da yapar Baros. Kewell'ın parmağı var mıdır acaba bu tansferde? Soyunma odası için de iyi haber. Nonda ve Ümit Karan salmayacaktır, tek ya da çift, yanlarına ne yaparlarsa yapsınlar; adı-namı kendilerinden daha büyük bir adam gelmedi. Forma gözü kapalı Baros'un değil. "Song, Bouzid, Carrusca, Barusso gitti; Meira, Kewell, De Sanctis, Baros geldi" cümlesinden tatmin olmayan Galatasaraylılar; "gelmek" fiilini bir de gelecek zaman kipinde okusun. Belki o zaman mutlu olurlar...
http://acetobalsamico.blogspot.com/(Bülent Timürlenk)
Şimdi yanlış anlaşılmak istemem, Milan Baros çok iyi bir transfer, bu nedenle Galatasaray yönetimini de tebrik etmek gerekiyor. Bu sezon faydası da çok olacaktır ama Güiza geldiğinde geçmişte ne yaptı, 1 sezonda parladı eleştirileri vardı ama Baros'a bakıyoruz Güiza'nın geçen sezon attığı kadar golü neredeyse 6 senede atmış.
Yani çok gol atan, girdiği pozisyonları golle sonuçlandıran bir isim değil. Galatasaray tek forvet oynarsa bunun sıkıntısını çekmez mi?
Tabi şu da var Kezman bu ülkeye geldiğinde geçmişine baktığımızda gol krallıkları mevcuttu ama burada gol atamadı. Baros'un da geçmişte gol atamaması burada da atamayacağı anlamına gelmiyor.
Galatasaray'ın sistemine de baktığımızda, ofansif yönü çok kuvvetli, mutlaka gol atacak oyuncu çikacaktır, Ömer abinin de yazdıklarına göre Baros sistemin dişlilerinin dönmesini sağlayacak bir oyuncu. Böyle kaliteli transferlerin ülkemize gelmesi, ülkemiz futbolunun dışarıdan daha fazla izlenmnesine vesile oluyor. Bu nedenle de bu transferleri gerçekleştirenleri kutlamak gerekir.
Baros gerideki ofanslarımıza bos alanlar yaratacakmış..Savunmayı mesgul edecekmiş..İllaki birseyler düsünülüyor..Bakalım neler olacak.
Quote:
2005'te İstanbul'da oynanan Liverpool - Milan şampiyonlar ligi finalinde Liverpool'un ilk 11'inde 2 Galatasaraylı
Dudek - Finnan - Carragher - Hyypiä - Traoré - Xabi Alonso - Luis García - Gerard - Riise - Harry Kewell - Milan Baroš
Baros isminden memnun değilim açıkcası.Sonuçta verdikleri para ortada bu parayı riske attılar.Ya patlama yapamazsa ne olur ?
GaLatasaray yönetimini tebrik etmek gerek. Gerçekten muhteşem bir poLitika izLediLer ve harika transferLer yaptıLar. Baros Banik Ostravada iken biLiyordum daha. GeLeceğin en büyük yıLdız adayLarından birisiydi ama o İspanya yerine İngiLtereye gidince kendisinin geLişimini bir nebze oLsun yavaşLattı ve şimdi orta yaşına geLdiğinde daha çok MiLLi takımda ki performansı iLe Avrupa da tanınan bir isim. HızLı, birebir de etkiLi bir isim. GaLatasaray ın mevcut sisteminde çok işLer yapabiLir ve eski günLerine dönebiLir.
GaLatasaray asLında biraz kritik isimLer aLmış gibi görünebiLir. İşte KeweLL kariyeri bitme noktasına geLmişken GS ye geLdi ve iyi başLadı sezona. Yine aynı şekiLde geçen sezon geLen Nonda, Şimdi Baros. Ama şu ana kadar hepsi başarıLı oLdu. Ben Baros un da başarıLı oLacağına inanıyorum.
Yanlış anlaşılacağımdan adım gibi eminim onun için :
Yukarıda da kariyerini koydum Milan Baros'un riskli olmasının sebebi her yeni takımında bir önceki takımındaki performansından daha kötü performans göstermiş. Riskli transfer dememin sebebi bu; ama gerek Ömer Abi'nin yazdıkları gerekse diğer arkadaşlarımın yazdıklarını okuyunca Galatasarayın Milan Baros'u gol atması için değil arkasındaki 3'lüye yardım etmesi, top dağıtması, boş alanlar yaratması için transfer ettiğini anladım, yanılmıyorumdur umarım. Bu anlamda da yarar sağlamak için Milan Baros'un kariyerindeki asistlerine bakmakta yarar var kanısındayım. ( Bir Nebze )
Şampiyon olduktan sonra Adnan Polat: "Takıma tecrubeli 2-3 oyuncu alacagız, Galatasaray'ın menfaatleri doğrultusunda transfer ypacagız. Çok paralar harcama niyetinde degiliz" dedi. Ben bu acıklamayı duydugumda Transferden umudumu kesmiştim; ama gelen oyuncular : "Meira, De Santcis, Kewell, Baros" iyi ki transfer için beklentiyi cok yüksek tutmamış yönetim :p
Baros daha çok boşLuk yaratan bir isim. Tek forvette başarıLı oLabiLmesi için Arda ve KeweLL in sürekLi oLarak içeriye kat etmesi gerek. Eğer bu ikisi bunu yaparsa o zaman Baros da çok goL atabiLir. O ikiLi iLe birLikte arkadan LincoLn den geLecek ara topLarı iLe savunma arkasına sarkabiLir. Adamın kariyer istatistiği yeterLi biLgi vermez bence bize. Ben defaLarca kez kendisini izLedim. Ama Arda ve KeweLL sürekLi çizgiye doğru kaçar, LincoLn her topu aLdığında sağa soLa atarsa sonu Kezman gibi oLur ve sezon sonu geLmeden gider Baros. Ama Skibbe zaten bunu biLiyordur ve o yüzden aLınmıştır Baros.
Baros yırtıcı savunmayı sürekli zorlayan bir isim ,az gol atmasından bahsedilmiş evet belki senede 20 gol atmıyor ama oynadığı kulüpler oynadığı ligler belli .. premier lig de her sene çıkıp 20 gol atılmıyor , heleki dünyanın en kısır ligi olan fransa ligini hiç söylemiyorum..
bi arkadaş güizanın geçen sene attıgı golü baros kariyeri boyunca atmamış demiş de baros varken güiza varmıydı acaba :D :)
nese hayırlı olmasını dilerim
biz bu sene tek forvet oynamayacağız hazırlık maçlarını izleyenler bilir şuanda yoklukdan dolayı mecburi oynuyorduk tek forveti artık çift forvete dönebiliriz ki nonda ve baros ikilisi rakiplerin kabusu olur...
İngiLtere Liginde goL atamayacak tabi. LiverpooLda oynarken oLsun Aston viLLa da oynarken oLsun adamı hep iLeri de tek başına bıraktıLar. Tipik İngiLiz sisteminde kanat adamLarın içeri kat etme huyu oLmadığından, topu hep çizgiye taşıma istekLerinden doLayı hep verimsiz kaLdı. O yüzden zaten Ostravadan İngiLtere Ligine giderek yaLnış yaptı. Eğer o dönemde kendisi iLe iLgiLenen İspanyoL kuLüpLerinden birisine gitseydi şimdi defasa bir goL istatistiği de oLurdu. KaLitesi ve kLası tartışıLmaz bir isim.
Galatasaray’ın uzun uğraşlar sonrası transfer ettiği Çek futbolcu Milan Baros, ülkesinin basınına manşetlere çıktı.
Çek Cumhuriyeti’nde yayın yapan spor gazetesi Deniksport, haberi okurlarına “Baros Galatasaray’a gitti” başlığıyla duyururken bu transferin futbolcunun kariyerinde yeni bir başlangıç olacağını belirtti.
Sarı-kırmızılı ekibin bu transferdeki rakipleri İspanyol Real Betis ve Suudi Al-Ittihad’ı geride bırakarak Çek futbolcuya imza attırdığını ileri süren gazete anlaşmanın 3 senelik olduğuna da yer verdi.
Öte yandan Baros’un Galatasaray’a transferi Fransa’da da yankı uyandırdı. Francefootball.fr sitesi de bu transfere geniş yer ayırdı.
MARATON.COM.TR
DERLEYEN: ALP KOPARAL
Harika bir isim Galatasaray için ama istatistiki verilere bakılacak olursa ki inşallah o verilerdeki gibi form sergillemez biraz formsuz olduğu kesin..
Sametcim yorumlarını beğenmediğin kişilerden alıntı yapmak zorunda değilsin.
Ben çocukluğumdan beri Baros'u severim. 18-19 yaşındaki hallerinden beri. Ama asla istediğim düzeye gelemedi. Hareketli ve ayaklarına hakim biri fakat hala iyi bir forvet değil. Gs 'de bol gol atmaktan sa bol asist yapacağını düşünüyorum. İsim olarak çok fazla büyük biri de değil. Ama Maxi Lopez'le kıyaslanınca gerçekten çok iyi bir isim. Milan Baros yapılan transferler arasında türkiye liginde gerçekten çok iyi oldu. Ben sevindim açıkçası böyle isimlerin Türkiyeye gelmesine. Sadece biraz kızgınlık var kendi yönetimime.. Param yok diyen galatasaray böyle transferler yapıyor fener yapamıyor izlenimi var insanlarda.
Aslına bakarsanız Galatasaray maddi açıdan gerçekten iyi durumda şu anda.
Milan Baros galatasaray'a hayırlı olsun. Umarım son 10 senedir beklenen patlamayı burada yapabilir. Asistçi forvetlikten kurtulup golcü olur. Sonrada iyi bir fiyata türkiye liginden gider:p
Ayrıca formsuz falan değil! İnternet sitelerinin haberlerine, wiki'ye falan ne bakıyorsunuz arkadaşlar?
Son oynadığı 2 maçı izlemediniz mi? Özellikle ingiltere maçını.. Golünüde attı orada. Gayet iyi geliyor. Ama mevcut yetenekleri dahilinde her zaman bu formu yakalayamıyor sorun burda. Devamlı iyi beslenmesi lazım orta sahadan.
Geçmişte az gol attığını söylemek objektiflik olmuyorsa sen de haklısın.
Mesajımdan anlamak istediğini anladığın için, komple değerlendirme yapmadığın için aslında cevap bile vermeyecektim ama burada transferi kötülüyor durumuna düşmek istemem. Lütfen mesajımı tekrar okuyup, sonra da Güiza'nın attığı kadar golü tüm kariyerinde atmış gibi basit bir sonuç çıkarmazsan sevinirim.
İşinize gelmeyen şeyleri yazdığımızda neden rahatsız oluyorsun, bence çok objektif yorum yaptım. Galatasaray'ın sisteminde önemli bir yer alabilecek bir oyuncu, çok gol atan bir oyuncu olmasa da (bunu nerden çıkardın demezsin herhalde geçmişine baktım) bu sistemin olmazsa olmazlarından olup başarılı olacaktır.
gs yonetımını tebrık ederım cok iyi iş başardılar takımın kalites baya arttı.bu yıl lig çok güzelolacak çekişme hat safda olucak bu yuncular lige renk katacaktır.
Güzel gol atmış.Tebrikler.Camiamıza hayırlı uğurlu olsun.:)
Super bi transfer daha yaptılar.. Bu sene galatasaray bu transferlerle canlanır gıbıme gelıyıor.. Avrupa kupalarında yanı :)
Valla Yıne Manyak Bı Transfer Yaptık
Tartışmasız Tsl'nın En İyi Kadrosunu Kurduk Artık Apaçık Ortada
Eğer Uyum Sorunu,Şanssızlık vs.. Yaşamazsak Cok Rahat Şamp. Olup Avrupadada Adaımızdan Soz Ettırebılırz
Çok iyi bir transfer umarım iyi form yakalar ve hayal kırıklığı yaratmaz...
Milan Baros Gercekten Galatasray Sistemi için Guzel bir İsim gelmeisne cok sevindim İnşallah İsmail Güldüren Egemen Korkmaz Hürriyet GÜçe rden oLUşan Muhteşem Üçlü Her Transferde Oldugu Gibi Milan Baros Ada Hoşgeldin Demezler:D
Son günlere geldigimiz bu tarihlerde beğenmeyen arkadaslara soyluyorum hangi oyuncuyu alabilirdik? tamam kimse beğenmek zorunda değil ama iyice bir düşünmek gerek. Baros taraftarı havaya sokacak ismini herkezin bildigi bir oyuncu. ''Baros'a Kollerin yedegi oynamadı diyor bir arkadaş ama bu Çek Cumhuriyeti teknik direktörün hatası değilmiydi inş. girmez diye söylemiyormuyduk çekiniyorduk bu oyuncudan yalan mı'' ? Sadece bu kadro otursun başka birşey demiyorum o zaman resitali izleyin. Yönetim böyle olur verdigi sözü tutar başkanımız ve yönetimimiz gerçekten mükemmeller verdigi sözü tuttular sıra bizde
Bir de sağ bek lazım ama yabancı. İnşaallah yerli dandik bir oyuncu almazlar.
Sağ bek için Orhan Şam ismi geçiyomuş...
Sağ bek'e olursa Orhan Şam olur diyecegim ama Cavcav cok para ister. Antalyadaki Uğur Kavuk'un da olabilecegi söyleniyor. Türk bi DR alınırsa alternatif olarak alınacak bu kesin. Yabancı olursa ki düşük bi ihtimal. Bu isim de Seitaridis olur. Yönetimin transferi kapattığı da söyleniyor...
Galasaray'a tebrikler gerçekten çok iyi transfer.Eğer takıma uyum sağlarsa başarılı olabilir.Turkcell Süper Lig'inde kalitesi artıyor bu gibi isimlerle.
Daha transfer olmaz bence.
Mevcut bütçenin çok üstüne çıkıldı. Gelen sponsor parası transfere harcandı nerdeyse.. Tabi %5lik bir kısmı :D