oha, 14 yaşında 1.88 :icon_biggrin:
vay be, vizyon bu olsa gerek:u:
Printable View
kalite,vizyon,tecrübe hepsi bir arada ve en üst düzeyde..
gerçekten böyle bir ekibimiz olduğu için çok şanslıyız..:)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bu arada sol bek konusunda adı geçen Caner in sol bek oyuncusu olduğunu düşünmüyorum..Alpaslan o bölgede iyi bir yedek olabilir (savunma yönünü geliştirip)
Doğuştan Galatasaraylıydım diye bir açıklama yapsaydı sevinirdin herhalde. Okan Yılmaz'ın çıkış yaptığı yaş ile Sercan'ın yaşı arasında büyük fark var. Öyle bir şeyin olmayacağı kesin.
İstanbul takımlarından birine transfer olsaydı saydığın bu isimler gibi olur mu diye konuşurduk. Bunun en yeni örneği İlhan Parlak.
Kimseye laf yetiştirme gibi bir hevesim hiçbir zaman olmadı olmazda ancak Sercan 3 takımdan birine gitseydi ne konuşulurdu şimdi ne konuşuluyor.
Selman abi bilmedigimden soruyorum sen tam olarak ne işle meşgulsun ?
Teşekkür ederim abi.
Abi Sercan Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber özele katılmış konuşmanın bi kısmına göre Sercan'a işlemiyor o kural...
Bu da tamamıQuote:
PREMIER LİG’E GİTMEMİN ÖNÜNDE ENGEL YOK
Premier Lig’den gelen teklifleri menajerlerim araştırdı. Ortaya çıkan sonuç şu: Eğer 22 yaşından büyükseniz Premier Lig’de oynamak için A milli takımızda bir sezon içerisinde yüzde 70 oranında forma giymeniz gerekiyor, ama ben 19 yaşındayım ve bu engele takılmıyorum. Sadece çalışma izni gerekiyordu. Bunu için de bana talip olan kulüpler bize teminat vermişlerdi
http://www.radyospor.com/News.aspx?ID=102237
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Görmemişim önceki sayfadakileri pardon...
Erdem heralde futboluna değil yaptığı açıklamaya göre iyi bir şey değil dedi. Yoksa Sercan iyi bir fubolcu bence
Milliyetteki Elano haberi konulmamış :icon_lol:
Ben koyayım, kolpa milliyet, kolpa mehmet çiftçinin haberini.
Güiza - Robinho takasını yazan adamdan ne beklersin. GS ve Elano üzerinden reklamını da yaptı. O degil bütün basın sazan gibi atladı habere. Google Translate kolpa habercileri.Quote:
"Elano bedavaydı" başlıklı bir haber çok konuşulur, muhtemelen de konuşalacak. Ben de konuşayım o zaman. Haber, Milliyet'in manşetinde. İspanya muhabiri Mehmet Çiftçi imzalı. Elano'nun bedava olduğunu, Galatasaray'ın 7 milyon euro bonservis ödediğini Santos Başkanı Marcelo Teixeira'ya dayandırarak veriyor. Habere geçmeden bir not düşeyim..
1-Bu haber 14 Ağustos tarihli, geçtiğimiz günlerde de Habertürk'te doğru çevirisiyle yer aldı. Mehmet Çiftçi'nin çevirisiyle haber 5 gün sonra "manşetlik" olmuş!.. Gelelim habere. Aynen alıntılıyorum:
Marcelo Teixeira, Galatasaray’ın, 7 milyon euro bonservis bedeli ödeyerek transfer ettiği sambacıyı sıfır maliyetle almak için Manchester City ile anlaştıklarını söyledi, “İmzalar atılacakken Türkler reddedilmesi güç bir teklif yaparak bizi resmenortada bıraktılar” dedi
"Teixeira, 2001-2005 yılları arasında Santos forması giyen Elano’nun transferini neden bitiremediklerini Brezilya’da yayın yapan Radyo Globo’ya anlattı. Brezilyalı yıldız ile görüşerek alacağı ücret için el sıkıştıklarını vurgulayan Başkan Teixeira, “Elano bize, ‘Kulübümle anlaşırsanız hemen Santos’a gelirim’ dedi. Ardından Manchester City ile masaya oturduk. İngilizler, Elano’yu sıfır maliyetle bize vermeyi kabul ettiler. Bu gelişme üzerine resmi evrakları hazırlamaya başladık. Ancak tam imzalar atılacakken devreye giren Galatasaray yaptığı reddedilemeyecek teklifle bizi ortada bıraktı” ifadelerini kullandı.
28 yaşındaki Elano için Manchester City’ye 7 milyon euro bonservis ödemeyi kabul eden Galatasaray’ın yaptığı teklifi geçmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Santos Başkanı Teixeira, büyük hayal kırıklığı yaşadığını sözlerine ekledi. Bu arada Tevez, Adebayor, Santa Cruz ve Kolo Toure gibi birçok yıldız oyuncuyu renklerine bağlayan Manchester City’nin, Elano’yu, Menajer Mark Hughes’le yaşadığı problemler yüzünden bedelsiz bırakmayı kabul ettiği iddia edildi. Santos Başkanı Teixeira’nın, forma bulma ihtimali iyice azalan Elano’nun takımdan ayrılmak istemesini de kullanarak, Manchester City’yi bedelsiz transfer konusunda ikna ettiği kaydedildi.
Şimdi de Brezilya basınında çıkan haberin orijinaline bakalım, Placar'dan:
"Tínhamos acertado tudo com o Elano, inclusive o salário e o empréstimo de graça com o Manchester (City). Mas surgiu a proposta do Galatasaray, que acabou sendo completamente irrecusável para o clube inglês. Estávamos com os documentos trocados, mas infelizmente ficamos sem o Elano", lamentou o presidente santista em entrevista à Rádio Globo. Apesar de perder o seu 'presente' para o futebol turco, Marcelo Teixeira reiterou que um grande nome desembarcará na Vila Belmiro, mas evitou criar especulações. "O Elano seria a nossa cereja do bolo. Mas como não veio, nós trocaremos a fruta e traremos uma mais adocicada", metaforizou.
Şimdi iki haber arasındaki farkı bulalım: Mehmet Çiftçi'nin haberinde "sıfır maliyetle bize vermeyi kabul ettiler" cümlesi orijinalde "bedelsiz olarak kiralamak" olarak geçiyor. Santos Başkanı yani Elano'nun bonservisini bedavaya alacağından bahsetmiyor.
Bu futbol dünyasında benzerine çok rastladığımız bir transfer modeli. Oyuncuya ihtiyacın yoksa, yıllık ücretini ödemek istemiyorsan (bkz:Shevchenko/Milan, Cassano/Sampdoria) futbolcuyu bedelsiz kiralarsın. Bir kulüp gelip bonservisiyle almak isterse (bakınız aynı Cassano) oturur fiyatını belirlersin. Aynen Manchester City'nin yaptığı gibi. Galatasaray'da oyuncuyu satın almayı tercih etmiş. Brezilya Milli Takımı forması giyen 28 yaşında bir futbolcunun bonservisinin bedava olmadığını, Santos Başkanı'nın ne dediğini bence Mehmet Çiftçi de biliyor( ya da ben umut ediyorum) ama manşet sevdası işte! Mehmet Çiftçi'nin haberinin 2. paragrafının ise Brezilya'daki haberde bir karşılığı yok. O bölüm tamamen kendi yorumu ama o da Santos başkanına dayandırılmış...
Devir artık değişti. Ne oralarda yaşamaya gerek var; ne Brezilya radyosu dinlemek (ki yok öyle bir şey) ; ne de Portekizce'yi bilmek (!) bir mecburiyet.
Mehmet Çiftçi'nin "empréstimo de graça"yı "Bedava bonservis" olarak çevirdiği, çevirmeyi tercih ettiği "buralarda böyle diyorlar, siz de yiyin" tarzı gazetecilik ölmüştür. O, bu ölüm ilanını İspanya'da yaşadığından görememiş bizim gazetelerde... Biri bir zahmet "Güiza'ya karşılık Robinho" haberinin mürekkebi kurumadan fakslasın!..
Aceto Balsamico
Oo msn.com'da bile vardı aynı haber. :D
Bu habere Galatasaray'lı olmamama rağmen ben bile kızdım.
Elano gibi bir oyuncuyu 0'a da alsan, 7'ye de alsan, 20'ye de alsan, bedava olduğu halde, büyük bir başarıdır.
Bence kızmaktan ziyade gülüp geçmek lazım. Gerçekten yazık, bu kadar kolay mı gazetici olmak. Hadi bu gazetici bozuntusu haberi vermiş, basılırken kimse görmüyor mu bunu, anlamıyorum artık iyice suyu çıktı bu işin.
Eskiden az çok bilirdim , oralarda bulunmuşluğum var.
Hatırladığım kadarıyla " inclusive o salário e o empréstimo de graça " iyi niyet karşılığı maaşı içinde kiralama demek.
Galatasaray'ı istiyorum"
20 Ağustos 2009 Perşembe * 09:38
Bursasporlu Sercan Yıldırım, samimi açıklamalarda bulundu.
http://www.webaslan.com/_img/haber/manset_aracizgi.gif
Yerli transfer piyasasının en flaş ismi olan ve başta kulübümüz olmak üzere bir çok takımın da gündeminde yer alan Bursasporlu Sercan Yıldırım, samimi açıklamalarda bulundu. G.Saray'ın transfer etmek için büyük çaba harcadığı ve son olarak Bursaspor'a 3 milyon euro+dört futbolcu önerdiği yıldız oyuncu, ilk kez açık ve net bir şekilde "G.Saray'da oynamak istiyorum" dedi. 19 yaşındaki golcü, G.Saray'ı tercih etmesinde Frank Rijkaard faktörünün büyük rol oynadığını söyledi.
Hollandalı teknik adamla çalışmaktan gurur duyacağını belirten Sercan "Onun gibi dünya çapında bir hocanın takımında oynamayı kim istemez" dedi. Her şeye rağmen G.Saray'ın Bursaspor'la anlaşması gerektiğini vurgulayan Sercan "Transferim olmazsa da sorun değil, çünkü ben Bursa'da mutluyum" diye konuştu. Bu arada Bursaspor ile G.Saray arasındaki pazarlığın sürdüğü ve tarafların anlaşmak üzere olduğu belirtildi. G.Saray, Sercan için 3 milyon euro ile kaleci Aykut, Mehmet Güven, Alparslan ve Yaser'i önermişti.
Kaynak:Webaslan
Eminim Sercan böyle şeyler söyler :)
Bu Sercan'dan kaç tane var,dakikada bir farklı açıklaması yayınlanıyor da her yerde :n:
''SERCAN'I SATMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ''-
Sağlam, ''Sercan'ın gitme ihtimaline karşı B planınız var mı'' sorusuna ise şu yanıtı verdi: ''Biz bu sene hedeflerin büyütülmesi çerçevesinde kadronun korunması yönünde bir karar aldık ve Sercan'a çok ciddi teklifler gelmesine karşı kadromuzda tuttuk. Geçen yılki kadromuzu koruyup kaliteli takviyeler yaptık. Sercan'ın dışında Volkan, Shin ve bazı genç oyuncularımıza teklifler var. Biz Sercan'ı satmayı düşünmüyoruz. Ancak, reddedilmeyecek bir teklif gelirse gerekli değerlendirmeyi yaparız. Sercan çok yetenekli, ancak futbolu daha yeni yeni öğreniyor. Sercan, 1 yıl daha Bursaspor'da kalırsa Avrupa'nın sayılı oyuncularından biri olur. Ona öğretecek çok şeyimizin olduğunu düşünüyorum.''
Medyanın elinde haber yapacak isim kalmadığı için sürekli Sercan üzerinden gazete satmaya çalışıyorlar. Kimsenin bir yere gittiği yok. Biz söylemekten bıktık medya karalamaktan bıkmadı. Ne diyelim Türk Medyasının sorunu bu. . .
Dün Man.Utd'u istiyordu bugün Galatasaray'ı yarın Fenerbahçeyi böyle gider bu kolpa basına pek inanmıyorum açıkçası 1 hafta sonra bekleyelim görelim Sercan hangi takımda ama Sercan'ı Galatasaray'da görmek istiyorum umarım gelir..
Galatasaray ve Fenerbahçe’nin gündeminde olan Bursasporlu Sercan Yıldırım konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor.
Bursaspor başkanı İbrahim Yazıcı’nın, Galatasaray’ın Florya Metin Oktay Tesisleri’ne Sercan’ın transferi için gittiği ve Galatasaraylı idarecilerle görüştüğü öğrenildi.
Edindiğimiz bilgiye göre sarı-kırmızılı ekip, genç golcü için daha önce yaptığı para teklifini yükseltti. Galatasaray’ın son teklifi: 5 milyon Euro + Shabani Nonda.
Sercan Yıldırım’ın transferi konusundaki gelişmeler MARATON.COM.TR’de olmaya devam edecek!..
MARATON.COM.TR ÖZEL
HABER: BURAK ÖZKAYA
Teklif bu ise transfer bitmiştir hayırlı uğurlu olsun..
Galatasaray 5 milyon euro verir mi emin değilim ben şahsen, ayrıca Nonda Bursaspor'a gitmek ister mi o da ayrı konu. Bakalım ne olacak transferin son günlerinde..
Sercan Yıldırım gelirse mükemmel olur..
Fenerbahçe, Galatasaray ile benzer şartları sunarsa Sercan'ı biz alırız diye düşünüyorum. Bursaspor başkanı'nın, başkanlığı kazanırsa Aziz Yıldırıma bir sözü vardı çünkü. Sanırım bizim teklifimiz 5MN€ + Uğur Boral. Galatasaray nakitte daha üstüne çıkar yada, 5MN'nun yanında önerdiği oyuncuyu Ertuğrul Sağlam daha çok isterse anca o şekilde GS bitirir bu transferi. Yoksa FB çekilmedikçe Sercan GS'ye gidemez.
Radyospor'da, Fenerbahçe'nin 5.5 milyon euro ve Ali Bilgin'i önerdiğini söylemişler. Ben senin gibi düşünmüyorum, şartlara baktığın zaman 5 milyon euro + Nonda daha mantıklı olur. Sonuçta Giden forvetin yerine, hem para hem de ligin iyi forvet oyuncularından birini alıyorsun. Tabii daha önce dediğim gibi ne bizim 5 milyon vereceğimizi ne de Nonda'nın gideceğini sanmıyorum. Bir anca önce bitsin bu Sercan transferi artık, kime gidecekse yada takımında kalacaksa belli olsun gelecek vadeden bir oyuncu, kafası karışacak süre uzadıkça..
Antu'da Uğur Boral adı geçiyor hatta bi arada Uğur ve Ali beraber teklif edilmiş GS'nin teklifinden sonra 5+ Uğur denmiş.
Vallahi ben de açıkçası senin gibi düşünmüyorum Beetlejuice. Bursaspor açısından hem Fener'den hem bizden giden tekliflere bakıldığında, bizim teklifimiz bir adım önde görünüyor. Neden diye soracak olursanız;
Bursaspor için Sercan'ın önemini geçtim, öncelikle bir forvet oyuncusu. Takımın en golcü oyuncusu sanırım. Bursaspor'da Sercan giderse eğer onun performansını gösterebilecek bir forvetleri yok herhalde. Eğer Bursaspor başkanı mantıklı düşünürse en iyi oyuncularının yokluğunu onun mevkisinde oynayan Avrupa'da top koşturmuş bir oyuncuyla doldurmayı tercih eder.
Diyelim oldu da hani FM'de olduğu gibi, Bursa hem Fener'in hem de bizim teklifimizi kabul etti, bu transfer için objektif olarak bakarsak yine biz bir adım önde görünüyoruz. Gerek Dünya çapında bir teknik direktör ve yardımcı antrenörü ile, gerekse bu sene transfer edilen futbolcular ile. Bu sene duyumlarıma göre Rijkaard antremanları pozisyonlara göre yaptırıyormuş. Yani bir stoper ile bir forvet aynı antrenmana çıkmıyormuş ki bu da oyuncuların gelişimine doğrudan etki edecek bir olay. Sercan da eminim kendi futbolunu daha yukarıya taşımak istiyordur elbet. Bu da onun için ayrı bir fırsat.
Son olarak da Bana göre Sercan'a olan ihtiyacımız, Fenerbahçe'ye daha fazla. Görünüşe göre Daum, bu sene tek forvet oynayacak. Ya da Semih olmadığı için tek forvet oynadı. Eğer tek forvet oynayacak ise Sercan takımdaki 3. forvet olur ki bu da onun çok zor forma şansı bulacağı anlamına gelir. Ama Galatasaray'da Baros'tan sonra sırıtmayacak bir forvet görünmüyor. Nonda'nın da gitmeyi kabul ederse gideceğini düşünürsek Yaser kalıyor geriye. Sercan da Yaser'i rahatlıkla kesebilir.
Tabii bütün bunlardan önce Nonda gitmeyi kabul eder mi bilemem. Ben yorumumu olasılıklar üzerine değerlendirdim yanlış anlaşılmasın...
Sercan Bursa çocuğu rahat olun kafası karışmaz.Adam daha 19 yaşında o yüzden zaten Bursaspordan gidicem diyor.Bursada onu satmıyor.Yaa Bursaspordan komik denecek kadar az maaş alıyor.Takımı seviyor.Şimi Bursaspora hem maddi yönden zararı yok.Hem Bursaspor seneye satsa iki katı fşyat alıcağını biliyor.Takıma yararı var zararı yok.Yani satmak çok saçma.Ben Sercanın gidiceğini zannetmiyorum.Gidicek olsa sözleşmesini devam ederken 1 sene daha uzatmazdı demi;)
Bursa için direk oynayacak forvet sıkıntısı yok kanısındayım. Sercan yerine Muhammed Demir'i monte edebilirler.
Önemli olan Nonda yada takasta forvet vermek değil, Ertuğrul Sağlam'ın istediği oyuncuyu vermek ki, Nonda da Uğur'da istediği oyuncular. :)
Fenerbahçedeki toplam forvet sayısı 2 olduğuna göre Sercan geldiği takdirde rahatlkla forma bulabilir. Semih'in Avrupa Şampiyonasından beri zırt pırt sakatlandığını göz önüne alırsak ve Güiza'nın ayda bir iyi oynadığını düşünürsek, Sercan gibi ligimizde etkili bi forvet bizde de oynayabilir.
Biz konuşuyoruz ama bakalım soneç ne olacak. Her ne olursa olsun Türk Futbolu kazansın...
Denildiği gibi Nonda + 5 vermiş ve Nondayı gitmeye ikna edersek bu işin bitme olasılığı yüksek bence.