Daha oncede duymuştum bunu ama bana saçma geliyor her nasıl ligde görülen kart kupada da ceza oluyorsa bu durumda böyledir bence.
Printable View
Bana da saçma geliyor, sonuçta bu bir resmi maç ve içinde şike varsa gereken cezanın verileceğini düşünüyorum.
Talimatname'de ne yazıyorsa o uygulanacaktır.Tabii bunları en kötü şartları göz önünde bulundurarak söylüyorum.Bu soruşturmadan aklanacağımıza inancım tam.Ortada şike yapmış olacağımıza dair ciddi bir delil yok çünkü.
ortada hukuka aykırı birçok şey var bu soruşturmayla ilgili. ama kimse kendine soru sormuyor. işlerine gelmiyor galiba kimsenin.
Sizin görüşünüze göre Türk futbolu sadece Aziz Yıldırım'ın indirilmesiyle temizlenecek. Teşvik pirimi geçmişte şike değildi, maç satın almak felanda mı şike değildi? Bir takımın yöneticilerini alt yapı sorumlusunu oyuncularını yeni transfer ettiği adamları deyim yerindeyse malzemecisine kadar alıpta diğer takımları bu soruşturmanın dışında tutmak objektif olabilmemizi engelliyor maalesef. Geçmişte araştırılmak istense bir çok kirli işler çıkar zaten. Olayın oluş şekli ve uygulanan prosedürler objektif olmamı engelliyor ki objektif olmayan bir sistem karşısında objektiflik beklenemez...
Edit......
Edit.......
Bende isimlere önem vermiyorum. Diyorum ki Madem temizlik işine başlanmış topunu al içeri sadece istediğin kesimi alma. İşte iş siyasi boyutta olunca sadece hedeftekiler harcanıyor. Demek istediğim bu... Aziz Yıldırım yada başkası değil mühim olan bu soruşturmanın perde arkası...
Emniyetteki ifadeler internete düşmüş. Bu ifadelerin internete düşmesini sağlayabilecek kurum Emniyet veya savcı Mehmet Berk'tir. Önce 19 maçta şike delillendirilmiştir açıklaması ve ardından bu hamle. Esasen ben bunu bizim adımıza olumlu olarak görüyorum. Bu hareketleri Emniyetin bu operasyonu satma, pazarlama çalışması olarak görüyorum. Artık birisinin vicdanı sızlasa da soruşturma üzerinde %1'i bile kalmayan gizlilik kaldırılsa. Ve dolayısıyla avukatlar da, içerideki isimler de kendilerine net bir yol çizseler.
180 küsür sayfalık ifadeler internette dolaşıyor, henüz okuma fırsatım olmadı ama Emenike'yle ilgili kısmın ekran görüntüsü twitter'da paylaşılıyor.
http://www.yukleresim.com/images/976...1367633916.jpg
Edit: Bu ve bunun gibi birçok konuşma şike belirtisi olarak gösterilmiş ve bu yönde sorular sorulmuş. Hatta daha da beterleri var. Yenilecek yemeğin şikeye bağlandığı yerler bile var. Yine de boş bir zamanda baştan sona okumak gerek.
Numaraları arayan oldumu acaba :D
bu nasıl gizliliktir ya?
Gizlilik kararı ve cep telefonu numaraları.
Bezin ne kadar kirli olduğu buradan anlaşılıyor.
İfadeler internete düştü. Ben birazını okudum ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Emniyet olayı çarpıtmak istiyor. Bazı bölümler özellikle kalın ve renkli olarak yazılmış.
Futbolda şike çalışmalarına Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza adının da karıştığı emniyetin teknik takibiyle belirlendi. Alex'den, diğer takımların Brezilyalı oyuncularıyla iletişimi sağlaması istendiği, Fenerbahçe yöneticileri İlhan Ekşioğlu ile Alaeddin Yıldırım'ın telefon görüşmelerinde su yüzüne çıktı. Fenerbahçeli yöneticilerin Trabzonspor - Bursaspor maçı öncesinde Bursaspor'un Brezilyalı oyuncusu ve eski Fenerbahçeli Gökçek Vederson ile görüştüğü, Alex de Souza'yı kullanarak da Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Jaja ile iletişim kurmaya çalıştığı polis kayıtlarına geçti.
18 nisandaki Trabzonspor-Bursaspor maçından bir hafta önce İlhan Ekşioğlu ile Alaeddin Yıldırım arasında geçen telefon görüşmeleri oldukça ilginç. Yıldırım, Ekşioğlu'nu arayarak Vederson'la buluşacağını şöyle anlatıyor:
A.Y.: Şimdi 2 buçukta benim büroya benim bi misafir geliyor hani biliyorsun ya... bir misafir geliyor işte, anla işte, o sana getirecek herhalde tamam mı abi ya sen de gelsen de... konuşalım ya şununla ya...
İ. E.: Neyi? Kim olduğunu tam anlamadım ama...
A. Y.: Şey ya, bizim eski senin eski şeyin ya evin orada oturuyordu ya eski ev...
İ. E.: Senin ağzın var ya hepten yamulmuş...
A. Y.: Ben adamla konuşamayacağım ... gel ya gel işte gel gel... Ama hemen gel ha bak ben yoldayım 2 buçukta bende adam 3'te de gidiyormuş... Anladın mı kim olduğunu...
İ. E.: Anlamadım....
A. Y.: Ya anla işte kardeşim işte bu ib..lerden işte... Zeki Müren...
(İlhan Ekşioğlu'nun anlamadığını belirtmesi üzerine)
A. Y.: Ya bizim Vederson ha... Sen gelme o zaman tamam mı... değil mi İlhan...
İ. E.: Tamam, tabii abi benim ne işim var ya... Hayır yani doğru değil abi... Görüşmenin devamında ise ilişkilerin nasıl kurulduğu ve Alex'in şikeden haberdar olduğuna ilişkin şu ifadeler yer alıyor:
A. Y.: Fenerbahçe şampiyon olsa ... lan anasını satayım, baba yeneriz diyor mu bizim Alex....
İ. E.: Alex o kadar emin ki ama ben Alex'e dedim ki "ya kardeşim" dedim "bazen bir puanlar şampiyon yapar onun için" dedim "fazla" dedim "si.... et" dedim "boşver biz garantiye alalım" dedim. Yani çünkü önemli. O "yok" dedi, tamam... Ben şey yaptım, çünkü sistemi de "o" kurdu. Bir şey de demedim...
A. Y.: Şeyi sordun mu sen... O Jaja'yı sordun mu ona....
İ. E.: Söyledim, söyledim,... "Doğru söylüyorsun" dedi. Dedim bak, "Biz de böyle yaptık, biz de böyle tuttuk... Öbürünü de söyledim...
A.Y.: Bir tek o başka hiç numaraları yok...
İ.E.: He onu da söyledim...
A.Y.: İyi sevindim ya İlhan...
İ.E.: Çok iyi geçti, çok iyi...
Bunun üzerine polisteki sorgusunda İlhan Ekşioğlu'na şu sorular soruluyor: Görüşmede Alex ile görüşerek şike faaliyetini yürütmek adına Brezilya asıllı Trabzonspor oyuncusu Jaja Coelho isimli şahısa ulaşmaya çalıştığınız ve yine Alex vasıtası ile teşvik primi için Gökçek Vederson isimli Bursasporlu oyuncuya ulaştığınız değerlendirilmektedir. Görüşmede Alex'in şike faaliyetlerinden haberdar olduğu değerlendirilmektedir.
"Söyledim, söyledim... Doğru söylüyorsun dedi... Dedim bak biz de böyle yaptık biz de böyle tuttuk... Öbürünü de söyledim" cümlenizle şike faaliyetlerinden Alex'e bilgi verdiğiniz değerlendirilmektedir. Ayrıntılı ifadenizi veriniz. (Taraf)
bir yöneticinin böyle bir yazıyı alıntı da olsa böyle buraya koyması hiç hoş değil bence. alex şikeyi biliyormuş iddiası dense daha hoş olurdu. ve ben böyle bir konuşma olduğuna da inanmıyorum.
hani biliyorsun ya... bir misafir geliyor işte, anla işte
bir insan karşıdaki cevap vermeden arka arkaya bunu tekrarlamaz en basitinden.
Polis Florya Metin Oktay Tesislerinde,Türk Telekom Arena'da arama yapıyormuş.
Yürütülen bir soruşturma kapsamında Sayın Bülent Tulun'un tanıklığına ihtiyaç duyulmuştur. Gerek Sayın Bülent Tulun gerekse Galatasaray Spor Kulübü, Emniyet ve Savcılığa her türlü yardımı yapmaktadırlar.
Bu bağlamda Sayın Bülent Tulun, Florya tesislerinde emniyet mensuplarıyla biraraya gelmiştir.
Galatasaray Spor Kulübü
Edit........
Ne var ne yoksa arasınlar birşey varsada çıksın ortaya.Sora gs yi aramadılar demesinler bari.
Edit........
Şikeyle alakalı olmadığını söyledi, bizim iç işlerimizle ilgili birşeymiş.
2006 yılında ligin son haftası oynanan Denizlispor - Fenerbahçe maçı ile ilgili Bülent Tulun'un ifadesine başvurulduğu iddia ediliyor.
1915'e kadar gidilsin.
GALATASARAY'IN ŞİKE İLE İLGİLİ BİR BAĞLANTISI YOKTUR !
Galatasaray yöneticisi Sedat Doğan, şike soruşturması kapsamında Galatasaray tesislerinin aranmasıyla ilgili bir açıklama yapıyor.
İşte açıklamadan satır başları:
- Sabah güvenlik güçlerinden Bülent Tulun'a davet geldi, kendisi de Florya Tesisleri'ne gitti yardımcı olmak üzere. Tulun aleyhinde tutuklama, gözaltı vs. yok, tamamen tanık sıfatıyla bilgisine başvuruluyor. Daha önce kendisi tarafından bir yere yazılan belgeyle ilgili bilgi veriyor. Ki bu belge de aldığımız bilgiye göre 2007'ye ait.
- Biz de Galatasaray Kulübü olarak Emniyete ve savcılığa yardımcı olacağız.
- Bülent Tulun kendisiyle ilgili belgeyi arama kararı olmadan kendi isteğiyle evine güvenlik güçlerini davet etti. 2007 yılına ait ve kulübün iç işlerine dair bir belge olduğu bilgisini aldık. Bu şikeyle alakalı değil, tamamen Galatasaray'ın iç işleriyle ilgili bir belgedir.
- Mektup niteliğinde bir belgedir, başka bir şey değil. Kime yazıldığını bilmiyorum.
- İki adreste arama yok, biz kendimiz davet ettik eğer kulüple ilgili bir şey varsa, yardımcı olabileceğimiz bir şey varsa diye davet ettik.
- Galatasaray'ın şikeyle vs. bir ilgisi yok, siz de bunu öğreneceksiniz. Bizim gocunacak bir şeyimiz yok, gayet rahatız.
MEDYASPOR
Galatasaray kalmıştı bi onada baksınlar :)
galatasaray tesislerinde yapılan aramalarda alın teri ile kazanılmış yüzlerce kupa, uefa ve avrupa süper kupası bulundu :)
Saka bir yana eskiyi arastiramazlar diye biliyorum sadece gecen yil"i arastirma haklari var diye biliyorum zaten bu kanunu sekip cikartmamismiydi
Benim içim rahat. Suç varsa ortaya çıksın, yoksa bir şey olmamış gibi devam ederiz.:)
Edit........
Ne şikesi yapıcaz Allah aşkına :D Zaten 8. olmuşuz.
Kaan iki mesajında da Bülent Uygun diyorsun, Tulun olmasın sakın ? :)
Galatasaray Spor Kulübü ile ilgili sıkıntı doğuracak herhangi bir şey gözükmüyor şu an için, olursa da cezası neyse çekeriz.
Edit........
http://a1108.hizliresim.com/11/8/3/14061.gif
Aziz Yıldırım'ın ismi geçmiyor ama olayı Aziz Yıldırıma bağlamışlar.
Zaten gs şike yapıpda böyle bitirdiyse ne diyeyim :D
bişey çıkmaz galatasaraydan ama eminim.
Edit.......
Galatasaray'ın şike ile alakalı arandığını düşünmüyorum.Bunun en büyük kanıtı türkiye'nin en popüler iş adamlarından ikisini(serdar adalı, aziz yıldırım) delilleri karartma tehlikesinden dolayı içerde tutanlar,bu hassasiyetlerini devam ettirip daha erken bir tarihte arama yaparlardı.Haftalar oldu sonuçta.
Bunun dışında medyaya servis edilen bir kaç telefon görüşmesi var yine.Bu suçtur.Buna fenerbahçe'ye patlıyor diye göz yummakta suçtur.Ülkenin %80i fenerbahçe ssuçlandığı için bu suça tepki göstermiyor hatta güle oynaya karşılıyor bu haberleri.
Dava sonucunda aklanacağımıza inanıyorum.Şok kanıt diye sundukları da hala neredeyse hiç bir şey.Ben son çıkanları okumadım tam olarak ama misal bir üstteki linkte yazılanlar.Suçlamayı yapanlar neden kamuoyunu kendi saflarına çekmeye çalışıyorlar anlamıyorum,delillerine güveniyorlarsa vursunlar neşteri,böyle pis yollar denemek Türkiye Devleti'nin savcısı ve polisine yakışmıyor.